Popravak motocos to učiniti sami

Anonim

Popravak motocos to učiniti sami

Cijeli dizajn priručni motocos nije previše kompliciran i podsjeća na uređaj drugih objekata vrtne opreme, koji se koriste u gospodarstvu. Motokos se sastoji od motora za rasplinjavanje benzina, ručnog startera i sustava hlađenja zraka.

Ovo je relativno jednostavan i kompaktan uređaj prikladno za korištenje u privatnom području ako je potrebno donijeti zemljište u redu. Prednosti ove vrste uređaja ne samo ne previsoke, već i pristupačne cijene.

Na primjer, možete kupiti jeftin, ali visokokvalitetan model motocoda koji možete na http://zakazik.ua/products/motokosy.html. Ovdje ćete naći veliki izbor vrtne opreme koja će vam omogućiti da zadržite svoju web-lokaciju u redu.

Nažalost, potrebne su i udobne i praktične stvari poput motoka, s vremena na vrijeme. U pravilu, vlasnici se rijetko upućuju na servisni centar, pribjegavajući neovisnim popravcima.

Ako ste sigurni da će vaš popravak motocosa učiniti s vlastitim rukama donijeti više koristi, a ne naštetiti, hrabro boriti se za posao. Jednostavnost dizajna omogućuje popravak uređaja u kratkom vremenu.

Kako napraviti popravak motocos sebe?

Važno je reći da postoji nekoliko kategorija kvarova, ovisno o složenosti koje možete odlučiti želite li kontaktirati u servisnom centru.

Mali popravak je definitivno dostupan za samookruživanje. Ali ako je motor slomio, a vi niste previše uključeni u električar i mehanika, bolje je vjerovati ovom poslu na gospodar, inače riskirate zauvijek razbiti svoju pletenicu.

Problemi koji se mogu pojaviti s rasplinjem ili motorom:

  • Rashlubur nije uspio;
  • motor;
  • Smanjena kompresija u motoru.

Ako su se takvi problemi već ispunili i uspješno eliminirani, hrabro pokušati raditi. Ako vam pogranični kvarovi nisu jasni, dajte motociklu popravak stručnjaka.

Popravak motocos to učiniti sami

Možete samostalno zamijeniti prekidač ako je počeo funkcionirati s prekidima ili dodavati. Da biste to učinili, trebat će vam lemljenje, novi prekidač i kolodvor. Samo lem novi prekidač, stari.

Članak na temu: Kako šivati ​​lambrene vlastitim rukama: tajne i shemu rada

Slomljeni Rod Motocos Možete se popeti i ojačati metalnim nosačima ili drvenim pločama.

Deformacija noževa, osobito plastike, za vrijeme operacije Motocos kaže da kada kupujete ne znate kako odabrati ispravnost trimera da dajete i kupili model, ne dovoljno za vrstu biljaka koje je upoznala na vašoj web-lokaciji.

Bolje odmah čim primijetite da su noževi izvedeni ili razbili, zamijenite ih jačim, na primjer, nehrđajući čelik. Možete ih izvući iz metalnih listova koji koriste stroj i do samog pljuvanja, takve noževe su vezane uz brdo i podloške.

Vrijedno se prisjeti da motocos, kao i svaki drugi uređaj, zahtijeva periodičnu profilaksu, posebno, zamjenjujući podmazivanje. Motivno podmazivanje se koristi tehnički. Sam uređaj je lako rastavljati i podmazati. Bolje je ako ćete proizvesti profilaktičko podmazivanje kosilice barem jednom godišnje.

Konačno, još jedan zajednički kvar je pad limitera žice iz glave. U ovom slučaju, da biste ga vratili, koristite metalnu žicu.

Općenito, vrijedno je pamtiti da sigurnost i dugi vijek trajanja vaših vrtnih alata ne ovisi o učestalosti njihove uporabe, već iz ispravnog sadržaja i održavanja. U jednom slučaju, motocos nisu iznimka.

Pravilno održavanje motoka

Kao što je već spomenuto, važno je promijeniti motoke maziva na vrijeme. Ako ste tijekom operacije počeli osjećati neobične vibracije uređaja, to je signal da je maziv završio. Osim toga, morate znati:

  • Morate pregledati filtar za gorivo u vremenu i zamijeniti ga ako je začepljen.
  • Zračni filtar Motocos bi trebao biti čist prije posla, bez piljevine i bilja u mreži.
  • Ako je potrebno, preporučuje se čišćenje prigušivača iz Nagara, proširuje se rad uređaja.
  • Motor se vrlo brzo istroši ako je uređaj loš rezni diskovi. Motivni diskovi moraju se povremeno izvući u skladu s priloženim uputama.
  • Morate uvijek raditi motocosa, koja ima zaštitno kućište. Njegova odsutnost može biti opasna i za vas i druge. Osim toga, motocos bez kućišta brzo treperi motor zbog preopterećenja.

Članak o temi: tekući žbuka za unutarnje i vanjske radove

Provjerite je li inventar uvijek čist. "Shuba" od prljavštine na površini motokoma može dovesti do raznih problema. Konkretno, u ovom slučaju, motor nema mogućnost da se normalno ohladi, pregrijava i ubrzava s vremena na vrijeme brže. Osim toga, motocos s začepljenim filtrima zahtijeva značajno više goriva nego čista.

Čitaj više