Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Anonim

Svaki posao obavljen rukom je uvijek neobičan i zanimljiv. Rezultat uvijek uzrokuje ponos majstora i užitka u publici. Nedavno su mnogi počeli koristiti u dizajnu interijera volumetrijske obrasce od kit na zidovima. Kreativna osoba neće biti teško ispuniti ovaj posao sama. Da biste to učinili, trebat će vam slobodno vrijeme, jednostavne alate i veliku želju.

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Reljefna slika na zidu

Nekoliko riječi o budućem radu

Dekoracija zidova je proces dugotrajnog, koji zahtijeva točnost i pažnju. Međutim, jedinstveni dekor, koji će biti rezultat rada, vrijedi vrijeme provedeno na njemu. Rad se može obaviti različitim tehnikama i alatima. Izbor ovisi o tome koji će se prikazati uzorak, što je njegov volumen i koji se materijali koriste.

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Slika 1. Lopatila mora primijeniti kit na konture uzorka.

Gospodar početnika ne smije se uzeti za stvaranje složene slike. Bolje je zaustaviti svoj izbor na jednostavan crtež, čiji detalji mogu biti izvedeni ne samo lopaticom, već i sa svojim rukama. S ovom metodom bit će lakše ovladati tehnici stvaranja volumetrijskog uzorka od kita, jer možemo napraviti različite brojke i oblike na zidu.

Osim ruku, bit će potrebno raditi:

  1. Kit.
  2. Senteri različitih veličina i oblika.
  3. Prajmer.
  4. Četka.
  5. Olovka.

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Slika 2. Paint na gotovom crtežu se primjenjuje tek nakon potpunog sušenja.

Vrlo često akcije obavljaju dva lopata. Jedan se koristi za primjenu rješenja na zidovima, a drugi da bi ležao praškasti kit na glavnom alatu i sakupljanjem razmaženih ostataka. Kult je bolji odabrati onaj koji zamrzava neprikladan. U slučaju nedostataka ili netočnosti koje su nastale tijekom rada, bit će dovoljno vremena za njihovu ispravku. Možete odabrati već spremno rješenje ili koristiti suhu smjesu. Kućni majstor je bolji koristiti suhe mješavine. Ovaj izbor ima nekoliko prednosti. U slučaju prestanka rada neko vrijeme, suha smjesa može se pohraniti dugo vremena i ne izgubiti svoja svojstva. Ako je potrebno, mala količina kita može se miješati i odmah koristiti.

Članak o toj temi: Dekorativne vaze vlastitim rukama

Što se tiče odabira prajmera, potrebno je odabrati rješenje koje može zaštititi od kalupa za prostorije s visokom vlagom (kuhinje, kupaonice). Putty za takve prostore također je potrebno odabrati odgovarajuće.

Priprema temelja

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Učinak uzorka slike može se postići pomoću krekera.

Prije početka kreativnog procesa potrebno je pripremiti površinu na kojoj se planira postaviti buduću sliku. Zid bi trebao biti glatka, ožbukana i tretirana temeljem. Putclone se može primijeniti samo nakon potpunog sušenja prajmera.

Za buduće crtež potrebno je pripremiti osnovu, odnosno staviti sloj kit na zid. Ako je odabrana suha smjesa, otopina je prvo pripremljena. Kapacitet za to je bolje odabrati malu veličinu. Njegova širina ne bi trebala spriječiti slobodan prolaz lopatice.

Vodni prah zaspi u spremnik i voda se doda u malim porcijama. Rješenje se temeljito miješa.

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Slika 3. Dijelovi uzoraka su izvučeni posebnim oznakom.

Kao rezultat toga, ispada tešku homogenu smjesu. Trebalo bi biti dovoljno gusto da ne blokiraju od alata tijekom rada.

Uz široku lopaticu, otopina se nanosi na zid. Radi udobnosti, bolje je koristiti dva alata. Debljina sloja kita ne smije prelaziti 1-1,5 mm. Skica slike može se nanijeti na zid tek nakon sušenja. Može biti stabljika s lišćem, malim cvjetovima, leptirima, jednostavnim ukrasom. Oni koji mogu crtati mogu prikazati složeniji uzorak. Međutim, početnik majstor ne bi trebao odabrati sliku s velikim brojem pojedinosti kako ne bi se suočio s poteškoćama kada se primjenjuje na kit. Možete primijeniti crtežu s olovkom ili prenijeti gotovu sliku pomoću kopije.

Primjena crtanja

Prije izvođenja uzorka na zidu, bolje je vježbati na komadu debelog papira ili na kartonu. Kada se ruke sjećaju svih pokreta, možete se preseliti na reprodukciju opcije završne obrade na zidu.

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Da biste stvorili glatke linije i glatku površinu, koristi se mali brusni papir.

Članak o temi: Tehnologija unutarnje završne obrade gipsa cigle

Ako planirate prikazati stabljiku s malim cvijetom, onda postoje dva načina za to. U prvom slučaju, spatula se nalazi pored linije koja označava crtež. Tada bi se trebalo glatko kretati uz njega, uhvatiti uzorak uzorka. Alat se mora držati pod kutom u odnosu na zid tako da otopina može ispirati iz nje duž linije olovke, formirajući mali valjak (1). Svi višak rješenja koja se pojavljuju s druge strane uklanjaju se drugim alatom. Gotova stabljika treba dati suho (2). Na taj način se primjenjuju svi ostali dijelovi crteža.

Crtež iz kita može se primijeniti na drugi način, prodiru do kit na linije olovke. Spatula s otopinom nalazi se u paralelnim linijama, a pokreti se šalju okomito na njih, kao da preklapaju kit male poteze. Višak morate ukloniti na drugi alat. Također se može uključiti u formiranje stabljike. Da biste to učinili, treba ga premjestiti duž linija olovke.

Ova metoda je također prikladna za stvaranje latica. Nakon potpunog sušenja, može se obojiti bojama.

Drugi načini za ukrašavanje zidova

Ukrasite zidove svoje kuće slikama od kita na druge načine. Na primjer, nacrtajte crtež štrcaljkom. Ova metoda je dobra u tome što je moguće točno ponoviti konture odabranog uzorka.

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Za crtanje malih dijelova možete koristiti štrcaljku bez igle.

U početku se priprema štrcaljku: igla je uklonjena, klip je izvučen. Kult za ovu metodu treba imati više tekuće konzistentnosti nego kada je lopatica. Šupljina štrcaljke je napunjena otopinom, a klip je umetnut u njegovo mjesto.

Smjesa je uredno ekstrudirana klipom, a štrcaljku se kreće duž linije skice. Prvo se primjenjuju glavne crteže, a zatim izvučeni predmeti. Gotova slika trebala bi se potpuno osušiti. Zatim se primjenjuje pozadina. Za to je boja na razini vode razvedena i primijenjena na sliku s mekom spužvom. Boja pozadine može biti bilo koja. Nakon potpunog sušenja možete nastaviti crtanje malih dijelova. Učinite to bolje po malim četkama.

Članak o toj temi: Cool Garter za zimski ribolov, ribolov kapic turousel i koristan ribolov domaći

Izvedite volumetrijski uzorak na zidu pomoću matrice. Može se kupiti u gotovom obliku ili to učiniti sami. Da biste to učinili, odabrani crtež se prenosi na list guste kartona i izrezati matricu. Boju viski i pričvrstite ga na zid. Uz pomoć lopatice, utor je uredno ispunjen masom kit. Raditi s matricama bolje je odabrati smjesu gipsa.

Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Jednostavan crtež može se primijeniti na zid pomoću matrice koju možete kupiti u trgovini ili napraviti sebe.

Kada je kit počne gurati, ali još neće biti čvrsto, možete pažljivo ukloniti matricu. Mala lopatica ili drugi prikladni alat ispunite prazninu u uzorku. Zatim pospite vodom i s malom četkom kako biste je simulirali prekomjerno porastom linije. Kada je uzorak u potpunosti vožnje, njegova površina se obrađuje brusnim papirom i strugač kako bi se uklonile sve nepravilnosti i priljeva.

Da bi se dobila snagu površine crteža, treba se liječiti laktom. Nakon toga, cijeli zid i crtež prekriven je dva sloja akrilne boje. Uzorak se zatim izvlači posebnim naftom ili tankom četkom (3).

Zid se može ukrasiti potpuno posebnom olakšicom. Njegova suština svodi se na stvaranje volumetrijskih obrazaca ravne površine. Za provedbu ove ideje na zidu morate napraviti produbljivanje. Tada se njegova površina postavlja u ravnini s ostatkom ravnine. Uzorak se odmah obavlja. Po konturu, udubljenja su smanjeni.

Bulk slika će napraviti bilo koji zid ukras cijele kuće. Izvrsni rezultat i užitak drugih će postati naknada za vrijeme provedeno.

Čitaj više