Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Anonim

Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Pločica praktički nema konkurente u području završetka prostora s izraženom visokom razinom vlage. Spremi tijekom popravka, jedno od najvažnijih rješenja, mnoge stvari mogu se provesti samostalno bez pribjegavanja pomoći neovlaštenih osoba. Jedan primjer, polaganje pločice na podu, zadatak je na ramenu za mnoge. Trebat će samo revnost, pažljivo na detalje, poznavanje teorije i primjene u praksi.

Čvrste pločice na podu

Geometrijski oblik keramičke pločice izravno utječe na način na koji je smješten. Uz tradicionalnu metodu, pločica se stavlja na točno redove, zahtijeva pažljivu i urednu instalaciju, budući da će najmanji odstupanje odmah biti vidljiv.

Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Polaganje vanjskih pločica u različitim prostorija privatnih kuća ili apartmana je vrlo popularan pogled.

Ako je soba s visokom patentnošću, preporučuje se način na koji se preporučuje rotacija. Ako postoji chessy izgled ili tradicionalni, onda možete izazvati dijagonalno. U sobama s oštećenom geometrijom možete iscrpiti božićno drvce. Ako pločica spusti s granicom i uzorak, shema polaganja je napravljena i nakon izvođenja instalacije.

Kada se pločica stavi na cementni mort, potrebno je:

  • Upiti u vodu najmanje 8 sati.
  • Prvo morate provesti test na komadu pločica ako je loše, onda se točke mogu napraviti pod caklinom.
  • Nakon 2 dana potrebno je provjeriti uzorak, ako je sve u redu, onda možete početi instalirati pod.
  • Ako se mrlje pojave, onda se možete ograničiti na trljanje pločice s vlažnom krpom.

Ako se popločana keramička pločica postavlja na kompoziciju cementnog pijeska na betonskom podu, onda je rad pojednostavljen. Voda se izlije na betonski pod, zatim se cement izlije kroz sito, pločica se nadovezuje na dobivenu molu.

Upute: Kako staviti pločicu na pod

Polaganje keramičkih pločica. Nisko razlikuje od tehnologije montaže pločice na zid. Vanjska pločica je mnogo lakše pokrenuti. Da biste ispravno odabrali način izgleda, morate staviti 1 red pločica duž jednog od zidova.

Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Mnogo ovisi o prisutnosti visokokvalitetnog materijala, alata i pripreme površine

Članak o temi: Uređaj i ugradnja zaprljane WC školjke

S dijagonalnom metodom rasporeda trebate:

  • Spojite 2 suprotne kutove;
  • Nacrtati dugu liniju na podu;
  • Odrediti centar;
  • Izvodi se cafel.

Ako soba ima strogi geometrijski oblik, polaganje pločica počinje iz ugla ili iz centra. Ljepilo se mora primijeniti na suprotnu stranu keramičke pločice pomoću zupčanika ravnomjerno tako da nema praznine. Pritisnite pločicu je jako puno. Za ravnost šavova, na podu istovremeno između pločica morate montirati plastične križeve.

Prijelazi se uklanjaju samo nakon potpunog sušenja ljepila.

Kada instalirate pločice, morate pratiti horizontalnu površinu, to se radi s razinom pomoći. Ako je pločica pala ispod, vrijedi dodavati ljepilo, ako je naprotiv, zatim uklonite višak ljepila. Šavovi su isušeni nakon potpunog sušenja ljepila pomoću posebne otopine. Za primjenu možete koristiti gumenu lopaticu, višak se uklanja s vlažnom spužvom.

Polaganje pločice na podu

Prvo morate razumjeti, u kojoj će sobi biti polaganje poda, izbor pločica ovisit će o tome. Za svaku sobu, pogled na pločicu. Pločica ima brojna svojstva koja zadovoljavaju zahtjeve higijene, tako da se često koristi u kupaonicama i kupaonicama.

Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Odabir pločice za pod, svakako razmotrite svrhu sobe - to će pomoći da ne preplaćujemo za svojstva izvedbe materijala.

U sanitarnijim prostorima potrebno je osigurati da pod nije sklizak, za to morate odabrati pločicu s valovitom površinom ili imati anti-slip učinak.

U sobama s velikim prohodima potrebno je koristiti pločicu s najvećom debljinom. Klinker i porculan karakterizirani su da ima mali postotak abrazije i veće snage, kao i veliki raspon bojanje i površinske teksture.

Poučavanje:

  • Prvo postoji površinska oznaka, zahvaljujući njoj, označena je granica operacije i položaj pojedinačnih kontrolnih fragmenata.
  • Uz pomoć niti ili laserske razine, perimetar je označen.
  • Kut se mjeri u 90 ° iz dugog ugla.
  • Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je udaljenost između ekstremnih pločica i zida od 1,5 cm.
  • Obrezane pločice nalaze se oko rubova.
  • Da biste vizualno procijenili buduću površinu, možete nacrtati shemu na papiru ili pred-položiti pločicu na površinu.

Zatim morate pripremiti rješenje. Koristi ili cementnu kompoziciju, ili gotove ljepilo. Cementni mort može se pripraviti neovisno. Da biste to učinili, koristite čisti sveti pijesak, cement i vodu. Gotovna smjesa mora se pripraviti strogo u skladu s uputama. Uz pomoć gotove smjese, stog je pločica je jednostavnija, u svom sastavu postoje svi potrebni aditivi koji pružaju snažnije kvačilo s površinom.

Članak o temi: Karcas za Hammock: vrste i red gradnje

Savjeti: Kako sami stavite vanjske pločice

Isprva se nalazi pločica za rezanje. To zahtijeva olovku, rulet, kao i alat za rezanje. Podsjećajući se za rezove nastaju na stražnjoj strani pločice. Glazirana pločica je izrezana samo s prednje strane. Da biste podrezili, pločica se može koristiti poseban električni ili ručni stroj, ali možete koristiti i brusilicu ili rezač stakla.

Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Polaganje vanjskih pločica s vlastitim rukama - slučaj je dugotrajan i zahtijeva posebna znanja i vještine

Nakon pripremnog razdoblja možete nastaviti s glavnim radom:

  1. Ljepljiva lopatica je ravnomjerno na podu, oko 4 pločice. S malim kapima, ljepilo se mora primijeniti na pločicu.
  2. Od udaljenog vidljivog kuta, postavlja se pločica strogo na oznaku, lagano pritiskom na stavku.
  3. Gumeni čekić mora biti pokucan na vrh pločice kako bi izvukao zrak i uhvatio ljepilo.
  4. Uz pomoć razine, sve pogreške se uklanjaju
  5. Između pločica na šavovima su plastični križevi. Dakle, pločice svakog reda su napravljene.

U zaključku, stavljajući šavove. Za to se koristi gotov sastav, kao i gumenu lopaticu. Mala količina žbuke se primjenjuje na zglobno područje, šav je čvrsto čvrsto čvrsto s lopaticom.

Udubljenja se obrađuju antifungalnom impregnacijom, tako da je najbolja adhezija dodatno navlažena vodom.

Višak smjese se uklanja lopaticom, a zatim protrlja krpom. Dodatno zamrznuta kit može se liječiti tekućinom od odbijanja vode. Svi spojevi pločica s namještajem, vodovod treba zabraniti silikonom.

Lekcije: kako staviti brzu pločicu na pod

Radite prije instaliranja keramičkih pločica trebaju početi s pripremom radnog područja. Za početak, površina je izuzeta od kraja.

Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Ako želite staviti pločicu ne samo brzo, ali i točno, ispravno, a zatim, ovisno o završnoj obradi cijele sobe, morate početi s podovima

Uklanja:

  • Namještaj;
  • Stara baza;
  • Smeće.

Pod mora biti čist i suhi. Nakon što je potrebno napraviti hidroizolacija kako bi zaštitila beton od viška vlage, za to morate koristiti bitumen ili film, ali najlakši način da obojite pod, dok hvatanje i dio zida. Sljedeći korak je poravnati površinu s estrihinom. Da biste to učinili, uz pomoć razine potrebno je odrediti sve razlike. Ako su razlike beznačajne (ne više od 3 cm), mogu se ispraviti bez estriha, primjenjujući dodatni sloj ljepila.

Nakon toga, površina se mora projicirati i liječiti antiseptičkom impregnacijom.

Potrebno je uzeti razinu izgradnje, izmjeriti udaljenost od zida, jednaka pločici, minus 2 cm. Na ovoj horizontalnoj značajki potrebno je osigurati drvo s kojeg će se postaviti pločica. U ovoj metodi, instalacija će se provesti vrlo brzo i učinkovito, budući da se ljepilo prvotno nanosi izravno na pod. Potrebno je jednostavno pritisnuti pločice i slijediti horizontalnu razinu slaganih pločica.

Članak o toj temi: Sve o vratima DVP: vrste, značajke, primjena

Jaka otopina pločica na podu

Završena suha smjesa se uzgajaju strogo prema uputama koje su pričvršćene na sastav ili ispisani na pakiranju. Kako ne bi se oblikovale kvržice, nije potrebno uliti vodu u prašak. Ali ako radite obrnuto, nježno dodajte kompoziciju u vodu, miješajući mlaznicu za bušenje, zatim smjesa će biti homogena masa i kvalitetna. Promiješajte otopinu je potrebno dvaput: izravno prilikom kuhanja i prije nanošenja.

Kako staviti pločice na pod: polaganje i kako ga staviti s vlastitim rukama, kako je video i pločica

Čist cement - najpopularnija vrsta materijala, jednostavna i dostupna za rad

Potrebno je pratiti temperaturu dodane vode, trebala bi biti soba, inače smjesa može izgubiti sve svoje ljepljive svojstva. Također je potrebno pratiti temperaturu u prostoriji, mora biti od 18 do 24 ° C. Kako bi se izbjegao gubitak smjese zbog brzog sušenja, mora se pripraviti dijelovima. Kada koristite suhe spremne mješavine, pločica se ne može pire, a baza poda je navlažena. U ovom slučaju, pod se smije čistiti samo prljavštine i nepotrebne stavke.

Za pripremu cementnog morta, upotrijebite dobro obojen pijesak, koji dodaje potrebnu količinu cementa. Zatim se voda polako ispunjava, a cijela smjesa se miješa. Ako želite, možete koristiti aditive. Da biste provjerili željenu konzistenciju rješenja, morate se malo pomaknuti lopaticom. Smjesa, s ispravno gnječenje, trebala bi biti plastična i držati na lopatici, ne slaganja. Gustoća otopine ovisi o veličini pločica, ako je pločica mala, tada bi otopina trebala biti više tekućine, za velike - više debele.

Kako pločica pada na pod (video)

Možete staviti pločicu vlastitim rukama lako i brzo, uz pravilno polaganje, vijek trajanja površine, dekorativnosti i estetike okrenutih će uživati ​​dugi niz godina.

Čitaj više