Kako očistiti šavove između pločica na podu: ljuljačka pranje, blokiranje s prljavštinom, na otvorenom

Anonim

Kako očistiti šavove između pločica na podu: ljuljačka pranje, blokiranje s prljavštinom, na otvorenom

Ako povremeno oprati obloge i zglobove s posebnim otopinama, onda će se opće čišćenje izbjegavati radom premaza pločica. Često, brušenje šavova gube boju i uništiti. Kako i bolje očistiti šavove između pločice na podu? Kao žuti pokriveni šav, pretvorite se u bijelu i čistu traku, pokušat ćemo shvatiti.

Kako očistiti šavove između pločica

Pločica je savršeno očišćena, ali spojni šavovi mogu se očistiti i isprati gore i tijekom vremena, prljavštine i masti se akumuliraju i su "kuća" za plijesan i gljivice. Pločica se stavlja u kuhinjski prostor, gdje se u procesu kuhanja, masti i drugi kontaminanti pridržavaju uglavnom u području spojnih šavova između pločica. U kupaonicama se koristi i kao vanjski premaz, gdje je u procesu konstantne vlažnosti, ulazak različitih deterdženata i vode, spojevi pločica detektiraju porez, u kojem se bakterije i plijesni razvijaju pod povoljnim uvjetima.

Kako očistiti šavove između pločica na podu: ljuljačka pranje, blokiranje s prljavštinom, na otvorenom

Trebate uzeti strugač i postupno, centimetar po centimetru, očistite gornji sloj fugama zajedno s blatom

Za čišćenje šavova koriste se različite metode, to su kemijske, mehaničke metode, folklorne metode, miješalice kisika i čistači pare.

Tijekom rada šavova između pločica, iscrpljuju se iz umivaonika podova, akumuliraju različite strane čestice. Sve to doprinosi razvoju gljivica i raznih bakterija. Budući da se premazi pločica uglavnom nalaze u kuhinjskom području iu kupaonicama, potrebno je platiti dužnu pozornost na čišćenje u ovim prostorijama.

Jedan od metoda za čišćenje šavova između pločica je čišćenje trajekta. Da biste to učinili, koristite poseban uređaj koji se zove parni čistač, koji radi u načinu temperature najmanje 170 ° C. Steale Cleansors rade bez uporabe kemikalija, što je pozitivna točka, čišćenje iz različitih kontaminanata i gljivica se provodi u toplinskoj metodi. Također kada radite s parom čistač nema potrebe nositi rukavice kako bi zaštitili kožu ruku, ali je potrebno brinuti o dišnom sustavu i, ako je moguće, otvoriti prozore i vrata za pristup čistom zraku. Nakon nanošenja čistača pare, obrađena područja moraju se isprati s temperaturom čiste vode.

Članak o toj temi: Kako napraviti hammock s vlastitim rukama kod kuće?

Naputak: kako očistiti šavove između pločica na podu

Prilikom čišćenja šavova između pločica, ne smijete koristiti abraziv, jer može ogrebati pločicu pločice, ometati njegov gornji sloj, ogrebati premaz. Ogrebotine koji su ostali nakon nanošenja abrazivne i željezničke spužve ispunjene su blatom, masti, mogu se razviti bakterije, što negativno utječe na ljudsko zdravlje.

Kako očistiti šavove između pločica na podu: ljuljačka pranje, blokiranje s prljavštinom, na otvorenom

Čišćenje interkutnih šavova može se provesti na različite načine i različitim materijalima za čišćenje.

Za čišćenje šavova između pločice trebat će:

  • Čista voda;
  • Kapacitet vode;
  • Spužva i krpa;
  • Četkica za zube s mekim čekinjama;
  • Lopaticu i nož.

Pročistiti pločice za spajanje šavova, možete koristiti takve tvari: deterdženti za pranje posuđa (biola, mit, pemolux, sorti, pril, chirton, AOS, vila i drugi); sredstva za materijale za čišćenje od staklene keramike (gel ili krem ​​čišćenje Lotta, Sanoks, CIF i drugi); Alati za keramičke pločice ("Hg" za podne pločice, stan i druge). Budući da je pločica neugodna na podu, olakšat će olakšati proces. Krga se mora srušiti u obliku jastuka i staviti u paket, to je učinjeno tako da ne idi tako, a zatim paket s rap je stavljen ispod koljena za prikladnije mjesto u procesu čišćenja poda. Da biste zaštitili kožu ruku, koristite gumene rukavice.

Uz intenzivnu kontaminaciju između zglobova, možete promovirati nož ili lopaticu, ali ova metoda oštećuje šavove i, dakle, nakon tih operacija morate koristiti novu flutu.

Ako su šavovi između pločica izgubili svjetlinu i nekadašnju bjelinu, onda možete koristiti Sahox i četkicu za zube, pomoći će vam brzo kišiti i izbjeljivati ​​podne pločice u kuhinji iu kupaonici. Da biste to učinili, potrebno je nanijeti gel u zglobnoj površini i šav, pričekati 10 minuta i četkicu za zube za čišćenje šavova, a zatim isprati čistom vodom. Ako su se žuti racije pojavili u pločicama, gljivica, onda je potrebno ukloniti stare šavove pomoću shabre, oprati, sušiti i primijeniti novi fugi.

Članak o temi: Pravilno poravnanje zidova ispod pozadine: 3 Glavni način

Čišćenje šavova pločica

Ako trebate očistiti šavove pločice nakon popravka i završavanja, tada će biti potrebno otapalo ili kerozin. Da bi očistili ostatke prajmera boje i zagonetke, potrebno je završiti kerozin na krpu, ili otapalo je prethodno staviti gumene rukavice u ruku. Pažljivo postupno prelazeći površinu s kontaminacijom, zatim se ispere s bilo kojim deterdžentom, čistom vodom i osuši. Kada izbjeljivanje šavova između pločica, možete koristiti različite gelove i proizvode za čišćenje, ali ne pribjegavajte deterdžentima, koji sadrži različite inkluzije i abrazive, može oštetiti estetiku pločica.

Kako očistiti šavove između pločica na podu: ljuljačka pranje, blokiranje s prljavštinom, na otvorenom

Ako tijekom čišćenja kapitala nije bilo industrijskih sredstava, onda možete čistiti pločicu tako što ćete dobro čistiti u tome što je praktički uvijek kod kuće

Stručnjaci za pročišćavanje pločica koriste otopinu na bazi peroksida i sode. Pripremite ga u obliku dosljednosti kiselo vrhnje. Pripremljena smjesa se nanosi samo na šavovima, ostavite tri ili četiri sata da se završe u reakciju, a ostatak prljavštine valja. Četkica za zube očistila su zglobove šavova, a zatim isprati čistom vodom, obrišite krpu i osušite.

Savjeti: Kako oprati šavove između pločica na podu

Šavovi između pločica gube svoju boju pod utjecajem različitih agresora, kao što su voda, visoke temperature, sunčeva svjetlost, masnoća, deterdženti i proizvodi za čišćenje, vlažnost i prodor vode. Zamračenje šavova između pločica vrlo je često indikativno za izgled kalupa i gljivica.

Kako očistiti šavove između pločica na podu: ljuljačka pranje, blokiranje s prljavštinom, na otvorenom

Operite šavove između pločice je vrlo jednostavno i jednostavno iz bilo koje vrste kontaminacije pomoću bilo kojeg deterdženta.

Da biste eliminirali gljivice i plijesan u intertužnim vezama, koristite posebne sredstva:

  • Alati za kupaonice i toalete (za uklanjanje plijesni u Babi Bagi "Anti-kalup", Unicum i drugi);
  • Posebni proizvodi za čišćenje ("Hg" za uklanjanje gljivica i plijesni, capatox capatox, eko maglu za uklanjanje plijesni i plijesni i plijesni gljivice i druge).

Članak o temi: Kako odrediti kvalitetu snimljivih vrata?

Međutim, moguće je izbjeći stjecanje skupih alata za uklanjanje gljivica i plijesni na pločici. Problem je riješen uz pomoć jednostavne hrane, izbjeljivač ili octa. Čišćenje pločica tim sredstvima provodi se u gumenim rukavicama, kao i na prvom applixu, potrebno je pričekati 10-20 minuta, nakon čega je intenzivno sa spužvom ili četkicom za čišćenje mjesta u području gljivica. Intenzivna gljiva savršeno je dezinficirana s klorom. Zatim morate isprati čistom vodom i sušiti. Žuto šavovi se eliminiraju posebnim oznakom, koji uključuje fungicid, koji sprječava stvaranje kalupa. LECEGEUGE ima nepodijeljenu vodootporne tinte s učinka laka. Nakon dosljedno izvršenih operacija šavova između pločica, sova će biti bijela i čista.

Opcije: Kako očistiti šavove između pločica na podu (video)

Estetika premaza pločica ovisi o njegovoj frekvenciji. Kalile na podu su lako montirani, ali šavovi često ostaju prljavi, može uzrokovati mnoge bolesti članova obitelji. Razlozi za zagađenje šavova između pločica su prašina, prljavština, čestice raznih namirnica, padajuće tekućine, ostaci deterdženata, kao i ostaci materijala nakon polaganja pločica. Stoga morate odabrati alat koji se može očistiti i ispirati šavove bez štete zdravlju.

Čitaj više