Kako lijepiti pločicu na beton: pao keramički pod, zid u kuhinji, koji je pao na staro mjesto

Anonim

Kako lijepiti pločicu na beton: pao keramički pod, zid u kuhinji, koji je pao na staro mjesto

Pripravak ljepila za pločicu može se kupiti u bilo kojoj konstrukcijskoj trgovini većina materijala koji se koriste za izgradnju zgrada trebaju specifičnu metodu za cilj koji se razlikuju jedni od drugih. Što se tiče betona, to je materijal koji ima povećanu snagu i može apsorbirati vlagu. Ova nijanca otežava završetak zidova keramičkih pločica. Prije nastavka s radom potrebno je procijeniti stanje i lanac zidova ljepljivom sastavom i naravno njihove ranije, jer pri radu, malo je vjerojatno da će netko biti oduševljen poteškoćama.

Kako lijepiti padajuće pločice: Razumijemo razloge

Mnogi ljudi upoznaju situaciju kada nakon određenog vremena nakon popravaka provedenih zbog objektivnih ili blagoslovnih razloga, keramička pločica na zasebnom dijelu pada ili počinje ispucati.

Kako bi se utvrdili uzroci takvog fenomena, potrebno je ne samo analizirati sve materijale koji su korišteni pri radu, ali i čimbenici koji su pratili pločice tijekom njegovog rada.

Kako lijepiti pločicu na beton: pao keramički pod, zid u kuhinji, koji je pao na staro mjesto

Brzo ljepilo padajuće pločice može koristiti brtvljenje

Među glavnim uzrocima oštećenja keramike, 11:

  • Nepravilno odabrana vrsta pločica;
  • Nepravilno odabrana mješavina premaz;
  • Deformirana baza;
  • Premaz je bio fizički istrošen;
  • Površina nije bila pržena prije premaz;
  • Baza je bila neujednačena;
  • Loša vrsta ljepila;
  • Nepravilno primijenjeni adhezivni sastav;
  • Detonacija;
  • Oštećenja šokova i mehaničkih čimbenika;
  • Obrada rupa za montažu i tehnološke vrste.

Apsolutno bilo koji od ovih čimbenika, posebno, njihova kombinacija može dovesti do uništenja cijelog dijela keramičkog premaza ili zasebne jedinice.

Kako i kako lijepiti keramičke pločice na beton

Iskusni stručnjaci znaju što koristiti pri radu s keramičkim pločicama u slučaju vezanja betonu. Najčešće, ako štednjak ostavlja, u svom radu koriste ljepilo za paste poput tipa ili suhe smjese. Na koji način koristite, to je slučaj po vašem izboru.

Članak o temi: Kako lijepiti Paper Wallpaper: je li moguće, ljepilo, što bolje, video, reljefni duplex, lijepljenje, bazu, vinilnu naljepnicu s vlastitim rukama

Pastoska ljepila ili mastiks ima debelu konzistenciju i uključuju vodu u njihovom sastavu. Zbog činjenice da nakon primjene vlage isparava - sastava ljepila se skrutne. Takav materijal je jednostavan za korištenje.

Kako lijepiti pločicu na beton: pao keramički pod, zid u kuhinji, koji je pao na staro mjesto

Kada se držite, pločice ne moraju primjenjivati ​​previše debeli sloj ljepila

Ako govorimo o suhoj mješavini, njihov sastav uključuje pijesak i cement.

Mješavine imaju niz prednosti u odnosu na prethodni predstavnik:

  • Dostupno u cijeni;
  • Može se koristiti u različitim vrstama rada;
  • Su najpouzdaniji;
  • Mi smo u potražnji za vanjskim posla.

Adhezivni pripravci za ploče posjeduju svoj recept, koji određuje njihovu svrhu u lijepljenju na određenu površinu.

U nastavku je glavna klasifikacija ljepila ljepila:

  1. Univerzalno ljepilo. To je najpopularnija, jer pripada višenamjenskim sredstvima za povezivanje.
  2. Ljepilo osnovno. Koristi se za lijepljenje malih ploča na glatkim površinama.
  3. Ojačano ljepilo. Prijavite se za velike ploče, kao i kako bi kaznili zadržanu seksualnu keramiku.
  4. Bijeli ljepilo. Dizajniran za polaganje mozaika ili prozirnih elemenata.
  5. Ljepila su visoko specijalizirana. Koristi se za površine gdje se uoče visoke temperature ili povećavaju vlažnost.

Na temelju ovog popisa možete odabrati točno ljepilo koje je prikladno za vaš rad.

Pločica je pala u kuhinji: kako lijepiti

Najvjerojatnije opcija za uništavanje pločica u kuhinji je pogrešno odabrana mješavina za prajmer, ili nedostatak ovog koraka prije instaliranja pločice.

Najčešća pogreška u procesu prajmera je upotreba koncentriranog lateksa, koja se zatim oblikuje gumeni film koji sprječava pouzdanu spojku materijala.

Kako lijepiti pločicu na beton: pao keramički pod, zid u kuhinji, koji je pao na staro mjesto

Izvrsno rješenje za lijepljenje pločica je uporaba ljepila od ceresita

Prije početka instalacije padajućeg dijela, cijela površina treba ispitati na temu čipova ili pukotina, kao i uz pomoć gumenog čekića, zatvoren je za prisutnost praznine. Ako površina na više od 20% treba obnovu, demontaža cjelokupnog premaza je neizbježno, budući da će se uništenje najvjerojatnije nastaviti.

Članak na temu: Što zatvarati balkon za zimu

Sljedeći završni radovi nastavit će se u takvom nizu:

  1. Na površini gdje je baza bila odbijena, miširitis se uklanja. Svi dijelovi se eliminiraju na trajnu površinu.
  2. Koristeći grubi brusni papir ili nož za cipele, morate ukloniti stari futrout. Površina se mora očistiti od ostataka ljepila do idealno glatke površine. Tada se može probiti.
  3. Ako imate marginu starog materijala, koristite ili kupite novu. U slučaju da ne postoji mogućnost kupnje novih ploča, možete koristiti one koji su pali, najvažnije je očistiti ga od starih ostataka ljepila.
  4. Pregled keramike se preuzima. Izvadite praznine, stručnjaci preporučuju korištenje pričvršćivanja križanja. Na stražnjoj strani materijala nanosi ljepilo. Debljina bi trebala biti nešto više nego na graničnim pločama.
  5. Pločica se pritisne u bazu, zalijepite ljepilo s rubovima treba odmah ukloniti.

Proces nije dug, ali izraz pločice ovisi o njegovoj kvaliteti, kao i integritet cjelokupnog premaza.

Kako lijepiti ispuštenu pločicu na starom mjestu

Ako je pločica na podu ili zidu preselio ili počeo zapanjujući, pogotovo ako je nestao, ne morate ga zadržati samo da ga stavite ili zamijenite jednu pločicu drugom, već i da shvatite zašto se to dogodilo. Možda je prethodna naljepnica otpustila zbog činjenice da je loše stavljen ili pogrešno upotrijebio otopinu za brušenje. U svakom slučaju, pločica na zidu ili vanjskoj keramici može se brzo vratiti na svoje mjesto. Kako bi se uklonio problem, nije potrebno ići u građevinsku trgovinu za novi materijal. Za lijepljenje ohlađene ploče zajedno sa zidom. Pretražite rezerve koje ostaju iz prethodnih popravaka. Naravno, ova opcija je jedva prikladna ako je problem dotaknuo najviše površine.

Kako lijepiti pločicu na beton: pao keramički pod, zid u kuhinji, koji je pao na staro mjesto

Prije lijepljenja ispuštene pločice, vrijedi čišćenje površine od smeća i ostataka ljepila

Međutim, ako je pločica jedna ili više, možete koristiti za lijepljenje:

  1. Ostaci starog ljepila pločica. Riječ kaže isključivo o suhoj mješavini. Pod uvjetom da je njegovo skladište ispravno, neće izgubiti svojstva čak i godinu dana. Ako govorimo o konzistenciji tekućine, može se koristiti prema datumu isteka. Najčešće je to ne više od dva tjedna.
  2. Suhi cement. Koristeći cement, možete napraviti količinu rješenja koja će biti potrebna za rad. Za to se miješa s pijeskom u omjeru od 1 do 3. ako sumnjate na snagu takve kompozicije, dodajte PVA ljepilo.
  3. Silikonski brtvilo. Ovaj materijal se koristi isključivo u slučajevima kada je mali fragment nestao. Za velike dijelove, ne preporuča ga koristiti, jer će najvjerojatnije ponovno nestati.
  4. Tekući nokti. Dobro je uspostavljen u odnosu na pričvršćivanje pločice. Da bi se stavka bila čvrsto pričvršćena, potrebno je primijeniti nokte u metodu točke duž cijele površine materijala. Nakon primjene noktiju, morate pričekati oko 40 sekundi prije nosača. Ova metoda se ne preporučuje da se koristi za pričvršćivanje pločice na pod, budući da je pouzdanost ove metode na posljednjem mjestu.
  5. Montažnog ljepila. Možete koristiti ako je popravak hitan slučaj. Njegova primjena je elementarna, a predviđena je trajnost i trajnost. Nakon takve montaže, pločica je vjerojatno da će pasti. Jedina stvar koju takav način ne sviđa, tako da je to cijena. Ovaj popravak će biti vrlo skup.

Članak o toj temi: Svojstva i tehnologija za primjenu spahade Coroeda

Kao što možete vidjeti da zalijepite papučenu pločicu na starom mjestu vrlo jednostavno, pogotovo ako postoji jedan od gore navedenih sredstava pri ruci. Ostatak vremena.

Opcije: Kako lijepiti pločicu na beton (video)

Stit pločica na beton nije tako težak zadatak jer se može činiti na prvi pogled. Postoje mnoge metode za provedbu ovog rada. Neki od njih su naveli u našem članku. Čak i onaj koji nikada nije radio s pločicama može se nositi s ovim problemom, pa, ako još uvijek sumnjate u svoje sposobnosti, posavjetujte se s specijalistom.

Čitaj više