Traka za kupanje

Anonim

Traka za kupanje

Svrha letak

Ventiranje se zove sanitarni sifon ispod kupaonice kroz koju voda pada u kanalizaciju. Drugo ime trapa je preljev zaplet. Ima donju i gornju rupu i prelijevanje, respektivno.

Nakon ispuštanja, voda iz kupaonice ulazi u cijev, a preljev je potreban tako da voda nije zadrhtala kroz njegove rubove. Sifon kombinira podatke rupa i vezani su. Takav sustav štedi kupaonicu od poplava. Ali ako je intenzitet vode u kupaonici previsok, onda čak neće moći pomoći. Trapanje je također postalo popularno kroz jednostavnost dizajna i instalacije.

Traka za kupanje

Sorte materijala za vezanje

Danas se prodaje veliki broj vrsta veslanja, ali svi su uglavnom napravljeni od dva materijala:

  1. Plastika visoke čvrstoće. To je najčešća opcija u privatnim kućama i apartmanima. Prednost plastičnog sustava u svojoj izdržljivosti, jer nije podložan hrđima i razaranju u mokrim uvjetima. Može se očistiti praktički bilo kojim kemijskim sredstvima, a njezin je trošak dostupan svakoj obitelji. Ali plastična sudopera-prelijeva ima neke minuse. Sam materijal se može oštetiti na slučajnom utjecaju ili nesposobnoj instalaciji. Stalno djelovanje tople vode dovodi do deformacije cijevi gdje je netočno instaliran.
  2. Metal. Najčešće, bakar, bronca i mesing koriste se kao metal, rjeđe - čelik. Ali takvo vezanje ima više minusa od prednost korištenja. Prilikom instaliranja sustava mora se prilagoditi za primjenu potrebnih alata. Metalne cijevi su mnogo brže začepljene, hrđa se mogu pojaviti na njihovoj površini, a neka sredstva dovode do uništenja metala.

Traka za kupanje

Traka za kupanje

Vrste dizajna u dizajnu

Da biste odabrali najprikladniji sustav prskanja za kupaonicu, potrebno je nositi se s značajkama dizajna. Prema ovom kriteriju, razlikuju se sljedeće sorte za letak:

  1. Univerzalni. Sastoji se od sifona, odvoda i preljeva prijemnika, izlijevanja i uklanjanja za kanalizaciju. Utikač se nalazi oko 5 cm od rubova kupke. Izvana, zatvorena je s mrežom, tako da veliki objekti ne padnu. Iz unutrašnjosti, cijev za emisiju koja ga povezuje s mlaznicom spojena je na otvor. Ako razina vode u kupaonici dosegne preljevu, spaja se duž cijevi i ulazi u kanalizaciju, isključujući poplave prostorije.
  2. Automatski. Ovaj sustav je prvi put predložio njemačka tvrtka Kaiser. Njegova razlika od univerzalnog sustava sastoji se samo u drugom dizajnu utikača, ali je preljevni sustav gotovo isti. Utikač ima poseban izvor, koji se otvara i automatski zatvara odvod. Osoba treba gurnuti nogu na posebnu polugu kako bi donijela utikač u akciju. Vrlo je zgodan i estetski atraktivan. Vrijedno se prisjeti da takva leckanje ima složen dizajn, pa je potrebno kupiti samo proizvodnju poznatih tvrtki.
  3. Poluautomatski , U takvom sustavu postoji sličnost s automatskim. Da biste kontrolirali letak, koristi se poseban prijemnik s upravljačkom jedinicom, plutom i kabelom. Kao kontrolna jedinica primjenjuje se ventil ili utikač. Pod njom se nalazi prelijevanje. Kada osoba djeluje na blok, onda kroz akcija kabela pada na utikač. Možete čak i ne voditi ruke u vodi, jer je dovoljno samo da utječe na blok za otvaranje rupe.

Članak o temi: obrt iz konusa: što se može izraditi od smreke i borova konusa za dom s djecom (100 fotografija)

Traka za kupanje

Traka za kupanje

Traka za kupanje

Prednosti veska

Glavni disidee upotreba veslanja je spriječiti preljev vode tijekom rubova kupaonice. Ovaj sustav je jedan, za prelijevanje ne treba zasebno odvod u kanalizaciju.

Od prednosti automatskih i poluautomatskih sustava, možete primijetiti praktičnost korištenja. Izgledaju bolje od jednostavnog preljeva, ne morate se savijati za njihovo otkriće, ali samo kliknite polugu ili otvorite ventil.

Traka za kupanje

Bilo koji sustav ovjesa je vrlo jednostavan za instalaciju. Naravno, to je mnogo teže uspostaviti metalno vezanje, što također treba visokokvalitetno brtvljenje. Stoga stručnjaci preporučuju odabir plastičnih sustava koji su mnogo jeftiniji.

Zamjena i instaliranje letak

Postupak instalacije ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući vrstu veslanja, proizvodnog materijala i tako dalje.

Standardni postupak ugradnje podijeljen je na sljedeće korake:

  1. Demontaža starog sustava. Vatrostalni od plastike ne može se čak i odvrnuti, već se samo slomiti. Demontranje metalnog sustava može potrajati neko vrijeme. Ako se cijevi ne odvrnu, morat ćete koristiti brusilicu. U svojoj operaciji morate biti iznimno općenito kako ne biste oštetili kupanje.
  2. Novi sustav se provjerava, naime, svi dijelovi su prikladni za pričvršćivanje na cijevi, i postoje li elementi za brtvljenje.
  3. Rešetke se odvajaju iz obje rupe.
  4. Ako postoji prilika, kupka se bolje okrene kako bi ugradila sifon i ispravno prijemnu cijev. Ali ako je kupaonica lijevana željezo, onda je to vrlo teško to učiniti.
  5. Ispravna rupa je fiksirana s mrežom i pričvršćuje cijeli dizajn s čvršću vijak. Ne biste trebali utisnuti plastičnu strukturu, jer se može samo rasprsnuti.
  6. Pakiranje cijev je montiran na isti način. U isto vrijeme, vara se rasteže do željene veličine.
  7. U skupu veslanja može biti 4 ili 2 jastučića. U prvom slučaju, oni su instalirani na obje strane kupaonice za isušivanje i prelijevanje. U drugom slučaju, oni su instalirani izvana kako bi se eliminirali curenje.

Članak o temi: Minimalizam u unutrašnjosti kafića

Traka za kupanje

Dakle, ljepljenje (odvod-preljev) je jednostavno potrebno za bilo koju kupaonicu. Bez nje, lako možete poplaviti cijelu sobu i susjede s dna.

Čitaj više