Parket Restauracija: Stari Kako vratiti vlastite ruke, parket, popravak i video, što koristiti ploču

Anonim

Parket Restauracija: Stari Kako vratiti vlastite ruke, parket, popravak i video, što koristiti ploču

Stari parket može se lako obnoviti poboljšanjem operativnih i estetskih svojstava parketa ima mnogo pozitivnih kvaliteta. To je lijep, pouzdan, prirodni materijal. Ali u isto vrijeme to zahtijeva pažljivo odlazak i povremene popravke.

Uzroci parketa: vrste oštećenja

Parket - najproblematičnije podove. Zahtijeva posebnu skrb. No, prije ili kasnije, pjeskarenje i šteta počinju se pojavljivati ​​na njemu. Postoji mnogo razloga za tako mnogo.

Čimbenici koji utječu na habanje parketa:

  1. Dugo korištenje;
  2. Mehanička oštećenja: Tragovi pregradnja namještaja ili ogrebotina od peta;
  3. Djelovanje vode na parketu ili konstantnoj vlažnosti;
  4. Pojavu zlonamjernih insekata, gljivica ili plijesni.

Parket Restauracija: Stari Kako vratiti vlastite ruke, parket, popravak i video, što koristiti ploču

Potreba za obnovu parketa nastaje kao rezultat ogrebotina nastalih na njemu i ogrebotine

Povremeno, potrebno je vizualno procijeniti stanje podne obloge. Također trebate povući parket za otkrivanje nebrojanih ploča. Vizualni pregled pomoći će vam pronaći vidljive nedostatke.

Najčešći štet od parketa:

  • Gubitak boje;
  • Izgled praznina;
  • Razne ogrebotine;
  • Škripanje ploče;
  • Odvajanje suspenzije;
  • Vlaga poda;
  • Čips;
  • Izbrisati.

Svaki od tih nedostataka podliježe korekciji. Postoji mnogo načina da se vrati na parket. Ovisno o problemu, određena je složenost rada.

Savjeti Kako koristiti stari parket: vrste popravka

Da biste izbjegli neugodne posljedice, potrebno je pravilno upravljati podnim oblogom. Potrebno je slijediti sva pravila za rad i brigu o parketu. Ali kada postoji problem, morate odlučiti sa složenošću rada.

Vrste oporavka parketa:

  1. Trenutni popravci su povremeni preventivni radovi koji pomažu u održavanju podne obloge u dobrom stanju;
  2. Procedure srednje težine - provode se kada se pojavile vizualne nedostatke: škripanje, promjena boje;
  3. Kapitalne mjere - Ovaj se popravak koristi kada je parket u potpunosti u zapuštenosti nakon dugotrajnog rada ili zbog nepredvidivih situacija.

Članak na temu: Izgradite kvalitetnu drvenu garažu

Razmotrite kako eliminirati male probleme. Prvi s kojim se svaki vlasnik suočava - pokrivenost znoj. Posebni lak, mastiks i maslac pomoći će vratiti prošlost.

Parket Restauracija: Stari Kako vratiti vlastite ruke, parket, popravak i video, što koristiti ploču

Stari parket može se u cijelosti vratiti, ali dijelom zamjenom oštećenog elementa na novo

Možete spriječiti gubitak boje, ako ne hodate po podu na petama. Glavne papuče trebaju biti s mekim potplatom. Noge namještaja moraju se sakriti u posebnim mekim oblozima. Također se preporučuje povremeno za obradu parketa s voskom i mastik. Posljednji nastavak bivše boje parketa mora se trošiti ciklove - skidanje starog laka.

Sljedeći problem je čips i pukotine koje se mogu samostalno ispraviti vlastitim rukama. Da biste to učinili, koristite kit. Većina vrsta takvih mješavina nije prikladna za brtvljenje udubljenja, tako da morate kupiti poseban izgled - stavljajući taljenje. Blizana smjesa se nanosi na čist pod, nakon čega se ovo područje smiješi, nedostaje i tretira s mastik.

Sloti koji ne dovode do sramota odbora, moderno napravite način samopouzdanja. Uključuje ljepilo vode i stolarije u proporcijama 15: 2.

Obnovite pod Kada se pojavi ispočetka, posebna olovka pomaže bojom parketa. Ali takav se defekt može spriječiti ako nježno koristite pod. Također možete zaštititi parket ako je izvorno prekriven posebnim sredstvima. Također, domaćini su često mučeni skriptom na otvorenom.

Uzroci izglede violine:

  • Povrede tehnologije polaganja;
  • Upotreba vrućeg bitumenskog mastika prilikom instaliranja parketa;
  • Privremeni razlozi.

Napuna ploča može se pričvrstiti pomoću pričvršćivanja sidrenog. Kroz bušenu rupu, sidro je umetnuta i lopate rupa. Također, praznine između valjaka i poda mogu sipati beton.

Kako vratiti parket vlastitim rukama: popravak pojedinih liječnika

Često ne troše ne potpuni oporavak parketa, već samo zamjenu nekih elemenata. Ovaj proces traje mnogo vremena i truda. Zato se neki radije privlače profesionalce. Zamjena letvice provodi se kada se opuste ili podijeli.

Članak o toj temi: Nekoliko mogućnosti za uklanjanje ruba poda iz iverice

Parket Restauracija: Stari Kako vratiti vlastite ruke, parket, popravak i video, što koristiti ploču

Za oporavak parketa preporuča se koristiti poseban stroj za mljevenje

Slijed kako obnoviti pojedinačne daske:

  1. Željene daske moraju se demontirati pomoću dlijeta;
  2. Otvorena površina je dobro očišćena od smeća i poravnava;
  3. Iz letaka izvadite češalj i montirajte ih uz pomoć zagrijanog bitumena ili ljepila;
  4. Obnovljeno mjesto i pridjevi su priloženi teretom;
  5. Nakon sušenja provode se brisanje i lakiranje.

Ako su to pojedinačne daske, mogu se podešavati malim karancijama. Oni su fiksirani na susjedne umire pod kutom od 45 stupnjeva. U isto vrijeme, interval je 20 mm od kutova strijela. Kape karanfila duboko uvedene u stablo, a rupa je smrdljiva.

Potpuni oporavak starog parketa

Stablo je lijep, prirodan i elegantan materijal. Ali s vremenom, on gubi sva njegova pozitivna svojstva i atraktivan izgled. Stoga je često potrebno izvršiti potpuni oporavak parketa.

Parket Restauracija: Stari Kako vratiti vlastite ruke, parket, popravak i video, što koristiti ploču

Tako da podne obloge izgleda novo, mora se trljati parket mastikati

Redoslijed rada na nastavku bivšeg tipa za parket:

  1. Potrebno je ukloniti postolje.
  2. Potrebno je riješiti sloja starog laka. Ovaj se proces naziva ciklički, jer se provodi posebnim strojem. Za kutove morate koristiti uobičajeni stroj za brušenje.
  3. Zatim postoji potpuna površina skidanja od smeća. Ovdje trebate provesti detaljnu vizualnu inspekciju. Ako postoje pukotine i čips, zatvoren je s kitom.
  4. Ako postoji želja da u potpunosti zamijeni boju, parket treba biti tretiran s stihom.
  5. Nakon toga, pod je dobro poliran s posebnim pisaćim strojem. Uklanja sve nepravilnosti, zamračenje, hrapavost. Zbog toga se premaz postaje glatko u boji i teksturi.
  6. Potrebno je ukloniti svu prljavštinu i prašinu s usisivačem.
  7. Tada se pojavljuje prvi sloj lak. Ona nosi funkciju prajmera. Za primjenu valjka ili četke. Nakon toga, potrebno je ponovno obavljati radu brušenja. Ovaj put koristite brusni papir. Nakon toga postoji još jedan sloj i drugo brušenje. Ukupno možete primijeniti 9 slojeva.
  8. Nakon završetka posla, morate dati vrijeme sušenja laka. Trebat će od tri dana.

Članak o toj temi: Kako napraviti ogradu od škriljevca vlastitim rukama: Opcije i značajke instalacije

Kada instalirate parket, svaki vlasnik mora shvatiti da će prije ili kasnije biti potreba za zamjenom pokrivenosti. Čak i čvrsto drvo ima restauraciju. Radovi se mogu obavljati samostalno ili kontaktirajte stručnjaka.

Moguće je obnoviti potpuno parket samo pod uvjetom privremenog premještanja, jer su lako otrovni i štetni za zdravlje. Ako ne postoji takva mogućnost, onda morate kupiti mješavine na bazi vode.

Rad za oporavak treba provesti svakih 6-7 godina. U isto vrijeme, lak se mora osušiti pod određenim temperaturnim uvjetima. U sobi ne bi trebalo biti nacrta, temperatura je 17-22 stupnjeva, a vlažnost je 40-70%.

Popravak parketa vlastitim rukama (video)

Povremeno će morati reanizirati parketna ploča, budući da prirodni materijali imaju imovinu kako bi se istrošilo. Radovi se mogu obavljati samostalno ili kontaktirajte profesionalca. U tom slučaju možete potpuno vratiti gornji sloj parketa ili zamijeniti pojedinačne letvice.

Čitaj više