Odaberite najbolju malu kupku

Anonim

Odaberite najbolju malu kupku

Mala kupka je samo pronaći onima koji imaju kupaonicu ne dopuštaju da instalirate kupku standardnih ili većih veličina. Nije potrebno pretpostaviti da će njezina veličina uzrokovati neugodnosti u smislu uporabe. To je sve o modelu koji će idealno riješiti problem udobnosti i zauzete prostora. Ovaj problem rješava svih 100% proizvođača koji će zadovoljiti zahtjeve bilo kojeg vrlo arogantnog klijenta. Oni nude takve mini modele koji nisu inferiorni i ponekad premašuju standardne analoge u veličini.

Odaberite najbolju malu kupku

Primjena

Za početak, definiramo u terminologiji: kupka, koje se veličine mogu pripisati mini parametru? Nema više jasnih veličina, ali ako se pridržavate standarda s Dieline 150-170 cm., 70-75 cm širine, onda sve što je manje od toga može se pripisati mini-kupkama.

Nakon što je pronađena ne-standardna kupka bila je vrlo problematična. Sada je takav problem nestao. Možete kupiti već gotovu instancu ili narudžbu u vašim parametrima.

Odaberite najbolju malu kupku

Dimenzije i oblici

Angle Mini-Bath je jedan od najpopularnijih modela. Slažem se, ako je kupaonica je tako mala da to jednostavno nema mjesta za ugradnju i tuš, a kadu, kutna mini-kupka je jedina opcija. Naravno, položaj koji leži za ovu vrstu kupke dostupna je samo djetetu. Proizvođači nude mini-kupke različitih oblika: trokutasti, ovalni, četverokutan, s zaobljenim rubovima itd. Postoje kupke čak i najneobičnijih oblika koji su već posebni dizajn razvoj i namijenjeni su za određeni interijer.

Odaberite najbolju malu kupku

Oblik kupke igra važnu ulogu u unutrašnjosti kupaonice. Uostalom, možete pokupiti nazalnu kupku, ali dugo. Tada se osjećaj od kupanja u takvoj kupki gotovo neće razlikovati od procesa u kupki standardnih veličina. I bit će mnogo manje mjesta za kupnju. Dakle, spasit ćete već ograničen prostor. Ili ga koristite s korist za ugradnju, kao što su police ili pjena za automatske i kupaonice. Mnogi proizvođači mini kupaonice dizajnirani su s izračunom maksimalne udobnosti tako da mogu biti barem u poluvremenu. A ako je to mini-kupelj, onda bi također trebalo biti udobno.

Članak o temi: zavjese u dnevnom boravku - 150 fotografija modernih novih proizvoda 2019

Odaberite najbolju malu kupku

Mini-kupelj u obliku zdjele jednako je atraktivan model. Tijekom rada vlasnik je uvjeren ne samo u gospodarstvo okupiranog prostora, već i udobnost. Drago mi je biti duboka, pa je uronite u more pjene i opustite se - to je prilično dostupno zadovoljstvo da takva kupka može isporučiti. Općenito, mini-kupke obično imaju pogrešan oblik. Na temelju toga, mogu se svrstati u asimetrične, duboke i mjesta. Stručnjaci tvrde da se najpogodniji smatra kratkom i širokom kadom. Takvi parametri u potpunosti zadovoljavaju kutu kupelj.

Odaberite najbolju malu kupku

Materijali za proizvodnju i tehničku opremu

Jedan od najvažnijih parametara, koji se vodi, trebali biste odabrati kupku, je materijal za proizvodnju. To ovisi o tome koliko će vaša mini-kupka biti izdržljiva i visoka kvaliteta. U proizvodnji kupelji koristite različite materijale.

Na temelju toga, mini-kupelj je:

  • glačalo
  • željezo
  • akril
  • Mješavina akrilne i polimerne.

Razmotriti njihove prednosti i nedostatke.

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Lijevano željezo

Ovo je peer naših progenitora. Jedan od prvih materijala koji se koriste za proizvodnju kupki je lijevano željezo. Materijal snažan i snažan. U vrijeme takozvane "stagnacije", pronalaženje kade od lijevanog željeza neobičnih oblika i veličina je obilježena.

Sada proizvođač nudi kupke lijevanog željeza i sve vrste oblika i veličina i boja.

Profesionalci iz ovog materijala:

  • cool ne brzo
  • Lako se instalira i služi dugo vremena,
  • Nema problema s pranjem i čišćenjem.

Minusi:

  • vrlo teško,
  • skup.

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Željezo

Čelik je pouzdan materijal, ali je teško rukovati u uvjetima proizvodnje. Da bi se kupka bila pravilan izgled, koristite posebnu emajlu, koja se primjenjuje kao vanjski premaz. Tek tada će čelična kupka stjecati lijep i ugodan izgled.

Čelična kupka ima jedan nedostatak: Voda se prilično brzo hladi, što nije jako ugodno.

Po težini, to je, naravno, lakše je tri puta od kade od lijevanog željeza. U tom smislu, lako je utvrditi. Drugi plus je njezin trošak. Za malo novca, steći praktičnost i trajnost, koja je važna u našim danima.

Akril

Najpopularniji materijal i oni koji se bave proizvodnjom i onima koji stječu - akril. Dizajneri stvaraju kupke najneobičnijih oblika i veličina, kao što je akril lako obraditi.

Članak na temu: zavjese na prozoru s balkonskim vratima

Kontra akrilne kupke:

  • visoka cijena
  • Odgovornost.

Kupka od akrila je vrlo krhak, može se lako "ozlijediti" nekim teškim predmetom.

Unatoč tome, ima mnogo prednosti:

  • Trajnost, budući da je materijal otporan na habanje.
  • Mala težina, koja je vrlo zgodna prilikom instaliranja i instalacije.
  • Dobro održava toplinu (približno kao lijevano željezo)

Dakle, ispunjavajući takvu kupku s vodom, dugo ćete uživati ​​u toplini i udobnosti. Statistika Navedite da 6 od 10 kupaca preferira kutu kupelji od akrila. Pogotovo jer dolazi do bilo kojeg dizajna.

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Smjesa polimernog betona i akrila

Simbioza ove dvije komponente daje široko polje za implementaciju širokog raspona dizajnerskih rješenja. Oblik takvih kupki može nalikovati pad, ventilator, laticu i još mnogo toga. Zanimljiva tekstura u obliku prirodnog kamena izgleda atraktivno i manitis kupaca. Ali zadovoljstvo je skupo.

Prilikom odabira male kupke dodajte hidromasaž.

Kada su instalirani, čitav niz komponenti, u rasponu od hidraulične pumpe, sustava mlaznica i mlaznica te završavajući kompresorom i daljinskim upravljačem (elektronički ili pneumatski), koji podešava vodeni tok. Preporučljivo je koristiti kaskadne mješalice. Tada će se voda u kadi zatvoriti mnogo brže.

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Odaberite najbolju malu kupku

Savjeti za odabir

Kada odaberete kupku, obratite pozornost na sljedeće točke:

  • Veličina kupke. Ako je vaš stan najčešći, recimo tako tipično, a zatim kupaonica, veličina od 150 cm savršeno se uklapa u bilo koju sobu.
  • Pažljivo pregledajte svoju buduću akviziciju tako da prilikom instaliranja nema neugodnih iznenađenja (ogrebotina, čipova ili drugih nedostataka);
  • Svakako provjerite rad nogu koji podešavaju visinu kupke;
  • Saznajte koji je materijal kupka. To je vrlo važna točka, jer utječe na cijenu, očuvanje temperature vode, praktičnosti, instalacije.
  • Obratite pozornost na sigurnost: Da li ručke i valovita kupke imaju kadu.

Odaberite najbolju malu kupku

Sjedenje

Sjednička kupka danas je vrlo popularan model. To je kompaktan i univerzalan. Može biti kutni i obični oblik. Takva kupka često ima sjedalo.

Veličine sjedećih kupaca su razne. Stoga svatko može izabrati samo ono što je prikladno za njegovu kupaonicu. Plus ove kupke također u ekonomskom protoku vode.

Članak o temi: Kako slikati unutarnja vrata: Radna tehnologija

U gradovima naše zemlje vrlo je veliki broj takozvanih "Hruščov". Za takve male apartmane, sjedenje će biti izvrsno rješenje. Oblik sjedećih kupelji može se odabrati kao duša.

Proizvođači nude širok izbor. Odabir, ne zaboravite na savjete koje smo dijelili s vašim dijelovima iznad.

Odaberite najbolju malu kupku

Montaža s vlastitim rukama

Kupku možete instalirati sa specijalistima, ali to je također potpuno ostvaren zadatak. Prva faza rada je mjerenja kutne kupke. Koristimo rulet. Kut zida, gdje će se instalirati kupka, potrebno je staviti u red. Zidovi se moraju očistiti i obručiti s kitom. Potrebno je pridržavati se kuta zida 90 °, jer je jedan od kutova mini-kupelji također 90 °. Te se parametri moraju promatrati. Koristite ugljik za konstrukciju.

Kupku možete instalirati na dva načina:

  • Pripremite osnovu i na njemu već stavite kupku na noge.
  • Osigurajte samu kupku na zatvaračima, a zatim na nogama.

Zatim biste se kupanje trebali glatko postaviti pomoću razine. Položite duljinu od poda do dna kupke.

Zatim postavite temelj za buduću kupku:

  1. Konstruirati postolje od opeke. Njegova visina treba biti nešto manje od gore navedenih mjerenja.
  2. Kao obvezujući element, uzimamo cement. Otprilike dvanaest satova bit će potrebno da se osuši osnova. Moramo provjeriti je li naša kanalizacija teče. Uklonite probleme ako postoje dostupni.
  3. Ako kupanje ima dodatne spojeve za susjedne zidove, tada ćete obavljati rupe za njih. Bez perforatora nemojte raditi ovdje.
  4. Spoj zidova i vodovod kako bi se izbjeglo curenje trebaju postolje.
  5. Pjesestal od opeke može se dati estetske vrste, stvaraju ga s materijalom za suočavanje. Tijekom instalacije ne oštetite kupku. Budi oprezan!

Odaberite najbolju malu kupku

Iu zaključku, neki savjet o dogovoru interijera s mini-kupkom. Ne koristite velike stavke u kupaonici. Kabineti i police na zidovima su transparentni. To je moderan i vizualno olakšava interijer.

Vrata, pregrade bi također trebale biti lagani i prozirni. Nemojte instalirati ogroman i pričvršćeni sudoper. Neće gledati na pozadinu mini-kupelji. Bolje, nešto s strogim oblicima. Zato ne očajavajte, ako imate kupaonicu s malim veličinama. Iskoristite naše savjete i pretvorite ga u slatki i udoban kutak.

Čitaj više