Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Anonim

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena
WC s funkcijom bide ne samo da će vam omogućiti da uštedite prostor u kupaonici, postat će prikladniji i funkcionalniji.

Ova vodovodna oprema (pranje WC) izgleda izvana slično uobičajenom WC-u, ali se od njega razlikuje veliki volumen odvodnog spremnika, koji uključuje visokotehnološko elektronsko punjenje i više izduženi oblik posude. Unutar zdjelica su posebne mlaznice kroz koje je voda u tijeku za higijenske postupke.

Vrste WC-ovih sustava u kombinaciji s bideom

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Suspendirani toalet s bideom funkcijom je čudo modernog vodovoda. Spremnik i ispusni sustav skriveni su u posebnoj niši. Dizajn je montiran pomoću posebnog sustava zatvarača, čiji su pojedinačni elementi izrađeni od pouzdanih materijala otpornih na velike opterećenja (do 400 kg).

Suspendirani WC ima sljedeće prednosti:

  • Potreban je malo prostora, jer se oslobađa slobodan prostor;
  • Prilično jednostavno u svakodnevnom životu - prostor ispod toaleta dostupan je za čišćenje;
  • Djeluje gotovo tiho, jer se odvodni sustav nalazi u zatvorenoj niši.

Nedostaci toaleta s funkcijom bide uključuju određene poteškoće u montaže suspendiranih struktura, kao i nedostupnost u sustav ispuštanja u slučaju nesreće za popravak.

Odabir WC-a potrebno je uzeti u obzir da se mora skladno uklopiti u cjelokupni dizajn sobe. Ako još niste odlučili u unutrašnjosti vaše kupaonice, trebali biste pročitati sljedeći članak posvećen ovoj temi. Također možete pročitati o rasporedu kupaonice u malom Hruščovom.

Vanjski WC je klasični tip vodovoda, koji ne zahtijeva korištenje bilo koje posebne uređaje prilikom instaliranja kao suspendirani model. Takav toalet je prikladan za korištenje i održavanje. Ispusni spremnici mogu imati različite konfiguracije, što omogućuje njihov odabir za prikladan dizajn prostorije.

Kompaktan WC - najčešći i popularniji tip vodovoda. Ima uklonjivi spremnik, za razliku od monolitnih struktura, gdje je odvodni spremnik neodvojiv iz zdjele. Spremnik je pričvršćen ravno u zdjelu posude ili odvojeno od njega. Da biste spremili mjesto, spremnik se može produbiti unutar zida. Takvi modeli su izumljeni dugo prije izuma modernih instalacijskih sustava, ali i dalje ostaju vrlo popularan, a moderni modeli često su opremljeni uklonjivim spremnicima.

Microlift sustavi i anti-traka u suvremenim WC-u

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Suvremeni WC s funkcijom bide opremljen je posebnim poklopcima Microlift, koji dodaje udobnost pri korištenju ove osjetljive tehnologije. Poseban držač usporava gubitak. Japanski proizvođači izumili su sustav koji odgovara na pristup korisniku, dok se pokrova raste, a nakon završetka postupaka, sama postupci mirno padaju, što eliminira potrebu da se korisnik zategne rukama.

Članak o temi: Dekoracija stropa na balkonu od plastičnih ploča vlastitim rukama (fotografija i video)

Još jedan zanimljiv izum je sustav protiv trake, koji smanjuje stvaranje prskanja kada koristite WC školjku. Unutar zdjele WC školjka je izgrađena posebna polica, koja sprječava pljusak vode dok koristite WC školjku, koja se nalazi na dnu zdjele. Osim toga, poseban zatvarač ne dopušta prodrijeti u sobu s neugodnim mirisom otpadnih voda.

UNITAZ Povezivanje pravila s funkcijom bide

Osim klasičnih modela modeliranja s integriranom posebnom opremom za ablution, postoje odvojene konzole koje se mogu instalirati na običan WC. Jedna od tih konzola je poklopac za toalet s funkcijom bide.

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Izmijenjeni dizajn naslovnice opremljen je svim potrebnim funkcijama za higijenske postupke, što uključuje takve načine:

  • ispiranje;
  • sušenje s toplim zrakom;
  • pulsirajuća mlazna masaža;
  • grijani sjedenje;
  • osjetnik prisutnosti;
  • Gumb ili daljinski upravljač.

Poklopac je odabran ispod veličine WC-a, a dovod vode je spojen nakon instalacije pomoću fleksibilnih crijeva.

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Odabir sjedala za WC, potrebno je dati preferencije modelima iste serije i proizvođača kao model samog WC-a tako da se tehnički otvori podudaraju s instalacijom i sjedala se podudaraju, jer će inače biti problema u Instaliranje opreme.

Poboljšanje vodovoda s dodatnim troškovima opreme jeftinije od stjecanja i ugradnje instaliranog WC-a za deterdžent, a na kraju možete dobiti cijeli skup potrebnih funkcija za higijenske postupke.

Jeftiniji modeli opremljeni su fleksibilnim crijevima za koje se vode vode u mješalice. U skupim modelima, posebni uređaji ugrađeni su s elektroničkom upravljačkom jedinicom i grijačima kojima se povezuju električnu energiju i hladnu vodu.

Neki modeli opremljeni su higijenskim tušem, koji je modificirani mikser. Miješalice s ugrađenim termostatima su vrlo udobni, zahvaljujući kojem možete postaviti željenu temperaturu vode. Uređaj za opskrbu vodom može se pričvrstiti na uobičajenu dušu ili sudoper.

Funkcionalne značajke WC s bideom

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

WC školjke imaju brojne funkcionalne pokazatelje koji povećavaju udobnost i razinu higijene kada ih koriste.

Ovdje su neke od njih:

  • Ablution velikog područja tijela tijekom načina opasnosti priključaka;
  • sušenje osjetljivih mjesta s toplim zrakom s mogućnošću reguliranja temperature isporučenog zraka;
  • Voda masaža pulsirajuće mlaz;
  • Instaliranje automatskog načina gnječenja i sušenja;
  • Zdjelu moda ventilacije tijekom rada;
  • Toplo sjedalo;
  • Automatsko čišćenje i dezinfekciju mlaznica nakon korištenja WC-a;
  • Dezinfekcija i filtriranje korištene vode;
  • Osvjetljenje, način uštede energije, poboljšana sigurnost i druge potrebne funkcije.

Članak na temu: organiziramo padine na loggiji

Uvjeti korištenja bide

Ovaj uređaj je posebno dizajniran za higijenske postupke nakon toaleta. Dokazano je da sušenje vode i zraka - postupak je higijenski od korištenja toaletnog papira, iako se njegova uporaba ne otkazuje. Ponekad se funkcija bide koristi ne samo za namjeravanu svrhu, nego čak i za pranje nogu, dnevnu higijenu i pranje djece.

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Moderni proizvodi imaju elektroničku kontrolu, zbog čega možete podesiti željenu temperaturu vode, čvrstoću mlaz, automatsko čišćenje, potreban način protoka zraka i druge parametre. Upravljačka ploča nalazi se na strani opreme. Načelo rada bide je vrlo jednostavno. Nakon pritiska na tipku, sredina posude ostavlja spoj s mlaznicama i opskrbljuje vodu željenu temperaturu i tlak tlaka. U nekim modelima postoji postavka izlazne duljine montaže, što omogućuje podešavanje opreme za bilo kakve anatomske značajke korisnika.

Postoji niz ručnih kontrolnih proizvoda, što omogućuje podešavanje tlaka vode i temperaturu u miješalici u kombinaciji s dizalicom. Voda se poslužuje u ponudi bez deterdženata, dakle, neposredno u blizini sanitarne opreme, potrebno je pronaći potrebne higijenske proizvode. Poželjno, umjesto jednostavnog sapuna, koristite posebne tekuće proizvode za intimnu higijenu. Umjesto ručnika s tkivima, možete koristiti papirne salvete ili ručnike u te svrhe.

Prednosti i nedostaci WC-a s funkcijom bide

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Sukladnost s osobnom higijenom pranjem s bideom je najučinkovitiji način da se pridržava osobne intimne higijene. To je vrlo prikladan način, jer korisnik ne mora biti prebačen na drugo mjesto. Posebno je važno u kupaonicama, gdje ne postoji mogućnost instalacije bide pored toaleta.

Također, ova oprema je neophodna za starije osobe i osobe s invaliditetom s invaliditetom, kao i za one koji se brinu. Obično se toaleti deterdženta ugrađuju u medicinske i wellness institucije. Mnogi modeli su stvarno čudo tehnologije koja minimizira osobno sudjelovanje korisnika u ablution, pogotovo ako je korisnik teško provesti higijenske postupke u određenim slučajevima.

Moderno tržište nudi veliki broj svih vrsta modela, karakteriziranih brojnim funkcijama, veličinama i izgledom. Zahvaljujući širokom izboru vodoinstalatera, možete jednostavno odabrati model koji je u svim parametrima prikladan za vas, pa čak i istovremeno uštedite novac, jer je kupnja WC deterdženta jeftinija od kupnje pojedinačnih komponenti pranja vodovod.

Nedostatak WC-a s ugrađenom funkcijom bideta je složenost u instaliranju i povezivanju. Zbog velikog broja svih vrsta spojeva s opskrbom vodom, dolazi do vode. Ali ako je instalacija izvršena od strane nadležnog stručnjaka, poštivanje uputa i tehničkih normi, rizik od propuštanja je minimiziran. Ako nemate priliku da pozovete stručnjaka, morate pažljivo ispitati upute za instalaciju, detaljno zatražiti savjete u kabini koja prodaju vodovod, a zatim se početi instalirati.

Članak o temi: Mobilni topli kat - što je i gdje se primjenjuje

WC s funkcijom bide savršeno se uklapa u cjelokupni dizajn kupaonice s instaliranim tušem.

Odabir proizvođača

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Rusko tržište vodoinstalatera ispunjeno je širokim rasponom kvalitetnih proizvoda od vodećih proizvođača iz Turske, Švicarske, Belgije, Japana, Njemačke, Španjolske i drugih zemalja. Proizvodi poznate švicarske tvrtke Geberit serije Aqua čisti zaslužuju veliku popularnost. Vodovođenje ove tvrtke je izrađen od vodovodne porculana, prekriven impregnacijom za prljavštinu, ima nekoliko načina izlazne duljine ugradnje i reguliranje intenziteta mlaza. Uključivanje ima način rada klatna, a temperatura se može podesiti od 10 do 39 stupnjeva. WC se nalazi kumulativni grijač koji osigurava zagrijavanje vode za ablution. Nakon završetka ablog, mod sušenja zraka automatski se uključuje. Na kraju svakog postupka dolazi do automatskog čišćenja i dezinfekcije mlaznica instrumenata.

Španjolska tvrtka Roca predstavlja vrlo povoljne i funkcionalne toalete Lumen Avant serije. Njihova površina je prekrivena antibakterijskim sastavom, koja uključuje srebro. Sustav grijanja je ugrađen u sjedalo, zdjela je opremljena ventilacijskim sustavom koji se pokreće tijekom uporabe, a također je moguće koristiti nekoliko načina rada i sušenjem. Ugodan dodatak je dodatni WC pozadinsko osvjetljenje i glazbena podrška procesa.

Troškovi sanitarne opreme

Bidet WC: pogledi, veza, značajke, cijena

Cijena modeliranja modela s ugrađenom novčanom funkcijom ovisi o kvaliteti materijala iz kojeg su proizvedeni, funkcionalnost i dizajnerske značajke. Proizvođači nude širok raspon proizvoda, od proračunskih modela i završavaju sa skupim elitnim uređajima. Tablica daje primjere vodovodne opreme od poznatih proizvođača prisutnih na ruskom tržištu sanitarne opreme.

ModelProsječna cijena, utrljajte
WC kat s bideom, spremnikom i sjedalom s Vitra 9800B3-7200 Microlift (Turska)10200.
WC s funkcijom bide i sjedala s idealnim mikrolikom (Belgija)14472.
Elektronski poklopac sa SensowahsStarcKuravit Bide (Njemačka)55000
Geberitaquaclean oprema (Švicarska)45000-240000.
UNITAZ Bide Roca Lumen Avant 811341092 (Španjolska)450000.

Instalacija WC deterdženta omogućuje razumno korištenje slobodnog prostora u kupaonici, skladno se uklapa u cjelokupni dizajn sobe, povećava udobnost higijenskih postupaka nakon toaleta, povećava razinu osobne intimne higijene, održavajući čišćenje tijela bez pretjerane potrošnje vremena i vode.

Čitaj više