Škripanje podova što učiniti bez rastavljanja: Uklonite drveni u stanu, video kako eliminirati što učiniti tijekom škripanja

Anonim

Škripanje podova što učiniti bez rastavljanja: Uklonite drveni u stanu, video kako eliminirati što učiniti tijekom škripanja

Da bi se uklonilo škripanje poda tijekom hodanja je vrlo neovisno, ako kompetentno pristupimo rješenju ovog problema, drveni podovi ljudi su se koristili za dugo vremena. Drvo je da dugo vremena izdržava konkurenciju s mnogo novih katova završnih materijala. Štoviše, treba napomenuti da, unatoč činjenici da se pojave moderne metode za proizvodnju završnih materijala, to je stablo koje je izabrano kako bi njezina stanova bila izuzetna i luksuzna. Nemoguće je ne obratiti pozornost na činjenicu da drveni podovi doprinose kući. Međutim, u određenom trenutku, prije svakog vlasnika drvenog poda, postavlja se pitanje, kako se eliminirati škripanje pojavio?

Kako ukloniti škripanje drvenog poda u apartmanu: jedan od razloga od šest

Odgovorite na ovo pitanje je vrlo jednostavno. Ako počnete s logičnim razmišljanjem, pod je središnji dio cjelokupnog dizajna, a prije ili kasnije, ova se izgradnja prirodno počinje prebaciti. To je upravo uzrok mehaničkih naprezanja. Osim toga, postoje brojni razlozi koji utječu na pojavu škripa.

Škripanje podova što učiniti bez rastavljanja: Uklonite drveni u stanu, video kako eliminirati što učiniti tijekom škripanja

U pravilu, drveni pod počinje škripati zbog nepravilnog rada ili dugog korištenja

Uklonite 6 glavnih čimbenika:

  • Nepravilan rad;
  • Visoka vlažnost u zatvorenom prostoru;
  • Oslabljeni spojevi noktiju;
  • Nedostatak potrebne udaljenosti na zidovima;
  • Materijal za sušenje;
  • Dugo vrijeme rada.

Drveni podovi iz dasaka su složeni LAG-ovima, koji se nakon dugotrajnog rada počnu otvarati i škripa. Pogotovo to postaje uočljivo noću, kada morate proći kroz sobu tiho, ali kao rezultat toga, sve se može buditi. Kako biste ispravili ovaj problem, morate napraviti analizu razloga zašto se može pojaviti škripa. U osnovnim slučajevima odgovor na pitanje skriven je u samim strukturama.

Pod sjeme u apartmanu: Kako popraviti više koraka

Morate početi s najradikalnijim i učinkovitijim korakom, što će vam pomoći da se riješite škripe, to je potpuna zamjena katova. Novi materijal moći će dugo provoditi zadatak bez potrebe za dodatnim popravcima. Međutim, ova se metoda ne može nazvati proračun. Potpuna zamjena podne pokrivene će zahtijevati od vlasnika ne samo velikog vremena, već i dodatnih bijedova za kupnju, isporuku i, naravno, ako je potrebno, plaćanje rada majstora. Veliki financijski troškovi zahtijevat će čak i najjeftinije opcije.

Članak o temi: Završio je kit za zidove i njegove sorte

Škripanje podova što učiniti bez rastavljanja: Uklonite drveni u stanu, video kako eliminirati što učiniti tijekom škripanja

Riješite se škripa u starom katu možete, ako je potpuno zamijenjen novom

Još jedna poznata metoda za isporuku prikrivena je zamijeniti podove na estrihu. Od gore navedenog, ne takav materijal se može staviti na keramiku pločice, laminat, drveni parket ili linoleum.

Ovo rješenje je više isplativo, ali ako postoje djeca u kući, tada će takva organizacija trebati dodatnu izolaciju.

Dodatni materijal kao sloj može izvesti clayzite ili pjenu. Materijali za izolaciju ne odnose se na proračun, a njihov rad će zahtijevati dovoljnu količinu vremena i snage.

Najviše jeftina opcija u borbi protiv škripa je ažuriranje posude kućišta, koja je pričvršćena na vijak za samostažur. Ali ako LAG-ovi imaju loš pogled, morat ćete rastavljati. U takvoj situaciji, premaz će i dalje trebati u potpunosti ukloniti, ali čak iu ovom slučaju moguće je da novi kat neće početi škripati.

Što učiniti da ne zarezane drvene podove: savjeti

Stručnjaci identificiraju nekoliko specifičnih metoda koje su u stanju eliminirati problem škripavog poda. Međutim, to nije jednostavna stvar, apsolutno se svatko može nositi s njim. Glavni zadatak je odabrati željenu opciju koja će dovesti do pozitivnog rezultata.

Škripanje podova što učiniti bez rastavljanja: Uklonite drveni u stanu, video kako eliminirati što učiniti tijekom škripanja

Da bi drveni pod ne škripao, možete koristiti cementnu otopinu ili talk, koji bi trebao biti uništen

Ovdje su glavni načini uklanjanja problema:

  1. Prva stvar koju trebate učiniti je misliti ne samo o problemu zaslona, ​​već i o pojavi materijala. Kreak se može lako eliminirati grafitnim prahom. Uključuje talc, zaspao koji u prazninu može eliminirati od škripanja. Također možete postići klinove u prazninu, ako nema rezultata, onda bi se ploče trebale ojačati vijcima.
  2. Drugi način je više vremena konzumira i treba velike napore. Ako nema sredstava za globalne promjene, pinovi će doći do spašavanja. Na onim mjestima gdje se distribuira škripa, rupe bi trebale biti izbušene na promjeru od 10 do 12 cm. Udaljenost između rupa treba biti najmanje 30 cm. Koristeći visokokvalitetni PVA ljepilo, pinovi se pritisne. Nakon čišćenja poda - škripanje će biti eliminiran.
  3. Kako bi se uklonili škripanje na drvenom podu, ploče su pričvršćene na kašnjenje s vijcima zaobljenog tipa. Oni pomažu u povlačenju i pričvršćivanju površine bez kidanja. Olakšajte posao može izbušiti u kojoj je omogućena funkcija kontrole brzine. Ako škripanje ne eliminira, tada rupe više promjera i montažna pjena je pogodna za pričvršćivanje.
  4. Najstarija i jednostavna metoda je eliminacija naroda s klinom. U tu svrhu, klinovi su izrezani od željenog materijala, podmažite ljepilom i vožnja u rupe.
  5. Trajniji način da biste dobili osloboditi od papira, koji u bilo kojoj situaciji daje pozitivan rezultat, je korištenje metalnih sidra. Metoda je najpouzdanija, ali ovdje ćete morati provesti proračun i napore. Rad je u tome što je sidro instaliran u drvenom katu, odmarajući se u betonu. Pod njim se priprema vanjska ljuska koja se stvara od metala. Zahvaljujući ovoj metodi, znakovi su ojačani. Sidro neće biti vidljiva vani, jer rupe stvaraju prema svojim parametrima. Ako slijedite pravila, udaljenost između sidra ne smije prelaziti 1m, ali stručnjaci tvrde, manje udaljenosti, to bolje.
  6. A posljednja, ali jednako učinkovita metoda zamjenjuje vijke i nokte. Ova metoda nije samo pouzdana, već i dugotrajna, zbog činjenice da pod prolazi punu modernizaciju bez rastavljanja. U procesu popravka, svaki dio poda pažljivo je provjeren, a stari zatvarači zamjenjuju novim detaljima. Naravno, da se isključi nokte, to je najbolja opcija, jer su s vremenom hrđa, uzrokujući deformaciju poda i škripaca. Prije izrade estriha provjerite sve ploče. Reljefili elementi treba ukloniti i zamijeniti novim. Nakon što se posao završi, možete ponovno uspostaviti građevinsku pjenu.

Članak o temi: Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Ako dođete na posao kompetentno i pažljivo, možete napraviti škripati tiho, ili ga uopće ukloniti, bez otvaranja, čak i na najstarijem katu. Vaš završetak će biti tih, kao da je posao učinio od pluta materijala. Svaki od načina obdukcije može se naći u videozapisu za učenje. Zahvaljujući njima, možete naučiti kako popraviti škripanje ploča iz iverice bez rastavljanja parketa.

Zašto se uvukli etaže u apartmanu: završne faze

Nije bitno koja metoda borbe protiv škripanja želite, završna faza treba uključivati ​​pažljivu proučavanje površine poda za utor. Oni moraju biti izabrani da zatvorite drvnu mastiks. Pobrinite se da pouzdanost premaza ne može biti tako da se ploče da se hrane, u ovom slučaju ih eliminiraju.

Mjesta na kojima su popravci popravljeni. Tada je pod prekriven uljem, koji također pomaže da se riješi ruba poda dugo vremena.

Škripanje podova što učiniti bez rastavljanja: Uklonite drveni u stanu, video kako eliminirati što učiniti tijekom škripanja

Osim toga, drveni pod može biti oduzet i prekriven uljem, što će vam pomoći da se riješite dosadnih zaslona

A posljednje što trebate učiniti je vizualno obraditi pod. Ako se sastoji isključivo iz ploča, onda se može prekriti lakom ili bojom, a ako postoji još jedan premaz, stavljamo ga. Isto vrijedi i ako se pod mora povući pod. Zahvaljujući takvim metodama, vaš drveni pod može dobiti dodatni vijek trajanja.

Puzati podove: što učiniti, bez rastavljanja (video)

Koji se zaključak može izvršiti na temelju ovog članka? Kreak, koji se distribuira s drvenog poda, to nije znak da će biti potrebno izvršiti globalni instalacijski rad. Zahvaljujući gore navedenim savjetima u našem članku, moći ćete produžiti život vaše pokrivenosti bez mnogo poteškoća i monetarnih depozita.

Članak o toj temi: Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Čitaj više