Popravak linoleuma: što oprati i ispustiti viski, popravak i kako ukloniti super ljepilo, jasno iz kita i pranja

Anonim

Popravak linoleuma: što oprati i ispustiti viski, popravak i kako ukloniti super ljepilo, jasno iz kita i pranja

Ako ste oštetili linoleum tijekom preraspodjele namještaja, onda se lako može popraviti kod kuće linoleum je jedan od najčešćih materijala koji se koristi za završetak površine poda. Ima prilično kvalitetnu i jeftinu cijenu, što uzrokuje široku popularnost. Raznolikost dizajna omogućit će odabrati prikladnu podnu pokrovu u određenom interijeru. To se događa da linoleum zahtijeva oporavak (nakon oštećenja ili kontaminacije). To se obično događa tijekom popravka ili zbog dugog vijek trajanja. Popravak linoleuma može se provesti neovisno, nakon preporuka profesionalaca.

Kako oprati linoleum nakon popravka

Popravak je prilično mukotrpan proces, čije posljedice mogu biti zagađenje podnih površina. Vrlo često, nakon popravka na linoleumu, možete otkriti kontaminaciju, eliminirati koji će biti prilično problematično. Ponekad kućni deterdženti mogu pomoći, a ponekad morate pribjeći nečemu učinkovitijim.

Prva metoda da se oslobodite mogućih kontaminanata nakon popravka - čak i prije nego što je počeo pokriti pod polietilenom, pričvrstiti ga tijekom perimetra pomoću trake.

Popravak linoleuma: što oprati i ispustiti viski, popravak i kako ukloniti super ljepilo, jasno iz kita i pranja

Da biste pratili linoleum nakon popravka, možete koristiti posebne deterdžente, četke i toplu vodu

Ako ne postoji takav veliki film, pod može biti zaštićen starim papirima i novinama, jednostavno zatvaranjem cijele površine poda. Važno je skrenuti pozornost na činjenicu da je površina linoleuma najbolja isprati uz pomoć sredstava koja su namijenjena posebno briga za ovaj materijal. U suprotnom, pročišćavanje može biti loša kvaliteta, linoleum će ostati dim, s razvodom i mrljama.

Vrste zagađenja:

  • Lime, cementna smjesa, kit. Za početak, pod treba ispirati čistom toplom vodom dodavanjem nekoliko žlica soli i sapuna. Da li linoleum ne izgubi sjaj, nemoguće je koristiti previše vruće vode. Od ogubavanja i razvoda možete iskoristiti slabu otopinu mangana. S previše jakih kontaminanata, potom možete oprati vodom uz dodatak malu količinu kerozina. Nakon pročišćavanja, pod se mora isprati otopinom na bazi octa: to će pomoći neutralizirati jak miris kerozina.
  • Boja. Da biste dobili osloboditi od boje, ne morate koristiti tvari koje sadrže alkalije. Oni mogu neopozivo pokvariti izgled površine. Ako se boja još nije osuši, treba se omekšati uz pomoć biljnog ulja, a zatim gubljenje linoleuma s četkom ili krpom. Ako se boja zamrznu, može se ukloniti upotrebom otapala za boju, nakon što su prethodno uvjerili da neće oštetiti samog linoleuma.
  • Pjena za prajmu i montažu. Ako pjena nije imala vremena za zamrznutu, uredno je uklonjena lopaticom. Ako je svježi prajmer stigao na površinu, uklanja se vlažnom krpom.

Članak o toj temi: 3 načina za udoban svečaj vlastitim rukama

Obriši linoleumsko polje popravka može biti, ako znate što znači i alati je prikladno koristiti ne oštetiti podnu pokrovu. Nakon što su postupci učinili, površina linoleuma treba oprati pomoću posebnih alata za njegu linoleuma. Najbolji način da se izbjegne zagađivači je osigurati da je serviser iznimno uredni pri radu s završnim materijalima.

Nego vršiti viski s linoleuma

Danas malo na farmi ne koristi viski. Ovaj materijal je praktičan, a ponekad i neophodan. Materijal se može nazvati univerzalnim. Ima jedan nedostatak - nakon uklanjanja lišće ljepljive, neugodne staze.

Scotch je savršeno u kontaktu s površinom i nije jako voljan s njim. Zato za svaku vrstu materijala postoje načini da se riješite vrpce.

Popravak linoleuma: što oprati i ispustiti viski, popravak i kako ukloniti super ljepilo, jasno iz kita i pranja

Rješenje koje se kuha iz sode i tople vode pomoći će da lako uklonite traku s površine linoleuma

Prilikom čišćenja linoleuma važno je platiti njegovu kvalitetu. Trebalo bi biti poznato koje su tvari kontraindicirane za interakciju s ovom vrstom površine. Na primjer, za uklanjanje trake, ni u kojem slučaju ne može koristiti agresivne kemijske agense.

Što može ukloniti traku s linoleuma:

  • Prah koji pripadaju kemikalijama za kućanstvo;
  • Alat za pastir iz arsenala kućanskih kemikalija;
  • Otopina tople vode i sode (voda ne bi trebala biti previše vruća);
  • Deterdžent za jela.

Čišćenje rada najbolje se obavlja u rukavicama. Mnogi savjetuju korištenje eteričnog ulja - ne može se ukloniti ljepljivost i neće ostaviti razvod. Također možete obrisati površinu benzinom ili kerozinom, ranije uvjeren u njihovu sigurnost za površinu linoleuma.

Kako ukloniti ljepilo s linoleuma

Površina poda je kontaminirana s vremenom. S vremena na vrijeme linoleum zahtijeva čišćenje ozbiljnije nego samo oprati podove. Vrlo često, tijekom popravka na površini linoleuma, ljepilo za pozadinu može dobiti.

Ako je ljepilo pao na pozadinu, morate ga osušiti. Uklonite svježe ljepilo s linoleuma pomoću otopine sapuna.

Popravak linoleuma: što oprati i ispustiti viski, popravak i kako ukloniti super ljepilo, jasno iz kita i pranja

Da biste uklonili ljepilo s linoleuma, trebali biste koristiti soapu otopinu ili kerozin

Članak o toj temi: Kako bjesniti psa grickati i suza pozadine

Ako ljepilo nije odmah obavijestila, i uspio se osušiti, potrebno će tretirati površinu s posebnim sredstvima. Važno je zapamtiti da je korištenje agresivnih sredstava za čišćenje linoleuma neprihvatljivo. Otapala i aceton mogu biti posebno opasni za površinu.

Kako ukloniti ljepilo od linoleuma:

  • Otopina sapuna;
  • Bijeli duh;
  • Benzin;
  • Kerozin.

Nakon primjene svih tih sredstava, pod se mora isprati vodom s dodatkom deterdženata dizajniranih specifično za linoleum. Raditi sa sredstvima, trebat će vam rukavice i zaštitne maske. Ako su mrlje za ljepilo male, možete napraviti tkaninu male veličine navlažene u otopini.

Kako ukloniti superclause iz linoleuma

Kada radite s superklaimom, morate biti vrlo oprezni. Naravno, dobro je razmisliti o mogućnostima koje ljepilo može doći na površinu linoleuma i pre-zaštitu površine. Ako je to učinjeno iz nekog razloga, nije uspjela potražiti pomoć raznim kemikalijama.

U građevinarnicama možete pronaći sredstva izmišljena za čišćenje površina, koje su došle superklaze: "Super trenutak antičkog", "Antique", "Kontakt".

Popravak linoleuma: što oprati i ispustiti viski, popravak i kako ukloniti super ljepilo, jasno iz kita i pranja

Izvrstan alat koji će pomoći u uklanjanju super-ljepila s površine linoleuma, je benzin

Takva sredstva treba primijeniti na suhu površinu ljepljenja, pričekajte dok pripravak ne otopi ljepilo, zatim uklonite ljepnu masu sa suhom ubrusom. Ako niste uspjeli ukloniti ljepilo od prvog puta, možete ponoviti postupak. Kada kupujete takav fond, pažljivo možete pročitati upute i saznati o njegovoj kompatibilnosti s površinom linoleuma.

Kako ukloniti super-ljepilo s benzinom:

  • Pomiješajte benzinsku krpu.
  • Nanesite na mrlju i trljanje.
  • Ako trebate pomoći sebi s lopaticom.

Benzin je univerzalni alat koji pomaže čišćenje površine od jednostavnog ljepila i super bloka. Kada radite s tvari morate biti uredni. Važno je da u to vrijeme postoji malo djece u sobi. Nakon obrade, benzin se mora isprati vodom.

Članak o toj temi: Kako sami šivati ​​u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Popravak linoleuma (video)

Prilikom izvođenja popravaka postoji velika vjerojatnost zagađenja površine linoleuma. On može izgubiti blistav, može biti razvod na njemu, kit i prajmer može se izliti na njega. Nakon što je Whitewings, linoleum ostaje ružno razvod. Dajte linoleum. Prekrasan izgled će vam pomoći pročistiti sapunom otopinom ili kemikalijama dizajniranim za rad s linoleumom. Osvježi linoleum je vrlo jednostavan, znajući neke trikove i tehnike koje se mogu lako naći na internetu na specijaliziranim mjestima.

Čitaj više