Kako napraviti vrata u zidu

Anonim

Ponekad postoji potreba za rekonstrukcijom zgrade. Operacije obnove uključuju i otvaranje otvora u zidovima. Naučit ćete kako otvarati u zidu tako da ne postane manje jak, ali treba napomenuti da će se savjeti utišati samo procesna tehnologija i nema preporuka za projektiranje redevelopcije i koordinacije promjena u dizajnu Izgradnja s nadležnim tijelima u njima će se dati. Mora se reći da pretjerano samopouzdanje u rekonstrukciji zidova može dovesti do vrlo tužnih posljedica. Ako rastavljanje dijela nepoželjne particije prijeti samo njegovog kolapsa, netočna rekonstrukcija nosivog zida može dovesti do uništenja zgrade.

Kako napraviti vrata u zidu

Otvaranje u zidu može se obaviti s koordinacijom BTI, kako biste točno bili sigurni da ne omotajte zid za prijevoz.

Materijali koji će povećati zid iznad mjesta rastavljanja su proizvodi čelika profila:

  • Schwlerlers;
  • bouroni;
  • Kutovi.

Deblji zid, moćniji profil treba koristiti za izradu sigurnosne kopije struktura prekomjernih. Kada je odabran skakač, visina zida treba uzeti u obzir, opterećenje koje će percipirati. Treba reći da se uređaj i vrata, a prozor se čuva jednako. Njegova širina se određuje (nego što je više, slabiji dizajn). Istina, otvaranje prozora (ako je manje od 1,5 m) često se pojačava samo s skakačima, a za vrata je potrebno ojačati vertikalne dijelove, jer će biti izloženi čestim mehaničkim učinku.

Otvoren u unutrašnjosti particiji

Rastavljanje betonske particije

Kako napraviti vrata u zidu

Otvaranje u betonskom zidu je napravljen uz pomoć perforatora i maljka.

Organizirati vrata u zidu koji nije nosač, relativno jednostavan. Ove particije, u pravilu nemaju veliku debljinu. Zidovi od opeke mogu se presaviti i polovica cigle. O tome kako napraviti vrata u njima bit će napisana nešto niža, ali za sada morate razgovarati o rekonstrukciji betonskih particija. Trebat će vam:

  • mljevenje s dijamantnim krugom, perforatorom ili Jackhammer (bit će divno ako pronađete dijamantnog rezača za beton);
  • Kanali ili kutovi;
  • Alat za označavanje;
  • Stroj za zavarivanje;
  • Sledgehammer.

Članak o temi: Metalni roleti na sustavu Windows: Vrste i njihova svrha

Morate razmisliti o tome gdje će fragmenti betona pasti. Ako namjeravate izrezati s jednim velikim komadom, onda ispod pada, jednostavno je potrebno staviti premaz koji apsorbira udarce. Gume mogu obavljati u svom svojstvu

Kako napraviti vrata u zidu

Jačanje otvora u betonskom zidu.

Prije svega, pobrinite se da ne postoji ožičenje povezano s mrežom. Nakon de-energizacije web-lokacije, nanesite na površinu obrisa budućeg otvaranja. Nakon toga možete podijeliti područje unutar navedenog perimetra na nekoliko kvadratnih mjesta. Možete rastaviti zid, rezanje ili bušenje s površinom primijenjenih linija. Neki fragmenti će se lako izbaciti s čekićem, a drugi će morati smanjiti armaturu. U svakom slučaju, morate se prilagoditi dugim radu. Cijeli šarm na vratima u konkretnoj particiji je da se može rezati bez podešavanja skakača, jer je ploča betona monoliti. Na kraju rastavljanja otvaranja možete nastaviti s ojačanjem. Ovisno o debljini particije, odaberite kanal ili kutove koji su uokvireni gornjim prečke i okomitom otvora.

Rastavljanje zidarstva od opeke

Mogućnosti za pojačavanje zida od opeke.

Rastavljajte zid od opeke tako lako neće raditi. Ne, sama zid je jednostavno rastavljen, ali posljedice neće biti, ako izvučete 1-2 cigle iz zida, pa, prije nego što rastavite cijelo mjesto, potrebno je instalirati skakač koji će uzeti težinu zid na sebi. Kao što je već spomenuto, debljina particije može biti samo 12 cm. Probijanje budućeg otvaranja dulje kroz rupu za skakače ne može, jer prijeti uništenju zida.

Dakle, da se to ne dogodi s 2 strane zida iznad stropa otvora, potrebno je napraviti brodove čija se dubina mora odgovarati širini kuta (60 x 60). Njihova duljina treba prelaziti širinu otvaranja najmanje 1 ciglu. Pričvrstite oba ugla u oblikovanim žljebovima nije dovoljno. Potrebno je popraviti ih. Za to, rupe za klinove ili vijke će biti povučene u profilima i zidu. Nakon rastavljanja cigala između kutova, čelične pruge su zavarene, a zatvarači se mogu ukloniti. Zidni vertikali su također poboljšani komorama ili kutovima, koji su zavareni skakač u jedan dizajn.

Članak o temi: Jesen obrt iz papira: Quilling i Scripbing - 2 Masterclass + 40 Photoy

Kako objaviti otvaranje

Kako napraviti vrata u zidu

Instaliranje skakača u zid ležaja.

Naravno, primijetili ste da se rad na vratima često provodi na obje strane particije. U tom slučaju označavanje se primjenjuje s 2. strana. Moguće je osigurati njegovu točnost na jednostavan način.

  1. Na jednoj od površina, konture ovih privlačenja.
  2. Smeđi dio 12 mm izbušen je kroz rupe na uglovima.
  3. Relevantne linije se nanose na poleđini.

Za betonske tanke zidove, ova metoda označavanja nije tako relevantna, budući da se u većini slučajeva može rastaviti u "Jednostrani" način rada. Ova metoda je potrebna kada se rastavljaju particije od opeke, kao i kapitalnim zidovima. Upravo o tome kako napraviti vrata u posljednji će biti napisan u nastavku.

Operacije u zidovima ležaja

Kako napraviti vrata u zidu

Da bi se ojačalo otvaranje, koristi se ušije, čija debljina ovisi o debljini i visini zida

Zidovi s ciglenim ležajevima, u pravilu su mnogo deblji betonski. Da ojačaju otvaranje, oni koriste:

  • Kanali 10p i 10U, 12p i 12U, 14P i 14U (ovisno o debljini i visini zidova);
  • Klinovi i vijci od M16 do M24 s podložnim podložnim plodovima.

Prvo, stari premaz se uklanja iz zida do zida. Obilježavanje se primjenjuje na njega. Na kutovima izvučenog pravokutnika i na nekim točkama duž crta, probušeno je nekoliko kroz rupe. Na poleđini, cilj se također uklanja, a izvučeni su obrisi programa Outlook.

Sada, preko svojih horizontalnih, s jedne strane, potrebno je probiti duljinu duljine i dubine koja odgovara veličinama kanala ili gomile (a dužina skakača trebala bi premašiti širinu otvaranja na najmanje 50 cm). Prije instaliranja profila u njih morate izbušiti rupe za klinove. Kanali trebaju biti ispunjeni s njima svakih 50 cm, ali u svakom slučaju ne bi trebalo biti manje od 3 iznad otvaranja.

Članak o temi: Ručna oprema za podizanje

Prvi profil se nalazi u utoru po otopini. Kroz zidnu bušilicu kroz rupe za zatvarače. Nakon toga, s druge strane, žlijeb je izbačen za drugi skakač, nakon čega je kanal umetnut u nju. Oba profila su zategnutim i klinovima, pod orašastim plodovima koji trebaju biti perilice.

Nakon rastavljanja zida, skakač otvora treba dodatno ojačati. Koristeći zavarivanje, kanali su povezani s čvrstim trakom čelika debljinom od 6 mm ili nekoliko poprečnih ploča svakih 20 cm. Osim toga, vertikali su ojačani i pod otvora. Profili instalirani na suprotnim stranama zida zavaruju se čeličnim prugama.

Zidovi od betonske tanje cigle. Da bi se vratila, to će biti optimalnije povećati uglove od najmanje 63 x 5 mm. Završavaju obod otvora s obje strane. Kutići mogu biti zavareni jedni s drugima, spojite ploče i povucite ukosnice.

Postavljaju profile pričvršćivača moraju se provoditi kada je instaliran skakač, jer će zadržati zid dok rastavljaju betonski zid.

Stroke se izrađuju na isti način kao i kod instaliranja kutova u pregradi, češće je korak zatvarača primjenjuje samo za pritezanje profila. Rastavljanje zida počinje jednim od gornjih kvadrata (odvajanje na koje je napisano gore). Nakon uklanjanja prvog, morate kuhati i kutove kratkospojnika zajedno. Isto treba učiniti prilikom uklanjanja drugih fragmenata ispod poprečne trake.

Čitaj više