Fan cijev: Instalacija i popravak

Anonim

Fan cijev: Instalacija i popravak

Prilikom izgradnje privatne kuće morate uzeti u obzir mnoge nijanse, koje nikada ne biste mislili da ako se odlučite smjestiti u gradskom stanu. U velikim, stambenim zgradama, dizajn inženjerskih mreža pada na ramena građevinskih tvrtki i ne morate znati kako sve funkcionira. Međutim, čim se odlučite izaći iz gradske vreve i uključiti se u izgradnju vlastite kuće, suočit ćete se s mnogim problemima povezanim, prije svega, s rasporedom ventilacijskih sustava, kanalizacije i vodoopskrbe. Fan cijev igra važnu ulogu u funkcioniranju posljednjih dvaju sustava. Danas će naš razgovor biti o njoj.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Primjena

Vanjska cijev ili obožavatelji - Ovo je cijev koja povezuje kanalizaciju s atmosferom. Ona ide na krov zgrade i služi za izjednačavanje tlaka u kanalizacijskom sustavu.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Kada se velika količina vode spusti u kanalizaciju, unutar sustava, postoji ispuštanje i bez unosa zraka, koji pruža ventilatorsku cijev, miris zlonamjernog softvera će prodrijeti izravno u sobu kod kuće. Uz zaštitu, to je neugodne mirise. Koristi se hidroizolacija, koja se formira u zavoju kanalizacijske cijevi. Cijev ventilatora regulira normalan rad hidraulikature, koja se može "razbiti" pod pritiskom. Na putu je cijev ventilatora sastavni element ventilacijskih i kanalizacijskih sustava stambene zgrade.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Postoji li uvijek fanker?

Ako vas još uvijek ne uspije uvjeriti o potrebi instalacije ventilatora, možete to učiniti bez njega, ali za to ćete morati zadržati dva važna uvjeta. Prvo, kuća ne bi trebala biti veća od dvije etaže, a drugo, ne bi trebalo biti više od jednog toaleta i jednu školjku u kući. Međutim, ako su ti zahtjevi prilično zadovoljni, to ne znači da možete sigurno početi dizajnirati kanalizaciju bez cijevi ventilatora, bez brige o pojavi neugodnih mirisa. Potrebno je uzeti u obzir neke važnije čimbenike.

Članak o toj temi: Dekoracije za dom i darove za 14. veljače

Fan cijev: Instalacija i popravak

Dakle, cijev ventilatora je potrebna ako:

  • Kanalizacijska cijev manje od 0,5 cm u promjeru;
  • Koristite autonomni kanalizacijski sustav;
  • U kući, ili na svom teritoriju nalazi se umjetni spremnik ili drugi uređaj, održavanje periodičnog drenaže u kanalizaciju velikih volumena, kao što je bazen.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Zahtjevi za montažu

Ugradnja cijevi ventilatora treba provesti s obzirom na dva glavna potreba:

  • Promjeri cijevi ventilatora i kanalizacije trebali bi se podudarati s točnošću od milimetra;
  • Mjesto gdje će cijev za fadov ići pažljivo razmotriti. Obično se ventilacijske cijevi prikazuju na krovu; U isto vrijeme, važno je uzeti u obzir smjer zračnih tokova tako da će kanalizacije biti nestale u suprotnom smjeru od balkona, prozora i stambenih zgrada.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Pomoću ventilacijskih ventila

Vjerojatno ste morali čuti da bi sadržaj kanalizacijskih cijevi mogao prodrijeti u stan kroz WC. To se obično događa u slučajevima kada, pri projektiranju kanalizacijskog sustava, ozbiljne pogreške su napravljene, na primjer, kut nagiba cijevi je netočan. Razlog također može postati jaka blokada uzrokovana kanalizacijom u kanalizaciji velikih smeća, miševa ili štakora. Ako ne želite jednom da svjedočite vašem WC-u izbijaju fekalne mase, trebate se pobrinuti za to unaprijed, u fazi instaliranja cijevi ventilatora.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Reverse ventil ventilatora je posebno dizajniran kako bi se spriječio povrat odvodnjavanja kanalizacije na vodovodne uređaje. Obično se instalira vani ili unutar plovila. Djeluje kako slijedi: Kada ispustite vodu, otvori se poklopac ventila i preskače i sve što je potrebno, a zatim, pod pritiskom čeličnog proljeća, čvrsto se zatvara.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Kada instalirate takav ventil, potrebno je uzeti u obzir trenutak da se njegov poklopac treba otvoriti protiv kretanja vode. Samo će u ovom slučaju pouzdano blokirati kanalizaciju koji se kreću u suprotnom smjeru.

Načela dizajna ventilatora ventilacije

Možete sami dizajnirati ventilaciju ventilatora. Da biste to učinili, morate imati barem minimalno znanje u području inženjerskih sustava i istražiti zahtjeve za isključivanje.

Članak o temi: antiseptička impregnacija za drvo s vlastitim rukama

Fan cijev: Instalacija i popravak

Fan cijev: Instalacija i popravak

Fan cijev: Instalacija i popravak

U generaliziranom obliku, načela projektiranja sustava ventilatora izgleda ovako:

  • Pristranost horizontalnih cijevi u smjeru moda kanalizacijskih plinova treba biti najmanje dvije stotine;
  • Jedan ventilator može se koristiti za kombiniranje nekoliko kanalizacijskih;
  • Moguće je promijeniti smjer ventilatora samo ako se promjena provodi iznad mjesta gdje se oprema posljednja isporučuje u uspona;
  • Za povezivanje više cijevi, koristite fanner tee; Trebalo bi biti pričvršćen na 135 ili kut od 45 stupnjeva prema kretanju plinova;
  • Možete promijeniti smjer ventilatora samo uz pomoć uklanjanja ventilatora i ispod kuta od 135 stupnjeva.
  • Potrebno je uzeti u obzir udaljenost od ventilatora do balkona i prozora: u horizontalnoj ravnini treba biti najmanje 4 metra;
  • Cijev ventilatora treba isključiti odvojeno od ventilacije i dimnjaka;
  • Donji dio cijevi ventilatora mora biti u toplijoj sobi, a vrh je u hladnjaku; U ovom slučaju, trakcija će biti jača.

Preporuke za provođenje cijevi

Nakon pripreme projekta možete nastaviti izravno na instalaciju ventilatora. Za početak, kupite svu potrebnu opremu. Trebat će vam: ventilator i spajanje cijevi, ventilacijski kanal i priključci. Ugradnja sustava ventilatora treba provesti u nekoliko faza.

  • Pripremni rad. Možda u vašoj kući već postoji stari sustav kanalizacijskih cijevi. Ako su napravljeni od lijevanog željeza, bolje je demontirati ih i zamijeniti ih modernijim. Prije početka rada pobrinite se da je uspona blokiran.
  • Instalacija ventilatora pokreće se s temeljem kuće. U zidu ležaja, napravite rupe i, uz pomoć metalnih stezaljki, pričvrstite cijev ventilatora na njemu.
  • Ako je vodovod već instaliran, spojite WC s ventilatorom pomoću posude. Pečat s brtvila u obliku prstena.
  • Za izolaciju buke koristite montažnu pjenu ili mineralnu vunu.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Fan cijev: Instalacija i popravak

Pogledajte sljedeći videozapis na instalaciji ventilatora.

Članak o temi: Kako gips padine ispravno

Česte pogreške u montažu

Vođeni dobrim namjerama, mnogi nastoje izgraditi ventilacijski sustav ventilatora u nadi da će samo poboljšati svoj rad. Međutim, najčešće takve promjene u projektu dovode do vrlo depozita. Razmotrite najčešće pogreške:
  • Organizacija proizvodnje ventilatora u potkrovlju, a ne na krovu. Ako kanalizacijski plinovi neće odmah ostaviti u atmosferu, prije ili kasnije će se akumulirati ispod krova i postupno počinju prodrijeti u stambene četvrtine.
  • Instaliranje cijevi ventilatora s unutarnjeg zida ležaja. Ako navijači će proći van, tada će se pojaviti problemi povezani s formiranjem kondenzata.
  • Zamjena zaštitnih gljivica ventilatora na vrhu cijevi s flugiranim ili dekorativnim fluger. Unatoč više estetski izgled, potisak od toga ne postaje jači, već, naprotiv, smanjuje se, zbog čega se neugodni mirisi distribuiraju u cijeloj kući.

Popravak

Popravak cijevi ventilatora, u pravilu se smanjuje na zamjenu starih cijevi od lijevanog željeza do nove plastike. Bolje je pod vodstvom iskusnog vodovoda, pozivajući nekoliko asistenata da pomogne. Lijevano željezo - materijal je nevjerojatno težak, a istovremeno je krhkom, tako da se treba vrlo pažljivo tretirati. Budite izuzetno oprezni jer uvijek postoji prilika za oštećenje vlastitog zdravlja ili cijelog kanalizacijskog sustava. Osim toga, ako zamijenite cijev ventilatora u multi-kata zgrade i, u isto vrijeme, živjeti na jednom od donjih katova, saznati od stručnjaka, hoće li izdržati vaše nove plastične cijevi s takvim sustavom.

Fan cijev: Instalacija i popravak

Da biste poslali, trebat će vam težak maljač, bugarski, bušilica i bilo koji drugi alat koji smatrate da je potrebno koristiti, jer demontiranje cijevi od lijevanog željeza - zadatak nije pluća. Nakon demontaže starih cijevi, možete početi instalirati nove. Kako to učiniti, detaljno smo postavili u prethodnim odjeljcima. Nadamo se da će vam naša uputa pomoći bez ikakvih problema instalirajte novi ventilatorski sustav!

Čitaj više