Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Anonim

Dobra ideja je izgraditi tuš bez palete vlastitim rukama. Uostalom, čak su i kineske proizvodne kabine ponekad prilično skupe, a ne želim uložiti toliko novca. Ako se planira napraviti veliki popravak u kupaonici, onda je moguće napraviti vrlo lijep i udoban tuš. Možete doslovno od djevojke: cement, cigle, pločice. Jedini obvezni uvjet za takvu izgradnju je pažljiva hidroizolacija. To će spriječiti sukobe sa susjedima od dna preko poplava njihove kupaonice.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Gdje početi gradnja?

Priprema za izgradnju čak i male strukture počinje procjenom građevinskih mogućnosti. U slučaju izgradnje tuš kabine bez palete, fokus odabira kanalizacijskog ljestvice ili uređaja za ispuštanje. Uz to, voda koja pada iz zalijevanja može se ukloniti, bez akumuliranja nogu osobe.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Kanalizacija

U urbanim apartmanima i privatnim kućama s već postojećim nacrti katova, instalacija horizontalnog sustava ovjesa s bočnom priključkom na postojeći kanalizacijski sustav bit će racionalan. Ako se izgradnja tuširanja dogodi tijekom izgradnje vikendice, onda možete montirati vertikalnu ljestvicu s izlazom na lokalnu kanalizaciju.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Prije nego što napravite tuš kabinu bez palete, morate uzeti u obzir da će se vodeni šljip odvijati ispod poda. Čak i za horizontalne ljestvice, visina na koju se kat treba podići je oko 10 cm. Stvara prilično veliko opterećenje na preklapanju u multi-kata zgrade, zahtijeva značajno velike troškove za popravke. U tom smislu, potrebno je donijeti odluku: napraviti mali podij za uređaj kabine ili ravnomjerno podići pod na cijelom području kupaonice.

Kako napraviti podij?

Dimenzije povišenog sektora za tuš bi trebale biti dovoljne tako da se osoba može istuširati, a ne na zid i ograde kabine. Oni ovise o veličini kuće domaćina i mogu se izabrati na njihov ukus. Iracionalno je napraviti podij manje od 90x90 cm.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Podijum

Za uređaj podij bit će potrebni sljedeći materijali:

  • hidroizolacijski film ili mastiks;
  • Listovi polistirenske pjene debljine 5 cm;
  • cement, pijesak i snježni kamen, cigla, ako je potrebno;
  • ljestvice za tuširanje i kanalizacijske cijevi;
  • Završni materijal (pločica, mozaik itd.).

Članak o temi: Što je prikladnije u kupaonici: higijenski tuš ili bide?

Očistite odabrano mjesto od starog estriha na beton preklapanje. Nanesite sloj mastika s ovim izračunom tako da izolirano područje ima više od zone planiranog postolja najmanje 10 cm oko perimetra. Mastics bi trebao biti ravnomjerno obloženi i susjedni zidovi na visini od najmanje 15 cm.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Primjena mastika

Ponašanje i povezivanje s kanalizacijskim novim cijevima. Prilikom komunikacije, treba imati na umu da kut nagiba cijevi treba biti 2-3 ° s smanjenjem uspona ili otpadne cijevi. Ugradite odvodni čvor sa sifon i rešetku, kombinirajte ga novom cijevi. Provjerite operaciju ispuštanja i uklonite nedostatke.

Sljedeća faza izgradnje bit će formiranje višeslojnog poda, kao rezultat toga podignuta podij, a komunikacije će biti skrivene u debljini novog arhitektonskog elementa. Osnova tuš kabine je formirana kao:

  1. Na hidroizolacijskom sloju postavite ploče polistirena. Oni će poboljšati bazu i smanjiti razinu buke za susjede s dna.
  2. Na vrhu plahte PPS-a, morate sipati betonsku estrihu s debljinom od 4-5 cm. Razina betona treba biti nešto niža od drenažnog prstena na ljestvici. Da biste ispravno izvršili punjenje, oko perimetra podija, morate napraviti oplatu od šperploča, ploče ili staviti niz opeka.
  3. Nakon potpunog izlijevanja betona (nakon 7-10 dana) potrebno je staviti vodonepropusnu membranu za estrih - poseban film ili vrlo debeli polietilen "list". Za potpuni povjerenje u pouzdanost izolacije, morate ići na zid. Za ljestvicu je potrebna rupa za rezanje rupe s takvim izračunom, tako da je njegov promjer manji od odvodnog prstena.

    Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

  4. Pripremljena baza ulijte još jedan sloj betonskog estriha. Njegova površina treba oblikovati s blagim padinama (1-2 °) prema rešetki čipke, tako da se voda ne širi kroz podij, a prirodno se premjesti u odvodni točku u kanalizaciju. Na rubovima podij možete napraviti jeftine strane kako biste spriječili prskanje vode u kupaonici. Ako planirate instalirati staklo mačevanje s klizna vrata, tada u ovoj fazi može biti potrebno urediti raspored poloz.
  5. Nakon poražavanja estriha, morate staviti dekorativni premaz pločica ili mozaika. Prilikom odabira materijala, potrebno je voditi ne samo pojavom keramike, već i njegovu prikladnost za proizvodnju spola u kupaonicama i tušem. Pločica mora imati površinu koja nije klizala. To će uštedjeti domaće od ozljeda pod tušem.

    Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

    Registracija mozaika Podium

Proizvodnja podij je poželjno u velikim kupaonicama, gdje se nalazi mjesto za uređaj povišenog podnog dijela. Najčešće u urbanim stanovima, kupaonica ima vrlo malo prostora, gdje dodatni "korak" može spriječiti instalaciju perilice, vodovod ili kretanje samih vlasnika. U ovom slučaju, bolje je preferirati opciju bez podij.

Kako napraviti šljive u kupaonici?

Vrlo praktična opcija za male kupaonice je tuš, koji je ograničen samo na privremene zidove plastičnih zavjesa. Kada nitko ne koristi tuš, kut zauzet pruža veći prostor u kupaonici. Za higijenske postupke, dovoljno je ispustiti zavjese. Čak iu velikim kupaonicama, uređaj neprimjetnog tuša postaje sve popularniji. To je zgodan i lijep, iako zahtijeva materijalne troškove i rad na popunjavanju betonskog estriha na cijelom prostoru kupaonice.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Načela uređaja tušem bez podiuma ne razlikuju se od konstrukcije takvog povišenog dijela poda. Prvi korak trebao bi biti pouzdana hidroizolacija pročišćenog premaza i osnovnog estriha. Za razliku od uređaja, podijum izolira cijelo područje kupaonice i dno zidova sobe. Ljestve za tuširanje moraju biti instalirane u odredištu za vlasnike. To je obično udaljeni kut sobe: tamo se kabina ne miješa u hodanje.

Skupština i spajanje šljiva izrađuju se na isti način kao i za podij. Nakon što je instaliran, možete odrediti visinu na koju će se podna razina povećati i montirati priključne čvorove na kanalizaciju na drugi vodovod za kupaonicu. Nadalje, sve se događa na isti način kao što je naznačeno za podij uređaj: PPS ploče, estrih s betona, hidroizolaciju i estrih.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Posljednji sloj estriha formiran je s padinom prema ispusnom rupu. Opcije za izradu nagnutog poda mogu biti puno:

  • četverokut;
  • glatka kružna, oblika šalice;
  • bilateralni (ako je šljiva u samom kutu);
  • polukružno ili u obliku sektora;
  • Jednostrano (prikladno ako se ladice koriste dulje od 1 m).

Pločica se stavlja na vrh estriha i temeljito utrljajte šavove između pločica.

Nakon završetka podova, možete instalirati vodopričavanje: dizalice slavine, crijevo za tuširanje s zalijevanjem ili drugim sustavima izljeve ("planinski vodopad", kaskadni, kiša). Da bi se voda posudila po cijeloj kupaonici, opremljena je staklom ograde kabine ili suspendiranih zaštitnih zavjesa iz plastike.

Kako napraviti ogradu?

Ako je kupaonica velika, tada je tuš soba još prije početka podova, zaštitite stacionarne zidove cigle ili stakla. U tom slučaju, možda neće biti potrebno čak i instalirati vrata, jer prostor unutar kabine je dovoljan, tako da prskanje ne lete van. Ali u maloj kupaonici u uzimanju u obzir svaki centimetar trga, pa je zid bolji napraviti klizanje. Najlakša je opcija zavjesa.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Stacionarni stakleni zidovi

Takva se ograda može ukloniti kada se ne koristi kabina, samo ga prebacuje na zid. Da biste objele zavjese, morate instalirati zagrade za roštilj. Postoje različiti modeli tih suspenzija. Opći za njih je da su nosači za podršku pričvršćene na zidove na pravim mjestima, a između njih položila je ravnu ili zakrivljenu šipku.

Složenija opcija može se smatrati ugradnjom staklenih zidova i vrata. Ovi uređaji mogu se kupiti u gotovom obliku ili napraviti po narudžbi. U pravilu, za njihovo pričvršćivanje na podu i strop, plastični ili metalni profili su osigurani. Oni moraju biti instalirani i konsolidirani kao proizvođač preporučuje. Tipično, profili su također godišnja doba za pomicanje kliznih vrata kabine. Nakon što je okvir potpuno montiran, možete glazolirati štand i objesiti vrata.

Gradimo vlastite ruke: tuš bez palete

Staklene zidove i vrata

Odabir neovisnog uređaja tuša bez instaliranja palete, možete napraviti kabinu takvih oblika i veličine, koji će biti prikladan za vlasnike. Uz veliki izbor spojnica i završnih materijala, ova konstrukcija neće biti manje estetička od skupih modela kupljenog vodovod.

Video uputa

Članak na temu: Kako graditi kuću od pjene u vlastitim rukama?

Čitaj više