Kako popraviti vrata bliže to učiniti sami

Anonim

Danas je popravak vrata bliže jedni drugima, glavna stvar je učiti neke pojedinosti. Glavna funkcija vrata bliže je automatski zalupiti vrata, ona daje priliku osobi da ga ne zatvori, jer se zatvara. Da bi uređaj dugo radio ispravno, morate je ispravno konfigurirati.

Kako popraviti vrata bliže to učiniti sami

Pričvrstite vrata bliže.

Naglasci

Ako postoji stalni problem otvorenih vrata, može se lako riješiti instaliranjem bliže. Nakon instalacije takvog aparata, bit će automatski zatvoren, ne mora se uložiti napor. Takvi uređaji često se instaliraju u trgovinama, uredima i drugim komercijalnim institucijama. Ali postoje slučajevi kućne uporabe. Pogotovo ako je instalirana ulazna vrata teške metala.

Kako popraviti vrata bliže to učiniti sami

Dizajn vrata bliže.

Zahvaljujući takvim uređajima, to će se zatvoriti glatko i tiho. Postoje modeli koji ga mogu popraviti na otvorenom položaju, takva se funkcija ne zove. U tom slučaju nećete morati potpisati vrata.

Mehanizam za kašnjenje se koristi ako se vrata moraju otvoriti u određeno vrijeme, nakon čega će se ponovno zatvoriti u uobičajenom načinu rada. Takvi uređaji se koriste u ekonomskim ili komunalnim sobama. To je osobito prikladno kada je potrebno napraviti teret, nakon nekog vremena vrata se ponovno zatvoriti i neće biti potrebno napraviti bilo koji napor.

Svake sorte mehanizama mogu se instalirati na bilo kakvih vrata ili unosa. Prilikom odabira uređaja, vrlo je važno uzeti u obzir širinu platna i njegove težine. Podešavanje zatvaranja vrata zahtijeva posebnu pozornost, jer će biti od toga da će kvaliteta zatvaranja ovisiti o tome.

Načelo rada mehanizma je da osoba čini određene napore pri otvaranju vrata koje se akumuliraju ugrađenim mehanizmom, nakon čega se mehanizam vraća na prethodni položaj, čime se zatvara vrata.

Članak o temi: Koji ljepilo odabrati za Cork Wallpaper

Na temelju dizajna, takvi uređaji mogu se podijeliti u dvije glavne skupine:

  • Ručica - graditeljstvo je opremljena pogonom za ručicu;
  • Censor - Imajte cam cam.

Kako popraviti vrata bliže to učiniti sami

Vrste bliže montaže.

Prva opcija dizajna podrazumijeva prisutnost proljeća i hidraulički sustav napunjen uljem. Zahvaljujući hidrauličkom sustavu se izvodi amortizacija. Kada se na mehanizmu otkrije propuštanje ulja, približava se, jer je to prvi znak kršenja cijelog sustava. Ventili koji se nalaze u sustavu podešavaju brzinu protoka tekućine iz jednog odjeljka na drugu i time postavljaju brzinu zatvaranja vrata.

Pravilno djelovanje i podešavanje vrata bliže jamstvo je normalnog rada i dugog datuma isteka. Glavno pravilo koje se odnosi na sve sorte, vrata moraju biti zatvorena. Nemoguće ga je povući ili držati, pokušavajući se zatvoriti brže ili sporije.

Ako je instaliran takav mehanizam, ne bi trebalo biti stalno u otvorenom položaju ako ne postoji nužna funkcija u instrumentu. Ako postoje djeca u sobi, nemoguće im je dopustiti da se voziju na vratima. Izbjegavanje takvih trenutaka, moguće je značajno proširiti uporabu bliže bez obavljanja popravka.

Glavne sorte popravka

Jedan od uobičajenih kvarova vrata bliže je propuštanje pripravka ulja.

Kako popraviti vrata bliže to učiniti sami

Bliže u kontekstu.

Unatoč visokoj nepropusnosti spremnika u kojem se nalaze proljetni i uljni sastav, curenja su i dalje moguća. Najčešće se takav razgradnja pojavljuje zimi. Ako slijedi sastav ulja, rad mehanizma će se pogoršati, kao rezultat toga, vrata će biti oštro i bučna.

Kada se pojave prvi znakovi propuštanja, vrijedi razmotriti uređaj i obavljati štete brtvljenje. Gotovo je nemoguće potpuno eliminirati slom, ali uz pravilno izvršenje posla, možete produžiti vijek trajanja približavanja. Ako je mjesto curenja ulja značajno, onda popravak neće biti moguće, morat ćete kupiti novi uređaj.

Članak na temu: Kako ukloniti prozor na loggiji s vlastitim rukama

Drugi kvar, koji se može susresti u mehanizmu, krši je node poluge. Ovaj element dizajna je na otvorenom mjestu, tako da nije teško procijeniti slom. Ako se vrata s snagom zatvaraju ili vise ozbiljnost, možete izazvati zavoje i mehanizam.

Ako je štap lagano oštećen, moguće je ispraviti položaj s konvencionalnim strojem za zavarivanje. U slučaju da je slomljena pričvršćivanje, to će preuzeti kupnju novog izvornog elementa. Morate kupiti samo izvornik, jer samo on može doći u formu, veličinu i pričvršćivač metoda.

Podešavanje bližeg samog

Podešavanje bliže može se provesti neovisno. Kako bi se postigao ovaj popravak, vrijedi pripremiti alate koji će biti potrebni u procesu.

  • Hex ključevi;
  • vrtnje;
  • odvijač;
  • kliješta.

Podesivi mehanizam je potrebno za početak ispitivanja izvana. Inspekcija je također potrebna za obavljanje cijelog dizajna vrata, naime, obratite pozornost na iskrivljeve. Takav fenomen može ometati normalno funkcioniranje vrata bliže.

Popravak ozbiljne štete na uređaju nije moguće, jer takav mehanizam ne podrazumijeva parsiranje za odvajanje pojedinosti i naknadne montaže. To je zbog činjenice da je nakon nerednog poremećaja nemoguće ga vratiti. No, unatoč tome, prilagodba bliže može se izvesti ako su poremećaji mehanizma neznatni i mogu se eliminirati podešavanjem.

Vrata ureda, trgovina i drugih javnih institucija podliježu stalno visokoj razini operacije, to može dovesti do činjenice da će bliži sustav biti slomljen. Da bi sustav radi ispravno, potrebno je provesti redoviti pregled i izgraditi ga. Nekoliko puta godišnje, posebno za razdoblje offseason.

Glavni cilj prilagodbe je promijeniti brzinu zatvaranja. Da biste to učinili, to stoji uz pomoć prikladnog alata za uspostavljanje razine kompresije izvora. Jer to odgovara prvom ventilu i odgovarajućoj matici. Brzina je regulirana rotacijom Naika i u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Takve se rotacije mogu izvesti ne više od dva, ograničenje je postavljena od strane proizvođača.

Članak o toj temi: Tehnologija monolitnog okvira kuća: prednosti i mane

Drugi ventil na mehanizmu odgovoran je za DCO, kada su list vrata u položaju 10-15 ° od okvira vrata.

Vrlo je važno regulirati rad mehanizma s dolaskom zime i ljeto, to je povezano s sadržajem ulja mehanizma. U hladnom vremenu, postaje viskozniji, a vrata se sporije zatvaraju, situacija se razlikuje u ljetnim mjesecima.

Čitaj više