Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Anonim

Vjerojatno će svaka ljubavnica podržati mišljenje da je stroj za pranje rublja u svakodnevnom životu nezamjenjiv predstavnik opreme. Zahvaljujući joj, moguće je uštedjeti mnogo vremena, dok ometaju vrlo prljavu odjeću, kao i čuvanje osjetljive kože ženskih ručki. Danas je izbor strojeva za pranje vrlo opsežan, jer Imaju redovitu potražnju. Ako uzmemo u obzir da je ova vrsta opreme koja se koristi u svakodnevnom životu skupa, onda je pitanje: koja perilica rublja odabrati i kako to učiniti u pravu? - postaje vrlo relevantno. Razmotrite odlučujuće značajke koje utječu na konačni izbor.

Vrste preuzimanja

Stroj za pranje ima od jedne do dvije opcije za preuzimanje: okomito ili frontalno.

Vertikalno opterećenje

Ako mislite o pitanju: strojevi za pranje rublja s vertikalnim preuzimanjem - što odabrati? Onda znate da ova vrsta ima mnoge prednosti. Takvi strojevi su dovoljno kompaktni, tako da postoji mogućnost njihovog položaja u bezobrazljivim mjestima s malim prostorom.

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja za dom s vrhunskim opterećenjem

Oni su praktični i pouzdani za korištenje:

  • Tijekom pranja moguće je baciti odjeću u njih;
  • Nema potrebe napustiti prostor za otvor na otvorenom položaju;
  • Gumbi za kontrolu su postavljeni gore, zbog toga postaje nedostupni za djecu;
  • Da biste bacili odjeću u stroj - ne morate čučati niti lean.

Frontalno opterećenje

Stroj s prednjim vrstom punjenja zahtijeva veliki broj prostora i mjesta u kupaonici ili kuhinji. Međutim, ova vrsta ima niz vrhunskih aktivnosti:

  • Mnogo je lakše integrirati, ispod Colonsehouse ili u kuhinjski zid;
  • ima veliki bubanj;
  • Na površini je moguće staviti sve vrste objekata (pribor za kupaonicu, odjeću), ali tijekom pranja moraju se ukloniti, jer Mogu pasti;
  • Danas je izbor strojeva s opcijom frontalnog pokretanja mnogo opsežnija nego s okomitom vrstom oznaka stvari.

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Stroj za pranje rublja s prednjim opterećenjem

Da biste sami odredili vrstu preuzimanja, svaka ljubavnica pojedinačno. Uostalom, samo žena bolje zna koja je opcija prikladna za udobnost njezine obitelji. Što se tiče procesa pranja, treba napomenuti da su obje varijante jednako kvalitativno izbrisane.

Dimenzije i volumen

Unatoč činjenici da su općenito prihvaćeni parametri perilice rublja su sljedeći: visina je 85 cm, širina je 60 cm, a dubina je 58 cm, danas postoji mnogo modela u drugim veličinama. Na primjer, dubina može biti 35-60 cm.

Članak na temu: vrtni raspored: Sami dizajn stranice (60 fotografija)

Pojava na tržištu opreme uskih strojeva za pranje određuje se takvim čimbenicima kao ušteda područja ili nemogućnosti montaže uređaja standardnih parametara. Stoga, kompaktne veličine perilica rublja, širine ne više od 32 cm. Međutim, postali su uski i istodobno stekli neke nedostatke. Najznačajniji minus je smanjiti količinu učitavanja stvari - najviše 3,5. kg. Doista, u usporedbi s tradicionalnim modelima, koji se mogu smjestiti do 7 kg, ovaj pokazatelj je mnogo manji.

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja s prednje utovar

Ako vaša obitelj ima veliki broj ljudi i imate djecu, onda trebate prostrani stroj stroj. Stoga, još uvijek pokušajte pronaći mjesto u vašem domu kako biste smjeli ovu važnu vrstu kućanskih aparata. A smanjeni modeli bit će najbolje rješenje za mlade obitelji bez djece koja se sastoje od 2 osobe i one koji žive sami.

Bubanj i mužjak

Spremnik u perilici rublja je uglavnom izrađen od nehrđajućeg čelika ili kompozitnih materijala, kao što je Carboran, polinox, polipex. Nehrđajući spremnik se odlikuje trajnošću i dugom operativnom razdoblju, ali u procesu rada je prilično bučan. No, spremnik od kompozitnih komponenti nije tako kvalitativan, iako je to otporan na habanje. Štoviše, takvi spremnici imaju karakteristike toplinske izolacije, uklanjaju vibracije, što čini funkcioniranje tehnike tiho.

Ali bubanj je izrađen od nehrđajućeg čelika - bez iznimki, jer u ovom slučaju ne morate odabrati. Stoga, veći interes pri odabiru treba dati točno volumen bubnja.

Pranje i pritiskanje klase potrošnje energije

U procesu odabira perilice rublja, treba se odvesti neka oznaka. EU je prihvatila skalu razine učinkovitosti pranja iz "A" na "G":

  • "A", "B" - klasa-luksuz, prirodno, smatra se najboljim, tako da će proces pranja biti oprezan, a struja se sprema;
  • C »," d "," e "srednje klase;
  • "F", "G" - niska klasa.

Ta pisma označila je razred propisa, kao i potrošnja energije. Minimalna uporaba električne energije iz razreda "A" i najveće - u kategoriji "G".

Luka

To je značajan pokazatelj u odabiru pisaćeg stroja za pranje, jer će se više skretanja biti učinjeno, zemlja će biti stvari na kraju pranja. Međutim, previše intenzivno sušenje ne utječe na materijal - brže treperi. Prema tome, najbolje rješenje će biti pokazatelj od 800 do 1000 revolucija za sintetske i pamučne materijale, kao i od 400 do 600 - za delikatnu materiju.

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja s vrhunskim opterećenjem

Na temelju modela strojnog stroja možete postaviti funkciju broja okretaja ili izvršiti izbor u korist jedne od navedenih brzina. Očito je prethodna opcija prikladnija.

Upravljačka ploča

Kontrolni sustav bilo koje vrste tehnologije trebao bi biti dostupan i što je moguće udoban. Ovo je zalog lakog i razumljivog rada. Morate razumjeti što omogućuje svakoj oznaci postavljenoj na ploči. Izvrsno ako će sve biti napisano na njemu jezikom koji znate. Ali, ako je znanje strano, tada koristite upute u kojima su sve nerazumljive informacije dešifrirane.

Članak o toj temi: Tehnologija proizvodnje zavjesa iz isječaka radi sami

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Izbor perilice rublja

Na upravljačkoj ploči postavljeni su rotirajuće (korištene) prekidače, kao i (senzorni) gumbi. Ako je tajmer dostupan, tada će značajno pojednostaviti rad, ali kada ne postoji posebna potreba za sadašnjošću ove funkcije, onda možete bez njega, a istovremeno uštedjeti financije dodijeljene kupnji opreme.

Vrata luke

Kakav odabire stroj za pranje rublja? Recenzije kupaca ove tehnike su pozitivne, uzimajući značajke otvora. Vrata grotla je prepuna gumba koji se nalazi na ploči ili ručku koja se nalazi izravno na otvor dio.

Također između različitih vrsta strojeva za pranje rublja, vrata se mogu otvoriti na različitim kutovima. Najudobnija za utovar i uklanjanje stvari je kut od 180 stupnjeva.

Programi pranja

Strojevi za pranje novog uzorka posjeduju nekoliko programa pranja. U osnovi, oni se razlikuju od vrste materijala: vune, lan, sintetiku i tako dalje. Ostatak programa su dodatni, pa se razlikuju u različitim modelima, sve to ovisi o tehnici za proizvodnju tvrtke. Stoga, u procesu izbora uvijek naglasak za prisutnost tih programa koje trebate najviše:

  • Da bi se uštedjelo vrijeme, bolje je odabrati brz program pranja (30 min.), Također je prikladno za ne kontaminirano donje rublje;
  • Dodatno ispiranje je potrebno ako postoje alergije ili djeca u kući;
  • djelomično opterećenje, koje vam omogućuje pranje male količine stvari;
  • Intenzivno pranje - optimalno rješenje za kontaminirane stvari;
  • zaštitu od obrezivanja;
  • Ručno pranje i tako dalje.

Uređaji za kontrolu

Stroj stroj opremljen je određenim upravljačkim sustavima:
  1. Aqua Stop - štiti opremu od mogućih curenja.
  2. ALC - Automatska kontrola potrošnje energije i vode, sustav se oslanja na količinu napunjene odjeće i vrstu materijala.
  3. Filmski film za formiranje pjene.
  4. Fuzzy logika - kontrolira količinu praška, pun posebne ladice; Postavlja optimalni program za lansiranje, temperaturu vode, prilikom spremanja broja i smanjuje potrošnju električne energije.
  5. Aqua-senzor - smanjuje potrošnju vode, koordinira broj koraka ispiranja, fokusirajući se na transparentnost vode.
  6. Kontrola uravnoteženja prati se jedinstvenom raspodjelom stvari u bubnju.
  7. Fuzzy Control - postavlja programe, oslanjajući se na vrstu materijala i broj napunjene odjeće (predenje, troškovi vode, količina ispiranja).

Prisutnost određenih kontrolnih sustava, u pravilu, utječe na cijenu perilice rublja.

Metoda veze

Stroj stroj možete spojiti na hladnu vodu (zagrijava se u sredini opreme) ili ga pričvrstite na vruću i hladnu vodu. Međutim, prva metoda je poželjnija, jer Usporazu upozori na temperaturne razlike vode (to je rijetko u našim vodovima). Također, ova metoda čini vodu boljim. No, druga metoda je ekonomičnija u odnosu na potrošnju električne energije.

Članak o temi: Kako povećati svjetlinu LED svjetiljke

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja za dom s prednjim opterećenjem

Ako odaberete stroj za pranje, uzimajući crijevo za pridruživanje, onda biste trebali zaustaviti izbor na modelima, koji uključuje elastične crijeva. Potonji su jednoslojni i dvoslojni. Potonji je mnogo pouzdaniji, stoga njihov trošak, naravno, više.

Ugrađeno sušenje

Danas postoje modeli stroj strojevi koji imaju ugrađenu sušenje. Nakon završetka programa sušenja, možete dobiti apsolutno suhu odjeću iz bubnjevnog stroja. Naravno, ovaj program je izvrstan, praktičan način uštede prostora i vremena, ali također ima svoje mane. Glavni nedostatak koji je suši mnogo manji broj stvari nego za pranje. Također, sušenje posteljine u perilici doprinosi njihovom trošenju, a tijekom tog procesa, stvari su vrlo oštećene.

Perilica rublja - Kakvu odaberu, sušenje ili bez njega? Zaustavite svoj izbor na modelima s funkcijom sušenja slijedi samo ako je potrebno. Na primjer, kada nema mjesta za prirodno sušenje odjeće u vašoj kući, ili često lansirate pranje i nemate vremena za stalno druženje wwklot.

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Odaberite stroj za pranje rublja za dom

Skupština

Skupština proizvedena u Turskoj ne jamči da će tehnika raditi ispravno dugi niz godina i učinkovitije. Uglavnom vrijeme korištenja stroja stroj neće prelaziti više od pet godina. Duže ćete poslužiti strojeve za pranje korejaca, Talijani i Nijemci (stariji). A vodeća pozicija zauzima austrijsku i švicarsku skupštinu, jer Tehnika u ovom slučaju će poslužiti oko 20 godina.

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja s vrhunskim opterećenjem

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja s prednje utovar

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Izbor perilice rublja

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Odaberite stroj za pranje rublja za dom

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Stroj za pranje rublja s prednjim opterećenjem

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja s vrhunskim opterećenjem

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja za dom s prednjim opterećenjem

Strojevi za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem: što odabrati

Perilica rublja za dom s vrhunskim opterećenjem

Čitaj više