Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Anonim

Kada instalirate vodovod između zida i spremnika, uvijek ostaju praznine. Bez obzira na veličinu čarobnjaka, preporuča se zatvoriti takva mjesta. Uostalom, čak i kroz najmanji jaz može se procuriti na vodu, koja će uzrokovati izgled gljivica u zatvorenom prostoru i oštetiti izgled završne obrade. Obično, za lumen male veličine, dovoljno je zatvoriti vodovodni silikon. Međutim, takav dizajn ne izgleda previše estetski. Stoga, danas koristite dodatne ukrasne elemente tako da su kupke kupke s zidom izgledale privlačno.

Slučajeva kada bešavni šav ne radi

Neki vlasnici, postavljajući kupku što je moguće bliže najjednostavnijem, vjeruju da uopće nije potrebno provesti rad na brtvljenju sićušnih praznina. Ovo mišljenje je pogrešno. Profesionalci preporučuju brtvljenje čak i takve šavove čija širina ne dostiže dva milimetra. Uostalom, rezultirajući jaz će postati mjesto gdje će vlaga biti trajno i slobodno, što će nesumnjivo dovesti do reprodukcije kalupa u kupaonici.

Osim ne-održivog izgleda i neugodnog mirisa, gljivica može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Ovi mikroorganizmi pogoršavaju respiratornu i srčanu bolest, uključujući potpuno zdrave ljude.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Ako ne zatvorite šav između kupaonice i zida, prije ili kasnije gljivica će se pojaviti na ovom mjestu

Stoga nije potrebno uštedjeti na vašem zdravlju. Pouzdano brtvljenje spoja tijekom popravka mnogo je inteligentniji od dugog i iscrpljujućeg procesa da se riješi gljivičan spor. Pogotovo jer materijali namijenjeni za te svrhe imaju vrlo pristupačne troškove.

Osim toga, oni su obično montirani brzo i bez mnogo poteškoća. Većina vlasnika je zainteresirana za to kako pouzdano granična traka za kupku, kako za ljepilo, video s detaljnim uputama za instaliranje ove vrste dekoracije. Odgovori na sva takva pitanja mogu se naći u našem članku.

Karakteristike granične vrpce

Moderni proizvođači nude širok raspon raznih dekorativnih prerušavanja kao što su praznine. Među njima su prilično veliku popularnost, granična traka za kupaonicu. To je ljepljive osnovne trake od polimera. Ovaj materijal se odlikuje visokom otpornošću na učinke različitih rezistentnih kemikalija i kiselina. Osim toga, takav dekor je hidrofobna i ne doprinosi nastanku štetnih mikroorganizama na njegovoj površini.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Ovo je samoljepljiva granična traka za kupaonicu.

Takav brtvilo ima pristupačne troškove, lako ga je instalirati i demontirati ako je potrebno. Osim toga, materijal ima bogatu paletu boja i izgleda vrlo atraktivno tijekom cijelog života.

Članak o toj temi: Sklop za računovodstvo električne energije 220v

Opseg primjene polimernih traka je vrlo širok. Mogu se koristiti u gotovo svim sobama s različitim funkcionalnim svrhama. Stoga kupujete proizvod, provjerite, gdje ga namjeravate koristiti. U kupaonici, granični dekori mogu napraviti šavove između zidova i bilo kojeg vodovoda, uključujući tuš kutije i umivaonik.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Proizvod se proizvodi u malim rolama s duljinom od oko tri metra

Proizvoditi proizvod u konvulzijama. Duljina jedne takve Rud je oko tri metra. Može varirati debljinu i širinu dekoracije. Cijela odjeća površina trake je impregnirana s butil ljepljivom sastavom, koji će joj hermetički omogućiti da ga instalira na problematično područje. Sam materijal je prilično higijenski, iako je impregniran antifungalnim aditivima za pouzdanost, isključujući pojavu plijesni na mjestu priključnih šavova.

Među polimerima prikazanim u te svrhe, dekorativne granice postat će najbolji izbor. Ostale plastične ploče neće biti u stanju učinkovito odoljeti reprodukciji gljivičnih mikroorganizama. Što se tiče kapitalnog fokusa zgloba s kazetom ili kamenkom, takav događaj će zahtijevati dugoročno djelo i određene vještine u obloge. Osim toga, ovaj materijal će koštati mnogo skuplje i zahtijevat će dodatne mjere za pečenje šava.

Vrste graničnih pruga

Unatoč ne vrlo bogatom asortimanu ovog materijala, još postoji izbor. Prvo, ovo je širina vrpce i broj traka na njemu. Postoje granice koje se mogu saviti u pola ili na tri dijela. Prema tome, to će dati drugu geometriju krupnog utora.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Maksimalna širina granične trake doseže šest centimetara

Što se tiče širine proizvoda, optimalno rješenje će biti kupnja vrpca s malom marginom, na primjer, 5 mm više od lumena koje treba zatvoriti. Prešire pruge neće izgledati vrlo estetsko, ali usko - ne prikrivaju utor. Stoga, prije nego što napravite kupnju, zatamnjenjem dimenzija šava.

Mora se reći da je standardna veličina dekor varira od tri do šest centimetara, a njegova debljina doseže dva milimetra. Prilikom otvaranja do pet centimetara obično je dovoljno od jedne trake za gaks kako biste dogovorili prorez s tri strane instalirane kupelji.

Drugo, možete pokupiti dekor koji odgovara rasponu interijera kupaonice. Naravno, postoje razlike u paleti nijansi graničnih vrpca. Najčešće na prodaju možete pronaći bijele ili plave boje proizvoda. Međutim, uvijek imate priliku kupiti materijal i druge tonove naručivanjem željenog Kolkera u katalogu. U pravilu, postoje crne, zelene, ružičaste, kremaste i druge popularne nijanse.

Pozitivne i negativne strane materijala

Samoljepljiva granica traka za kupaonicu Korisnička recenzije o sebi ostavlja najpozitivnije. Uostalom, takav dekor ima mnogo prednosti. Glavne prednosti ovog materijala su sljedeće:

  • pristupačne troškove;
  • brzina i jednostavnost instalacije;
  • svestranost;
  • dobra stabilnost opterećenja i mehanička oštećenja;
  • dovoljna snaga i higijena;
  • Atraktivan izgled.

Članak o temi: Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavne opcije

Sva gore navedena nekretnina nisu iscrpna karakteristika takve dekore, ali objašnjavaju njegovu popularnost. Osim toga, polimerni brtveni trake su otporni na vlagu i visoke temperature, što je toliko važno za njihovo korištenje u kupaonici. Oni su vrlo elastični, tako da se može koristiti ne samo na pravokutnim, već i za zaobljene konfiguracije kupelji. U tom slučaju, crta raskrižja izgleda spektakularno i nježno.

Važna nijansa bit će mogućnost samo-uređivanja trake. To će zahtijevati posebno znanje ili iskustvo takvog rada. Pouzdano se brtvljenje spoj može čak i nerazumijevati u građevinskom poslovanju, koji nema profesionalnog alata.

Prekrasne recenzije također su dobile stabilnost takvog proizvoda na učinke kemikalija, tako često se koristi za čišćenje kupke. Gornji sloj premaz ne reagira s agresivnim elementima. Prema tome, ne gubi estetske vrste i funkcionalnost u cijelom vijeku usluga. Osim toga, čak i uz malu površinu, traka će ostati čvrsto fiksna i neće se odrezati.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Izgleda kao sličan dekor može lako moći bilo koji vlasnik

Naravno, ove dekorativne trake imaju negativne karakteristike sa svim neospornim prednostima. Prvo što spomenuto je kratkoća takvog materijala. Tipično, proizvođači pružaju jamstvo za godinu rada proizvoda, iako u nekim slučajevima, s urednom rukovanjem, traka je do pet godina.

Druga negativna imovina bit će mogućnost reakcije na bazi kiseline s tvari. To može dovesti do gubitka početnih atraktivnih vrsta, pa čak i graničnog vrha. Stoga nije potrebno zloupotrijebiti s takvim sredstvima prilikom čišćenja kupaonice.

U riječi, jaz šivanje uz pomoć samoljepljive trake je učinkovita i pouzdana, ali privremena mjera. Iako je, s obzirom na demokratsku vrijednost materijala, neće biti dobrog rada za povremeno zamijeniti staro dekor novo.

Instalacija proizvoda - preporuke i nijanse

Prije nego što nastavite s brtvljenjem spoja s vrpcom, iskusni majstori savjetovali su ispuniti šav takoom vodovodnom silikonom. Da biste to učinili, bolje je odabrati materijal na neutralnoj osnovi. Naravno, nakon odbacivanja brtvila, treba ga ukloniti višak i očistiti površine od prašine i smeća. Dalje, morate čekati potpuno sušenje zrakoplova ako je čišćenje bilo mokro. U ovoj preliminarnoj fazi pripreme je gotova.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Preklopite pripremljeni element na pete linije

Članak o toj temi: Kako instalirati balusters i postove na stepenicama

Sada je vaš zadatak čvrsto i nježno zalijepite dekor na obje površine. Da biste to učinili, označite dio potrebne duljine. U ovom slučaju, optimalno je početi s dugom strani kadom. Pripremio je element, savijajući se na oljeve linije s dijelom ljepila prema van. Naravno, za neiskusne majstore, optimalna opcija će biti dvije pojasne vrpce.

Zatim uklonite oko 6 centimetara zaštitnog sloja i čvrsto pritisnite dekor na oba ravnina. Na isti način, postupno pritiskom na vrpcu i istovremeno uklanjajući film iz njega, pažljivo padne cijelu dužinu spremnika.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Lagano se držite vrpce na površine, dobro ga pritiskate

Na istom principu, bočni rubovi kupke. U isto vrijeme, posebnu pozornost treba posvetiti spoju dva bendova u kutovima. Da biste to učinili, pokrijte materijal brkova, a zatim se oštri nož uklanja, postavljajući uredni kut od četrdeset pet stupnjeva.

Nakon što je završio obradu lumena, ostavite materijal da se osuši. Ne preporučuje se pri korištenju kupke ili umivaonika tijekom dana. Nakon tog vremena provjerite kvalitetu brtvljenja. Ako je u nekim dijelovima bend blefirao loše, preporučljivo je popraviti s tekućim noktima ili drugim ljepilom.

Zapamtite da se svi radovi moraju provoditi na suhoj i čistoj ravnini na sobnoj temperaturi. Također je važno ne koristiti materijal pohranjen više od dvije godine.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Zajednički, dizajniran na ovaj način, jamči pouzdanu zaštitu od curenja i pojavu kalupa nekoliko godina.

Kao što možete vidjeti, ugradnja granične trake ne predstavlja posebnu složenost. U isto vrijeme, dobit ćete besprijekorno uređen i zapečaćen zglob zidova i vodovod, što sprječava pojavu i reprodukciju plijesni. Čak i unatoč relativno kratkom vijek trajanja proizvoda, ova metoda brtvljenja neuglednih pukotina bit će vrlo prikladna. Uostalom, niska cijena takvog dekoracije omogućit će vam da je lako zamijeniti kada će biti potrebno.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Izgleda kao sličan dekor može lako moći bilo koji vlasnik

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Maksimalna širina granične trake doseže šest centimetara

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Zajednički, dizajniran na ovaj način, jamči pouzdanu zaštitu od curenja i pojavu kalupa nekoliko godina.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Lagano se držite vrpce na površine, dobro ga pritiskate

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Preklopite pripremljeni element na pete linije

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Proizvod se proizvodi u malim rolama s duljinom od oko tri metra

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Ovo je samoljepljiva granična traka za kupaonicu.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Ako ne zatvorite šav između kupaonice i zida, prije ili kasnije gljivica će se pojaviti na ovom mjestu

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Koristeći nož, možete pažljivo nacrtati uglove zgloba

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Burgundy kazete su dvije i tri pruge.

Granica traka za kupatilo: Masters Recenzije

Granična traka - univerzalni i jeftin materijal

Čitaj više