Priprema betonskog poda pod linoleumom: Uputa

Anonim

Linoleum je vanjski materijal koji ne gubi svoju popularnost već dugi niz godina. Koristi se za styling ne samo u stambenim, već i uredski prostor, odlikuje se dugom servisnim životom, dobrim karakteristikama, a njegova instalacija je iznimno jednostavna. Polaganje takvog vanjskog premaza može se provesti na bilo kojoj vrsti temelja. Na primjer, u urbanim stanovima obično se nalaze na betonu. Priprema kata do polaganja uključuje nekoliko stupnjeva. Najčešće je to poravnanje, podove posebne podloge, što bazu čini toplije, ugodnije i izdržljivije.

Priprava otopine.

Priprema nacrt osnovne baze

Priprema betonskog poda pod polaganjem linoleuma treba uključivati ​​cijeli raspon rada. Najčešće je baza izrađena od armiranobetonskih ploča koje ne moraju samo u izolaciji, već i hidroizolaciji.

Priprema betonskog poda pod linoleumom: Uputa

Shema ispune.

Prioritet rada:

  1. Ojačane betonske podne ploče, ako je potrebno, poravnavaju se pomoću punjenja cementa.
  2. Organizirajte zvuk, toplinsku izolaciju stakloplastike ili ploča mineralne vune.
  3. Vodootaka može biti izrađena od pergamina, krovnog, posebne membrane, polietilenskog filma.
  4. Ako su ploče značajne, primjenjuje se sloj cementnog pješčanog estriha, čija debljina ovisi o već proizvedenim radovima. Na primjer, sloj s debljinom od 20 mm stavlja se na konvencionalnu ploču, a izolacija je 40 mm.
  5. Polaganje linoleuma se izvodi, čija debljina treba biti 3-6 mm. Često se postavlja posebna supstrata pod linoleumom, što povećava udobnost korištenja podne obloge.

Betonska baza za rad se jednostavno priprema:

  1. Prvo, potrebno je ispitati njegovu površinu, odrediti koji su određeni radovi potrebni. Nakon toga, sve pukotine i rupe su ispunjene otopinom, tj. Oklopni.
  2. Ako je potrebno, izvodi se prvi sloj cementa, to će omogućiti da se pod maksimizira pod. Linoleum nije tako velika gusta, tako da će se sve nepravilnosti i rupe odmah osjetiti pri hodanju, sama platna se brzo proširuje. Stoga je punjenje nužna faza.
  3. Ako već postoji linoleum na podu, onda to nije vrijedno uklanjanja. Prvo, bolje je ispitati platno. Ako nema pauza, tragovi kalupa, onda se može koristiti kao izvrsna podloga za izravnavanje.

Članak o temi: Kako objesiti rolete na plastičnim prozorima bez bušenja

Tek nakon završetka pripremnog rada, a cementna baza se osuši, možete instalirati novi premaz pomoću odabrane metode.

Podloga od betona

Za betonski pod, linoleum se preporučuje da odabere poseban supstrat koji neće samo napraviti bazu toplije, već će i produžiti vijek trajanja materijala. Danas se u tu svrhu koriste različite vrste supstrata, koje se razlikuju u metodi polaganja, troškova, karakteristika rada, karakteristike. Treba napomenuti među najpopularnije opcije:

Priprema betonskog poda pod linoleumom: Uputa

Metode laminata.

  1. Materijali od pluta. Takvi podlozi su napravljeni od posebne crno mrvice, tkanina je slabo tolerira jake opterećenja. Namještaj, kućanski aparati, čak i oštre pete su odvojeni za ovaj materijal, takav supstrat neće trajati dugo vremena. Ali to će poslužiti za izvrsnu toplinsku izolaciju, izolaciju buke. Kaptni materijali se preporučuju da budu ugrađeni u spavaće sobe, dječje sobe, gdje u potpunosti ispunjavaju sve operativne zahtjeve. Čep se najčešće proizvodi u obliku velikih ploča, koji se jednostavno uklapaju na površinu betonskog poda, pričvršćene su na bilateralni viski.
  2. Podloge iz prirodne jute smatraju se izdržljivim i izdržljivim, iako je njihov trošak prilično visok. Oni nisu osjetljivi na truljenje, ne boje se vlage. Ostanite što jednostavniji, mogu se koristiti u bilo koju sobu.
  3. Podloge izrađene od prirodnih lanenih vlakana gotovo da nisu ništa da odustaju u Joutow, ali troškovi je niži, koji se često zagovara u korist materijala. Oni su brzo postavljeni, njihova operativna svojstva su visoka.
  4. Kombinirani supstrati iz mješavine materijala kao što su vuna, juta, lan, impregnirani su posebnim antifungalnim lijekovima, antipirenima. Oni su otporni na različite vrste opterećenja i utjecaja, a njihov je trošak prilično pristupačan. Može se koristiti u bilo kojoj sobi, dolazi u valjcima i pločama. Koristi se za tanku linoleum kada se pod mora dodatno izolirati.
  5. Podloge pjene razlikuju se niskom cijenom, ali i kvaliteta njih nije na visini. Brzo se istroše, ne pružaju sva potrebna svojstva. Nakon nekoliko godina nakon uporabe, materijal je pojednostavljen, lako je slomiti, zahtijeva zamjenu. Osjeća se brzo, valjak se jednostavno valja preko površine, nakon čega se zglobovi uzorkuju građevinskom vrpcom.

Članak na temu: Kako odabrati elektroce?

Kako izrezati linoleum?

Jedna od odgovornih faza pripreme prostora i spola za postavljanje linoleuma - rezanje platna. Ako je soba mala, onda možete napraviti instalaciju samo jednog cijelog djela. Potrebno je smanjiti u obliku sobe.

Ako je soba velika, onda morate koristiti 2-3 trake.

Oni su prikazani na takav način da su zglobovi što je moguće manje.

Potrebno je uzeti u obzir ne samo ukupnu površinu, već i konfiguraciju sobe, širinu jedne trake. Tako će biti mnogo lakše izračunati potrebnu količinu materijala, smanjiti postotak na uspon na minimum. To nije tako teško to učiniti, potrebno je unaprijed napraviti mjerenja, nakon čega se papir crta na listu papira. Pomoći će to što je točnije izrezati linoleum. Materijal se reže s oštrim nožem. Stručnjaci preporučuju koristiti samo posebne noževe za rad s linoleumom za čist i čak rez.

Polaganje ljepljivim trakom

Linoleum se može izvesti pomoću ljepljive trake. Koristi se za velike prostorije, čiji je prostor od 20 m². Ova metoda je gotovo potpuno raseljena punom lijepljenjem premaza na podnožju poda. Zapravo, važno je promatrati točnost linoleuma. Ljepljiva traka omogućuje pušenje zglobova između pojedinačnog platna. Olakšava rad i čini ga bržem i boljim. Za rad se koristi posebna dvostrana ljepljiva traka. Ona škripa ne samo šavove, već i osigurava pričvršćivanje materijala na pod.

Hladno zavarivanje linoleuma

Priprema betonskog poda pod linoleumom: Uputa

Shema aranžmana betona s vodonepropusnim slojevima.

Najčešće se metoda hladnog zavarivanja koristi za polaganje linoleuma, tj. Prebrzi šavova s ​​posebnim pripravcima ljepila. To vam omogućuje da se šavovi gotovo neprimjetni. Slična metoda smatra se optimalnim za male prostore, čije je područje do 20 m².

Proces lijepljenja linoleuma prilikom polaganja na betonskom podu je kako slijedi:

  1. Prvo zahtijevaju pripremu seksa pod linoleumom. U tu svrhu uklanja se stari premaz, provodi se poravnanje.
  2. Sloj podloge je složen na podu. Ako se koristi tanak materijal, pozornici se ne mogu isključiti.
  3. Volane linoleuma su uzorke za slikanje, dok je sigurno pričvršćena na površinu. Nakon dimenzioniranja, morate odrezati vrpcu na spoju s oštrim nožem, bez oštećenja samog linoleuma. Igla cijevi s adhezivnim pripravkom uvodi se u rezultirajući rez, nakon čega je smjesa uredno stisnuta u rez. Cijev se glatko pomiče duž cijele duljine rezanja.
  4. Zatim se rubovi pritisnu tako da se mogu zavariti dva komada materijala. Ljepilo doslovno otapa rubove platna, koji, nakon smrznutog, formiraju monolitni premaz.
  5. Ljepilo Kada se ne može koristiti linoleum, vrijeme disanja je također vrlo različito. Stoga je potrebno usredotočiti se na preporuku proizvođača. Scotch se čisti tijekom količine vremena koje upute preporučuje, to je nemoguće prije.
  6. Za potpuno zavarivanje, u pravilu, gotovo jedan dan. Zatim je uklonjena ljepljiva traka, postolje se montiraju na zatvaranje priključaka između premaza i zida.

Članak o toj temi: Balkon u Hrushchevka to učiniti sami: korak-po-korak upute

Za polaganje linoleuma mogu se koristiti svi podovi, uključujući i od betona. Ali prije početka rada na polaganju vanjske pokrivenosti, potrebno je izvršiti skup aktivnosti za pripremu temelja. Za betonski pod se vrši jednostavan radni ciklus, najčešće je potrebno poravnanje i ugradnju posebne podloge, koji prostire život samog linoleuma.

Čitaj više