Nego oprati ogledalo bez razvoda: kako zaštititi od vlage i čisti od kamenca

Anonim

Mikroklima u kupaonici uzrokovan je visokom vlagom i temperaturom, tako da posebni zahtjevi trebaju biti napravljeni na bilo koji predmet unutrašnjosti. Nisu iznimka i ogledala. U sobama s povišenom vlagom preporuča se koristiti proizvode s amalgamom od srebra, jer aluminij može ispucati i raspasti se pod utjecajem pare.

Osnovna pravila za plasman i skrb

Prilikom instaliranja ogledala vrlo često postavljeno blizu izvora svjetlosti. Ovo je jedna od glavnih pogrešaka - samo se odražavaju objekti. Ako dobijete ravnu zraku na površinu, ogledalo se može družiti, pa je bolje koristiti pozadinsko ogledalo.

Nego oprati ogledalo bez razvoda: kako zaštititi od vlage i čisti od kamenca

Zrcalna rasvjeta

Također pod utjecajem visokih temperatura, amalgam pukotine, mrlja iz koje se može maskirati s primijenjenom folijom na stražnju stranu površine.

Glavni izvori prljavštine na staklu su:

  • prah;
  • dim cigarete;
  • Otisci ruku.

Tradicionalno čišćenje zrcala sastoji se od 3 faze:

  1. Uklanjanje prašine mekom krpom.
  2. Prskanje tvari za čišćenje.
  3. Poliranje krpom ili papirom.

Kako napraviti ogledalo u kupaonici ne pliva

Kako bi se u potpunosti brinula za površinu ogledala, potrebno je redovito ga očistiti mekom krpom i najmanje 2 puta mjesečno koristiti krpu od platna bez vlakana, navlaženog u octu otopine. Chron navlažen u hladnoj vodi također pomaže u brzom čišćenju zrcala.

Nego oprati ogledalo bez razvoda: kako zaštititi od vlage i čisti od kamenca

Golub

Ne preporučuje se koristiti automobilske tekućine zbog opsežnog sadržaja u sastavu kemijskih elemenata koji uzrokuju vrtoglavicu i glavobolje.

Čitajte o tome zašto dizalica može zujati.

Sve prednosti zrcalnog stropa u kupaonici.

Zašto bih trebao odabrati ogledalo garderobu?

Kako zaštititi ogledalo u kupaonici od vlage

Najlakši način za zaštitu površine zrcala je sljedeće:
  1. Prekrio je lice zrcala s želatinovim otopinom u omjerima od 1 h. Spone na 50 ml vode.
  2. Dajte rješenje za bubrenje i toplo u vodenoj kupelji.
  3. Ohladiti

Članak o toj temi: Kako instalirati mrežu za komarce

Alternativno, možete koristiti posebna sredstva za automobile za automobile, što doprinosi prevenciji zamagljivanja.

Kako oprati ogledalo iz vapna

Jednostavno rješenje vode i sapuna ili limunske kiseline može pomoći u uklanjanju vapna letenja s ogledalima. Poznato je da su staklene površine lakše očistiti od drugih materijala.

Sustavno čišćenje 3 puta tjedno će se učinkovito nositi s problemom plaketa. Prije čišćenja, trebali biste dati prednost na papučice i krem ​​objekte.

Lemonska kiselina je idealna za bilo koju vrstu površine. Lime nakon nanošenja otopine se ukloni brzo i bez štete za kožu ruku. Također je moguće koristiti slabo koncentriranu otopinu vode i amonijaka alkohola. Nanosi se na površinu 20 minuta I isprati toplom vodom.

Tradicionalna sredstva za čišćenje ogledala

Prije postupka nastaje logično pitanje - kako oprati ogledalo bez razvoda?

Nego oprati ogledalo bez razvoda: kako zaštititi od vlage i čisti od kamenca

Razvoda na ogledalu

Klasična sredstva za čišćenje naočala sadrže u njegovom sastavu veći broj kemijskih elemenata koji mogu oštetiti strukturu stakla, tako da se mogu zamijeniti slijedećim tradicionalnim sredstvima:

  • Crni čaj;
  • Topla voda s dodatkom plave;
  • Alkohol razrijeđen u vodi.

Tijekom nastalog onečišćenja, luk su savršeno pomogli. Za čišćenje morate obrisati površinu žaruljem, isprati ga toplom vodom i obrisati mekanu i suhu tkaninu. Također možete koristiti rješenje octa i krede. To zahtijeva razrjeđivanje u proporcijama 1 do 1 octa i krede u 500 ml tople vode , Dajte tekućinu da malo razbijete i obrišite ogledalo s mekom webom.

Nego očistiti zrcalo tako da nema razvoda

Uklanjanje prljavštine

Prije čišćenja ogledala morate ukloniti s površine masti i ostataka prašine. Važno je koristiti spužvu i uobičajeno sredstvo za čišćenje. Strogo je zabranjeno prskanje tekućine na ogledalu - u ovom slučaju, razvodi se ne može izbjeći. Klasični deterdžent za pranje posuđa ili obični šampon je savršen.

Članak o temi: Kombinirani pozadini u spavaćoj sobi 2019: Fotografija i dizajn

Zagađenje se uklanja na sljedeći način:

  • Spužva se navlaži s vodom, primijenjena i zamijenila posuđe;
  • Ogledalo briše stražnju stranu spužve (nemoguće je koristiti abrazivne elemente - mogu oštetiti staklo);
  • Deterdžent se uklanja istim spužvom ili mikrofiberom.

Ako je staklo ostalo sušene kapi masti ili bilo koje druge prljavštine, onda se može pažljivo ukloniti s oštrim oštricom od britve ili noža. Nakon operacije, površina mora biti obrisana mekom krpom.

Nego oprati ogledalo bez razvoda: kako zaštititi od vlage i čisti od kamenca

U slučaju velikog kontaminacije savršeno Prikladan prah za pranje posuđa ili tjestenine , Alat se primjenjuje na spužvu i navlaženom na formiranje dosljednosti tjestenine.

Ako nema sredstvo za čišćenje pri ruci, zatim se kuhana voda i amonijak alkohol mogu primijeniti kao identične svojstvima otopine. Otopina se nalazi u prskalicu i nanesena na zrcalo, nakon čega se protrlja krpom.

Vodka, koja se može dodati amonomskom rješenju u proporcijama 2 žlice po staklu otopine, ima dobre čistiju svojstva.

Pranje čistom toplom vodom

Nakon uklanjanja ostataka blata od staklene površine potrebno je nanijeti čistu vodu na njemu. U idealnom slučaju, koristi se kuhana voda koja se primjenjuje na meku spužvu ili tkaninu.

Stvaranje sjaja

Za ovu operaciju, papir ili mikrovlakana tkanina najbolje odgovara. Papir će pomoći u uklanjanju razvoda iz zrcala i, za razliku od tekstilnih tkiva, neće ostaviti vlakna i prikupljenu prašinu na staklu. Moguće je koristiti i novine - takav papir ima savršenu mekoću za čišćenje i apsorbira višak tekućine bez propadanja vlakana. Za rad će biti potrebno nekoliko zgužvanih novina. Rezultirajuća kvržica je vrlo prikladno obrisana staklena premaza. Papirnati ručnici mogu izvesti analogni.

Prije korištenja papira važno je navlažiti staklo s posebnim sredstvima za pranje. Možete ih kupiti u bilo kojoj trgovini u obliku spremnika s ugrađenim raspršivačem. Alat se primjenjuje na zrcalo i briše se s kvržicom papira ili tkanine. Nakon ove operacije, razvodnici neće ostati.

Članak na temu: Priključci za izbor postolja - što treba obratiti pozornost na

Čitaj više