Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba

Anonim

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba

Zrak koji nas okružuje je glavno stanište i distribucija različitih mikroorganizama. Oni su uzrok i nositelji mnogih zaraznih bolesti koje se prenose na kapljicu zraka.

Ako se osoba zaražena s bilo kojom virusnom infekcijom pojavljuje u radnom timu ili kod kuće, vjerojatnost okolne bolesti više puta se povećava. Da biste to učinili, to nije potrebno usko u kontaktu s palim. Samo budi samo s njim u istoj sobi. Postaje izvor virusa. Uz disanje, veliki broj patogenih organizmi spada u okolni zrak i naseli se na različitim površinama. Mnogi virusi mogu se spremiti dugo i kroz inhalirani zrak zaraziti druge.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Bakterije su vrlo brzo raspoređene zrakom - kaplje, pa s velikim brojem pacijenata, soba mora biti dezinficirana

Za osobe s jakim imunološkim sustavom, prisutnost infektivnih mikroorganizama može biti sigurna. Ljudsko tijelo je dizajnirano tako da je sposobna neutralizirati mnoge patogene bolesti. Za osobe s oslabljenim ili ne razvijenim, kao u djece, imunološki sustav, ulazak u stanište virusa vjerojatno će dovesti do infekcije. U svakom slučaju, bolje je izbjegavati kontakt s patogenim mikrobama koje uzrokuju bolesti.

Kako bi se suzbila život mikroorganizama u okolnom zraku i na različitim površinama, koriste se posebni uređaji, nazivaju kvarcnim svjetiljkama za dezinfekciju sobe.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
U metrou automobilu se nakuplja veliki broj bakterija, tako da je instalacija kvarcne svjetiljke dobar potez
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Kvarcne svjetiljke su obvezne u bolnici za majčinstvo, budući da novorođenče još nije formiralo imunološki sustav
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Kvarcni svjetiljka može se instalirati u zahod za dezinfekciju sobe

Ultraljubičasto djelovanje na patogenim mikroorganizmima

Poznata je mogućnost uništavanja bakterija koje koriste visoke temperature ili koristeći posebne kemijske dezinficijene. Takve metode nisu dovoljno prikladne, nisu uvijek učinkovite, au nekim slučajevima su nepraktične, tako da su metode suzbijanja mikroorganizama potrebni praktičniji i učinkovitiji.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Na fotografiji pod ultraljubičastim zračenjem možete vidjeti broj bakterija koje ostaju na rukama iz raznih stvari.
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Distribucija bakterija u zraku

Dugo je bilo zabilježeno da povećanje broja virusnih mikroorganizama sprječava sunčevu svjetlost. Kasnije je utvrđeno da takav učinak nevidljivo pokazuje ljudski izgled, dio spektra, s valnom duljinom manje od 320 nm. Zahvaljujući toj otkrivanju, s vremenom je bilo moguće stvoriti umjetne izvore takvog zračenja sposobnog za uništavanje bakterija u okolnom zraku i na površinama.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Ultraljubičastim zrakama - jedan od učinaka sunčeve svjetlosti

Učinak zraka uzrokuje uništenje DNA bakterija, kršenje njihovog staničnog disanja i sinteze, to dovodi do nemogućnosti reprodukcije i smrti mikrobne stanice. Ultraljubičaste zrake koje emitiraju kvarcni svjetiljci za dezinfekciju mogu se učinkovito nositi s uzročnim agensi infekcija, učinkovito čišćenje sobe od njih. Antimikrobni učinak UV zraka učinkovito je uništen različitim mikroorganizmima: bakterije, sporovima, virusima i gljivama, tako da kvarcni svjetiljka za dom može imati svestranu primjenu.

Članak na temu: Kako napraviti mjeru unutarnjih vrata

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Utjecaj ultraljubičastog na DNK strukturu

Design značajke uređaja

Kvarcni svjetiljke za dezinfekciju su izvor snažnog ultraljubičastog zračenja koja ubija mikroorganizme štetne za ljude. Podijeljeni su na ozon i nadahnute. Kada kisik interagira s kisikom, ozonske svjetiljke čine veliku količinu ozona, koja je štetna u povišenoj koncentraciji za ljude. Stoga, koristeći takvu svjetiljku, potrebno je, na kraju kvarcing, do zraka.

Ozonska formacija pod utjecajem UV zraka i kisika

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Ozon kvarca svjetiljka
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Nakon ozonizacije potrebno je ventilirati sobu

U jeftinim svjetiljkama, emiter se nalazi u posebnoj tikvici od kvarcnog stakla. Generiranje ozona, pri radu terminalne svjetiljke, pojavljuje se u minimalnim količinama, bezopasnim ljudima, tako da je ventilacija zraka nije potrebna.

Proizvođači proizvode kvarcno ozračivanje s mogućnošću raznih lokacija:

  • strop;
  • zid;
  • desktop;
  • Mobilni.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Shema pojednostavljenog kvarcnog svjetla
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Možete postaviti kvarcne svjetiljke kao na strop, tako da na zidu i na podu

Prema dizajnu i metodi obrade okolnog prostora, oni su podijeljeni u dvije skupine: otvorene i zatvorene.

Otvorite kvarcnu svjetiljku

Rad otvorene kvarcne svjetiljke je širenje struje ultraljubičastog zračenja na cijeli prostor prostorije i dezinfekcije zraka i svih predmeta iz zlonamjernih mikroorganizama koji padaju u izravne zrake. Svjetla za kvarcanje otvorene vrste ne bi trebala raditi u stalnom načinu rada, ali prema rasporedu navedenom u uputama. Pročišćavanje prostorije javlja se vrlo brzo i učinkovito. UV zrake su učinkoviti samo u otvorenom prostoru, tako da mjesta padaju u sjenu nisu izložene zračenju, pa stoga, na takvim mjestima, štetni mikroorganizmi ne umiru. Snaga zraka je mala, ne mogu duboko prodrijeti duboko u. Ako se mikroorganizmi nalaze u nekoliko slojeva, samo će gornji spremnik umrijeti, štiteći niže slojeve od štetnog učinka emiter. Stoga je potrebno pratiti uklanjanje prašine i pravilnost obrade sobe.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Obrada sobe otvorene kvarcne svjetiljke u bolničkom odjelu

Intenzitet i učinkovitost zračenja ovise o udaljenosti između svjetiljke i površine, što se više objekata uklanja, to je niža učinkovitost obrade. Ovisno o veličini prerađene sobe, potrebno je odabrati kvarcni svjetiljku za sobu, njegovu veličinu i snagu. Veliki izbor mobilnih otvorenih modela omogućuje korištenje jednog uređaja u raznim apartmanima.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Kada se nalazite pod kvarcnim zrakama, možete dobiti opekline, tako da ne bi trebalo biti nitko u sobi za kvarcanje

Članak o temi: Kako napraviti kauč okvir vlastitim rukama

Korištenje otvorene svjetiljke zahtijeva usklađenost s određenim sigurnosnim mjerama. Kada provodite kvarcing, ne bi trebalo biti ljudi i životinja u sobi. Povećanje UV zraka na otvorenim dijelovima kože ili mrežnice može uzrokovati dovoljno ozbiljne opekline, dovesti do pogoršanja kardiovaskularnih bolesti ili stvaranje drugih teških zdravstvenih problema. Zrake kvarcne domaće svjetiljke negativno utječu na ukras sobe i unutarnje stavke. Tijekom vremena mogu biti hir, kao i kada su izloženi suncu.

Zatvorena kvarcska svjetiljka

Zatvorene kvarcne svjetiljke nazivaju se recirkulatori, u njima je ultraljubičasti emiteri unutar kućišta i zrake nemaju izlaz izvana. Dezinfekcija se događa kao posljedica zračnog trčanja unutar trupa je upotrijebljena s posebnim navijačima. Zagađeni zrak, pad u kućište, ozračen svjetiljkom koja se nalazi tamo i pročišćena izlazi.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Zatvorena kvarcska svjetiljka

Moć reciklatora ovisi o broju obožavatelja i njihovoj snazi. Različiti modeli mogu voziti od 15 do 100 kubičnih metara zraka za sat vremena. Baktericidna učinkovitost dezinfekcije zatvorenih svjetiljki je od 90 do 99%.

Recirkulatori mogu raditi u stalnom načinu rada, s niskim intenzitetom rada, ne mogu se isključiti u roku od 7 dana. Tijekom radnog razdoblja zatvorena svjetiljka može biti u zatvorenom prostoru, sigurni su za ljude i životinje. Količina ozona dodijeljenog tijekom operacije je minimalna, tako da nema potrebe za zrakom u prostoriji nakon njihove uporabe.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Dijagram kruga uređaja zatvorene kvarcne svjetiljke

Recirkulatori imaju visoku učinkovitost pročišćavanja zraka, ali se ne događa na dezinfekciju objekata i površina. Tijekom rada navijači stvaraju laganu buku. Neugodnosti za korištenje je zbog činjenice da proizvode recirkulatore uglavnom za zid gori, tako da su lišeni mobilnosti i potreban je poseban model za svaku sobu.

Ovisno o zahtjevima za pročišćavanje zraka i prostorije, odabran je dizajn kvarcne svjetiljke. Radi udobnosti i mogućnosti rukovanja raznim sobama, možete kupiti dvostruko djelovanje modela, koji, ako je potrebno, može se prebaciti ili u otvoreni način kvarcing ili recikliranje. Brojni recenzenti kvarcnih svjetiljki će napraviti pravi izbor.

Baktericidna svjetiljka

Kvartz baktericidna svjetiljka nije zapravo kvarc, ali ima isti sastanak i princip rada, kao i uobičajeni. Njihove razlike su samo u dizajnerskim značajkama. Kvartz lampa koristi kvarcno staklo, otuda i ime. U uređaju baktericidne svjetiljke koristi se uvery staklo, koji prolazi samo UV zrake određenog spektra. Ovo staklo je sposobno za filtriranje štetnog ozonskog spektra, tako da tijekom razdoblja rada baktericidne svjetiljke ne tvori ozon štetan za ljudsko zdravlje.

Članak o temi: Mehanizmi otvaranja vrata: vrste struktura i značajke ugradnje

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Shema baktericidne kvarcne svjetiljke

"Sunshine" za zdravlje

Ultraljubičaste zrake su sposobne ne samo da ubijaju zlonamjerne bakterije i viruse, već i imaju visok terapijski učinak, u liječenju mnogih bolesti. Kako bi se poboljšala cjelokupno stanje tijela i poboljšavajući imunitet, koriste se posebne kvarcne svjetiljke. Oni imaju nisku moć koja nije štetna za zdravlje. Neki modeli mogu se koristiti za djecu dojenčad, što ukazuje na njihova pozitivna svojstva i apsolutna sigurnost, ovisno o pravilima djelovanja.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Kvartz svjetiljka "Sunny" se koristi u liječenju enti bolesti

Kvartz svjetiljka "Sunny" primljena široko rasprostranjena, zahvaljujući pozitivnim pregledima korisnika koji su ocijenili njezine blagotvorne učinke. Pod svoj utjecaj se poboljšava cirkulacija krvi, metabolički procesi se ubrzavaju, rezervi vitamina D se nadopunjuju, povećava se imunitet i došlo je do cjelokupnog jačanja tijela. Pozitivan učinak s mnogim bolestima kože, zglobova, kose i organizacija omogućuje široko korištenjem sunčeve kvarcske svjetiljke i čini ga potrebnim u svakodnevnom životu. Može se lako koristiti samo kod kuće. Sve potrebne mlaznice i detaljne upute za uporabu pomoći će ispravno, uz zdravstvene koristi za korištenje uređaja.

Kvartz lampa "Sunny" ima nekoliko izmjena. Odlikuju se pojavom i brojem izvršenih funkcija. Najjednostavniji model kvarcnog sunca Oufk 01 je kompaktan i mobilni uređaj, prikladan za uporabu kod kuće. Njegov komplet uključuje posebne mlaznice za različite zdravstvene postupke i detaljne upute.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Zanimljivo je da je sovjetska kvarcna lampa "sunčana" aktivno korištena u vrtićima i sanatorijima

Drugi i naknadni modeli imaju složeniji dizajn i namijenjeni su za održavanje drugih terapijskih mjera, ali se svi temelje na korištenju ultraljubičastog zračenja.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Koristite kvarcnu lampu "Sunny" potrebne u sigurnosnim naočalama

Opasnosti ultraljubičasto

Uz masu pozitivnih svojstava za poboljšanje dobrobiti i ubrzavanje oporavka u različitim bolestima, korištenje ultraljubičastog zračenja može imati negativne posljedice, tako da prije korištenja uređaja morate biti konzultirani sa stručnjakom.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Morate koristiti kvarcnu svjetiljku s oprezom

Korištenje kvarcnog svjetiljke ima brojne kontraindikacije o zdravlju, koje se moraju uzeti u obzir: tuberkuloza, u aktivnoj fazi, onkologije, sklonosti krvarenja, bolesti plovila i gastrointestinalnog trakta. Prisutnost bilo koje bolesti može biti kontraindikacija za korištenje kvarcne svjetiljke. Samo će kvalificirani liječnik moći uspostaviti mogućnost korištenja takvog aparata i ispravno odrediti vrijeme njegovog rada.

Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Vrste kvarcnih svjetiljki za napajanje
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Postoje prijenosni kvarcni svjetiljke
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Kvarcni svjetiljka za izgaranje kuće može se instalirati iznad dječjeg kreveta
Kvarcne svjetiljke za dezinfekciju soba
Zanimljivo, kvarcni svjetiljke se koriste za dezinfekciju zaštitnih odijela s opasnim virusima

Čitaj više