Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

Anonim

U modernim apartmanima, kupaonica i WC su dva izolirana prostora prilično velikog područja, koja više ne ovise jedni o drugima. Ovaj raspored je vrlo zgodan jer ih možete koristiti u isto vrijeme. Međutim, vlasnici stanovanja unutar sovjetskih visokih zgrada su manje, jer se njihova kupaonica najčešće kombinira.

Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

Funkcionalna i estetska unutrašnjost kupaonice u kombinaciji s WC-om, dolazi do teških, kao mjesta za smještaj svih potrebnih vodovod, namještaj i kućanskih aparata uvijek nisu dovoljni. Ako pokrenete popravak kupaonice s kupaonicom, potrebno je jasno razgraničiti područja prostorije i pravilno organizirati prostor da ga koristi povoljno.

Glavni problemi kombiniranih kupaonica

Zajednička kupaonica - soba koja je opremljena stambenom zgradom ili apartman koji se nalazi u samom mjestu kupaonice i WC-a. U apartmanima sa starim rasporedom, ima malo prostora koje ne prelazi 3 četvornih metara, više modernih kuća pružaju kombiniranu kupaonicu s veličinom od 4-5 četvornih metara.

Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

Za kombiniranje funkcije kupaonice u sobi je spasiti stambeni prostor, tako da dizajn kupaonice s WC-om treba biti funkcionalan, ali minimalistički. Kada se razvijaju unutrašnjost za male kupaonice, dizajneri se suočavaju s sljedećim uobičajenim problemima:

  1. Lofit slobodnog prostora. Pokretanje kombinirane kupaonice popravak, morate shvatiti da 3-4 četvornih metara nije dovoljno za smještaj sve što vam je potrebno, tako da slobodni prostor će morati spremiti.
  2. Veliki broj vodovoda i namještaja. Minimalni skup kombinirane kupaonske opreme uključuje kabinu za kadu ili tuš, umivaonik i WC. Međutim, moderna osoba koja je navikla na povećanu udobnost, koristi veliki broj kućanskih aparata ugrađenih unutar kupaonice.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

  3. Standardna lokacija uspona i kanalizacije. Mjesto vodnih i kanalizacijskih cijevi nije uvijek prikladno za racionalno postavljanje vodovoda, ali da ih prenesemo je problematično i skupo.

Bilješka! Radite popravak toaleta s kupaonicom, mnogi kuće odlučuju povećati svoje područje na štetu drugih soba. Složenost ove opcije nije u prijenosu zidova ili koordinacije promjena u BTI, te u vodonepropusnosti poda potrebne za zaštitu stanovnika donjih katova od propuštanja tijekom nesreća ili kvarova kućanskih aparata.

Načela malog dizajna soba

Unatoč nedostatku slobodnog prostora, dizajn kupaonice u kombinaciji s kupaonicom može izgledati elegantno, prostrano, funkcionalno. Glavni saveznici dizajnera koji mogu vizualno proširiti prostor u zatvorenom prostoru su boja, oblik i svjetlo koje se pravilno koriste u unutrašnjosti. Postoji nekoliko osnovnih načela koje treba uzeti u obzir radeći kao kombinirani dizajn kupaonice:

  • Odbijanje suvišnih. Prije početka popravka male kupke, morate razmisliti što vam je potrebna vodovod ili oprema, a od onoga što lako možete odbiti. Na primjer, glomazan spremnik za pranje može se zamijeniti kompaktnim tušem.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    Tuš kabina

  • Uredno. U malim sobama sve stavke trebaju imati svoje mjesto, inače izgleda neobučeno, pretrpano. Osigurati dovoljnu količinu zatvorenog skladišnog namještaja za stavljanje kućanskih kemikalija, kozmetike, ručnika i drugih trivijalnosti u kupaonici.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

  • Kompaktnost. Dizajneri vjeruju da je umjesto male veličine, možete instalirati samo jedan komad velike veličine, najčešće u kupaonicu kombiniranog tipa, ovaj objekt postaje kupka, a svi ostali vodovod i namještaj trebaju biti kompaktni i lakonski ,

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

  • Višenamjenost. Da biste spremili mjesto u maloj kupaonici, morate kombinirati nekoliko funkcija u jednom temu namještaja ili vodovoda. Uspješan primjer višenamjenosti u unutrašnjosti je sudoper, ugrađen u cijev, koji kombinira funkciju pushbasina i prostora za skladištenje.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    Umivaonici ugrađeni na kraj

Imajte na umu da bi dizajn kombinirane kupaonice trebalo biti minimalistički, budući da obilje dekora, višak namještaja i miješanje različitih boja ili tekstura u unutrašnjosti učinit će soba vizualno bliže, tamne i zatrpati.

Stavljanje namještaja i vodovoda

Rad na dizajnu kombinirane kupke, važno je odabrati najracionalnije mjesto za instaliranje vodovoda, kućanskih aparata i namještaja. Zbog malog područja opcija poravnanja, ona se ispada malo teže da sve što trebate u kvadratnom obliku. Postoji nekoliko osnovnih načela smještaja opreme u kupatilo s niskom veličini:

  1. Kupaonica ili tuš kabina nalazi se na zidu nasuprot ulaznim vratima. Ako postoji više od 1 osobe u stanu, onda preporučuje da je ova funkcionalna zona mat stakla najmanje pola pola za pranje člana obitelji nije ograničio pristup kupaonici.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    Mat staklena particija

  2. Sudoper se nalazi pored kupaonice tako da ne moraju instalirati različite mješalice i dizalice. U isto vrijeme, važno je ispravno izračunati duljinu Hussaka, tako da on uzima u umivaonik i dao manje prskanja.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

  3. WC je postavljen uz jedan zid s umivaonik bliže ulaznim vratima kupaonice. Uski, ravan toaletni spremnik može značajno olakšati ugradnju perilice rublja, stoga obratite pozornost na kompaktne modele.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    WC

  4. Perilica je instalirana na maksimalnoj udaljenosti od izvora raspršivanja, dok je mjesto odabrano tako da ima pristup električnoj energiji, kanalizaciji i dovodu vode. Važno je da ga napravite uređaj da ga iskoriste bez rizika da biste dobili udarac u struju.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    Perač

Važno! Izumiranje dizajna male kupaonice, odaberite kompaktni namještaj, što je moguće učinkovitije pomoću slobodnog prostora u zatvorenom prostoru. Moguće je da će instalacija kutnih modela koji traju manje prostora biti racionalni.

Pomoću svjetla i boje u unutrašnjosti

Ako imate kadu u kombinaciji s WC-om, dizajn sobe treba pažljivo razraditi tako da soba izgleda prostrano i besplatno. Svjetlost i boja u unutrašnjosti rade zajedno, omogućujući vam da vizualno napravite unutrašnjost malog volumena soba, unatoč malim veličinom. Važno je odabrati pravu boju od završetka, tako da se prostor kupaonice širi zbog reflacije svjetlosnih zraka. Da biste dobili taj učinak, dizajneri koriste sljedeće tehnike:

  • Odaberite svjetlo pastelne nijanse. Tihe, nježne boje pomažu da soba bude vizualno prostrana i svjetlija.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    Lagana nijansa

  • Koristite materijale s sjajnom, sjajnom ili zrcalnom površinom. Svjetlo se više puta odražava od sjajnih površina, zbog čega soba postaje prostrana i svjetla. Stoga je optimalna opcija napraviti dizajn kupaonice u kombinaciji s WC-om s glatkom, monofonijskom pločicom.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

  • Preferirani jedan fototon. Za razliku od s uzorkom, jedan foton ne smanjuje veličinu prostorije, već je povećava.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    Monofoniranje

  • Organizirajte nekoliko vrsta rasvjete. Vrhunska rasvjeta kupaonice trebala bi davati mekano, višestruko svjetlo, funkcionalno formiranje usmjerene, jake grede i dekorativne - samo stvoriti svjetlosne akcente.

    Unutrašnjost u kupaonici u kombinaciji s WC-om

    Rasvjeta

Zapamtite da se dizajn kupaonice u kombinaciji mora se smatrati najmanjim detaljima, podijeljenim u funkcionalne zone, što je moguće međusobno. Stoga započnite popravke od stvaranja detaljnog unutarnjeg projekta, vizualizaciju željenog rezultata.

Video uputa

Članak na temu: Kakva atraktivna srebrna pozadina u unutrašnjosti

Čitaj više