Dekorativni ukras s dekorativnim kamenma: pravedan i moderan

Anonim

Ako želite stvoriti izvorni dizajn u hodniku, savjetujemo vam da koristite završni materijal pod nazivom "Umjetni kamen". U potpunosti imitira izgled prirodnog kamena, ali je ponekad jeftinije. Zahvaljujući lakoj težini, dekorativni kamen je jednostavniji u instalaciji. No, najvažnija prednost ovog materijala je veliki izbor oblika, tekstura i boja koje mogu zadovoljiti zahtjeve najskijnijih dizajnera.

Dekorativni ukras kamena može se izraditi vlastitim rukama bez trošenja dodatnog novca na stručnjake. Da biste to učinili, dovoljno je pročitati naš članak iu točnosti slijediti dane preporuke.

Dekorativni ukras s dekorativnim kamenma: pravedan i moderan

Gledanje hodnika s umjetnim kamenom

Odabir materijala

Za unutarnji ukras zidova postoje dvije vrste umjetnog kamena:

  1. s osnovom gipsa;
  2. S osnovom betona.

Da bismo razumjeli koja je opcija bolja, usporedimo ih.

  • GipSum kamen je jednostavniji u obradi, za razliku od betona, ne zahtijeva dijamantni disk za rezanje.
  • GipSum kamen teži oko 2 puta lakše beton. Faktor težine je važan ako se odluči za liječenje na gipsanu ploču.
  • Što se tiče izgleda, nepripremljena osoba neće moći vidjeti razliku između žbuke i betona na prvi pogled. Obje opcije imaju bogatu kolekciju boja i teksturira.
  • Ako usporedimo cijene, opcije gipsa će koštati prosječno oko 800-950 rubalja po kvadratnom metru. m. Betonski kamen će koštati 1000-1500 rubalja.

Dekorativni ukras s dekorativnim kamenma: pravedan i moderan

Kamen iz žbuke

Dekorativni ukras s dekorativnim kamenma: pravedan i moderan

Kamen od betona

Postoje uobičajeni i kutni elementi pločica. U pravilu, kutni elementi su dvostruko skuplji, tako da možete spremiti, koristeći samo obične kamenje i pjevati ih sami.

Kao što možete vidjeti, umjetni kamen gipsa pobjeđuje na sve stavke. Njezin jedini nedostatak može se nazvati nižom snagom i strahom od vlage. Ali ovdje postoji izlaz u obliku suho-piroludnog kamena, prekriven zaštitnim slojem.

Dodatni način za zaštitu od impregnacije tretmana na površinu vlage za kamen ili akril. Lagano rastopi strukturu materijala, ali to će ga dobro zaštititi od onečišćenja.

Tehnologija završne obrade

Završetak umjetnog kamena počinje s pripremom baze. Uklonite stare završne materijale, uklonite nepravilnosti. Ako postoje kapi preko 5 mm na zidu, morate ga letjeti. Za dobru spojku zidnih materijala obrađuju se premamer.

Članak o toj temi: Kako sami objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati ga?

Da bi dekorativni kamen pratio na zid skladno, savjetujemo vam da razgradite pločice na podu prije početka rada, to jest, da ih dogovorimo tako da ne postoje previše oštrih kapi visina, boja i pukotina.

Držite ukrasni kamen na zid

Za lijepljenje možete koristiti tekuće nokte ili posebnu gipsanu ljepilo. Univerzalni ljepilo na cementnoj osnovi također je prikladan, ali kada se radi o tome, važno je biti posebno uredan tako da nema tamnih mrlja i sklonosti.

Završavanje otvora vrata uvijek počinje s kutom. Za kontrolu nagiba površine, razina mjehurića je korisna.

Dekorativni ukras s dekorativnim kamenma: pravedan i moderan

Rezanje dekorativnog kamena

Ako je potrebno, gipsani kamen može biti posipani običnim hakaljom i betonom - brusilica.

Postoje tri načina za poslušne pločice na uglovima:

  1. koristiti posebne kutne elemente;
  2. Stavite pločice brkova;
  3. Podebljani rubovi s brusicom pod kutom od 45 °;

Da biste dobili lijep učinak, možete napraviti ekstremne pločice više "slomljena", rezanje rubova pomoću noža, emery papira i datoteke.

Dekorativni ukras s dekorativnim kamenma: pravedan i moderan

Osvjetljavanje kamenog kamena

Trim hodnika s dekorativnim kamenom izgleda zanimljivije ako instalirate dodatnu rasvjetu sa strane i iznad. Vrijedi izbjegavati prednju rasvjetu zida.

Nakon polaganja na kamen, mogu se pojaviti mali nedostaci: čips, oštri dijelovi boje, proreza. Ispravljaju se pomoću airbrusha. Da biste to učinili, kuhajte mješavinu od flakera, vode i akrilnog laka.

Cijeli radni proces prikazan je u videoisječkom:

Preporuke

Da biste dali izražajan pogled na kameni zid, možete se prijaviti pod kosi kut završnom prskanju tamnije od kamena, boje. Još jedan dizajner "čip" je oslobađanje konture na rubovima pomoću brončanih ili zlatnih pigmenata, koji će se grilirati kada se na njima pojavljuju sunčeve zrake.

Dekorativni kamen u unutrašnjosti poslužit će duže ako se liječi mat akril laka. Lakirajte s kraskopultum ili airbrush. Posebno je važno učiniti u kontaktima zona gdje se zidovi najčešće dodiruju.

Članak o toj temi: Vrt Gazebos fotografija

Dekorativni ukras s dekorativnim kamenma: pravedan i moderan

Prekrasan dizajn hodnika ukrašen kamenom.

Umjetnički kamen je savršeno u kombinaciji s pozadinom i dekorativnom žbukom, ali se češće kombinira s obojenim zidovima. Prilikom odabira boje boje, potrebno je pokupiti skladnu kombinaciju za dekorativni zid, a zatim će predsoblje izgledati sjajno.

Čitaj više