Uređaj WC-a odvodnog spremnika: kako to popraviti vlastitim rukama

Anonim

Raskid odvodnog spremnika je problem s kojim su svi naišli. Prva stvar koju radimo kada pronađemo ovu nevolje, to zove vodovod. To je ispravna odluka ako ne znači ništa u vodovodu i nemate alata u kući. Ali ako vaše ruke raste s pravim mjestom, iu spremištu nalazi se ključ, zašto ne pokušate sami popraviti spremnik za ispuštanje? Uostalom, čineći popravak sebe, uštedite novac i poboljšajte svoje vještine.

Kako je dogovoren odvodni spremnik, što je slom, a glavna stvar je popraviti? Odgovore ćete naći na ova pitanja u našem članku.

Uređaj od ispuštanja spremnika

Prije nastavka s aktivnim akcijama potrebno je proučiti malu teoriju i shvatiti kako je odvod vode raspoređen u zahodu. Bilo koji model ima dva glavna detalja: zdjela koja stoji na podu ili se fiksira na zidu i vrpce spremnika za vodu. Ovaj spremnik naziva se "ispusni spremnik".

Osnova rada odvoda vode je načelo hidrauličkog sklopa. Kada kliknete na polugu (gumb), otvori se čep i voda pod djelovanjem gravitacije ispere se u uspona.

Ako uklonite poklopac na spremnik, naći ćete mehanizam za ispuštanje vode. Sastoji se od plovka, brtve i poluga. Uvjetno, mehanizam odvodnog spremnika možete podijeliti na dva dijela: sustav za vodu i mehanizam za ispuštanje.

Uređaj WC-a odvodnog spremnika: kako to popraviti vlastitim rukama

Kada se gumb oslobodi, ispusna rupa je zatvorena i voda počinje dobivati ​​vodu. Float kontrolira svoju razinu i zatvara dizalicu u pravom trenutku.

Naravno, ovisno o proizvođaču, dizajn je malo drugačiji, ali značenje ostaje isto.

Sustav za vodu

Načelo ispunjenog armature je jednostavan: kada spremnik postane prazan, pokreće protok vode kada je potpuno - zaustavlja. Float je dužan odrediti razinu vode. Ako se malo ili obrnuto regrutira, možete sami konfigurirati željenu razinu. Preporučuje se korištenje 5-7 litara vode.

Armatura koja regulira opskrbu vodom može biti nekoliko vrsta.

  • S lateralnim vodoopskrbom (armatura se nalazi na vrhu). U osnovi, takva opskrba vodom u spremnik može se naći u toaletima ruske proizvodnje. Mehanizam je jeftin, ali vrlo bučan. Na skuplje modele za smanjenje buke, cijev je fiksna, koja služi vodu za dno.
  • Uređaj WC-a odvodnog spremnika: kako to popraviti vlastitim rukama

    Ispraznite spremnik: Mehanizam uređaja s bočnim hranom

  • S donjem vodom. Ova vrsta se može naći i na stranim modelima toaletnih zdjela i domaćih. Zahvaljujući mehanizmu, buka iz vode je minimizirana.

Članak o toj temi: Kako staviti kauč sa svojim vlastitim rukama?

Uređaj WC-a odvodnog spremnika: kako to popraviti vlastitim rukama

Donja hrana u odvodnom spremniku

Pražnjenje

Uređaj WC-a odvodnog spremnika: kako to popraviti vlastitim rukama

Mehanizam za ispuštanje gumba

Mehanizam za ispuštanje lansiran je ili pritiskom na gumb ili povlačenjem šipke. Najpopularnija verzija gumba s polugom, koja je prikazana na fotografiji. U zahodnim posudama s skrivenim spremnikom, gumb se nalazi na zidu. Stoga je popravak toaleta ovjesa manje prikladan: sve radnje se provode nakon uklanjanja gumba kroz malu rupu. Video prikazuje proces demontaže spojnice iz ugrađenog spremnika (instalacija).

Mehanizam za push-gumb može biti jedan i dva načina rada. U dva načina odvoda dva gumba: jedan odvodi vodu u potpunosti, a drugi je pola. To štedi vodu ako je potrebno. Također, takav mehanizam se može implementirati i jedan gumb kada šljive ovisi o stupnju prešanja.

Uređaj WC-a odvodnog spremnika: kako to popraviti vlastitim rukama

Priprema za popravak

Prije svega, pregledat ćemo interni mehanizam za prisutnost nedostataka. Da biste to učinili, izvadite gornji poklopac, obično je fiksiran gumbom za ispuštanje. Potrebno je ili samo odvrnuti ili izvući gumb i odvrnuti vijak za pričvršćivanje.

Prije pričvršćivanja spremnika za ispuštanje, budite sigurni da preklapajte dovod vode.

Zamjena i pričvršćivanje dijelova

Nakon otvaranja poklopca vidjet ćete nekoliko rupa promjera 1,5-2 cm za dovod vode (možda samo jedan). U jednom od njih bit će fiksne fiting s ventilom membrane.

Membrana je vrlo osjetljiva na kvalitetu vode, stoga njegov životni vijek ovisi o filtrima za vodu. Ako uopće nema filtera, bolje je zamijeniti mehanizam na ruskom s štapnim ventilom.

Najčešće je moguće riješiti popravak WC-a odvodnog spremnika s toaletom s potpunom zamjenom dijelova. Za skupe toaletne posude lako je pronaći komplet za popravak s rukavom i membranom. Na jeftinim modelima to je profitabilnije kupiti nove opreme, oni nisu jako skupi. Glavna stvar je odabrati pri kupnji željenog promjera cijevi, obično su 10, 15 mm, kao i 1/3 i ½ inča.

Uređaj WC-a odvodnog spremnika: kako to popraviti vlastitim rukama

Skup armature za popravak WC-a

Članak o temi: Formwork za zakladu: Kako napraviti i instalirati + načine za spremanje

Kada se zamjenjuje morate napraviti hermetik spoj, tako da se brtvljenje brtva nošena prije pričvršćivanja. Armatura se zateže s maticom spremnika. Okrenite ih lagano, inače se mogu pojaviti pukotina.

Ostatak labavih rupa umetnite ukrasne čepove. Ako je potrebno, možete promijeniti položaj vodoopskrbe. Ako je čep jednostavno umetnut u rupu dok ne klikne, i ne drži maticu, tada se u njemu ne dobivaju brtve, tako da će voda teći tijekom kvara.

Na dnu spremnika nalaze se rupe za montažu na zahod. Pričvršćivanje se odvija na metalnim ili plastičnim vijcima. Najbolje od svega, mjedeni i nehrđajući čelik vijci su prikladni za pričvršćivanje toaleta. Naravno, uobičajeni metalni zatvarač je jači od plastike, ali brzo hrđe. Prije pričvršćivanja moraju se pričvrstiti podloške i gumene brtve.

Centar je najveća rupa za odvod vode. Zatvorni ventili za ispusni spremnik pričvršćeni su na rt pak kroz brtvu.

Uobičajeni slom odvodnog spremnika

Najčešći slom je kontinuirano punjenje i propuštanje vode iz spremnika. Razlog za to su sljedeći čimbenici:

  • Prebacivanje plovka;
  • Plovni mehanizam ne radi;
  • Lijep susjedni zatvoreni ventil, stara gumena brtva.

Najjednostavniji način rješavanja prvog problema, jer u ovom slučaju zahod možda čak ne mora popraviti odvodni spremnik - dovoljno je otvoriti poklopac i popraviti plovak. Također, ponekad se zatvoreni ventil ne padne na svoje mjesto, to je također dovoljno samo staviti ručno u udubljenje.

Sljedeći problem se manifestira u činjenici da voda ispunjava spremnik na granicu i ne zaustavlja se. Da biste provjerili mehanizam, podignite plutanje do zaustavljanja. Ako se voda ne zaustavi, tada će se zamijeniti mehanizam pjenjenja.

I posljednja stavka je stari pečat. Vrlo je lako odrediti takav slom: samo trebate pritisnuti ruku ventila. Ako se voda zaustavi, morat ćete zamijeniti pečat. Također je ponekad povezano s previše niskom težinom mehanizma za isključivanje. U ovom slučaju, dodajte unutar težine da ga povučete.

Članak o toj temi: Kako napraviti ljepilo i ljepilo

Još jedan čest lom je povezan s istrošenim plovkom. Njegova je nepropusnost slomljena, a on drži slabo na površini, tako da voda u spremniku raste na željenu razinu. Trebat će zamjenu zamjene odvodnog spremnika, ali možete popraviti plovak vlastitim rukama. Da biste to učinili, njegova rupa je zapečaćena brtvilom, ljepilom, grijanom plastikom ili bilo kojim drugim proizvođačem. Također možete pogledati u vodovodne dućan, možda će biti analog o ovom plovku.

Ne baš često, ali postoje takve kvarove s spremnikom kao: propuštanje vijaka spremnika i kvar ventila za vodu. Da bi ih eliminirali, dovoljno je promijeniti brtve i kupiti novi ventil.

U videu se prikazuje kako popravak toaletnog spremnika radi sami:

Obično popravak smanjuje maksimum za zamjenu zamjene zamjene, a to se može učiniti neovisno bez izazivanja vodovoda. Glavna stvar je odabrati kvalitetan proizvod i pravu veličinu, a onda se neće ometati zvuk kapanja i dobivanja vode.

Čitaj više