"Prostor" ugradnja na pustinjskom festivalu "Burning Man"

Anonim

Alexander Shtanyuk, ruski dizajner i fotograf, namjerava pogoditi goste godišnjeg velikog festivala gorućeg čovjeka s ogromnom "kozmičkom" instalacijom. Usput, ovaj umjetnički objekt već je impresionirao posjetitelje "stanovnika luka" - analog američkog festivala.

Zapravo, sama instalacija je ogroman komad reflektirajućeg poliestera s veličinom od 100 x 100 m, koju je razvila NASA. Dizajner planira pokriti ovaj Megapolo dio pustinje u Nevadi.

Materijal će biti pričvršćen na rubovima ojačane vrpce. Dakle, pod utjecajem vjetra, instalacija će promijeniti pregled, uzimajući drugačiji nadrealni oblik.

Podsjetimo da poliester odražava 97% sunčeve svjetlosti, tako da će tijekom dana u okviru ove tkanine, posjetitelji će se moći sakriti od vrućine, plesati, pa čak i odspavati. Noću će svatko dobiti posebne kostime s umetcima iz elektroluminiscentnih žica. Ljudi, oblačeći ih, stvoriti učinak luminoznog planktona ispod ogromnog vala.

Naravno, takav projekt zahtijeva impresivna financijska ulaganja, tako da dizajner i njegov tim aktivno prikupljaju sredstva za njegovu provedbu. U ovom trenutku, nekoliko dana ostalo je do kraja prikupljanja sredstava, a prema najnovijim podacima, "kozmički" deka će i dalje doći u Nevadu.

Članak o toj temi: Home Novogodišnja zvijezda iz Swarovskog

Čitaj više