Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža

Anonim

Prilikom uređenja privatne kuće često se javlja potreba za strukturom stubišta, koja ne bi imala značajno opterećenje izravno na preklapanje i zauzima dovoljno prostora. U takvim situacijama, izgradnja vijčanog oblika se provodi vlastitim rukama izvorni i stabilni stubište "guščiji korak" je stvoren. Potonji je dobio takvo neobično ime na način kretanja osobe na njemu. Struktura izgleda smiješno i vrlo neobično.

Opis ljestvice "Korak guske"

Stepenice "Guese Step" stubište karakteriziraju posebni oblik: na obje strane imaju različite širine, mogu se naći i na rast i na COSOS, Larges. Isti stubište ožujak je ili izravan ili zakretan. Instaliran je uglavnom za ulazak u drugi kat, potkrovlje ili potkrovlje.

Stubište s korakom guske

Koraci takvog stubišta su naizmjenično suženi i prošireni, što smanjuje dimenzije ožujka, dok se osigurava praktičnost prilikom kretanja. Malo se navikao, osoba se lako kreće duž koraka malih koraka, dok stavljaju noge šire. Iz tog razloga, ljestve i primili ime.

Kretanje na dizajnu uvijek počinje s istom nogom, tako, navikao se, osoba će izgledati kao sitnica da se popne ili spusti.

Značajke stadera guske koraka
Shema pokreta ljestvice

Upotreba takvog stubišta omogućuje uštedu do 70% područja od 1. kate. Uz stalni smještaj, konstrukcija s takvim koracima koristi se kao pomoćna. Najčešće se javlja u zemlji ili u malim vikendicama namijenjenim netraljenom ili sezonskom prebivalištu.

Kompaktni stubište guske koraka
Takvo stubište također će se uklopiti na najbližu sobu.

Stubište se uglavnom izrađuje iz stabla, iako su dopušteni drugi materijali. Iz drva je mnogo lakše smanjiti korake željenog oblika i veličine, kao i konsolidirati ih na bazi.

Koraci guske

Za i protiv

Kao i svaki dizajn, stubište s koracima nalik patkim nogama, ima svoje prednosti i nedostatke. Među prednostima Napomena:

  • Kompaktnost. Omogućuje vam uštedjeti prostor, jer je potrebno malo prostora u dužini i širini, zbog čega je moguće povećati kut njegovog nagiba.
  • Pogodnost. Kreiraju se prikladni koraci, a očuvan je pregled naknadnih koraka.
  • Sigurnost. Unatoč neobičnoj konfiguraciji, s pravilnim dizajnom, vrlo je sigurno za kretanje.
  • Originalnost. Neobični oblici bit će ukrašeni s bilo kojom vrstom interijera, postavljajući prostor poseban stil.
  • Jednostavna instalacija. Dizajn je jednostavan s vlastitim rukama, posjedujući samo elementarne vještine i znanje u ovom području.

Članak o toj temi: Kako napraviti ljestve s pokretanjem koraka: detaljne upute o samostalnošću

Stepenice s korakom od guske
Domaće stubište nije manje inferiorno od modularnih rješenja.

Ako govorimo o nedostacima, onda stubište s "patke noge" još uvijek nije tako prikladno kao dizajn s poznatim izravnim u ožujku i običnim koracima. Prilikom penjanja ili zatvarača potrebna je briga, budući da povreda stupnja sekvence može dovesti do pada. Od eksplicitnih minusa također razlikuju činjenicu da je izuzetno teško podići ukupne objekte namještaja ili interijer.

Na videu: što bi trebalo biti drveno stubište.

Značajke dizajna

Dizajn stubišta "patka koraka" sastoji se od sljedećih stavki:

  • Okvir za nošenje - preuzima cijelo opterećenje, predstavljen je u obliku koowara ili stražara. Prilikom odabira prvog je opljačkan mnogo manje prostora, dizajn je više zraka.
  • Koraci - to je oni koji daju stepenice neobičan izgled mogu se malo razlikovati od klasičnih analoga "guske koraka".
  • Estrike se primjenjuju samo ako je dizajn konstruiran na drvenim platformama.
  • Odjeljak - uključuje balusters (referentne police) i ograde (rukohvat). Bez tih elemenata, ovo stubište je vrlo nesigurno.

Stablo stubište patka korak

Pristranost objekta može biti 45-55 °. Veličina koraka je poželjna učiniti u rasponu od 60-65 cm. Jedina alternativa prikazanoj strukturi je vijčano stubište, dok je vrlo neugodno zbog upravljača u ožujku i poslužitelju tijekom spuštanja.

Posebno obilježje stepenica je oblik koraka koji se događaju:

  • H-oblika;

Stubište s koracima patka korak

  • sferične;

Stubište sa zaobljenim koracima guske

  • U obliku klina.

Stubište s koracima u obliku klina

Odlaganje nestandardnih parametara ima dvije širine: prvu stranu, glavni, širi, na kojem se javlja kretanje, a drugi je uska. Što se tiče linije moždanog udara, koraci su simetrično postavljeni.

Stubište s koracima u obliku patke šapa može biti izrađena od prirodnog niza, metala ili stakla. Često se elementi kombiniraju u jednom dizajnu, koji izgleda prilično moderno i neobično.

Kada koristite stablu stabla i sve ostale komponente prije instaliranja treba obraditi s usporivačem plamena i sredstva za jamstvo zaštite od vlage i plijesni.

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_11

Izračun stepenica

U svom dizajnu, stubište s koracima "Korak guske" vrlo je inferiorni u sigurnosti i praktičnosti ispred objekata. Međutim, ispravan dizajn i ozbiljan individualni pristup pomoći će eliminirati moguće praznine i nedostatke.

Članak o toj temi: Kako odrediti kut sklonosti stubišta ožujak [Sustav izračuna

Izračun stubišta guske koraka

Kada se razvijaju crtež, važno je biti pažljivo i uzeti u obzir neke nijanse koji mogu varirati na temelju pojedinačnih preferencija. Govorimo o:

  • U početnoj fazi izračuna potrebno je odrediti visinu na kojoj će završni dio ljestvice biti u odnosu na pod. Zahvaljujući ovoj vrijednosti, možete dobiti broj koraka i izračunati njihovu veličinu.
  • Dubina oštrenja šireg dijela mora biti 2 puta više širine uskog dijela svake faze.
  • Optimalna debljina koraka smatra se 20 dijelom od širine stepenica.
  • Stubište treba poželjno napraviti najmanje 2 m, što će pomoći u isključivanju mogućnosti akanijske glave tijekom pokreta.
  • Držeći kut nagiba stepenica ne smije zaboraviti da će djeca i starije osobe hodati uz njega.
  • Proporcije ukupne širine stepenica do širine koraka izračunavaju se po stopi od 1 do 20.

Prilikom izračunavanja materijala odmah se vidi da je broj složenih elemenata mnogo manji nego što je potrebno za druge vrste stepenica.

Izračun stepenica patka korak

Izračuni stubišta guska koraka treba provesti posebno pažljivo, pažljivo praviti sva mjerenja. Da biste to učinili, poželjno je koristiti kalkulator koji će omogućiti da se dobije točniji i točniji podaci. Prateći pravila, na kraju će biti ugodno stubište s udobnim koracima, a svi nedostaci bit će beznačajni.

Stubište guske Korak crtež
Primjer je stepenice s dimenzijama

Neovisna skupština

Ako želite prikupiti stepenice vlastitim rukama, morate biti vođeni preporukama iz stupnjeva u koraku po korak:

jedan. Prije svega, vrijedi odlučiti o vrsti drva. Za drveno stubište, poželjno se koristi niz hrasta, ariš ili bukve. Takav materijal poput borova se odnosi na meke sorte i nije namijenjena za teška opterećenja, tako da je ova opcija bolji ne koristiti.

Materijal koji se koristi trebao bi poduzeti temeljito sušenje, imati ravnu površinu, bez kučke i praznine.

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_15

2. U drugoj fazi potrebno je odlučiti da će to biti temelj koraka guske - kosomera ili Thama. Od korak po korak upute se razmatraju na primjeru prakse, članak se odabire s vodičem. Sa visinom stropa od 3 m koristi se širina od 30 cm. Duljina se mora izračunati pomoću pytagore teorema.

Članak o toj temi: Kako napraviti dvokatni stubište: vrste dizajna, izračuna i instalacije

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_16
Izračun Pythagore teorema je jednostavan: l = √ (d² + h²)

3. Zatim je označavanje postavljanja koraka. Da biste izbjegli moguće ozljede, koraci moraju biti strogo u horizontalnom položaju. Da biste dobili iste nosače, potrebno ih je staviti pod korake u slučaju da je prva akcija već postavljena i žljebovi se obavljaju za korake. Nakon toga morate kopirati sve podatke iz prvog do drugog.

Stubište ima takvo ime zbog imitacije ovog koraka guske, tako da se guske šape izmjenjuju.

Označavanje ljestvice Ladder Goose

četiri. Nastavljamo na izvršenje žljebova u učitelju. Da biste to učinili, trebate rezač. Dakle, da su koraci sigurno fiksirani, utore moraju imati dubinu od 2,5 cm.

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_18

pet. Sada je došlo do proizvodnje koraka. Za to se vodi traka na koju se primjenjuju potrebne oznake. Nakon što su koraci dobili željeni oblik. Za rezanje je prikladnije koristiti elektrolovku. Ne zaboravite upravljati gotovim elementima brusnog papira.

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_19

6. Skupština stubišta je bolje obavljati na ravnu ravninu, pod će biti dobar izbor. Prvo kazalište treba staviti u utore, dok su utori podmazani ljepilom, a koraci su umetnuti u njih. Kada je sve fiksno, drugi dizajn je složen, tako da je guski korak gotovo spreman.

Stubište guze korak s vlastitim rukama

7. Kako bi se povećala stabilnost i snaga dizajna, primjenjuju se estrihe. Njihova instalacija se provodi u 3 ili 4 mjesta koje platite, elementi mogu biti drveni ili metalni.

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_21

osam. Potpuno sastavljeno i spremno za ugradnju spremno je učvršćeno na donjoj podršci. Bilo je prethodno važno provjeriti da gornji dio šatora spada u pripremljene rezne udubljenja u preklapanju. Pričvršćivanje se vrši pomoću sidrenih vijaka.

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_22

U svakoj fazi važno je provjeriti vodoravno fiksacije. Kako bi se poboljšala sigurnost, koraci "guščiji korak" preporuča se opremanje ograda, što je posljedica značajnog kuta nagiba strukture.

Slijedeći korak po korak upute, moguće je napraviti čvrsti i pouzdan dizajn u kratkom vremenu. Važno je ispravno izračunati sve parametre, kao što je navedeno u sadržaju članka na, podizanje ili ispuštanje, ne osjećaju nelagodu. Prilikom pridržavanja svih uvjeta proizvodnje, instalacije i rada, takav originalni i težak model postat će siguran i prikladan element na drugom katu, potkrovlju ili u potkrovlju.

Proizvodnja stepenica na primjeru majstora (2 video)

Mogućnosti za gotove rješenja (40 fotografija)

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_23

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_24

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_25

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_26

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_27

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_28

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_30

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_31

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_32

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_33

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_34

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_35

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_36

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_37

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_38

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_39

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_40

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_41

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_42

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_43

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_44

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_45

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_46

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_47

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_48

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_49

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_50

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_51

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_52

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_53

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_54

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_55

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_56

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_57

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_58

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_59

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_60

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_61

Stubište guske koraka: značajke dizajna, izračun i montaža 2163_62

Čitaj više