Kako planirati bale do stepenica s vlastitim rukama [metode montaže]

Anonim

Stubište je sastavni dio seoske kuće, čiji je sigurnosni i izgled u velikoj mjeri određen instalacijom balasina. Tijekom rasporeda stubišta potrebno je pažljivo razmotriti popravak svih dijelova, inače vjerojatnost nezgoda je velika. Pouzdanost stubišta ovisi o tome koliko je ograda fiksna, od kojih su napravljeni materijal i koji su u priključenju drvenih potpornih polova. U ovom članku, mi ćemo pogledati na nekoliko načina za pričvršćivanje balasine i stupova na stube, njihove prednosti i nedostatke.

Balaasini i tračnice za stepenice

Uređaj ograda i balasina

Stubište se sastoji od nekoliko elemenata, od kojih svaki obavlja funkciju. Dakle, ograda osigurava sigurnost i praktičnost kretanja između podova. Što se tiče broja velikih dijelova stepenica, oni ovise o duljini raspona i dimenzija stubišta u ožujku u cjelini.

To uključuje sljedeće elemente:

  • Koraci - sastoje se od dolaska i povećanja, poslužite za podizanje stepenica;
  • Ograde ili rukohvate - kako bi ostali prilikom prebacivanja s poda na pod;
  • Balaasins - Posebni stupovi podrške na kojima je pričvršćena ograda (takozvano ograđivanje ili ograda stepenica);
  • Stražari ili pojačivači podupiru grede na kojima su pričvršćeni elementi koraka;
  • Podrška Poljaci - obavite dodatni element za pričvršćivanje cijelog dizajna.

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Balasini su potporne stupove koji su fiksirani na koracima ispod ograde. Ovo je vrsta sigurnosne kopije za rukohvate, a dizajn jednim dijelom može se koristiti kao ograda.

Ograda s balasinima

Prema sigurnosnim pravilima, ljestve s pet ili više koraka moraju biti opremljeni stupcima u obliku stupaca koji podržavaju ogradu. Odabrana je materijal za proizvodnju takvih elemenata, ovisno o cjelokupnom stilu interijera i karakteristikama proizvoda. Balasini ne samo da osiguravaju sigurnost izgradnje strukture, već i izvode estetsku funkciju. Kao što je stavljeno, stalak se sastoji od potpore, središnjeg dijela i baze.

Posebna pozornost zaslužuje centar - izrađuje se u obliku kovrča ili u drugom zamršenom obliku.

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Takav dekorativni element može pretvoriti bilo koji, čak i najrazvrće stubište u umjetničko djelo. Potrebna je podrška i baza kako bi se osigurao stupac u rukohvat i pod. Sada tržište predstavlja širok izbor različitih proizvoda od jednostavnog drvenog do stakla, metala i težine.

Lijepo drvo stubište s izrezbarenim bassinama

Koji su baluster?

Postoji veliki broj vrsta balasina, izrađeni su od drva, stakla, kamena, metala i betona. Međutim, drveni modeli su najpopularniji, a glavni dio dijelova je napravljen ili iz hrasta ili borova. Pitam se kombinirani proizvodi (metal i drvo).

Članak o toj temi: Koraci za stepenice: Kriteriji izbora i metode polaganja tepiha

Do danas se razlikuju tri vrste balaasina iz drva:

  • Točan. Najlakša opcija koju karakterizira klasični oblik (tijelo za rotaciju) i jednostavnu instalaciju. Strojevi za okretanje koriste se za izradu takvih dijelova. Izgledaju super kao elemente stepenice s dva zida.

Okretne bale od drva

  • Urezana. Možete obavljati vlastite ruke pomoću posebne multi-osovinske strojeve. Jedna od najpopularnijih vrsta balijasina, jer isklesani modeli izgledaju spektakularno i savršeno uklapaju u bilo koji interijer.

Rezbarene bale drva

  • Mljevenje. Značajka takvih proizvoda je veliki broj ukrasnih elemenata, izrezbareni dijelovi se izvode pomoću uzdužnog, vijčanog i koso rezanja. Nadalje se razlikuju od drugih vrsta s zanimljivim dizajnom i širokim izborom modela.

Glodalice drva

Nedavno, korištenje betonskih balasina u obliku niskih stupaca postaje sve popularnije. Takvi stupci također mogu biti ravni, skulpturalni i okrugli.

Balesna iz betona

Zašto pažljivo birate i stavite Balaasine?

Ispravno odabrani balasini mogu biti punopravni element unutrašnjosti dodavanjem stubišta jedinstvenog šarma i osiguravanje sigurnosti kretanja između podova. Ako djeca ili starije osobe u kući, izbor kvalitetnog proizvoda vrijedi plaćati posebnu pozornost. Trebalo bi biti pouzdano i izdržljivo, a to zauzvrat ovisi o kompetentnom pričvršćivanju dijelova.

Bez obzira na vrstu balezina za stepenice koje ste odabrali, sjetite se jednostavnih sigurnosnih pravila:

  • Balaasini moraju imati čvrstu bazu, moraju imati bilo kakve nedostatke.
  • Elementi trebaju biti instalirani tako da se dječja glava ne može udariti između njih.
  • Udaljenost između susjednih dijelova ne smije biti više od 15 cm, a visina stupaca je najmanje 90 cm.
  • Metoda pričvršćivanja balasina prvenstveno ovisi o materijalu proizvodnje i mjesta konsolidacije na stubištu.

Dimenzije stubišta prema gostu

Preostali aspekti su individualni i mogu varirati, ovisno o modelu stepenica i želja stanara. Međutim, vrijedi posvetiti posebnu pozornost na način na koji je stupac pričvršćen na jedan ili drugi dio stubišta i s kakvim zatvaračima. Zatim ćemo razmotriti načine kako vam pomoći ispravno instalirati bale vlastitim rukama.

Mjesta na stubištu za pričvršćivanje balezina

Stubište se sastoji od nekoliko dijelova, od kojih svaki upravlja njezinom ulogom. Stručnjaci dodjeljuju dvije vrste balasinskih i potpornih elemenata (to mogu biti stupovi na krajevima ograde ili malo za suspenziju koraka). Stoga se ti detalji stepenica provode istovremeno i dekorativne i zaštitne funkcije.

Kako planiranje balasina - ovisi o modelu dizajna, s mjesta i parametara. Možete postaviti potporne stupove na nekoliko načina (na pod, na kazalište, na pozornici ili stranu nosača), ali sama tehnologija će biti ako ne i identična, onda slična.

Članak o temi: Prednosti i značajke stepenica iz prirodnog i umjetnog kamena (+52 fotografije)

Na koracima ili stubištu

Ako postoji stubište izgradnje kouloga, učvršćivanje balaasine se provodi na pozornici, što omogućuje instalaciju mnogo brže i bez upotrebe dodatnih pričvršćivača. Na isti način, balasine je fiksiran iu slučaju rada s slijetanjem (samo ako se podni podovi nalazi na donjim zrakama). Kako pravilno instalirati bale na stepenice kako biste riješili samo vi, ali zapamtite da god odaberete, uvijek slijedite sigurnosna pravila.

Prednost ove metode je nedostatak potrebe da se napravi nizvodno i odrezati dio balustera ispod nagiba.

Instalacija balijazina na korake

Na učitelju (bočna greda)

U usporedbi s prethodnom opcijom, pričvršćivanje balijazina u kazalište stubišta ožujka je složen i dugotrajan proces koji zahtijeva posebna znanja i vještine. Postoje situacije kada je potrebno koristiti posebne elemente, kao što su subfirdovi i supermite (čine dizajn izdržljiviji i pouzdaniji). Međutim, najčešće su stupovi podrške priključeni na kazalište ili na širokim rukohvatima.

Imajte na umu da kada radite s uskim trakom, upotreba subfasa mora.

Ugradnja balijasina na učitelju

Sada se basine sve više fiksiraju prema ideji dizajnera i razmatraju obilježja budućeg stubišta, njegovog položaja i stila dizajna. Ako planirate uspostaviti podršku na kazalištu, onda ne morate temeljito izračunati udaljenost između regala, bez obzira na širinu koraka.

Ugradnja balijasina na učitelju

Na videu: nijanse ugradnje balijasina na učitelju.

Metode pričvršćivanja

Stupovi za podršku možete pričvrstiti na stubište (na konus ili kut koraka) pomoću vijaka, vijaka, metalnih letvica ili klinova promjera do 8 mm. Također, sjajan način je korištenje drvenih wickersa i ljepila stolarija (čvrsto pričvršćivanje noktiju, nećete biti teško instalirati i druge pojedinosti stubišta na podršku). U slučaju lateralnog pričvršćivanja okruglih bočnih stupca, stručnjaci preporučuju korištenje nosača.

Ako ćete instalirati bale vlastitim rukama, zapamtite da nokti nisu prikladni kao glavni zatvarač ovog dijela stepenica.

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Koristeći Shkantov

Ozbrice i rukohvate drvenog stubišta nalaze se na stupovima za podršku (odjeljak sedam centimetara, na vrhu vrha u obliku kugle), a na njima je na svim opterećenjem. Dakle, priložiti balusters, oni moraju biti smješteni što je prije moguće na površini, udesno s obzirom na druge dijelove stepenica. Metoda pričvršćivanja balasina pomoću dušica je najlakše, jer uključuje korištenje ljepila stolarije.

Da biste priložili podršku uz pomoć drvenih Wadersa, prvo morate napraviti izgled rupa čija bi dubina trebala biti oko pola duljine rabljene šipke. Nakon toga, utori su označeni ljepilom, a kanali su instalirani na mjestu balaasinskog vezanja.

Ako koristite ovu instalacijsku tehnologiju, balezini se mogu pričvrstiti na koracima (ili na kazalištu) i odozgo i ispod. Prednost ove metode je odsutnost mrlja od metala.

Instalacija balijazina na sranje

S hardverom

Instalacija potpora s izlijevanjem zahtijeva rupe potrebnih veličina (ispod desetak centimetara). Jedan kraj kose je pričvršćen u stablo, a drugi u posebnom rezanju niti. Međutim, zatvarači se najčešće provode na kraju ili na jačim strukturi.

Članak o toj temi: Opcije za obavljanje aluminijskih stepenica i njihovih značajki | +55 fotografija modeli

Mount balacine s klinovima

Instalacija na vijak za samozadokrupanje

Jedan od najčešćih načina za instalaciju balasina na stubište je korištenje pocinčanih vijaka. Ova metoda omogućuje vam da obavite sve faze rada u manje od jednog dana. Uzmite bilješku o ovoj tehnologiji za pričvršćivanje balasina, pogotovo ako namjeravate samostalno proizvoditi i instalirati sve dijelove dizajna.

Mnogi ljudi razmatraju prisutnost šešira čak i nakon pričvršćivanja zatvarača.

Balaasine pričvršćivanje i rukohvata samo-crtanjem

Značajke i pravila instalacije Balasin

Biti siguran kao stubište, preporučujemo instaliranje balasine vlastitim rukama (ako imate osnovne vještine i znanje u građevinskoj sferi). Ali prvo se trebate upoznati s osnovnim pravilima za pričvršćivanje balusne na drveno stubište. U nastavku, slika prikazuje ključne zahtjeve i proces instalacije korak po korak.

Pravila instalacije Balysin

Na videu: Instalacija drvenog balasina (označavanje mjesta i fiksiranje).

Ugradnja metala balaasine

Stubište s metalnim balusterima izgledaju uistinu prekrasnim, kovani proizvodi čine bilo koji dizajn luksuzan. Takvi dekorativni elementi savršeno će se uklopiti u klasični i moderan interijer, koji je karakteriziran prisutnošću velikog broja metalnih, kamena i plastičnih dijelova.

Stubište

Obično se metalni balusteri instaliraju pomoću skrivenih vijaka koji će biti ukrašeni za cjelokupni stil proizvoda - tada će pričvršćivači biti praktički nevidljivi. Međutim, vrijedi napomenuti da je instalacija gotovog proizvoda bolje vjerovati stručnjacima, prvenstveno zbog ozbiljnosti samog materijala.

Instalacija krivoasine

Do danas postoji nekoliko tehnologija učvršćivanja balaasina stubištem, ovisno o mjestu instalacije i korištenim pričvršćivačima. Svaka metoda ima i prednosti i nedostatke. Međutim, oni su svi prilično jednostavni u provedbi i čak će odgovarati novim majstorima.

Ako nemate iskustva u građevinskom sektoru, ali želite napraviti instalaciju nosača s vlastitim rukama, preporučujemo da obratite pažnju na videozapis za obuku. I zapamtite da uvijek možete kontaktirati tvrtku za izgradnju modularnih stepenica za seoske kuće.

Jednostavan način za instaliranje krivotvornih ograda (1 video)

Prekrasni basin i ograde (50 fotografija)

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Kako samostalno instalirati balusters na stube: metode značajke pričvršćivanja i instalacije

Čitaj više