Stropna veličina suhozida - razlike i značajke

Anonim

Do danas, gipsboard je jedan od najčešćih materijala za stvaranje stropova. Prilično je jednostavan i fleksibilan u radu, pružajući dizajneru veliko polje za aktivnost. Stropovi od suhozida su kao "ravni", to jest kao klasični izgled i višestruki, koji razlikuju izvorne oblike, prisutnost skrivenih osvjetljenja i bilo koje ukrasne veličine.

Stropna veličina suhozida - razlike i značajke

Instalacija stropnog gipsane ploče.

Uz sve dizajnerske sposobnosti, gipsani stropovi imaju mnogo tehničkih prednosti, što je također njihova važna prednost. Stoga je popularnost ovog materijala posljedica brojnih važnih aspekata i značajki, od kojih su mnogi očigledni. Dakle, snaga, pouzdanost i trajnost suhozida, kao i ogromni prostor za podebljano dizajn rješenja, ocijenjeni su mnogim profesionalcima iz cijelog svijeta.

Gipsana ploča - novi materijal za generiranje

Gipsana ploča - materijal je prilično novi na građevinskom tržištu. Njegova struktura je iznimno jednostavna: sloj žbuke je prekriven tankim, ali čvrstim kartonske ploče. Vrlo popularna stropna trim gipsboard.

To omogućuje materijalu da bude jak i prikladan za rad. Osim stropnih kaputa, suhozid se aktivno koriste kao unutarnje particije. Međutim, veličina suhozida stropa donekle se razlikuje od materijala drugog odredišta.

Budući da je gipsana ploča izvrsna zamjena žbuke i ima prilično širok raspon primjena, dimenzije njegovih listova ovisi o opsegu njegove uporabe.

Dimenzije listova gipsane ploče

Završavanje površina tijekom popravka pruža razne vrste gipsane ploče, razlika između koja postoji samo u smislu veličine lista. Dakle, ako imate zadatak da razdvojite strop, onda biste trebali razumjeti veličinu suhozida stropa, kako biste spriječili pogreške u stjecanju, materijal je potreban iu naknadnoj montaži montiranog stropa za montiranje žbuke.

Članak o toj temi: Korištenje zavjese umjesto vrata

Naravno, mnogi odlučuju da je najlakše kontaktirati prodavatelja u građevinskoj trgovini, međutim, poznata izreka "povjerenje, ali ček" danas postaje osobito ozbiljan smisao. Prodavači su izloženi njihove norme i planove, te stoga najčešće trebaju prodati ono što je u ovom trenutku, dakle, da danas shvatite stečenu robu danas više nego prikladno.

Stropna veličina suhozida - razlike i značajke

Stropna ploča.

Šesti gipsane ploče su:

  • Sve vrste GLC-a u širini doseže 1,2 m. Dimenzije gornje granice gipsa u ovom slučaju nisu iznimka.
  • Duljina listova varira u rasponu od 2-3,6 m.
  • Debljina ploča za žbuke, ovisno o vrsti može biti od 6,5 do 12,5 mm.

Moguće je odrediti vrstu liste gipsa samo dimenzijama, budući da druge razlike jednostavno ne postoje. Sve vrste suhozida imaju istu strukturu i izgled. Stoga, ako želite napraviti pravi izbor, onda se sljedeće preporuke moraju zapamtiti.

Razlike između suhozida različitih vrsta

  • Zubna ploča je najtanji , To je zbog specifičnosti rada koji se provode koristeći ovaj materijal. Njegova debljina je samo 6,5 mm, što ga čini lako dojiti gotovo bilo koji radijuž.
  • Ako je list u širini od 12,5 mm - onda je zidna gipsana ploča. Takve se dimenzije smatraju optimalnom opcijom ne samo za poravnanje zidova, već i za stvaranje internih particija, kao i raznih struktura, uključujući niše koje bi trebale imati određenu krutost.

Stropna veličina suhozida - razlike i značajke

Shema popisa izrađena od suhozida.

  • Stropna ploča Dimenzije od kojih se razlikuju u rasponu od 8-9,5 mm je lagana verzija listova standardnog tipa. Manja širina smanjuje ukupnu masu suspendiranog stropa, uz zadržavanje svoje snage i pouzdanosti. Osim toga, smanjenje debljine i mase dovodi do opipljive uštede broja profila, jer smanjenje težine omotača omogućuje vam da povećate korak između dasaka.

Članak o toj temi: Vez s križnom shemom: u šeširskom muškarcu i ženi, postavlja se crveno, s jugom i biciklizmom, s kišobranom

Dakle, dizajn je čvrst i jednostavan, što je optimalna opcija za strop ovjesa.

Savjet! Prije kupnje materijala, izračunati, stvarajući crtež buduće premaz, osobito ako govorimo o strukturi s više razina. To će vam uštedjeti i novac i vrijeme.

Članci na temu:

  • Debljina debljine stropa
  • Kakvu vrstu gipsane ploče je bolje koristiti za strop
  • Dimenzije Drywall Knauffa

Klasifikacija stropa gipsana ploča

Ovisno o uvjetima korištenja, veličina stropa gipsana ploča može biti različita.

  1. Standardna stropna ploča , Koristi se kada završite sobu s normalnom razinom vlage. Odlikuje se minimalnom debljinom, koja varira od različitih proizvođača od 8 do 9,5 mm.
  2. Otporan na vlagu od gipsane ploče , Za stropove s smanjenom razinom apsorpcije vlage, nije osiguran poseban premaz. Međutim, brojni proizvođači će vam u ovom slučaju ponuditi suptilne varijante običnih materijala otpornih na vlagu. Takvi listovi se obično koriste pri završnim prostorijama s visokom vlažnošću (kuhinja, kupaonica).
  3. Ploče od vatrootporne ploče , Oni su univerzalni, au ovom slučaju preporuča se odabrati gipsani strop - dimenzije koje ne prelaze 9 mm u debljini.

Stropna veličina suhozida - razlike i značajke

Višestruki strop od gipsane ploče.

Zaključak

Zbog velike popularnost suhozida, mnogi žele instalirati takve gornje granice sami. I barem na prvi pogled može se činiti da je stvaranje takvih struktura prilično složena volumena rada, čak i pridošlica može se nositi s tim radnjama.

Na našim stranicama možete pronaći mnogo korisnih informacija o instalaciji spuštenih stropova iz gipsane ploče s vlastitim rukama. U isto vrijeme, ovdje ćete naći ne samo detaljne priručnike i upute, već i korisne video materijale koji će vam pomoći da još bolje razumijete pitanja od interesa.

Čitaj više