Gipsana particija s vratima - kako napraviti sebe

Anonim

Primjena suhozida za obnovu vlastitih apartmana, domaće majstore se pitaju kako to učiniti na takav način da cijeli proces ide bez problema, ali u isto vrijeme materijali za materijale bili minimalni. Čini se da je težak zadatak, ali ona je jednostavno riješena.

Važno je točno u skladu s pravilima za održavanje procesa instalacije i točno izračunati opterećenja koja će utjecati na particiju.

Gipsana particija s vratima - kako napraviti sebe

Particija okvira s vratima

U većini slučajeva, ova vrsta elementa soba je dizajn u kojem se vrata ostaju na vratima. Ali particija gipsana ploča s vratima zahtijeva vrlo odgovoran pristup okviru okvira. To je od snage i pouzdanosti svog dizajna da će ovisiti kvaliteta cijelog zida.

Članci na temu:

  • Particije okruga Gypsum
  • Kutija za vrata
  • Puhač particije vlastitim rukama: korak-po-korak upute

Montažni okvir pod particijom

Prije svega, mjesto se određuje gdje će se podići taj element prostorije. Nakon toga, na podu, profil metala je složen na izlječeni krug, koji je pričvršćen na podnožje poda s tiplelima i samo-crtežom.

Imajte na umu da se profil ne odgovara cijeloj dužini, to jest, iz zida do zida i na mjesto vrata.

Gipsana particija s vratima - kako napraviti sebe

Okvir do vrata

  • Ako se vrata nalaze na zidu, tada se na podu nalazi kruti profil do otvora.
  • Ako negdje u središtu ili blizu njega, profil će morati biti postavljen iz dva segmenta na različitim stranama otvora.

Sada je potrebno odrediti mjesto ugradnje profila na stropu. Najlakše je uspostaviti lasersku razinu koja će prikazati liniju na stropnoj površini.

Ako nemate takav alat, možete koristiti stari Dedev način. Da biste to učinili, s vinom, koji se spušta iz stropa, instaliran je na to (dva ili tri), kroz njih i kontura na stropu se provodi.

Članak o temi: Kako sami napraviti kauč: faze rada

Pričvršćivanje gornjeg profila izrađuje se i tiple i samoizvlaštenja. Usput, udaljenost između njih - 50-60 centimetara , Sada svaki zid mora instalirati vertikalne police koje su pričvršćene na zidne površine su svi isti samoizvladi.

Pažnja! Da biste povećali zvučnu izolaciju cjelokupnog dizajna okvira, potrebno je pod svim profilima koji su pričvršćeni na elemente zgrade, položiti posebnu brtvu traku.

Gipsana particija s vratima - kako napraviti sebe

Vrata u parpoticijama za gipsano ploče - stvaranje otvora

Mi tvori vrata

  • Zatim su instalirani dva regala, koja će odrediti samog ulaza. Oni su vezani za profile koji su položeni na pod i strop.
  • Sada iz svakog zida na udaljenosti od 60 centimetara jedni od drugih, potrebno je instalirati srednje police. Jasno je da između svih regala ovaj indikator neće biti isti, to je nevažan dio procesa (kao što će, tako da će to).
  • Ali sada ćete morati odrezati mali komad profila, čija će duljina biti jednaka širini vrata plus dva mala štand centimetara za deset svakih. To jest, iz ovog segmenta morat ćete formirati slovo "p" i pričvrstiti naopako na mjestu ugradnje horizontalne prečke iznad vrata.
  • Da bi ovaj element bio izdržljivi, možete instalirati malu stalak (ili dva), čija je veličina određena udaljenosti od stropa profila do poprečne trake. To jest, mali okvir je stvoren iznad otvora.
  • Sve je to povezano samo-crtanjem. Ponekad je u njega umetnuta drvena traka kako bi se dobila ukočenost vrata (povećava se cijena strukture). Takva vrata u particiji gipsane će imati značajke visoke čvrstoće.
  • Istina, proizvođači metalnih profila danas nude pojačane modele koji mogu izdržati dovoljno velikih opterećenja.

Gipsana particija s vratima - kako napraviti sebe

Ugradnja listova

Sve, na ovome možemo pretpostaviti da je okvir za takav element, poput gipsane parterije s vratima, spreman. Može se pokrenuti s ploče od gipsa.

Članak na temu: Reveres: Instalacija s vlastitim rukama, značajke

Jedina stvar koju trebate učiniti unaprijed je da vodite ožičenje ako je potrebno. Žice se obično postavljaju u rupe vertikalnih regala.

Članci na temu:

  • Vrata od suhozida

Instalacija i pričvršćivanje gipsane ploče

Potrebno je početi polagati od cijelih listova, odnosno iz zida (odozgo). Imajte na umu da je gipsana ploča na particiji postavljena i pričvršćena istom tehnologijom kao i za vrijeme furnira ili stropa.

I.e:

  • Udaljenost od ruba lista do mjesta za ugradnju samostanova treba biti u rasponu 1.0-1.5 centimetara.
  • Udaljenost između pričvršćivača ne smije prelaziti 25 centimetara U idealnom slučaju, ovaj pokazatelj bi trebao biti 10-15 centimetara.
  • Mali susjedni listovi moraju biti stidljivi na jednom profilu.
  • Šešir se moraju vući u list na dubinu 0,5-0,8 milimetara.
  • Duljina samostanova ne smije biti manje 2.5 centimetra Ako je septum podignut u jedan sloj gipsane ploče. Ako se koristi dvoslojna metoda, duljina zatvarača ne bi trebala biti manje 4.0 centimetra , Vrlo je važno izdržati jedan pokazatelj - to je prodor samopljeće u profilu, koji se određuje veličinom najmanje jednog centimetra. Usput, u drvenom okviru, samodostatnost treba prodrijeti u dubinu od najmanje dva centimetra.

Kada su sve listove gipsane ploče instalirane na jednoj strani okvira, možete otići na drugu stranu. Sljedeći korak je polaganje mineralne vune.

Ovdje možete koristiti ili tepisi ili valjani materijal. Širina materijala je najbolje odabrati nešto više od interdistriktan prostora tako da je toplinski izolator došao između regala, tako da se govori, u napetosti, bez ostavljanja praznina.

Gipsana particija s vratima - kako napraviti sebe

Particija za zagrijavanje

Sada možete početi stoke i ovu stranu gipsane ploče. Tehnologija je identična onoj koja je provedena s suprotne strane.

Želio bih skrenuti vašu pozornost na trenutak, što neki majstori smatraju vrlo važnim. To se odnosi na ugradnju gipsane ploče. Nije bitno hoće li biti vrata u zidu od gipsane ploče ili ne, ali postoji takav mišljenje da listova treba instalirati na okvir s pomicanjem četrdeset centimetara vertikalno u odnosu na drugo.

Članak o toj temi: Cross Veznim životinjama Sheme: križ za slobodan, vezeni vez u stanicama, slika životinja i djece

Tako se postiže jedinstvena raspodjela opterećenja, koja se javlja tijekom rada ovog elementa.

Nećemo nikoga osuditi, a mi nećemo svađati s nikim. Svaki Učitelj ima svoj pristup rješavanju zadataka koji su postavljeni pred njim.

Ako vjeruje da je takav pomak potreban, onda nema problema, dopustite da napravi premještanje. Vi, kao početnici koji čine cijeli taj proces, nećemo savjetovati ovo.

Gipsana particija s vratima - kako napraviti sebe

Konačni rezultat

Zaključak na temu

Dakle, sažimamo gore navedeno. Učinite ulaz u particiju gipsane ploče nije teško, kao što se može činiti na prvi pogled. Ali ipak, neke nijanse su tamo. Stoga, za vas, kao instrukcije za uporabu, videozapis je postavljen videozapis, pogledajte ga i posla.

Čitaj više