Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Anonim

Mi ćemo reći ljubavnicima da naprave vaše ruke, kako možete pretvoriti kupaonicu u izvrsnu sobu dodavanjem obične radne ploče u dizajn. Glavni zadatak uključuje ugradnju okvira metalnih proizvoda, okvir okvira suhozida, obloge gotove stolne pločice s keramičkim pločicama ili mozaikom.

Stolni vrh gipsane ploče za kupaonicu će značajno spasiti i tako mali prostor ove sobe. Osim toga, možete izgraditi nekoliko polica u dizajnu, koji će poslužiti kao izvrstan dodatak u countertop koji ste napravili.

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Stolni vrh za kupaonicu - višenamjensko rješenje dobrog vlasnika

Mi implementirati planove

Danas diktira vlastita pravila, a danas je dizajn kupaonica pridaje posebno značenje. Uostalom, nakon što je sovjetsko naselje dizajner mislio, kupke su postale prava skladište za utjelovljenje raznih ideja, kako u stilu iu dizajnu.

Sada se kupaonica smatra ne samo s praktičnog stajališta, već i s estetskim, tako da se mogu cijeniti udobnost i domaćini i njihovi gosti. Stoga je i najmanji element unutrašnjosti u kupaonici važan.

Što se tiče countertop, mnogo je lakše učiniti u fazi gradnje ili popravka u apartmanu - dizajn se može unaprijed uključiti u projekt projekta.

Savjet!

Prije početka sklopa za izgradnju morate izvesti crtež. S njim će vam biti mnogo lakše za provedbu glavnih vrsta posla i odlučite se na vrpce stola (police).

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Primjer crteža buduće tablice

Postupak za proizvodnju stolnih vrhova suhozida

Kao i svaki drugi dizajn, countertop gipsana ploča u kupaonici ima vlastite tehnološke značajke.

Popis materijala i alata potrebnih za ugradnju:

  • Metalni profil za montažu okvira (količina ovisi o složenosti vašeg dizajna);
  • zagrade;
  • ploče od gipsana (otporna na vlagu i obična);
  • promatranje na vlagu;
  • nekoliko listova šperploča;
  • epoksidno ljepilo;
  • Lobzik (elektrolovka);
  • zaštitno rješenje na epoksidi;
  • Keramičke pločice ili mozaik (za oblaganje).

Bilješka!

U malim kupaonicama, jedva je moguće napustiti tabletu s neovisnim unutarnjim temom, tako da odmah trebate razmisliti o ugrađenom sudoperu.

Sudoperi izgrađeni na radnoj površini moći će transformirati cijelu sobu i naglasiti njegovu eleganciju i jedinstvenost.

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Moderna kupaonica s pultorom

Članak na temu: mljevenje zidova prije lijepljenja Pozadina: Trebam li koliko je suhog staza i kako primitivne gipsane ploče, zašto, biti sigurni, fotografija, video

Sada razmotrite detaljno proces proizvodnje stolnih vrhova:

  1. Za početak, morate izmjeriti radni prostor i odlučiti o veličinama vrha stola , Važno je odrediti najtočnije primjere tablice, kako bi se znali, ugrađeni sudoper će se uklopiti u nju ili nešto drugo. Usput, mnogi radije koriste countertop za skrivanje perilice rublja.

    Nakon uklanjanja svih potrebnih mjerenja, nastavite sastavljanjem trupa od metalnih mlinova za suhozidom. Ovaj okvir može biti izrađen od drvenih ploča, ali odmah se problem pojavljuje u njihovoj obradi zaštite vlage i druge kemije.

    Glavna stvar je da okvir nije hakiran i služio kao čvrsta baza za suhozidom.

  2. Da bi se stol za tablo kupaonice iz suhozidala, potrebno je uklopiti u veličinu, prije instaliranja, potrebno je odmah opisati obris budućeg sudopera i izrezati ga s džigsawom.

    Sada primjenjujemo plijesni (unaprijed napravljeni kao predložak) i izrežite dva oblika: jedan - od gipsane ploče, drugi - od šperploča. Zatim, na obliku gipsane ploče, napravite rez za novi umivaonik.

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Izrezati ispod sudopera

  1. Zatim najčvršnije pričvrstite dva nosača na zid , Oni pridaju oblik od šperploča na njima, zatim oblik suhozida, s dekolteom ispod sudopera.

    Dizajn strukture treba biti priključen na preostali oblik gipsane ploče, koji smo ostavili cjelinu.

  2. Nakon što ste sigurno pričvrstili dva oblika, morate početi izraditi konkavni kraj , Dovoljno je učiniti dovoljno od strige običnog suhozida.

    Da bi se savijen lista, potrebno je smanjiti smanjenje na svakom centimetru tijekom cijele dužine. Rezultirajući kraj mora biti prilično pričvršćen na unutarnji kraj pulta. Kao daljnja obrada, kraj treba obložiti vrhom i slojem vlage-zaštitni kit.

  3. Na ovom instalacijskom radu je gotov. Sada slijedi završeni stol za pokriće s posebnom tekućom hidroizolacijom (potrebno je podići gotovu površinu u dva sloja).

    Dakle, možemo pouzdano štititi pultu od vlage i učiniti ga izdržljivom. Nakon sušenja, gotova površina može se obraditi na vanjsku završnu obradu. Na primjer, postavite prekrasan dekorativni sloj mozaika.

Članak o toj temi: Instalacija MDF zidnih panela: preporuke

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Prekrasan mozaik stol

Vrste profila - učinite vječni okvir

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Profil za gipsanu ploču

Da bi okvir ispod tablice na vrhu s karticom, dugi niz godina potrebno kompetentno pristupiti izboru i instalaciji profila.

Na primjer, postoji profil ispod gipsane ploče 27 × 27, koji je montiran oko perimetra strukture, a profil od 67 × 27 je savršeno u susjedstvu. Cijeli dizajn iz profila za suhozidom pričvršćen je i zategnut samo-crtežom.

Ispada da kompetentno korištenje čak i takve nestabilne, na prvi pogled, materijale, moguće je izgraditi dovoljno čvrsti i izdržljiv dizajn. Unatoč činjenici da je profil izrađen od metala, posebni vijci za samo-tapkanje su lako uključeni u površinu i sigurno pričvrstite detalje.

Obratite pozornost na činjenicu da je P-oblika profil vrlo lagan. Kada se okvir okvira ispod gipsane ploče ne može bojati obloge zidova i stropa - čak i ako ga vozite, svjetlosni profil neće moći primijeniti nikakvu ozbiljnu štetu.

Ugradnja zidova i daljnje okretanje

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Countertop s ormarima i nišom pod perilicom rublja

Ako odlučite ne samo polica za punktop, ali cijela cijev, tada se zidne strukture mogu napraviti na istom principu kao i sam stol. Zidni okvir je pričvršćen i na zid i već postojeće kutove tablice, a također je pričvršćen na nokte na podu.

Vrata se mogu izraditi od MDF ploča i objesiti na zidove dizajna na udobnim petljima.

Sada idite na samu kabinet (u našem slučaju - mozaik pločice):

  1. U početku, vanjska površina zidova stola i vrata se obrađuje posebnom ljepilom otpornom na vlagu.
  2. Tada se držimo i pritisnemo mozaik pločicu na površinu pulta i drugih površina za koje se planira obloge.

    U slučaju da mozaik ima papirnati zaštitni sloj, trebao bi biti unaprijed podešen i uklonjen.

  3. Da biste pokrenuli ružne zglobove u kutovima, trebat će vam poseban gumeni alat za raketu i otpornu na vlagu, što sprječava vlagu u strukturi vašeg dizajna.
  4. Ako još niste priključili stol u glavni dizajn, treba ga popraviti i umetnite novi umivaonik u prethodno pripremljeni priključak.
  5. Svježi sudoper. Da biste to učinili, trebat će vam brtvilac koji bi trebao biti izliven u jaz između sudopera i countertop. Nakon stvrdnjavanja, ljepilo pouzdano popravljajući sudoper.
  6. Ako ste amater novih proizvoda u dizajnu, onda možete staviti zrcalo u nišu dobivenih štandova - vizualno će povećati prostor u kupaonici.

Preporuka!

Obratite pozornost na gotove akrilne countertops koji mogu samo kupiti u trgovini.

Oni imaju samo jedan nedostatak - kada kupujete countertops, cijena cijelog projekta će se značajno povećati.

Suočavanje s countertops može se izvesti ne samo od mozaika i keramičkih pločica. Na primjer, ako je vanjski završetak vaše kupaonice izrađen od PVC panela, onda će se morati biti okrenuti na vrhu stola i epruvete iz PVC panela.

Članak o temi: Popup podova - najbolja opcija za sportske terene

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Stokna od gipsane ploče služi kao niša ispod perilice i umivaonik, kao i funkcionalnu policu za kupaonice

Najvažnije je da je dizajn koji je rezultirao na kraju bio otporan na vlagu i praktičan (simetričan izgled i prisutnost polica - to je tajna uspjeha). Nakon završetka rada na radnoj površini i kabinetu možete odabrati nekoliko lijepih i korisnih kupaonskih pribora, koji dobro nadopunjuju cjelokupni dizajn.

Stolni vrh gipsboard u kupaonici - jeftini i lijepi

Lakonski stol ispod sudopera, okrenut - plavi mozaik

Kao zaključak

Ljudske mogućnosti su beskrajne! A ako imate čak i manje vještine u građevinarstvu, onda možete jednostavno izgraditi prekrasan countertop gipsboard.

A ako je iznenada nešto nerazumljivo, onda imamo posebne fotografije, kao i video strukturu koja će uvesti sve onima koji žele s osnovama instalacije i dizajna. Učinite svoj život savršenim i počnite s kupaonicom!

Čitaj više