Sustav niveliranja pločica s vlastitim rukama (SVP)

Anonim

SVP se primjenjuje prilikom polaganja pločica i osmišljen je kako bi se olakšalo zadatak magistracije o uklanjanju idealne razine. Takav uređaj zamjenjuje plastične križeve. Ima oblik klinova s ​​stezaljkama i sastoji se od dva dijela.

Baza je podupirači koji reguliraju položaj pločice relativno susjednih elemenata. Međutim, kako bi bili stvarni pogodnosti, položaj je fiksna pomoću kliničkih stezaljki. Pločica je izložena tako da se visine razlike izravnale, a ljepilo ravnomjerno raspoređena ispod premaza. Drugim riječima, sustav se slaže položaj susjednih pločica, što omogućuje postizanje glatke površine.

Veliki elementi su položeni na dvostruki sloj ljepila, inače se sustav ne može nositi s zadatkom.

Sustav niveliranja pločica s vlastitim rukama (SVP)

Čak i ispovijed moći će implementirati SVP

Prednosti i nedostatci

Međutim, takva prilagodba uspjela je osvojiti prepoznavanje majstora, međutim, neki još uvijek odbacuju njegovu uporabu, s obzirom na ne samo beskorisno, već i komplicira proces polaganja pločice. Za rješavanje odgovarajuće primjene primjene, razmotrite prednosti i nedostatke.

Prednosti SVP:

  • Glatki pod. Omogućuje vam da postavite optimalnu razinu u ravnini. To ne utječe samo na kvalitetu i izgled zida, već i povećava rad premaza. Uspostaviti razinu uz pomoć ovog uređaja je mnogo brže i lakše od korištenja tradicionalnih metoda.
  • Iste šavove. Baza sustava je umetnuta između pločica, te je stoga savršeno zamijenjena plastičnim križevima. Točna udaljenost između fragmenata je fiksna, ista po cijelom području.
  • Jedinstvena distribucija ljepila. Ako površina poda nije savršeno glatka, ovaj nedostatak je izravnati adhezivni pripravak. Otopina ispunjava prazninu i raspršena na ravninu ako na njemu postoje izbočine. Posebno relevantan kada se koristi debeli sloj ljepila, jer ručno obavlja ovaj rad je vrlo težak.
  • Ometa pojavu pločice. Čak i nakon sušenja površine, pod će spasiti svoju razinu i ne traži pod utjecajem opterećenja.
  • Popravlja pločice dok paste. Uobičajeni zidarstvo, visi, mijenja svoj položaj: jedrenje, smjene, skokovi duž rubova. Stezaljke eliminiraju taj nedostatak i čvrsto pritisnuli pločicu do baze, pričvršćujući ga u istom položaju dok ne uklanjaju zatvarači.

Članak o temi: Kako povezati tuš kabinu do vodoopskrbe s vlastitim rukama?

Sustav niveliranja pločica s vlastitim rukama (SVP)

Prednosti u takvom sustavu

Nedostaci metode:

  • vrijeme provedeno na instaliranju i uklanjanju klinova;
  • poteškoće s čišćenjem šavova;
  • Dodatna potrošnja novca za kupnju SVP-a.

Razlike sustava

Teške dvije vrste. Prvi je standardna ekonomija. Drugi je napredniji i poboljšaniji. Standardni SVP se koristi u većini slučajeva, pogotovo ako ne postoje značajne kapi na facioniranoj ravnini. Osnovni element ima čvrstu podlogu i stezanje na vrhu klina. Prema tome, položaj pločice je fiksiran, isti šavovi su izloženi, a male nepravilnosti zaglađene.

Sustav vrhunske klase Osim većih troškova karakterizira specifična struktura - temelj nagađanja umetak ima ubrzani oblik. Isprva se čini da je nedostatak i uzrokuje zbunjenost, što je bolje? Međutim, unatoč činjenici da je u početku baza prikazuje pločicu, nakon što ga popravi, stezaljka je samoizmijenjena. Ploča je tražena na onoliko koliko je potrebno za glatko polaganje pločica i distribuciju ljepila u odnosu na postojeće podne defekte.

Kako koristiti

Sustav poravnanja pločica je vrlo jednostavan za rukovanje. Naravno, prilikom postavljanja pločica s vlastitim rukama, pridošlica će trebati više vremena za postavljanje svih elemenata, ali jamči izvrstan rezultat prema ishodu zida.

Sustav niveliranja pločica s vlastitim rukama (SVP)

Tehnologija uključuje korištenje posebnih alata

Kako primijeniti SVP:

  1. Nanesite ljepljivu lopaticu na podu poda.
  2. Stavite prvu pločicu i osigurajte duž rubova dviju baza SVP-a.
  3. Stavite drugi.
  4. Sigurni umetci pomoću klinova. Učinite isto s druge strane.
  5. Prilagođena stezaljka dok se ne fiksira.
  6. Očistite šavove iz usvojenog adhezivnog pripravka bez ometanja položaja pločice.

Ako ne uklonite ljepilo na priključnicama pločice, nakon sušenja će biti vrlo teško ukloniti, a to će utjecati na čvrstoću premaza.

Da li takav uređaj ili možete bez njega - riješiti vas. Ako želite dobiti glatku površinu, trebate koristiti sve dostupne metode.

Članak o temi: Nadležan rad tuša

Preporučujemo gledanje videozapisa:

Čitaj više