Značajke polaganja pločica na Faneur i Shemboard

Anonim

Šperploča, OSB, iverice i druge slične vrste čine drvo u obliku žetona ili čipova, čvrsto povezane smole. U tom smislu treba razlikovati dva faktora koji definiraju metodu montaže pločice:

  1. Smole pružaju visoku čvrstoću štednje, a također smanjuju sposobnost apsorpcije vlage. U nekim slučajevima moguće je učiniti bez dodatne hidro i isparizolacije, ali isti faktor smanjuje ljepljive svojstva premaz. Stoga je na tradicionalan način nemoguće polaganje vanjskih pločica na OSB ili PANEURU.
  2. Materijal se sastoji od drvenih komponenti, i stoga je sličan svojstvima od punog drva. To jest, s povećanjem vlažnosti zraka, ona nabrekne, i s smanjenjem - otapa se. Dakle, premaz je stalno u pokretu. To može utjecati na stanje pločica, pa čak i dovesti do njezinog uništenja.

Kako onda zalijepite pločicu na Fane ili Shemboardu? Je li uopće moguće? Moderni proizvođači građevinskih materijala već su se brinuli o rješavanju ovog problema. Da bi se suočio s takvim planom, trebat će vam poseban ljepilo, neke pomoćne materijale i strpljenje.

Značajke polaganja pločica na Faneur i Shemboard

Ilustracija na podu uređaja podne, gdje je OSP osiguran polaganjem pločica (također relevantnim za šperploča)

Odabir ljepila

Za početak, treba shvatiti s izborom kompozicije za rješenje i razumjeti, bolje je zalijepiti keramičke pločice na šperploču i druge slične materijale. Za svaku od njih možete pronaći odgovarajuću vrstu rješenja ili kupiti univerzalnu verziju za stablo.

Glavna značajka takvih mješavina je da oni omogućuju suočavanje kako bi se prilagodili kretanju temelja.

U njihovom sastavu, visoko elastične komponente su obavezne: mikrovlakana, stakloplastike, silikonski, silanski i drugi polimerni modifikatori. Takvo ljepilo je prilično tekuće i stoga pločica ne mora taknuti nakon instalacije - sama smjesa će se distribuirati preko površine. Ali to nije sve, što se može zalijepiti na keramičke pločice na iverice.

Članak o toj temi: Što pranje stropova za pranje sjaja bez razvoda

Značajke polaganja pločica na Faneur i Shemboard

Najbolje je koristiti specijalizirano ljepilo za drvene površine

Od ne-standardnih rješenja treba spomenuti kao što su:

  • tekuće nokte;
  • tekuće staklo;
  • NC lak + pjenasti čipovi navlažene acetonom.

Ove metode ne dopuštaju sto posto jamstvo visokokvalitetnog privrženosti, pa je bolje koristiti specijalizirane smjese. Osim ljepila, trebat će i razni pomoćni materijali.

Šperploča

Budući da je praktički nemoguće sigurno lijepiti pločicu na prvom phaneeru, potrebno je voditi brigu o poboljšanju ljepljivih svojstava ovog materijala. Prvo morate ga liječiti antiseptičkom i hidroizolacijskom smjesom, čak i ako su korišteni ploče otporne na vlagu. Nakon toga, poboljšati kvačilo premaza, preporuča se popraviti mrežu srpa na njemu. Vozite phanneur na nekoliko slojeva. To ne samo da će poboljšati adheziju, već će pružiti dodatnu zaštitu od vlage.

Značajke polaganja pločica na Faneur i Shemboard

Šperploča i slični materijali trebaju biti pravilno postavljeni - to je osnova za visokokvalitetnu pločicu

Sljedeće, polaganje keramičke pločice na podu šperploča izrađuje se prema standardnom dijagramu. Za obloge zidova potrebno je popraviti potpornu šinu na oblogu koja još nije pretrpana s osnovicom.

Važna točka za uzeti u obzir ne samo prilikom polaganja pločice, već i prilikom instaliranja same šperploča: materijal varira u veličini, ovisno o uvjetima vanjskog okruženja, stoga bi male praznine trebale ostati između ploča i oko perimetra soba za kompenzaciju kretanja lišća. Dakle, da ne čine praznine, možete ispuniti zglobove montažne pjene.

Ivica

Sada razmislite o tome kako lijepiti pločicu na listu iverice. Ploče za sjeckanje najčešće se koriste za podove. Polaganje je napravljeno preko kašnjenja na glinenom jastuku, ostavljajući male praznine između fragmenata i uz zidove.

Da bi pločica bolje držala iverice s brusnim papirom, budući da je ljepilo bolje zgrabiti ljepilo. Materijal se zatim tretira s početnikom. Ako je potrebno, možete širiti srp ili fine metalne mreže. Najbolje je to popraviti s građevinskim zagradama. Prije početka konačnog posla, nanesite tanki sloj ljepila na mrežu i neka se osuši.

Članak o temi: Kuće projekti crteža

Prije stavljanja pločice na pod, možete popraviti na sjedenju GWL ploče. To će dodatno ojačati premaz, sprječava pojavu pukotina već tijekom rada i pružit će pouzdanu spojku s kazetom, međutim, cijena ovog materijala je prilično velika, a pod će se na kraju podići na centimetar-dva.

OSB ploča

Konačno, pogledajmo kako staviti keramičke pločice na OSB-peć. Ovaj materijal je lošiji od ostatka za okretanje kazite. Unatoč otpornošću snage i vode, OSB donosi mnoge poteškoće u procesu popravka. Kako izaći iz ove situacije?

Značajke polaganja pločica na Faneur i Shemboard

Polaganje pločica na Faneur ili OSB se izvodi pomoću posebnog ljepila

Možete pokušati staviti pločice kao na Fane, tj. Koristite mrežu i elastično ljepilo, ali najbolji izlaz situacije je ugradnja dodatnog sloja iz CSP-a. Drugim riječima, cement-čip ploča je montiran na vrh OSB u poprečnom smjeru, prekriven plitkom mrvica, koja je idealna baza za ljepljivu otopinu. Također primijenile staklene evalne listove.

Općenito, svi načini staviti pločice na Faneur, OSB ili Shemboard međusobno su slični. Kupnjom ljepila obratite pozornost na popis materijala za koje je namijenjena.

Ne zaboravite to s netočnim polaganjem, pločica će se slomiti i ispucati, tako strogo slijediti sve preporuke.

Preporučujemo gledanje videozapisa:

Čitaj više