Što staviti gipsboard u pozadinu: Savjeti i preporuke

Anonim

Gipsana ploča je jedan od najpopularnijih građevinskih materijala. Koristi se gotovo u svakoj fazi završnih djela, štedeći vrijeme za rad instalacije i financija. Činjenica je da mu omogućuje mnogo brže poravnati ili izgraditi zid, a istovremeno odrezati protok drugih materijala.

Zato je čak i tako obvezni i zamorni proces, poput kita gipsane ploče pod pozadinom, od mukotrpnog rada pretvara se u slučaju nekoliko minuta.

Što staviti gipsboard u pozadinu: Savjeti i preporuke

Pozadine pokupljene na površini gipsane ploče

Značajke materijala

  • Glavna značajka suhozida je metoda parenja. U gotovo bilo kojoj vrsti materijala, idealno glatka površina bi se konačno ispalo.
  • Također, ovaj materijal se odlikuje vlastitim ravninom, koji u potpunosti zadovoljava sve zahtjeve graditelja, i ožbukanih i sphalat površine.
  • Međutim, vrijedi napomenuti da je na ovom materijalu, ovaj materijal postoji problemska zona koja je nužno podložna posebnoj obradi u obliku brtvljenja s posebnom smjesom pomoću rešetke za pojačanje. Stoga, ako se pitanje smatra kako lijepiti pozadinu na gipsanu ploču bez kita, podrazumijeva se da su šavovi već zagrijani s površinom lišća.
  • Još jedna značajka je da se tijekom instalacije primjenjuje veliki broj vijaka za samo-tapkanje, koji je list pričvršćen. U isto vrijeme, njihove kape su blago uzete u materijal, formirajući male utore.

Savjet!

Nije moguće potpuno napustiti kit, jer će trebati zatvoriti utore iz vijaka i zglobova.

Što staviti gipsboard u pozadinu: Savjeti i preporuke

Standardni prah od gipsane ploče s brtvljenjem šavova, zglobova i mjesta za montažu SAMS-a

Kit gipsboard

S obzirom na pitanje kako staviti zidove gipsane ploče ispod pozadine, vrijedi obratiti pozornost na tri metode. Prvi je najlakši i najvažniji. Na njemu će se temeljiti i druge opcije i vrste rada..

Članak o toj temi: Je li moguće ljepilo pozadinu za boju montažu vode, priprema zida

Članci na temu:

  • Kako staviti gipsanu ploču
  • Nego staviti gipsanu ploču
  • Trebate li staviti gipsanu ploču prije lijepljenja pozadine

Na temelju kitskog gipsa

Ova se metoda smatra obveznim.

Uključeno je u mnoge tehnološke karte, au nekim građevinskim organizacijama naziva se instalacijski proces, koji se mora obaviti po plinu.

  • Prije svega, zglobovi trebaju biti brtvljenje. Ako pogledate standardni list, onda se može napomenuti da na rubovima ima poseban udubljenje.

    Kada se gipshoardboard ploča izvodi ispod pozadine, ovaj utor će poslužiti za formiranje posebnog produbljivanja, u kojem se nalazi pojačana traka i posebna smjesa za šavove.

    Također za brtvljenje možete koristiti konvencionalni kit.

  • Blout šavova mora biti proizveden na takav način da je žlijeb formiran produbljivim listom ispunjen cijelom površinom.
  • Dalje, trebate obratiti pozornost na priključak listova s ​​potom, strop i zidove. Standardni bubnjak Putt ispod pozadine podrazumijeva obradu tih mjesta debelom otopinom i posebnim elementima.

    Na tim mjestima možete jednostavno pomaknuti spojni utor ili koristiti kutove i ojačati traku. Uz pravu instalaciju, ta područja će biti što je moguće moguće, što znači da je dovoljno jednostavno zatvoriti s korištenjem kita.

  • Posljednja faza u procesu, kako izoštravati gipsanicu ispod pozadine, je brtvljenje žljebova iz vijaka. Izvodi se zajedno s drugim radovima uz korištenje usisne smjese.

    Činjenica je da kada je kit, mala količina materijala ostaje, koja se može koristiti za ovaj proces, gura utor s jednim razmazom lopatice.

Savjet!

Nakon rada djela preporuča se primijeniti sloj prajmera na površini. To će poslužiti kao dobar veziva za kit materijale i suhozidom, što će značajno ojačati sve zglobove i veze.

Što staviti gipsboard u pozadinu: Savjeti i preporuke

Potpuno pripremljeni prostori s gipsanim pločem pod šokantnim pozadinama

Površinski shtatlay

  • Ovaj kit za gipsanu ploču ispod pozadine temelji se na prvoj metodi. Najprije morate zatvoriti šavove, zglobove i utore, kao što je naznačeno u glavnoj metodi.
  • Zatim postoji posebna mješavina suhog kita, male količine vode i prajmera. Njegova dosljednost trebala bi biti poput vrlo tekuće kisele vrhnje.
  • Zatim uz pomoć valjka za slikanje, dobivenu smjesu se nanosi na zidove s tankim slojem. Tako na površini postoji tanki sloj kita, koji ne samo laži ravnomjerno, nego i prodire u iznutra zbog svojstava prajmera.

Članak o temi: zid Mural Paris: Romantični interijer

Odabir načina, kako staviti gipsanu ploču na pozadinu, najbolje je ostati u ovoj opciji. To će pomoći uštedjeti veliku količinu vremena i ne nose poremećaje u instalacijskoj tehnologiji.

Savjet!

Potrebno je brzo raditi valjak, jer se takva mješavina vrlo brzo suši.

Što staviti gipsboard u pozadinu: Savjeti i preporuke

Nanošenje tankog sloja kita s valjkom za slikanje

Uzemljenje

Ova vrsta rada je standardna za žbukene površine, te je primijeniti tanki sloj materijala s lopaticom, nakon brtvljenih šavova i zglobova. On je onaj koji postavlja pitanje hoće li gipsana ploča pod pozadinom uopće ili prve dvije metode.

Odgovarajući na njega, potrebno je razmotriti nekoliko površinskih svojstava.

  • Prije svega, vrijedno je napomenuti da je površina shpatlevaya gotovo savršeno glatka. Međutim, ispravno instalirani list suhozida ne sadrži velike flams u ravnini. Stoga, na razini ravnine zbog mješavine bio bi prilično rasipan i dug.
  • Sljedeće nekretnine, koja je obdarena zidom kit, je njezina tvrdoća. Uobičajeni list suhozida je malo mekši, koji je snažno vidljiv pri radu i rezanje. Međutim, kada koristite drugu metodu, gdje se sloj nanosi na površinu s valjkom, postiže se točno isti učinak. To je osobito dobro u video lekcijama koje pokazuju proces miješanja pozadine.
  • Posljednji čimbenik za čvrstog kita je strah za činjenicu da će boja lista gipsana ploča biti vidljiva kroz pozadinu. Neke fotografije i video materijale pokazuju da je to moguće samo kada su dopuštene kršenja u procesu instalacije. Dovoljno je koristiti drugu metodu kit kako bi se u potpunosti uklonili vjerojatnost takvog fenomena.

Savjet!

Ova vrsta plijetne ploče treba koristiti samo kada su pogreške izvršene pri ugradnji, a površina je bila nepravilna ili defekti.

Ne smije se rastegnuti sloj na cijeloj površini, dovoljno je samo popraviti flamns.

Što staviti gipsboard u pozadinu: Savjeti i preporuke

Solid kit koji se koristi za naknadnu primjenu boje

Članak o temi: dekor tablica DIY: Decoupage, Cracker, Slikarstvo

Alat

Da biste izvršili ove radove, možda ćete trebati:

  • kit nož;
  • Boje ili četka;
  • traka za pojačanje;
  • bušilica;
  • talog;
  • Mlaznica-mikser za vježbu.

Standardna cijena za ove alate je relativno niska. Zbog toga neki majstori radije koriste novu lopaticu za proizvod određene količine posla.

Savjet!

Dakle, kada radite mlaznicu-mikser nije kontaminiran, preporuča se zadržati u vodi. Također možete koristiti posebne silikonske oblike za rad s kitom.

Lako se čiste čak i sa smrznutim materijalom.

Što staviti gipsboard u pozadinu: Savjeti i preporuke

Standardni skup alata za stavljanje

Članci na temu:

  • Priprema gipsane ploče ispod pozadine
  • Je li moguće ljepilo pozadinu na gipsboard bez kit

Izlaz

Nakon što detaljno ispituje sve preporuke koje uputa daje, možemo zaključiti da je kit za takav materijal poput gipsane ploče, ako se planira za ljepilo pozadinu, praktički nije potrebno. Dovoljno je primijeniti tanki sloj posebne smjese s valjkom za slikanje, koji će na kraju dati isti učinak.

Kada se ugradnja gipsane ploče napravi vlastitim rukama, trebali biste razmotriti naknadni rad s njim. Za to se mjerenja stalno provode na pljačku i razini, budući da se čak i manja odstupanja mogu vratiti graditelja na standardnu ​​vrstu kit, koji je u potpunosti lišava od svih prednosti u odabiru ove vrste materijala.

Čitaj više