Kako napraviti rešetku za sjenicu vlastitim rukama: preporuke od majstora

Anonim

Ako želite brzo i jeftino zidove sjenice, a istovremeno ne činiti to potpuno zatvoreno, onda je najbolja opcija će biti korištenje drvene rešetke. Možete kupiti gotove opcije ili učiniti sami. U ovom članku ćemo vam reći kako napraviti rešetku u sjenicu.

Kako napraviti rešetku za sjenicu vlastitim rukama: preporuke od majstora

Zatvaranje prozora u sjenicu s drvenom mrežom

Izrada mreže sami

Drvene rešetke mogu obavljati nekoliko funkcija:

  • Osjetite zidove, blizu i ukrasite ružan pogled.
  • Koristi se kao baza za kovrčave biljke. To su takozvane rešetke.

Kako napraviti rešetku za sjenicu vlastitim rukama: preporuke od majstora

Kovrčava biljke na zidovima sjenika

Ovisno o tome, veličine stanica i metoda ugradnje mogu varirati. Na primjer, mala stanica je napravljena za dekorativnu rešetku kako bi se povećao pregled. Ako napravite rešetku za biljke, onda je napravljena veća rešetka, tako da mogu slobodno rasti.

Članci na temu:

  • Dekorativna rešetka
  • Maskiranje maske za sjenicu
  • Kovrčava biljke za sjenicu

Montažu ploče za rešetke

Prvi način da napravite rešetku na sjenicu je složenija, ali je pogodna za one koji ih žele učiniti lijepo i pažljivo. Napravit ćete gotove ploče, koje se tada mogu konsolidirati na bilo kojem mjestu.

Da biste to učinili, trebat će vam ručni stroj za glodanje, kružni stol i reiz. Ako nemate ovaj alat, možete naručiti spremne tračnice u radionici stolarije.

Ako nakratko kažete, onda je na početku odbor grupiran. To čini poprečne žljebove na pola dubine duž cijele duljine ploče. Tada se izreže u tanke tračnice, od kojih je svaki od njih voze kroz let tako da su sve iste debljine.

Članak na temu: Kako izračunati koliko pločica treba biti u kupaonici?

Pridružuju se utoru u utoru pod kutom od 45 stupnjeva, i ispadne glatke mreže.

  • Prije svega, morate postići jedinstvenu udaljenost između žljebova.

Domaći uzorak za rezač

  • Da biste to učinili, domaći uzorak iz šperploče je sjeban u rezač. Iz oštrice morate povući udaljenost koja će biti jednaka rezanju žljebova i zalijepite vodič na predlošku. Širina vodiča mora biti jednaka promjeru rezača. Kao rezultat toga, možete voziti rezač duž ovog vodiča, a svaki novi red će biti isti.
  • Odbor je pričvršćen na stol sa stezaljkama i čini poprečne poza za cijelu duljinu napravljenog predloška.

Usporavajući utor

Bilješka! Dubina glodanja mora nužno biti jednaka polovici debljine ploče.

  • Sada možete odrezati ploču na zasebnim tračnicama. Da biste to učinili, postavite limitera iz trake do kružnog stroja. Trebalo bi biti fiksirano iz pila za 1 mm više od željene debljine dodatka za dodatak.

Rezati ploče na zasebnim tračnicama

  • Držite ploču duž traka za vodič i izrežete u tanke tračnice. Dakle, da se ispostavi da su glatki, bar mora biti ispravljen paralelno s oštricom pile. Posebna pozornost u radu daje se sigurnosnoj tehnici, ne stavljajte ruke pored oštrice.
  • Tada se svaka tračnica prolazi kroz reysmus tako da je njihova debljina ista. Ako nije, onda ih možete dobiti iskopavati vlastitim rukama.

Montaža rešetke

  • Ostaje samo za prikupljanje gotovih tračnica okomito na žlijeb u utoru. Osim toga, svaki žlijeb mora biti lijepljen PVA ljepilom. Nakon toga, možete ga učvrstiti na prikupljeni okvir sjenice na noktima, pred-navijanje rupe kako biste izbjegli pukotine.

Možete jasno vidjeti kako napraviti mrežu za sjenicu na video u ovom članku:

Članci na temu:

  • Šibanje
  • Grid za sjenicu

Članak na temu: kat estrih: što je bolje suho ili mokro

Montažu rešetke na gotovom okviru

Drugi način je jednostavniji i brži. Da biste to učinili, tanke tračnice 20 * 5 mm napisane su na kružnom stroju s najuriginalne ploče.

Upute, kako napraviti sanduk na sjenici izgleda ovako:

Samoizrađeni roštilj tankih tračnica na fotografiji

  • U praznim stanicama sjetve, na primjer, ispod ograda, doomer je prikovan oko perimetra, za montiranje tračnica. Kutovi priključnog okvira su izrezani pod kutom od 45 stupnjeva.
  • Za montažne letvice pod kutom od 45 stupnjeva, označava se u sanduku na sanduku. Da biste to učinili, samo trebate odgoditi od uglova na istoj udaljenosti s željenim korakom.

Kako napraviti rešetku za sjenicu vlastitim rukama: preporuke od majstora

Pričvršćivanje

  • Tada su tračnice prikovane s suprotne strane. Dakle, da nokti nisu pucketali tanke ploče, možete ih prethodno izbušiti, ili zatvoriti glave čekića s udarcem.
  • Možete napustiti rešetku u ovom obliku ili dodati drugi red cross-daskanja.

Kako napraviti rešetku za sjenicu vlastitim rukama: preporuke od majstora

Križ

  • Nakon instalacije svih tračnica zatvaraju okvir oko perimetra s druge strane.

Dekoracija rešetke

Dajte drvenu rešetku. Prekrasan pogled može se postaviti veličanstvena postrojenja za namještanje. U našim uvjetima kratkog ljetnog razdoblja važno je koristiti nepretenciozni i brzo rastući pojasevi: Maiden grožđe, aktinidij, ruža, hmelj, bršljan.

Kada slijetanje, uzeti u obzir da snijeg ne padne na biljku i vodu s krova, inače neće dugo živjeti.

Možete dobiti dodatni učinak slikanjem rešetke u kombiniranu boju s biljkom.

  • Win-Win verzija je boja prirodnog drva, crne, bronce ili "pod rzavchinom".
  • Svijetlo žute ili ružičaste ruže izgledat će lijepo na plavoj rešetki.
  • Tamno crveno će biti dobro na bijeloj pozadini i svjetlo cvijeće naprotiv - na mraku.

Savjet! Ako možete fino djevojačko grožđe, morate posvetiti posebnu pozornost na montažu rešetke. Ova biljka nije zahtjevna za skrb i ponekad raste još potrebnijem, rešetka može jednostavno preuzeti rešetku.

Zaključak

Dekorativne rešetke omogućit će vam da brzo zatvorite zidove sjenice, napravite osnovu i posadite pojaseve koji će vas zaštititi od svijetlog sunca. Cijena gotovih opcija je oko 1 tisuće rubalja po kvadratnom metru. Da biste povećali svoju izdržljivost, pokrijte stablo s impregnacijom ili lakom u nekoliko slojeva.

Članak na temu: Ugradnja klima uređaja korak po korak s vlastitim rukama (17 fotografija)

Čitaj više