Drvena garaža: izgradnja s vlastitim rukama

Anonim

Izgradite drvenu garažu vlastitim rukama i u prilično kratko vrijeme. Izgledat će skladno na mjestu, na kojem su sve ostale strukture izrađene od drva. Ostaje samo odabrati kako sami izgraditi garažu od stabla.

Drvena garaža: izgradnja s vlastitim rukama

Drvena garaža će izgledati dobro na parceli, gdje su sve ostale zgrade izrađene od drva.

Preliminarna priprema

Faza pripreme za izgradnju drvene garaže uključuje dizajn, izračun materijala, oznaku strukture na mjestu.

Nacrt garaže i izračun građevinskih materijala omogućit će ne samo da ubrza proces izgradnje garaže, već će također isključiti dodatni trošak kupnje drva. Projekt bi trebao uzeti u obzir broj strojeva koji se planiraju staviti u garažu, prisutnost ili odsutnost tereta za skladištenje automobila ljeti, kao i izgradnju potkrovlja koji se može nalaziti iznad garaže ,

Drvena garaža: izgradnja s vlastitim rukama

Drveni dijagram garaže s dimenzijama.

Projekt može sadržavati uređaje za rasvjetu oko buduće garaže, pjesama i pristupnih cesta, te putanje otvora vrata kako bi se izbjegla neugodnost nakon izgradnje ili u svom procesu nacrtana. Projekt odražava vrstu strukture - to će biti ta neovisna zgrada ili garaža će se prilagoditi jednom od zidova postojećeg doma. Ako je garaža u kombinaciji s kućom, morate izračunati građevinske materijale.

Naravno, određuje se izračun traženog broja građevinskih materijala i sorti ovisno o odabranoj tehnologiji za izgradnju drvene garaže. Ako je garaža okvir, onda je to bar različitih dijelova, OSB listova ili šperploča, izolacija, vijci za samostakanje, metalne kutove. Ako se tehnologija zabilježila kao osnova, onda su to zapisnici, izolacija. U isto vrijeme, potrebni materijali za krov: ploče za sanduke, krovni materijal (bitumenske pločice, profesionalni podovi, metalna pločica).

Članak o toj temi: Što staviti u blizini ograde u zemlji (20 fotografija)

Nakon izvršenih izračuna, morate označiti na licu mjesta. To se može izvesti pomoću PEGS i TWINE. Osim izgradnje garaže, trebat će vam:

  • rulet;
  • odvijač;
  • sjekira;
  • čekić;
  • Betonski mikser i drugi.

Zaklada i njegove nijanse erekcije

Drvena garaža: izgradnja s vlastitim rukama

Uređaj temelj vrpce ispod garaže.

Zaklada je osnova za bilo koju zgradu. Garaža nije iznimka. Temelj za drvenu garažu na okvir ili log tehnologiju ne bi trebala biti vrlo moćna, jer će struktura biti dovoljno jednostavna. Monolitni dizajn temelja za vrijeme izgradnje garaže potrebno je samo ako se podzemne vode nastaje na dubini od manje od 10 m.

U svim drugim slučajevima bit će temelj vrpce. Njegova dubina je 50 cm, širina - 20 cm, visina iznad tla - ne manje od 20 cm. To je dovoljno dovoljno da izdrži nadolazeće opterećenje garažne zgrade dugo vremena. Odvodnja će poslužiti kao jastuk šljunka s visinom od 5-7 cm.

Za izgradnju temelja, kopaju rov na prethodno primijenjenoj oznaci na određene dimenzije. Zatim je instaliran oplata. Kao to, možete koristiti ploče koje su čvrsto povezane s odvijačem kako biste izbjegli moguće curenje.

Nakon toga, šipke za pojačanje promjera 10 mm, koji se vežu s žicom ili plastičnim brava jedni s drugima. Betonska otopina, koja je mješavina cementa, pijeska, smrvljene kamene frakcije i vode, izlila je temelj. Tijekom punjenja potrebno je tribritirati otopinu kako bi se spriječilo stvaranje šupljina. Nakon toga, potrebno je dati temelj da se u potpunosti zamrznu u roku od 10-15 dana.

Zidovi, kat, garažni krov

Drvena garaža: izgradnja s vlastitim rukama

Drveni pod u garaži položen na kašnjenje.

Pavao za garažu za lovu može se položiti na donje letak. Pre-za temelj treba staviti u sloj hidroizolacije - ruberoida. Hipoteka traka je pričvršćena na uglovima u šapi ili na radikalnom (plug-in) šiljak. Odabir brda ovisi o vještini i vještini. Glavna stvar - veza mora biti pouzdana.

Članak na temu: postolje na plastičnom podu

Nadalje, LAGS (drvo 150x100) su izrezani u donje letak, udaljenost između koja ne prelazi 50 cm. Ako zaostaji imaju prilično veliku duljinu i kako bi se izbjeglo zupčanik poda, ispod njih na sve njihove duljine potrebno je instalirati sigurnosne kopije. Sigurnosne kopije najčešće služe kao opeke. Udaljenost između takvih stupaca nije veća od 60 cm. Također su prekriveni slojem vrećica. Valja napomenuti da bi zaostala, šipke donjeg traka treba obraditi antiseptike.

Zatim, tijekom izgradnje zidova, priključak trake koristi se kao isto kao i na donjem letak. Redovi jedni drugima su priloženi uz pomoć drvanih - klinova od punog drva, koji su začepljeni u prethodno izbušenu rupu. Zvona se uzimaju u bar kako bi se izbjeglo stvaranje pukotina tijekom sušenja.

U gornjoj kruni, šipke se izvode za rafting šipke.

Drvena garaža: izgradnja s vlastitim rukama

Na drvenoj garaži možete napraviti krov od profesionalnog lista.

Oblik krova ovisi o dizajnu i veličini garaže. Kada je garaža podešena, mudrije je napraviti krov s jednim dijelom, za zasebnu garažu - dvije kravate. Nadalje, sanduk, sloj vrećica preko sanduka, a zatim krovni materijal.

Za katove uzeti cirkulirajuću ploču, popravite ga na kašnjenje s noktima (samo-crtanje). Nakon toga, cijeli prostor unutar garaže je prekriven posebnim šminkanjem vatre. Za sigurnost, podovi se mogu prekriti metalnim listovima, barem na mjestima mogućeg izlijevanja zapaljivih tekućina.

Kako izgraditi garažu okvira: preporuke za izgradnju

Temelj

Za takvu garažu poželjnije je monolitni temelj. To je zbog činjenice da su podovi vrlo teško sigurno popraviti s vrlo laganim dizajnom garaže okvira. Monolitni temelj će igrati ulogu poda.

Za monolitne temelje potrebno je ukloniti tlo na oznaku i konstruirati alat od 30-40 cm oko perimetra. Donji sloj temelja poslužit će kao pijesak s šljunkom, koja voda za zalijevanje i brgnjeno prilikom polaganja. Visina sloja je 20 cm. Zatim ide sloj hidroizolacije - vodootporne membrane ili vrećice.

Članak o toj temi: udaljenost između cijevi toplog katu: savjeti za definiciju

Nakon polaganja pojačanja, njegovo vezanje temelj se izlije s betonskom otopinom. U isto vrijeme, njegov tramba. Nakon mraza tijekom mjeseca, izgradnja garaže može se nastaviti.

Zidovi, krov garaže okvira

Na donjem trapanju, koje se izvode iz trake od 150x100 mm, stavljaju se kutni regali. Međutim, traka se ne može izvesti, ali sigurne police izravno na temelj pomoću metalnih uglova. Podrška greda mora biti izložena razinom izgradnje strogo okomito. Vodiči koji su vezani okomito na police mogu biti poprečni presjek od 100x40 mm. Udaljenost između njih ne prelazi 1 m. S pričvršćivanjem vodilica, ništa ne bi trebalo djelovati izvan granica.

Spajanje grede su pričvršćene na gornje traku unaprijed prljave žljebove. Fiksiraju se s metalnim nosačima, što osigurava pouzdanost. Udaljenost između rogova nije više od 1 m. Oni krade sanduk, zatim sloj hidroizolacije (vrećica), a zatim krovni materijal.

Izolacija je položena između regala - toplinski izolacijskih prostirki ili pjene. Iz unutrašnjosti garaže do regala građevinskog stihora, fiksiran je parni izolacijski film. S vanjske strane, preko izolacije, sloj je fiksiran na prvoj vaporizolaciji, a zatim hidroizolacija. Zatim se okvir može šivati ​​OSB listova ili šperploča iznutra, sporedne ili klapne za rad na otvorenom.

Što će garaža završiti - to je izbor svakog. Ali izgradnja drvene garaže s vlastitim rukama je potpuno pravi događaj.

Čitaj više