✨Walls za služenje tablice? [Metode odabira i izgleda]

Anonim

Premještanje posuđa je važno - može stvoriti svečanu atmosferu na redoviti dan. Dodatak tablici dekor može se nadopuniti s višebojni ulmons presavijeni u obliku različitih geometrijskih oblika ili boja. Možete to učiniti vlastitim rukama uz pomoć pribora. U ovom članku, mi ćemo pogledati kako koristiti salvete za služenje tablice za iznenađenje naših gostiju ne samo s ukusnim jelima, već i jedinstvenim dekorom.

Pravila etiketa u posluživanju i korištenju salveta

Ako ste prvi put planiranje dekor stola, prekrasno posluživanje papira naftekins, a zatim prva stvar koju trebate učiniti je shvatiti kako ispravno koristiti ovaj element:

  • Prema općim obveznim standardima etiketa, modeli tkiva su uobičajeni da se izdvoje za ovratnik ili staviti na koljena.
  • Bilo da se radi o tkanini, papir ili pleteni ubrus, treba ga uzeti tek nakon vlasnika kuće. Na kraju blagdana to je zabranjeno staviti proizvod na tanjur.
  • Pukotine je prikladnije za stavljanje na koljena (ako izađete iz stola, ostavite ga desno od tanjura ili na stražnjem dijelu stolice).
  • Prekomjerni šalovi nisu dobrodošli na svečanom stolu. Vrijedi se sjetiti banketa, poslovnih sastanaka i službenih događanja.

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Koju boju papirnate ubruse biraju?

Većina dizajnera se slažu da je višebojni stolnjaci, odabrani u skladu s ukupnom shemom boja, univerzalni način služenja tablici. Jedan rupčići su prikladni za stol za čaj ili poslovni ručak. Ako ste odabrali zasićenu, duboku stolicu stolnjak, tada se usluga za blagovanje mora biti izrađena u bijelim, bež bojama. Prilikom odabira boje papira salvete na stolu, potrebno je uzeti u obzir službu instrumenata, temu blagdana, kao i boju stolnjaka i posuđa.

Koju boju odaberete papir salvete za stol

Bijele salvete izgledat će skladno s bilo kojim dizajnom stola. Odabir svijetlih nijansi, uzeti u obzir učinke cvijeća na emocionalno stanje osobe - crvene i žute tonove daju radost i plavu i zelenu postavljena na poslovni razgovor.

Koju boju odaberete slvere papira

Korištenje tabellota u boji u kombinaciji s bijelim papirom nafkins jedan je od najjednostavnijih načina za brzo ukrašavanje svečanog stola, svečano uzmite goste i zadovoljiti ih s prekrasnim jelima.

Kako ukrasiti tablicu salvesima

Nedavno su tekstilni proizvodi sve više koristi za ukrašavanje tablice tijekom domaćeg klasa. Domaćica preferiraju proizvode s tematskim natpisima ili sloganima, kao što je "sretan rođendan", "sretna nova godina", "sretni blagdani".

U kafićima i drugim javnim ustanovama možete pronaći ručno izrađenih rukovatelja s logotipom tvrtke. Izgleda vrlo elegantno, izvorno i stvara posebnu atmosferu.

Tekstilna ubrus s vezom

Posluživanje salventi to čine sami

Tekstilni proizvodi se odavno koriste za ukrašavanje unutrašnjosti kuće. Čak i uobičajeni bijeli stolnjak može pretvoriti stol prekriven večerom i donijeti utjehu na obiteljsku gozbu. Ovaj dekorativni element ne radi ne samo estetska, već i praktična funkcija.

Mogućnost tkanine

Svaka hostesa bi trebala biti u stanju zanimljivo ukrasiti tablicu dolasku gostiju. Pogledat ćemo kako je lako zašiti salvete vlastitim rukama i lijepo ga izvući za služenje tablice. Prije svega, treba pripremiti sve potrebne materijale i alate koji mogu biti potrebni tijekom rada.

Za proizvodnju tkivnog ubrusa na stolu za služenje, trebat će nam:

  • škare;
  • Pamuk, lana ili umjetna tkanina;
  • Igle različitih veličina;
  • Motoričke niti za vlaženje;
  • mašina za šivanje;
  • željezo.

Članak o temi: Kako pokriti stol na čaj: Pravilno postavljanje i svečani dizajn | +64 fotografija

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Proces šivanja je sljedeći:

  1. Veličina proizvoda može biti najrazličitiji, u ovom slučaju je kvadrat od 50 do 50 cm. Nakon što se odredite s parametrima, označite ih olovkom na tkanini i pročitajte konture.
  2. Sada nacrt željeni dio i šivati ​​jedan od rubova za 7 mm. Ponovite akciju još tri puta i premjestite sve kutove oko perimetra dobivenog kvadrata.
  3. Zatim morate napraviti drugi preklop - to učiniti, zavijati jednu stranu centimetom i staviti željezo. Učinite to s susjednom strani trga, nakon čega hodaju oko cijelog perimetra budućeg ubrusa.
  4. Svaki od kutova treba rasporediti i nježno potrošiti liniju s lijevog donjeg kuta na desno gornji dio (dijagonalno). Ponovite korake s tri preostale strane.
  5. Linije će vam pomoći glatko izrezati tkaninu u četiri ugla. Ti rubovi platna koji se nalaze na obje strane reznog ugla, zamotajte u središte. Vrh ugla je odabran prema centru i napraviti drugi preklop prema modificiranim linijama.
  6. Svi zavoji šivati ​​odgovarajući šav oko perimetra proizvoda. Rubovi bi trebali izgladiti uobičajeni izravni šav na šivaćem stroju.

Kako šivati ​​ubrus na stolu iz tkanine

Na videu: Kako se nositi s kutkom na stolnjaku ili ubrus.

Skup kukičanih salveta

Pletene salvete u prstenu za posluživanje prstena ili jedan dizajn stvaraju atmosferu dobrobiti i udobnosti u dnevnom boravku ili blagovaonici. Vezati takav proizvod pod snagom bilo kojeg početnika. Izrada ukrasa za dom s vlastitim rukama, zabavite se od svakodnevnih sitnica. Uostalom, obiteljska večera mora se razlikovati od ručka ili doručka u bijegu.

Napute povezane s kukičama izgledaju izvrsno i domaće. Pogodni su za odmor i svakodnevni život.

Pletene salvete na stolu

Nije potrebno odabrati najsloženije sheme salveta, jer će se gotovo potpuno sakriti ispod ploča. Međutim, to neće biti suvišno za štipanje proizvoda tako da ne izgube svoj oblik nakon prve blagdane.

Skup posluživanja salveta za čaj stol uključuje jedan veliki i šest malih ručno izrađenih proizvoda. Za proizvodnju, korišten je soso pređa (dvije bijele i tamno smeđe deponije) i kuku od 1,5 djeteline.

Kako povezati kukičanje ubruse

Uz gusti pletenje, kao što je prikazano u primjeru, nema potrebe za škrobom gotovog proizvoda. U nastavku se prikazuje dijagram pletenja - pogodan je za početničku razinu.

Kako povezati salvete s krugom kukičanog kruga

Na videu: prekrasan ubrus za 10 minuta u kukičanom.

Posluživanje tkiva

Do danas postoje dvije vrste salveta - papira i tkanine. Potonji je uobičajeno koristiti za zaštitu odjeće od mrvica i mrlja, papirnati proizvodi su dizajnirani za brisanje usana. Moderni trendovi usmjereni su na rasprostranjeno uvođenje modela tkanine, oni izgledaju elegantnije i žive mnogo dulje od papirnih analoga.

Dajemo nekoliko popularnih sklopivih shema ubrusa tkiva:

  • Megafon je vrlo jednostavan način za dizajn papira ili tkiva ubrusi. Prije svega, potrebno je preklopiti proizvod na pola i ponoviti ovu radnju još jednom u istom smjeru, kao što je prikazano na brojku broj 2. Kutovi dobivenog uskog pravokutnika spuštaju se i uvijaju lik u obliku "Kulechki". Na kraju, spojite dva dijela "kuleck" jedni s drugima.

Kako preklopiti ubrus megafon

  • Južni križ je zanimljiv i vrlo jednostavan dizajn rasporeda tkivnog ubrusa, koji se savršeno uklapa u dekor stola za blagovanje. Okrenite proizvod s rakijom i generirajte sve kutove u središte, slijedeći redoslijed. Nakon toga, okrenite krpu i učinite isto. Ponovite akciju ponovno i prvo izvucite gornju desnu stranu, a zatim svi ostali uglovi.

Kako preklopiti ubrus južni križ

  • Johnka je neobičan oblik ubrusnog ubrusa, koji se ponekad naziva "lawan". Presavijte na pola na takav način da je preklop na desnoj strani. Zatim ponovno preklopite pravokutnik i savijte donju polovicu dijagonalno. Lijevi i prave kutove. Pijte, a izbočeni dijelovi se uklanjaju. Zatim morate okrenuti tkaninu na uzdužnu os natrag, naizmjence ga izvlačiti.

Članak o temi: Osnovna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako preklopiti ubrus za šalicu

Na videozapisu: 5 načina za lijepo preklopite tkanine.

Kako lijepo preklopiti salvente u čaši?

Kao što smo rekli, postoji veliki broj vrsta tkanine dizajna. Najjednostavniji, ali ne manje elegantan, su načini na koje su rupkećenja smještena u strahu, staklo ili čašu. Dakle, proizvod ne zauzima puno prostora na stolu, izgleda uredne i neobično. Najčešće dvije tehnologije "Horn" i "Tulip", možete ih vidjeti na fotografiji ispod.

Sklopiv salvete u čašu

Metode rasporeda salveta u ubrusu

Sabkins i drugi tekstil - univerzalni elementi dekor svečanog stola. Tako da atributi blagdana zadržavaju svoj izvorni oblik, potrebno je koristiti posebne uređaje. Sada u trgovinama možete pronaći sve vrste pribora za služenje tablice, držača, vrpce i isječke. Potonji mogu biti različitih veličina, monofona ili s uzorcima. Učenje kako preklopiti salvete u ubrus, to je vrlo jednostavno, onda ćemo o tome detaljnije reći o tome.

Jedan i dvostruki ventilator

Klasični dizajn tablice ukrašavanja je preklop papirnatih sbrusa ventilatora. Jednostavnost takvog dizajna ne izgleda uobičajeno, pogotovo ako je ubrus geometrijski uzorci ili jedan foton, ali u svijetlim bojama. Međutim, za majke, pacijenti su samac i dvostruki ventilator nije prikladan, jer je sva njihova ljepota jednostavno izgubljena u naborima.

Salvete u ubrusu, jedan ventilator

Na ovaj način presaviti salvete, morate izvršiti sljedeće radnje:

  • Savijte svaki ubrus dijagonalno na trg, tako da kao rezultat imate simetrični trokut;
  • Rasporedite salvete u tkaninu najprije u jednom smjeru, a zatim u suprotnom. Dakle, dobit ćete dvostruki ventilator.

Salvete u ubrus dvostrukom ventilatoru

Ptica s višebojni repom

Izvorni oblik - trapez. Da biste proveli ovu ideju, trebat će vam papirnate slveri crvenih, žute, bijele i plave nijanse. Trapezoidni oblik poslužit će kao osnova repa naših "vatrenih ptica". Ukrašeni sastav mora biti ugrađen u držač, naizmjenične boje u odgovarajućem redoslijedu. Dalje, činimo vašu glavu i vrat ptice: uvucite plavo tkivo u cijev i uklonite vrh. Dodajte dio nestalog ubrus.

Takav ukras stola izgleda kreativan i savršeno pogodan za dječji odmor.

Kako preklopiti salvete u ubrusu u obliku ptice

Bilateralni vodopad u šalici

Još jedna dobra mogućnost ukrašavanja tablice je postavljanje salveta u posuđe. U tu svrhu možete koristiti stabilnu keramičku šalicu male visine. Što učiniti s salvesima? Odgovor je jednostavan: Proširite jednom i preklopite dva puta na pola. Ležali smo platno jedni s drugima, savijte se u sredini, čime se prazni središte šalice.

Pogotovo učinkovito gledajte raznobojne modele salveta s neobičnim uzorcima.

Kako presaviti salvete u šalicu

Prekrasni oblici od salveta za posluživanje

Za mnoge, mjesto posluživanja salveta u središtu ploče je klasično. Takav prijem je naširoko koristi za ukrašavanje banketa, stolova za pani. Vješti obrtnici s jednostavnom ubrusom mogu stvoriti pravi umjetničko djelo. Nije tako teško, kao što se može činiti, trebate kapanje strpljenja i želje da eksperimentirate. Cvijeće od salveta uvijek su na to mjesto, ali ih neće biti teško napraviti. Možete koristiti poznatu origami tehnologiju, jednostavno zamjenjujući papir na tkanini.

Kako lijepo preklopiti ubrus

Ljiljan

Da biste napravili ljiljan, preklopite produkt dijagonalno i temeljito glatke sve uglove. Spojite desne i lijeve kutove s vrhom trokuta, a zatim savijte ubrus na pola u horizontalnom smjeru. Na kraju, zadržavajući latice i lišće, naignite vrh gornjeg trokuta.

Kako presaviti ubrus ljiljan

Lotos

Lotus se s pravom može smatrati najtežim likom iz ubruse. Na web-mjestu http://sdelala-sama.ru/2658-lotos-iz-bumazhnyh-salfetok.html možete pronaći detaljne upute, kako napraviti lotus od papira s ubluci vlastitim rukama, kao i trening video materijala. Ako želite, možete razmjenjivati ​​komentare s drugim posjetiteljima i naučiti neuobičajene načine za ukrašavanje tablice. U nastavku je shema za savijanje sljeva u boji u lumenu cvat.

Članak o toj temi: Kako služiti tablicu u različitim zemljama svijeta: Značajke tabličke etikete

Kako presaviti ubrus u obliku lotosa

božićno drvce

Da biste napravili božićno drvce za službu stola, uzmite ubrus duboko zelenu nijansu. Željeznicu ga na kvadrat, zatim podijelite svih pet kutova za pet slojeva i naizmjence ih generiraju do sredine. Pretvorite lik na suprotnom smjeru i simetrično generiraju sve krajeve spkinsa jedan ispod drugog. Takav ornament će biti organski gledao u božićnim blagdanima.

Kako preklopiti ubrus Božić

Gotovi proizvod može se nadopuniti svijetlim zvjezdicom, šljokicama, pahuljicama ili višebojni vrpci.

Božićno drvo ubrom

Torba

To je najlakša verzija tkiva koji poslužuje ubrus. Izvorni oblik je presavijeni vertikalni ubrus s preklopom na desnoj strani. Sada ga savijte na pola od odozdo prema gore i dva gornja sloja lijevog kuta kako bi se preklopila prema središtu. Gornji desni kut također se razvija do centra. Pobijedite rezultirajući trokut i generirajte preostale kutove do sredine. Drugi trokut tako se temelji na prvom. Koristimo upute na slici ispod.

Kako preklopiti ubrus s torbom

Srce

Za dan svih ljubavnika, ukrašavamo tablicu s ubrusima u obliku srca. Napravite ih vrlo lako - za to će vam trebati papirnate slvere crvenih ili ružičastih boja. Formirajte trokut, nametnuti lijevo, a zatim pravi kut do vrha i okrećite sliku. Savijte vrh donje strane, dio donjeg sloja, skrenite lijevo i desno kroz dijagonalu. Zatim morate alternativno ukloniti male kutove na desnoj i lijevo, dajući ubrus obliku srca.

Kako presaviti ubrus sa srcem

Ventilator u prstenu

Ova je opcija najprikladnija za postavljanje klasičnog stila tablice. Ulijte ubrus i stavite je licem prema dolje. Dalje, morate ga dati oblik "harmonika" - za to, savijte proizvod na pola u sredini. To je sve, ventilator je spreman. Sada možete ukrasiti tablicu na instaliranje na poseban držač ili stavljanje u čašu. I ne zaboravite ispraviti ventilator nakon stavljanja na pravo mjesto.

Ako planirate ukrasiti dnevni boravak za dječji odmor ili romantičnu večeru, onda možete napraviti "vatre pticu" na temelju ventilatora. Međutim, za to će vam trebati višebojni slventi sa svijetlim uzorcima.

Kako preklopiti ventilator ubrus

Horizontalna sasha

Preklopite ubrus dvostruko drugo lice unutra. Uporaba tkanine, slijedite preklop koji se ostavi ispod. Jedna trećina gornjeg sloja je spustiti i prevrnuti proizvod na suprotnom smjeru. Generirajte dvije bočne strane na takav način da su međusobno povezane i ponovno preklopite ubrus.

Kako preklopiti ubrus horizontalnu vrećicu

Dijagonalno sasha.

Da biste napravili dijagonalnu vrećicu, preklopite ubrus četvrto i uklonite prvi sloj tkanine za 5 centimetara, ponovite radnju. Isto učinite s drugim slojem, kutom podij ispod dijagonalnog valjka i formiranje malog valjka (do 2,5 centimetra). Generirajte tkaninu odozgo i dna i ukrasite tablicu na vaš zahtjev.

Salves dijagonalna sasha

Omotnica za uređaje

Za omotnicu trebat će vam troslojni ubrus malu veličinu. Proizvod preklopite po pola odjeće vani, tako da se u nastavku nalazi nabor. Započnite trećinu prvog sloja i pokrenite bočne rubove do centra (od leđa se moraju dodirnuti), ponovite operaciju.

Omotnica za ubrus uređaje

Upotreba ubrusa za služenje stola za dugo vremena nitko neće iznenaditi, jer možete kupiti prekrasan tekstil u trgovini. Ako samo planirate dogovoriti svečanu večeru za nekoliko desetaka gostiju ili samo želite iznenaditi svoje rodbine, onda imate vremena za naučiti kako napraviti zanimljive oblike i cvijeće od salveta. Nemojte se zaustaviti na jednoj verziji dizajna i zasigurno ćete dobiti neobičan sastav.

Izvorne metode za savezni papir salvete (3 video)

Različite opcije postavke tablice ulveri (60 fotografija)

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Ideje za postavljanje tablice kod kuće: Opcije za različite slučajeve | +88 fotografija

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Kako lijepo presavijeni salveti za svečani stol: razne opcije [majstorski tečajevi]

Čitaj više