Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Anonim

Kao svjetlo-zaštitne strukture, stanari stanova i vlasnici uredskih prostora sve više odabiru valjku. U tom smislu, postaje sve više pitanje kako objesiti valjke vlastitim rukama.

Za razliku od klasičnih zavjesa ili zavjesa, strukture valjaka zahtijevaju poseban pristup prilikom instaliranja posebnog pristupa. Na koji način ćete instalirati dizajn na prozor ovisit će o radu rada. Kako bi se ispravno napravio valjani valjak, treba ga pažljivo upoznati s njihovim konstruktivnim značajkama i vrstama korištenih pričvršćivača.

Odabir kolektora za Windows

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Mehanizam valjka ima mnogo zajedničkog sa sjenilima

Strukturno valjana je jedna od sorti sjenila. Jedina razlika je u tome što nisu poprečni lamela-lamele, sastavljeni u jedan dizajn da potamni prostor ovdje, a zavjese za tkivo umotane na osovinu.

Podizanje, zavjese otvara pristup sobi s prirodnim svjetlom, pada - stvara u sobi ovisno o njegovoj gustoći ili svjetlu prozirnog sumraka, ili gotovo potpunu tamu.

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Moderno tržište pokazuje najširi raspon valjaka tkanine, različitog u shemi boja, tekstura materijala, konstruktivnih značajki i njegove vrijednosti. Stoga, prije nego što odaberete valjak, trebali biste odlučiti o tome koja je opcija najprikladnija za vašu sobu.

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Veličine valjanih zavjesa ovise o mjestu njihovog pričvršćivanja: na okviru prozora, otvaranje prozora ili odvojeno na prozoru

Uz pomoć Rolst, možete dati interijeru gotovo svakom dizajnu izdavanjem ili strogo poslovnog stila ili stvaranjem domaće udobnosti u njemu.

Prije nego što odaberete da odaberete ulogu, prvo biste trebali ukloniti veličinu od otvorenih otvora ili krila. Sve ovisi o tome gdje ćete priložiti dizajn.

Članak o toj temi: Kako napraviti strop sporednjaka (fotografija, video)

Strukturno tkanine valjaka mogu biti otvoreni ili zatvoreni tip. Prva opcija osigurava ugradnju osovine izravno na elemente za montažu, a u drugoj osovini je ugrađen u zaštitnu kutiju, koja je, pak, već montirana na pričvršćivačima.

Ugradnja valjaka tkanine

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Metode za montažu valjane zavjese mogu biti najrazličitije:

  • na otvoru prozora;
  • na zidu ili stropu iznad otvora prozora;
  • na prozoru za krilo.

Svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i njezine mane. Razmislite detaljnije kako postaviti valjke za svaki od tih načina. Prije svega, morat ćete prikupiti valjane zavjese od komponenti na jedan mehanizam, a nakon toga ih pričvrstite na prozor. Prije prikupljanja dizajna pogledajte upute i crteže na njega.

Treba pamtiti da ako je, zbog pogrešne ili nepažnje montaže, mehanizam će biti odbačen, jamstvo proizvođača je otkazan.

Ugradnja valjka na zid ili strop

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Da biste instalirali role preko prozora, trebat će vam razina izgradnje, rulet, perforator, odvijač i olovka. Svi se rade u nekoliko faza:

  1. Određujemo mjesto gdje će biti pričvršćena baza uređaja - vratilo ili zaštitni okvir.
  2. Uz pomoć razine bilježimo traku, koja će biti vezana za naš dizajn.
  3. Nanosimo valjku i poravnajte ga u središte prozorskog zajma. Na pravim mjestima planiramo oznake ispod otvora u zidu.
  4. Vježbe perforatora u zidu rupe ispod noktiju i pričvršćene uz njihovu pomoć bazu valjanih zavjesa na zidu.

Da biste u dužini podesili naziv zavjese, proizvodimo ga s takvim izračunom, tako da je 10 - 15 cm ispod prozora.

Na ovom mjestu na regulatornoj lancu instaliramo čep, koji nam neće dati da izostavite grafikon na pod. O tome kako objesiti valjane zavjese na prozoru, pogledajte ovaj koristan videozapis:

Članak na temu: Kako i gdje staviti toaletnu zdjelu u kupaonicu

Instaliranje valjka na okvir prozora

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Ova metoda ima nekoliko prednosti:

  1. Čak i uz spuštene zavjese postoji slobodan pristup prozorima.
  2. Da biste otvorili prozor, ne morate ukloniti tkanine za zavjese na vratilu.
  3. Zastor možete zatvoriti samo jedan prozorsko krilo, čime se prilagođava razina osvjetljenja svjetla.

Dizajn je moguće montirati na okvir koristeći sve iste vijke. Kao iu prvom slučaju, postavite mjesto nosača pomoću razine i olovke. Pogledajte okvir prozora na okviru prozora, pogledajte ovaj videozapis:

Primjenjujemo role na okvir, poravnavajući ga na takav način da se platno potpuno zatvori ostakljeni dio prozora. Nakon toga, učvrstite bazu RAM laminara na okvir uz pomoć samozakažnih vijaka.

Metode za pričvršćivanje valjaka bez oštećenja okvira

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Valjci se mogu montirati na prozor za dvostranu traku

Međutim, često u stanarima apartmana postoji pitanje: "Kako mogu objesiti valjke na plastičnim prozorima, bez oštećenja okvira?". U tom slučaju, dvostrana traka se može koristiti za ugradnju valjanih pora na plastični prozor.

Također proizvodimo oznaku prozorskog odaziva, označite procijenjenu horizontalnu liniju. Onda se držimo bilateralne trake na stražnjoj strani baznih valjaka. Oslobodimo tablicu tkiva za cijelu dužinu prozorskog krila, rastrgamo zaštitni sloj filma s druge strane viskija i, jednostavnim brzinom do prozora, pričvrstite baznu rolu do okvira. Kao rezultat toga, dobivamo dovoljno snažan spoj koji može pouzdano držati valjak na okviru prozora.

Za trajan vezu prije korištenja viskija, potrebno je očistiti okvir iz različitih zagađivača: prašinu, mrlje od masti itd.

Pravila za instaliranje valjaka na plastične prozore

Također, umjesto viskija, moguće je koristiti montažnog ljepila ("tekuće nokte") ili posebne proljetne nosače. Trebalo bi uzeti u obzir sve nijanse ove metode pričvršćivanja: tekući nokti pružaju pretjerano snažno spajanje između baze sjenila i okvira, tako da će biti teško oštetiti valjak bez rizika ili će prozor biti težak.

Članak na temu: Instalacija prozora za plastične prozore vlastitim rukama

Proljetni nosači su dizajnirani da pričvršćuju sustav valjka samo na otvaranje prozora. Ugradite ih na gluhi Krista neće raditi zbog njihovih dizajnerskih značajki. O tome kako instalirati valjane zavjese bez bušenja, pogledajte ovaj videozapis:

Na temelju gore navedenog, instalirajte valjane nosače na prozore svojih domaćih snaga na bilo kojeg domaćeg majstora. Da biste to učinili, ne morate imati neku vrstu proširenih sposobnosti - to će biti dovoljno za sposobnost rješavanja jednostavnih alata za izgradnju, te želju da ispunimo ovaj rad s vlastitim rukama.

Čitaj više