Gazebo s mangalom to učiniti sami: crteže, fotografije i videozapisi

Anonim

Gazebo s mangalom to učiniti sami: crteže, fotografije i videozapisi

Kada se postavi pitanje pred ljudima u kojima možete otići na odmor i učiniti ugodnu stvar, onda mnogi biraju vikendicu. Za većinu nas, ovo je jedan od najpristupačnijih mjesta gdje se možete opustiti, ukloniti napetost, neko vrijeme zaboravite na urbane poslove i disati svježi zrak.

Za riječ "vikendica" u svijesti ljudi postoje takve ugodne stvari poput blagdana, kuhanje kebab i komunikaciju s voljenima. Kuhanje meso zahtijeva raspored odgovarajućeg mjesta. Ali ako postoji sjenica s brazier, izgrađen prema svim pravilima zaštite od požara, tada ovo pitanje nestaje sama po sebi. Zatim će se raspravljati o tome kako izgraditi ovu zgradu.

  • 1.1 Univerzalna drvena sjenica
  • 1.2 Sjenica od opeke
  • 1.3 Istrošena sjenica
  • 2 Građevinska sjenica: Opcija broj 1
  • 3 građevinska sjenica: Opcija 2
  • 4. Zaključak
  • Odabir vrtnog sjenice

    Prvo što morate odlučiti kakav će dizajn imati vrt sjenicu. Za nju možete koristiti bilo koji materijal. No, u isto vrijeme, potrebno je pobrinuti se da izgradnja usklađuje s krajolikom područja vaše zemlje i odgovaralo odabranom projektu. Najčešće je izbor zaustavljen na tako uobičajenim materijalima kao Stablo, opeka ili metal.

    Univerzalni drveni sjenić

    Gazebo s mangalom to učiniti sami: crteže, fotografije i videozapisi

    Vrt Gazebo s drveta za davanje je izvrsna opcija, jer će izgledati sjajno u bilo kojoj ljetnoj kućici. Ovaj materijal je istaknut prvenstveno svojim svestranosti, zbog čega se može provesti bilo koji dizajner dizajn. Ako govorimo o prednostima izgradnje sjenice iz stabla, to učinite sami Na temelju projekta dizajna , onda je glavna potreba da se zove sljedeće:

    • Niska cijena materijala i alata za rad s njim;
    • Dugi vijek trajanja i pouzdanost dizajna;
    • Erekcije izgradnje i minimalno vrijeme za obavljanje posla;
    • Sposobnost korištenja za sjenicu laganog temelja.

    Opeka sjenica

    Uz pomoć cigala, možete izgraditi prilično stabilan dizajn, koji će nesumnjivo služiti sve dok je drvena struktura. Ali za takvu zgradu morat će izgraditi čvrste temelje koje bi se trebalo odraziti u projektu projekta. Treba napomenuti da će izgradnja ciglene GAZEB zahtijevati više troškova nego u slučaju korištenja drva za takav rad. Iz velikih prednosti Možete odabrati sljedeće:
    • Imunitet za pohvale koje mogu pasti na njega iz mangale. To čini takve vatrootporne objekte;
    • Nedostatak potrebe za posebnom pažnjom i čestim popravkom;
    • Prisutnost izgradnje visokih karakteristika snage i trajnosti;
    • Brick vam omogućuje da izgradite strukturu koja se može uspješno suočiti s bilo kojim vanjskim čimbenicima, uključujući vjetar i oborine;
    • Visoka razina zaštite topline.

    Članak na temu: Visina kreveta s podnim madracima: Standard za spavanje

    Istrošena sjenica

    Gazebo s mangalom to učiniti sami: crteže, fotografije i videozapisi

    Jedna od glavnih prednosti da je ova konstrukcija, koja je podignuta od metala ima atraktivan izgled. Ne mogu svatko biti moguće samostalno Projekt kompetentnog dizajna I izgraditi takvu strukturu vlastitim rukama, ali ako postoje određene vještine, želju i vrijeme, taj se zadatak može riješiti. Trebalo bi biti pripremljeno za činjenicu da će izgradnja takve sjenice zahtijevati visoke troškove, ali njegova konačna vrijednost u svakom slučaju će biti različita i određena dizajnom i razinom složenosti rada.

    Odlučujući za izgradnju kovanog željeza s vlastitim rukama na projektu dizajna, dobit ćete priliku da uživate u takvim prednostima:

    • Mogućnost erekcije ekskluzivnog dizajna koji će postati glavni element zavjere;
    • Sposobnost da se raspravlja i lem u jednom stilu, kao i uređenje tih elemenata uz pomoć estetskih kovanih dijelova;
    • Pouzdanost i dugi vijek trajanja.

    Građevinska sjenica: Opcija broj 1

    Prvo ćemo se usredotočiti na to kako izgradnja okvirne sjenice ide vlastitim rukama na stupcu zaklade. Ova opcija je savršena za one koji moraju to učiniti tako ozbiljnom konstrukcijom po prvi put. Ali čak i prije početka izgradnje, prvo što moramo učiniti jest voditi pripremni rad.

    Pripremna faza

    Prvo morate izraditi crtež i odlučiti o mjestu gdje će se budućnost sjenica graditi vlastitim rukama. Preporučljivo je odabrati mjesto, ne previše udaljeno od kuće. S obzirom da ćemo graditi sjenicu s brazier, trebao bi imati takvu lokaciju tako da dim nije poslan prema zgradi. Među mogućim mjestima gdje se može podići sjenica, zaplet pored rezervoara, mjesto okruženo sjenovitim stablima bit će izvrstan izbor.

    Još jedno pitanje koje treba riješiti u ovoj fazi je odabrati veličinu sjenice za vikend i materijal koji će se koristiti za njegovu konstrukciju. Sve se to treba odražavati u projektu projekta. Morat ćete se pobrinuti za stjecanje potrebnog alata. Tijekom izgradnje sjetve ne možete učiniti bez sljedećih uređaja:

    • Gazebo s mangalom to učiniti sami: crteže, fotografije i videozapisi

      Električna bušilica;

    • Odvijač;
    • Stroj za brušenje (kut);
    • Bušilica;
    • Ključevi;
    • Čeljusti;
    • Rulet za mjerenja;
    • Datoteka;
    • Bušilica.

    Izgradnja izgradnje

    Izgradnja počinje s primjenom označavanja platforme prema shemi. Ovaj rad treba posvetiti posebnu pozornost, jer ovisi o kvaliteti cijele zgrade. Da biste to učinili, uzmite metalnu šipku i vozite ga u središte, nakon čega se stavi čelični prsten. Pored njega su vezani uz tanku kabel kabela. Na drugi kraj užeta trebat će vezati oštru šipku. U procesu rotacije kabela na mjestu formirat će se krug. U ovoj fazi možete odabrati veličinu prikladnu za sjenicu, međutim, ispostavilo se da je dovoljno 240-300 cm.

    Nakon toga, idite izravno na izgradnju temelja u skladu s shemom. Prilikom odabira veličine i vrste, masivnost strukture uzima u obzir. Ako je sjenica dovoljno ozbiljan, preporuča se odabrati temelj za pločice. Osim glavnog zadatka, nastupit će pod za sjenicu. Ako se odlučite za izgradnju metalnog sjenice, najbolji temelj će biti najbolji izbor za vas. Tehnologija izgradnje osigurava kopanje rovova gdje je postavljen oplata, okvir je instaliran i izliven svi beton. Prestat ćemo Na naslovu kateteda Koji je izvrstan izbor za jednostavno sjenicu. Dodatna prednost je manji troškovi za svoju konstrukciju.

    Prema shemi, izgraditi takav temelj, prvo će biti potrebno iskopati rupe u kojima će stupovi biti instalirani. Prilikom određivanja njihove veličine potrebno je kretati se dizajnom zida i materijalom koji će se koristiti za izgradnju sjetve. Mjesto za stupove odabire se u uglovima vanjskih zidova, na koje će se unutarnji zidovi podešavati.

    Zatim idite na proizvodnju seksa. U slučajevima kada je Gazebo podignut na čvrstom suhu tlu, općenito možete napustiti stvaranje vanjskog premaza. Zatim napravite bazu može se obaviti polaganjem šljunčanog sloja na tlo. Ako konstrukcija ima betonski premaz, možete biti položeni Popločavanje pločica ili drvenih ploča , Ako ste odabrali otvorenu opciju sjetve, onda kada odbijte pod, morate to učiniti tako da se nalazi u malom kutu, koji će pružiti priliku za odvod kišnice.

    Nakon toga možete početi izgradnju zidova sjetve. Može biti guste ili rešetke zidove, konačni izbor se određuje onim vremenom izračunava. Najčešće se ne pretpostavlja da će izvršiti funkciju za nošenje. Kao materijal za zidove, možete odabrati uske ili široke drvene ploče. U istoj fazi potrebno je riješiti pitanje gdje se otvaranje nalazi za ulazak u vrt sjenicu.

    Nakon što je završio rad s izgradnjom zidina, možete ići na krov. Najčešće je izgrađena u klizanju ili nagnutu jednostranu verziju. Ako vas privlači druga opcija, imajte na umu da za takav krov potrebno je izdržati Kut 5-10 stupnjeva , Ontulin, metalna pločica, polikarbonat može se koristiti kao krovni materijal. Ako je estetski tip konstrukcije važan za vas, krov rešetke može izvršiti dobru opciju, koja će kasnije biti prekrivena kovrčavim biljkama, čime postaje važan element dizajna. Ali vrijedi imati na umu da vas takav sjenica neće spasiti s kiše.

    Nakon toga možete uživati ​​u vanjskoj završnoj obradi. Kako bi se zaštitili od vlage, drveni elementi se tretiraju s posebnim pripravcima, nakon čega na njih nanose sloj laka. Metalni dijelovi trebaju biti zaštićeni emajlom. Na ovoj konstrukciji, sjenica je dovršena, sada je u potpunosti spremna za rad.

    Građevinska sjenica: Opcija broj 2

    Gazebo s mangalom to učiniti sami: crteže, fotografije i videozapisi

    Alternativno, metalna struktura na bazi trake može se smatrati alternativom gore navedenoj opciji. Glavni materijal za to će poslužiti kotrljanje cijevi. U prvoj fazi bit će potrebno Stvorite crtež objekta , Potrebno je uzeti list papira i prikazati dizajn projekt sjenice na njemu. Ovaj zadatak se može pojednostaviti ako koristite posebne programe - AutoCAD, 3D kompas. Imajući skicu na njegovim rukama, jasno ćete zamisliti kakav će vaš metalni sjenica imati. U procesu stvaranja crteža strukture Zapamtite sljedeće točke:

    • Visina otvora. Ovdje morate nastaviti s činjenice da će poslužiti kao mjesto za ulazak. Obično se izračunava iz prosječne ljudske visine;
    • Širina otvora. Ovaj pokazatelj se izračunava, fokusirajući se na veličinu vrata u kući ili stanu;
    • Duljina obratka. Uobičajena veličina za njih je 6 ili 12 metara rute. Takva je veličina optimalna, jer vam omogućuje da uštedite maksimum, jer nakon završetka rada neće biti otpada.
    • Potrošnja materijala. Prilikom izgradnje metalnog sjedala, kvadratne ili pravokutne cijevi najčešće se biraju debljine 24 mm zidova. U procesu stvaranja crteža sjenice potrebno je točno odrediti koliko materijala trebate za izgradnju.

    Gazebo s mangalom to učiniti sami: crteže, fotografije i videozapisi

    Nakon toga, potrebno je riješiti problem izgradnjom izgradnje. S obzirom da će dizajn biti izrađen od metala, prikladniji za to metoda zavarivanja , Također, možete koristiti metodu montaže na vijcima. Osim toga, morate odabrati varijante bojenja: zajedno s praškastim premazom, možete radije primijeniti tradicionalni prajmer s daljnjim bojanjem. Kada odlučite o problemu s metodom montaže, donesite odluku na temelju vlastitog iskustva. Prisutnost vještina za rad s strojem za zavarivanje koristit će samo za vas, jer tako možete uštedjeti na izgradnji sjenice s mangalom.

    Izgradnja na pričvršćenim zglobovima Postoji veliki plus Budući da se može rastaviti zimu. Ali ona ima jedan nedostatak: zadržati stabilnost, morat će osigurati da se vijci stalno dodiruju. Zanemarivanje ove preporuke oštetit će premaz na mjestu povezivanja vijaka i čeličnih cijevi. A to će stvoriti opasnost za razvoj korozije žarišta.

    Zaključak

    Sjenica s mangalom za davanje nije teška struktura, tako da ga izgradite snage svakog vlasnika područja zemlje. Ako napravite crtež sjenice unaprijed i prikaz svih ključnih trenutaka u njemu, možete uvjereni da možete stvoriti pouzdanu i visoku kvalitetu i strukturu. Nakon primitka svih terijskih znanja o značajkama projekta dizajna, možete započeti izgradnju objekta, prisjećajući se da se posebna pozornost treba posvetiti točnom poštivanju svih veličina.

    Članak o temi: Perilica rublja za davanje

    Čitaj više