Karakteristične značajke japanskog stila

Anonim

Jednostavno i sklad su dvije najkarakteristične značajke japanskog stila interijera. Dizajn stana u ovom stilu bit će idealno rješenje za ljude koji ne plaše misli da se riješe mase nepotrebnih stvari tijekom godina života.

Karakteristične značajke japanskog stila

Orijentalni stil ide svojim korijenima u japanskoj tradiciji, gdje je dominiran prazan prostor, namještaj jednostavnim oblicima i minimalizmom. Nema nepotrebnih obustava i namještaja. Međutim, organizacija takvog interijera u našim stvarnosti je slobodnije, pridržavati se strogih pravila na bilo što, dovoljno je da se prisjetimo atmosferu zemlje cvjetanja Sakura i odaberete prikladne krajolik i boje.

Počnimo, možda, s shemom boja - mora biti što je moguće jednostavnije, najbolje od svega će se pridržavati na nijansama Zemlje u dizajnu zidova i namještaja. Zatim odaberite jednostavan kauč, niski stolić za kavu i jastuke umjesto stolica. Njihove boje i oblici trebali bi biti najugodniji i najugodniji, tako da je lijepo provesti vrijeme ovdje u budućnosti, pokušati izbjeći stilske eksperimente.

U unutrašnjosti sobe treba prevladati drvo ili bambus u kombinaciji s svjetlijim tekstilom. Na primjer, možete staviti jednostavne klupe, umjesto masovnih ormara, koristiti brojne police i ukrasiti sastav s jastucima i svijetle zavjese. Umjesto teških vrata, najbolje rješenje će biti korištenje skronih particija - oni su lakši i u potpunosti u skladu s strogom geometrijom, ravnotežu i sklad japanskog stila.

U izboru pribora i jela, obratite pozornost na ovalne i pravokutne oblike posuđa, univerzalno se koriste u tradicionalnom orijentalnom stilu. Dodajte svijetle i neobične boje kupnjom stiliziranog japanskog porculana ili posuđa lakiranog stabla. Gore navedeni geometrijski oblici bit će idealno rješenje za rasvjetne naprave.

Karakteristične značajke japanskog stila

Bijele i smeđe boje, karakteristični za tradicionalni Japan, u blagovaonici morat će biti uravnoteženi ljubičastim ili zelenim nijansama. Različite staklene predmete, na primjer, bit će potrebne izvorne svjetiljke na različitim visinama. Izvorna zavjesa pergamenta bit će originalna, koja se može visjeti na prozor ili se odvojiti s blagovaonicom iz kuhinje.

Članak o toj temi: korištenje ploče za rasipanje topline za topli kat

Posebno mjesto u japanskom interijeru je spavaća soba. U ovoj zemlji poželjno je spavati na mekim madracima položenim na pod. Snažan naglasak u ovom slučaju će biti satinski donje rublje, sočna crvena i duboka crna ili smeđa je također prikladna. Karakteristični element japanske spavaće sobe bit će fasada kabineta, koji je drveni okvir, podijeljen na kvadrate. Njezin materijal može poslužiti kao pergamentni papir, ukrašen japanskim hijeroglifima i karakterističnim svjetlosnim kliznim vratima.

Glavna prednost japanskog stila unutarnjih poslova nije samo minimalizam, već i mogućnost njezine brze transformacije promjenom dekorativnog pribora. Poredom nekoliko vidljivih stavki, mijenjanje boje tekstila, možete lako pretvoriti vaš interijer tako što ga čini potpuno drugačijim.

Čitaj više