Rasvjeta u hodniku apartmana: fotografija ideja i dizajnerskih trikova

Anonim

Potrebno je pristupiti dizajnu interijera. Posebnu pozornost treba posvetiti rasvjetu hodnika u apartmanu. Uz pomoć pravilno instaliranih uređaja za rasvjetu možete vizualno povećati ovu sobu i učiniti ga privlačnijim. Umjetni izvori svjetla omogućit će učinkovito uređenje hodnika čak i složeni arhitektonski oblik.

Pravilna organizacija rasvjete

Ako želite, svatko može stvoriti funkcionalnu i praktičnu rasvjetu u hodniku. Izvođenje ovog zadatka, vrijedi razmotriti neke savjete stručnjaka:

  • Osvjetljenje u hodniku ne smije biti prljavo. U isto vrijeme, svjetlo ne bi trebalo biti prigušeno, što vizualno smanjuje sobu.
  • U uskom hodniku preporuča se instalirati nekoliko rasvjetnih uređaja. U ovom slučaju, svjetlo treba biti usmjereno na suprotan smjer. Svjetiljke na vrhu moraju zasjati na zidovima. To će vizualno dati hodnik širi.
  • U sobama s visokim stropovima, svjetiljke su postavljene tako da dio zida. Strop neće biti vidljiv. Kao rezultat toga, visina sobe će se vizualno smanjiti.
  • Koristite LED svjetiljke ugrađene u zidove. To će dati interijeru elegancije i otajstva, o čemu svjedoče brojne fotografije.

Sve ove nijanse treba uzeti u obzir prilikom organiziranja pozadinskog osvjetljenja u hodniku. To će stvoriti udobnu i ugodnu atmosferu u sobi.

Rasvjeta u hodniku i hodniku

Izvori svjetlosti

Posebnu pozornost treba posvetiti lokalnoj osvjetljenju. Ako koridor daje instalaciju jednog uređaja za rasvjetu, tada bi svjetlo trebalo biti dovoljno za visokokvalitetnu rasvjetu. Svjetiljka s učinkom disperzije stvorit će ugodnu atmosferu.

Rasvjeta u hodniku

Lagano rješenje će biti LED uređaj, uz njegovu pomoć stvoriti rasvjetu razne svjetline. Takve svjetiljke ne emitiraju zračenje i štetne tvari, a također troše malu količinu električne energije.

Često se uređaji kombiniraju s posebnim senzorima pokreta. To štedi na rasvjetu.

Svjetiljke s senzorom prometa u hodniku

Da biste stvorili mekani sjaj, stručnjaci preporučuju korištenje instrumenata s mat plaknama. Izvorni izvori svjetla, kao što su Sconces, zidne svjetiljke i drugi, omogućuju da zoniraju sobu. Instalirani su iznad ogledala, u svlačionici i iznad ukrasnih elemenata unutarnjih poslova.

Osvjetljenje slika u hodniku

Naravno, ne biste trebali zaboraviti na uređaje za osvjetljenje točka. Oni su naširoko koristi na suvremenim stropovima i spuštenim stropovima. Stvorite rasvjetu blizu prirodne će omogućiti halogene svjetiljke.

Reflektori u stropu s rasteglom u hodniku

Kako odabrati svjetiljke

Prilikom odabira svjetiljki u hodniku, vrijedi razmotriti veličinu i oblik sobe. Uz pomoć pravilno organizirane rasvjete možete vizualno povećati ili proširiti prostor. Važno je dizajn interijera.

Ali prije nego što nastavite s izborom, vrijedi razmotriti opcije za rasvjetne uređaje:

  • Ugrađene točke žarulje. Optimalno pogodna za bliske i prostrane hodnike. Pa, ako instrumenti podešavaju smjer svjetla. Instalirani su na stropu ili uz zidove.

Svjetlosne svjetiljke u hodniku

  • Klasični luster. Takav uređaj se ne preporučuje za korištenje u malim hodnicima. Stropni luster instaliran je u prostranim sobama koje imaju pravi oblik. Često se nadopunjuju lokalni uređaji za rasvjetu.

Članak o toj temi: Organizacija rasvjete u stropovima: Instalacija i ideje za različite prostorije | +70 fotografija

Klasični luster u hodniku

  • Suspendirane svjetiljke. Postoje jednokratni i multi-bazen, podsjećaju na suspenzije s malim plavosotinama, prikladniji su za isticanje u visokom koridoru stropa.

Suspendirane svjetiljke u hodniku

  • Zidna svjetla. Koristi se kao dodatni uređaji za rasvjetu. Oni vam omogućuju da stvorite dovoljnu količinu raspršenog svjetla. Takve se svjetiljke naširoko koriste za označavanje ukrasnih elemenata interijera.

Zidne svjetiljke u hodniku

  • Svjetiljke iznad glave. Tržište predstavlja širok raspon takvih uređaja, razlikuju se u malim veličinama, pričvršćene su izravno na strop na montažnom traku. Idealno za hodnike niskih stropova.

Stropne svjetiljke u hodniku

Česte pogreške

Prilikom organiziranja rasvjete hodnika, takve pogreške često dopuštaju:

  • nedovoljna rasvjeta;
  • postavljanje velikog broja svjetiljki;
  • Neispravno odabrani uređaji za rasvjetu;
  • Instaliranje svjetiljki na pogrešno mjesto.

Nedovoljna rasvjeta u hodniku

Pretpostavka takvih pogrešaka dovodi do činjenice da soba postaje vizualno manje. Također negativno utječe na dizajn interijera. Stoga, na izbor svjetiljki i mjesto njihove instalacije morate doći vrlo pažljivo.

Odvojite opcije osvjetljenja

Danas postoji nekoliko vrsta osvjetljenja hodnika:
  • Općenito - dizajniran za osvjetljavanje cijelog prostora prostorije;
  • Lokalni (radni) - usmjeren na pozadinsko osvjetljenje određenih zona;
  • Ukrasni - koristi se za podcrtavanje unutarnjih elemenata.

Svaka od ovih opcija je funkcionalno opterećenje. Stoga bi trebalo ozbiljno razmišljati o tome je li jedan ili drugi uređaj za rasvjetu vrijedan korištenja hodnika.

Stropna rasvjeta

Glavni uređaji za rasvjetu instalirani su izravno na strop. Klasična opcija je stropni luster. Naravno, takva se svjetiljka ne preporučuje da se koristi u malim sobama s niskim stropom, jer će ih vizualno učiniti manje. Bolje je uspostaviti kompaktne stropne lustere koji se nalaze u blizini baze.

Stropna rasvjeta u hodniku

Također za rasvjetu u hodniku namjenske točke lampe. Danas tržište ima širok izbor takvih struktura. Uz njihovu pomoć poboljšavaju glavnu rasvjetu i dodijelili funkcionalna područja u sobi.

Strop reflektor u hodniku

Što se tiče dekorativne rasvjete, LED trake se smatraju optimalnom opcijom. Oni su montirani oko stropa perimetra ili u svojim strukturnim elementima.

LED strop za pozadinsko osvjetljenje

Svjetlo i zid

U osvjetljenju hodnika u stanu, osvjetljenje zidova i spola zauzima važno mjesto. U prvom slučaju, Sconces je vrlo popularan. Ako je koridor prilično izdužen, zidne svjetiljke su instalirane na nekoliko mjesta, najčešće na istoj razini i s istom udaljenosti jedni od drugih. U kvadratnoj sobi bolje je uspostaviti u blizini zrcala ili garderobe.

Osvijetljeni zidovi u dugim hodniku

Što se tiče poda, LED vrpce, neonski fleksibilni kabeli duralight i točke svjetiljke koriste se za osvjetljavanje. Potonji se može ugraditi u kućište plinte ili pričvrstiti na zid bliže pod.

Osvjetljenje poda u hodniku

Metoda "Light Paul" uživa vrlo popularan. Njegova suština je instalirati LED module u podnožju poda.

Osvjetljenje pojedinih elemenata

Kako bi osvijetlili pojedine elemente u unutrašnjosti koridora, korišteni su podovi, podnice, LED vrpce i ostalih uređaja za rasvjetu. Vrsta svjetiljke izravno ovisi o karakteristikama dekorativnog elementa i preferencija domaćina. Dakle, ako govorimo o ogledalu, onda se za osvjetljenje koristi LED vrpce ili sconces. Žarulje točke će pogledati nišu.

Osvijetljeno ogledalo u hodniku

Prilikom odabira pozadinskog osvjetljenja, vrijedi razmotriti da može imati drugačiju nijansu. To će omogućiti interijeru elegancije i tajanstvenosti.

Ukrasna pozadinsko osvjetljenje u niši

Značajke rasvjetnih prostorija različitih oblika

Kada organizira rasvjetu u hodniku, vrijedi razmotriti svoj oblik. To će omogućiti naglasak i vizualno povećati sobu. Posebno se odnosi na male i uske dvorane. Najčešće u modernim apartmanima, hodnik je dugačak, kvadrat i G-oblik. Svaki pojedini slučaj zahtijeva njegovo pozadinsko osvjetljenje.

Članak na temu: Vrste rasvjetnih stropa i dizajnerskih ideja za različite prostorije | +80 fotografija

Duga hodnik

Hodnik u apartmanu je često preuska i duga soba. Stoga je potrebno vrlo pažljivo približiti njegovoj osvjetljenju. Ispravno odabrana rasvjeta omogućit će vam da proširite sobu i prilagodite njegove geometrijske parametre.

Dugi hodnik u apartmanu

Optimalna opcija ovdje će biti točkaste svjetiljke ugrađene u suspendiranu ili rastegnuta strop. Glavna stvar je postaviti svjetiljke u uski prostor. Oni su instalirani uz zidove. Dodatni izvor svjetla će služiti osvjetljenju ogledala i drugih elemenata dekoracije.

Rasvjeta u dugim hodniku

Točke svjetiljke oko perimetra duge sobe u Hruščovu dopustiti ne samo da proširi prostor, već i smanjiti visinu stropova.

Reflektori oko perimetra u hodniku

Mali hodnik

U malom hodniku možete organizirati glavnu i lokalnu rasvjetu. Glavni izvor svjetlosti je stropni luster s jednim žaruljem i klasičnim flaphonom. U modernom interijeru s napetošću ili suspendiranim stropom racionalno koristite točke točke.

Rasvjeta u malom hodniku

Prilikom odabira zidnih modela - zrake trebaju biti usmjereni prema gore. To će vam omogućiti vizualno ukloniti granice između stropa i zidova.

Rasvjeta u malom hodniku

Kvadrat i gospodin Koridor

U kvadratnom hodniku ili hodniku takve konfiguracije, klasični središnji lusteri često koriste kao glavni izvor svjetla. Prilikom odabira je vrijedno razmatranja stila interijera.

Luster u hodniku

Što se tiče postavljanja oblika u obliku slova m, stvari su donekle drugačije. Vrlo je teško organizirati rasvjetu u takvoj ulaznoj dvorani. Optimalno rješenje bit će odvojeno prostorom na funkcionalnim zonama.

Rasvjeta u m-obliku koridora

Nekoliko glavnih izvora svjetlosti nadopunjuju lokalne svjetiljke. LED pozadinsko osvjetljenje se široko koristi kao dekorativna rasvjeta.

LED strop za pozadinsko osvjetljenje u koridoru M-u obliku slova M

Značajke rasvjete ovisno o materijalu stropa

Prilikom organiziranja pozadinskog osvjetljenja u hodniku vrijedi razmotriti stropni materijal. To će ovisiti o tome što se lampe mogu koristiti. Prije svega, to se odnosi na značajke instalacije instrumenata i locirati za njihov položaj.

Strop

Kada organizira rasvjetu u Hruščov, vrijedi razmotriti materijal od stropa. Dakle, mat polivinil kloridni film ne tolerira snažno zagrijavanje. Stoga, za rasvjetu u hodniku s rastezljivim stropom, ne preporuča se koristiti svjetiljke s kapacitetom više od 35 W.

U hodniku s rastezljivim stropom često se koriste izvori svjetlosti. Imaju različite veličine, dizajn i rasvjetu. Little LED diode gledat će na strop, vizualno izgledaju kao zvijezde na nebu.

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Često je opremljen takozvanim sjajnim (ogromnim) stropom. Izvori svjetla se skrivaju iza platna, ispada da se strop svijetli iznutra.

Užaren strop u hodniku

Strop od gipsane ploče

Metoda osvjetljavanja koridora s stropom od gipsa još je u fazi montaže dizajna suspenzije. To se također odnosi na film za zatezanje. U praznini između osnovnih i završnih stropa, sve žice su složene. Posebna pozornost posvećuje se značajkama dizajna. Ne samo klasične točke točke, već i diode ili neonske trake, ali i dioda ili neonske trake naširoko se koriste za osvjetljavanje više razina stropova.

Skriveno osvjetljenje u stropu od gipsane ploče u hodniku

Često u stropovima za gipsanu ploču montirane klasične okrugle žarulje. No, ako postoji prilika, zamijenjeni su mini-projektorima i drugim višestrukim modelima. To će omogućiti interijeru gracioznosti i originalnosti.

Članak na temu: reflektori: kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Reflektori u stropu od gipsane ploče u hodniku

Pozadinsko osvjetljenje

Osvjetljenje hodnika obavlja različite funkcije. Dakle, može se istaknuti unutarnjim elementom ili poboljšati osvjetljenje određene zone. Osim toga, pozadinsko osvjetljenje može se koristiti kao noćno osvjetljenje sobe.

U noćnim

Svi su naišli na takav problem kada trebate proći kroz hodnik noću, ali ne želim uključiti svjetlo kako ne bi se probudila druga kućanstva. Dobrodošli u ovo pitanje će biti u stanju noćno osvjetljenje.

Danas postoji nekoliko tehnika za organiziranje noćnog razvlačenja:

  • Instalacija točkastih svjetiljki na zid sa slabim žaruljama. Takvi uređaji će raditi cijelu noć i čine slab sjaj dovoljan za sigurno kretanje po sobi.

Noćno rasvjeta u hodniku

  • Instalacija LED trake oko perimetra stropa. Ovdje je glavna snaga rasvjete sobe. Svijetlo svjetlo će ometati druga kućanstva.

LED traka oko stropa perimetra

  • Instaliranje svjetiljki s senzorom pokreta. Uz pomoć takvih uređaja možete omogućiti svjetiljke u traženom trenutku. Senzor pokreta spojen je na jedan ili više izvora svjetlosti.

Noćno rasvjeta u hodniku

  • Instalacija LED dioda u postolje. Osvjetljenje poda se često koristi kao noćno osvjetljenje. Uz to, možete se jednostavno kretati po sobi, ne uključujući glavno svjetlo.

LED osvjetljenje poda u hodniku

Potrebno je pristupiti organizaciji noćne rasvjete. Ne samo da će sigurnost ovisiti o tome, već i mir kućanstva noću.

Na videu: kako napraviti pozadinsko osvjetljenje pod vlastitim rukama.

Osvijetljeno ogledalo

Naravno, danas postoji veliki broj ugrađenih proizvoda na tržištu. U svakom slučaju, na pozadinsko osvjetljenje ovog elementa unutarnjih poslova, potrebno je vrlo pažljivo pristupiti. No, najlakša je opcija instalirati škonij u neposrednoj blizini zrcala. Pogotovo ako ima velike veličine.

Pointsko osvjetljenje zrcala

Optimalno rješenje ovdje će biti lakonični uređaji koji daju više mekog svjetla. Instalirani su u gornjem dijelu okvira. Dakle, stvara se udoban i funkcionalni osvjetljenje.

Osvijetljeno ogledalo

Uređaji za okretanje i LED skriveno osvjetljenje bit će dobra opcija.

LED pozadinsko osvjetljenje zrcala

Zanimljive ideje za rasvjetu

Do danas postoji veliki broj tehnika koje omogućuju stvaranje originalnog i učinkovitog rasvjeta hodnika u apartmanu. Među ljudima su izuzetno popularni s takvim mogućnostima:

  • Niša uređaja s pozadinskim osvjetljenjem. Tako možete stvoriti svjetlosne razlike u sobi, što vam omogućuje da značajno poboljšate pozadinsko osvjetljenje. U tom slučaju preporuča se instalirati točke svjetla u nišu. Oni će se koristiti kao dodatna rasvjeta.

Niša pozadina u hodniku

  • Svjetleća kutija. U ovom slučaju, niše se također koriste za poboljšanje rasvjete. Ali, ovaj put su zatvoreni mat staklom, nakon čega slijede snažne svjetiljke.

Rasvjeta u hodniku

  • Strehe s pozadinskim osvjetljenjem. Najbolje rješenje u Hruščevu će se montirati oko perimetra hodnika strehe. LED traka se skriva iza njega.

LED pozadinsko svjetlo u hodniku

  • Proziran suspendirani dizajn. Optimalno se uklapa u moderan interijer. To će omogućiti da se odredi mjesto originalnosti.

Rasvjeta rastezljivog stropa u hodniku

Vrlo je jednostavno organizirati izvorno i višenamjensko osvjetljenje u hodniku apartmana i vrlo je jednostavno. Glavna stvar je pravilno pristupiti izboru aparata za rasvjetu. Posebnu pozornost treba posvetiti veličini i stilu dizajna prostorije.

Svjetiljke za hodnik - Savjeti o odabiru (1 video)

Različite ideje LED u hodniku (62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta u hodniku: elegantna rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Čitaj više