Rasvjeta na balkonu: vrste svjetiljki i mogućnosti smještaja

Anonim

Za optimalnu organizaciju prostora u apartmanu često koristite pomoćne sobe i proširenja, kao što su balkon ili loggia. Ne mogu se koristiti samo za skladištenje starih stvari, već je to dodatno mjesto gdje možete opremiti zonu za rad ili odmor. U tom slučaju bit će potrebna visokokvalitetna rasvjeta na balkonu. Tada će se funkcionalnost prostora ovog tipa povećati što je više moguće, moguće je koristiti sobu za bilo koju svrhu.

Sorte svjetiljki za balkon

Osvjetljenje prostora balkona može se organizirati pomoću određene vrste svjetiljke. Izbor uređaja se provodi, s obzirom na dizajn, pravila općeg dizajna, potrebnu razinu svjetlosti.

Uglavnom dodijeliti nekoliko vrsta svjetiljki:

  • Najčešće se primjenjuju strop rasvjeta. To su ugrađene točke svjetla, lusteri suspendirani na razne dizajne: kabel, lanci, štap. Uz pomoć točaka stropnih uređaja organiziraju optimalnu rasvjetu ili razmnožavanje lokalnog svjetla.

Reflektori na balkonu

  • Zidne opcije - Skonce i svjetiljke. Predstaviti mjesto udobnosti i udobnosti. Prikladno samo za organizaciju rekreacijskog prostora, kao stupanj osvjetljenja za čitanje ili rad s papirima je prenizak.

Zidne svjetiljke na balkonu

  • Vanjski - reflektori ili luminiscentne trake. Češće se koristi kao dodatna rasvjeta.

LED pozadinsko osvjetljenje na balkonu

Mogućnosti osvjetljenja

Osvjetljenje balkona je sastavljen u skladu s funkcionalnom uporabom ovog prostora. Za visokokvalitetnu rasvjetu povezani su više izvora. Jedna svjetiljka na balkonu - ne odgovara normi.

Balkon osvjetljenja

Da biste osvijetlili balkone i loggiju, pokušavate spojiti stropove i pod, provodeći višestruki ožičenje. Ako dodate reflektor s ugrađenim svjetiljkama, dobit ćete mini botanični vrt.

Balkon

Moguće je organizirati osvjetljenje balkona s jednim rasvjetnim uređajem. Trebali biste definirati mjesto za instalaciju u skladu s odlukom dizajnera. Ako prostor ne postavi određene funkcije, nije potrebno dobru rasvjetu. Za posebnu uporabu trebate više izvora svjetlosti.

Članak na temu: Vrste rasvjetnih stropa i dizajnerskih ideja za različite prostorije | +80 fotografija

Svjetlo na balkonu
Za mali balkon bit će dovoljno svjetiljke

Ako je balkon dobro izoliran i potpuno ponavlja temperaturni način prostorije, tada se može koristiti svaka svjetiljka. Obično su instalirani oni koji su prilagođeni za stanove. Ako se ne odredi funkcionalnost prostorije, lako je učiniti s prijenosnom ili desktop svjetiljkom, dogovoriti sve bez opskrbe električnom energijom pomoću redovitih rasporeda, zidnih svjetiljki. To je najlakši i najvažniji mobilni način osvjetljavanja balkona.

Vanjska svjetiljka na balkonu

Za otvorenu sobu prikladne su ulične svjetiljke ili vijenci od papirnatih lampiona. Fotografije takvih opcija često se prikazuju u časopisima pod člancima romantičnog sadržaja.

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Loža

Za loggia, svjetiljke mogu biti otvorene i stisnuti nekoliko bodova svjetla. Prostorni parametri za loggia su dovoljno veliki, pa je bolje pribjegavati na više razina metode distribucije svjetlosnih uređaja. Veliki i raznolik broj rasvjetnih elemenata koristi se za organiziranje studije.

Svjetiljke na balkonu
Za loggia zahtijeva nekoliko izvora svjetla

Uređaj se koristi za daljnje osvjetljavanje elemenata dekor, na podu možete ugraditi točke svjetla.

Svjetlosne svjetiljke na podu na lođi

Ako loggia nije ostakljena, ulični zidni svjetla, koji imaju metalni okvir sa staklom, koriste se. Unutar takve fenjere neće prodrijeti vlagom, koji eliminira vjerojatnost oštećenja žarulje. Potonji se moraju pridržavati povećanih sigurnosnih zahtjeva.

Ulična zidna svjetiljka na loggiji

U dekorativnim svrhama koriste se suspendirane femntere, koje se terete od sunca u dan, i spaljuju noću. Dakle, ne morate povezati elemente na struju, au sobi će postati mnogo svjetliji.

Suspendirane svjetiljke na loggiji

Balkon kabinet

Organizacija svjetla dizajna prostorije, koja će djelovati kao vladala mora biti promišljena i kvalitetna. Izvori svjetla moraju biti smješteni više blizu mjesta gdje će se instalirati radna površina. U takvoj prostoriji može se koristiti isključivo stolna svjetiljka.

Organizacija radnog ureda na balkonu

Također često preko radne površine u svjetiljkama za postavljene točke. Zidni bras se mogu suspendirati, rotacijski uređaji s mogućnošću slanja svjetla na željenu točku. Izvan radnog područja, nije potrebno učinkovito osvijetliti - ovdje ima dovoljno dvije svjetiljke.

Rasvjeta radnog ureda na balkonu

Balkon kabinet

Zimski vrt

U slučaju botaničkog kutka potrebno je postaviti maksimalni broj svjetlosnih izvora s različitim snagama. Zimski vrt se također može zagrijati uređajima za rasvjetu. Nakon operacije, dizajn rasvjete lako se rastavlja.

Članak o temi: Rasvjeta u hodniku: stilska rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Rasvjeta na loggiji

Osvjetljenje boja na balkonu

Dizajn rješenja

Da biste stvorili izvorne ideje, koriste se sve vrste instrumenata: točka, zid, kat, desktop, suspendirani strop. Soba može biti prekrivena mješovitim putem. Glavna opcija za organiziranje dizajnerskog rješenja je izbor nestandardnih uređaja za označavanje. Pogledajte fotografiju osvijetljenih balkona.

Nestandardna rasvjeta na balkonu

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Kako napraviti rasvjetu na balkonu s vlastitim rukama?

Neka rasvjeta na balkonu može biti neovisno ili pribjegavalo pomoći stručnjaka - sve to ovisi o tome kako će se metoda očistiti. U Moskvi postoji masa tvrtki koje će kvalitativno voditi ožičenje na balkonu i napraviti instalacijski rad na rasvjetnim uređajima i električnim elementima.

Tek nakon što će se odrediti funkcionalni smjer sobe, oni omogućuju podesivi sustav za električnu energiju. Da biste organizirali osvjetljenje balkona vlastitim rukama, morate se pobrinuti za sigurnost požara u procesu obavljanja posla. Ako se rad s elektrikom bude prvi put napravio, preporučuje se pribjegavanju barem djelomičnoj brizi za profesionalca.

Važno je napomenuti da je skriveno ožičenje trebalo učiniti ako se remont planira u produžetku.

Skriveno ožičenje na balkonu

Potrebni alati i komponente

Da biste organizirali balkonsku rasvjetu, morate koristiti sljedeću opremu:

  • Perforator za formiranje žljebova ispod kabela;
  • bušiti kako biste dobili otvor pod ožičenjem;
  • Passacije moraju biti prisutne, odvijači;
  • set prekidača i utičnice;
  • kabel i nosači za pričvršćivanje;
  • indikator napona i tester strelice za određivanje faza;
  • Kutije za spajanje, izolator;
  • I naravno sama uređaj za rasvjetu.

Savjet! U početku odaberite kvalitetu robe, alat i komponentu. Izgled, funkcionalnost i drugi parametri mogu biti međusobno zamjenjivi.

Alati za ožičenje

Faza br. 1 Priprema

Prvo, potrebno je odrediti gdje se ispere iz kojih će biti napravljen. Da ne bi ometali dizajn sobe, obično odaberite najbližu utičnicu. Uz pomoć jednostavne olovke, morate izvršiti buduću oznaku rute ispod kabela. Na površini zidova proširenja čine namijenjenu osnovu budućeg ožičenja, postavljanje mjesta prekidača i utičnice.

Pod kabelom s perforatorom, žljebovi se obavljaju. Može se učiniti vlastitim rukama. Preporučljivo je koristiti jednostavne sheme.

Moždani udar pod kabelom

Moždani udar ispod kabela u zidu na balkonu

Faza br. 2 Instalacija i polaganje žice

Rasvjeta prostora balkona s vlastitim rukama počinje brtve i montažu kutije za spajanje:

Članak na temu: reflektori: kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

1. Prvo, kabel se stavlja u posebnu izolator cijevi, a zatim je popločana u moždanom udaru.

Skriveno ožičenje

2. Ožičenje treba testirati na riv i osigurati ga u spojnoj kutiji, da izolira i spoji žice, za tuširanje kutije s alabasterom. Učiniti s vratima, gdje je kabel položen.

Snimanje za statistiku

3. Nakon što se pričvršćivanje s alabastera vozi, možete početi postavljati utičnice i prekidače.

Skrivena montaža ožičenja

Struja koja povezuju nijanse na balkonu

Vodite ožičenje vlastitim rukama samo u skladu s sigurnosnim pravilima. Svaki profesionalac želi ostaviti komentar o tome kako sigurno i visoko kvalitetno svjetlo na balkonu:

  • Žica mora biti bakra;
  • Polaganje žice treba biti u izolacijskoj valomici;
  • Žica mora biti prikladna u poprečnom presjeku i broj živih.

Žica za ožičenje

Na videozapisu: Povezivanje žica u spojnoj kutiji.

Korak broj 3 Instaliranje svjetiljki

Osvjetljenje prostora izravno će ovisiti o broju i funkcionalnosti izvora svjetlosti. Na početku instalacije uređaja za rasvjetu, vrijedi saznati koje su svjetiljke u ovom slučaju dopuštene. Instalacija se provodi s vježbanjem i nekoliko vijaka ili vijaka za samostalno prikupljanje - sve ovisi o vrsti uređaja i njegovoj strukturi.

Kako instalirati svjetiljku na zid
Primjer montažne zidne svjetiljke

Ovisno o korištenju prostora, također se razvija plan instalacije. Osvjetljenje balkona može se organizirati s jednom ili više svjetiljki.

Organizacija rasvjete na otvorenom i zatvorenom balkonu

Ako se pretpostavi utjelovljenje određenog stila, onda je organiziran u skladu s glavnom idejom. Možete napraviti svjetlo na balkonu na mnogo načina, glavna stvar ne smije ometati cjelokupni sastav. Ako je urbani dizajn predstavljen na otvorenom mjestu proširenja, onda je dovoljno koristiti nekoliko lampiona za papir kako bi istaknuo prostor.

Osvjetljenje na otvorenom balkonu

U zatvorenim sobama je lakše koristiti zidove svjetlosti - oni neće ukrasti mjesto na maloj platformi. Bolje je provesti stacionarno ožičenje, koja će biti osnova.

Svjetlo na balkonu

Način osvjetljavanja balkona se pomisli nakon odlučivanja s dizajnom proširenja i njegovog tipa. Postoje posebni članci koji predstavljaju sve vrste načina za organiziranje električne komponente.

Okupite balkon s vlastitim rukama (1 video)

Različite ideje rasvjete (48 fotografija)

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Organizacija rasvjete na balkonu: svježe ideje, priprema i instalacija

Čitaj više