Ugradnja MDF zidnih panela: preporuke

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Montažna pločica metode okvira MDF
  • Kako napraviti instalaciju pomoću ljepila
  • Preporuke za instalaciju MDF ploča

MDF je materijal koji se široko koristi za obloge površine stropa, zidova s ​​pločama. U procesu njegove proizvodnje koriste se sušena drvena vlakna. MDF ploče su idealne za mjesta kao što su stubišta, hodnici, spremište, hodnici itd. Prije početka instalacije zidnih panela MDF ili DVP, to jest, stablo vlaknaste ploče, koje su blizu kompozicije u prirodno drvo, što je ekološki prihvatljiv materijal, treba pažljivo upoznati sa svim metodama montaže zidnih ploča MDF.

Ugradnja MDF zidnih panela: preporuke

Treba imati na umu da su MDF paneli montirani na zid okomito.

Nanesite dvije metode kako biste pričvrstili MDF ploče na stropu ili zidovima: okvir i ljepilo.

Ove metode su učinkovite, a njihova uporaba ovisi o mnogim čimbenicima. Ako su zidne ploče za oblaganje MDF potrebna za skrivanje komunikacija, nanesite način montaže okvira. Ako se planira okrenuti zidove s glatkom površinom, koristi se metoda ljepila. Zapravo, i druge metode su učinkovite. Instalacija zidnih panela može se proizvesti ne samo u okomitom položaju, već i horizontalnom. Metoda vertikalne instalacije se distribuira u većoj mjeri.

Instalacija zidnih panela zahtijevat će pripremu, uz MDF i obrušivanje, sljedeće vrste alata:

  1. Perforator.
  2. Samookidači.
  3. Razina.

Prije instalacije potrebno je odrediti područje unutarnjih zidnih panela, a zatim ugraditi šipku drva nakon 50 cm jedan od drugoga. Instalacija ploča proizvesti, uzimajući u obzir gubitke na utore od 0,5 mm, što će biti za svaku od njih.

Montažna pločica metode okvira MDF

Ugradnja MDF zidnih panela: preporuke

PVC ploče montažnog kruga.

Naziv ove metode govori samo za sebe: za njegovo ostvarenje, bit će potrebno izgraditi okvir koji podsjeća na dizajn koji se koristi za pričvršćivanje drugih vrsta materijala, kao što je suhozid. Razlika je samo kao profila koji nose.

Članak o temi: Kako odabrati rulet?

Treba imati na umu da tehnologija ugradnje unutarnjih zidnih panela uključuje horizontalni smjer jogbooka, te s horizontalnom instalacijom - naprotiv. Ako planirate instalirati zidne ploče dijagonalne vrste, tada se koristi metoda mreže za ugradnju okvira. U tom smislu pojavljuju se neke značajke okvira okvira. Preporučuje se da se okvir preporučuje da se instalira pomoću UD-profila, a ne bar koji se može podvrgnuti negativnoj izlaganju vlazi.

U početku se okvir montira, a nakon fiksne profil vodiča, promatrajući korespondenciju s perimerom zida.

Razlike u metodama za pričvršćivanje MDF i suhozidom povezane su s činjenicom da je profil CD-a vertikalnog nosača montiran ne svakih 60 cm, i 300 cm, to je povezano s veličinom duljine profila nosača koji odgovara standardu i komponenta od 3000 mm. Provodi se kako bi se kasnije napravila instalacija horizontalnih CD CD profila s korakom od 500 mm između profila vodiča.

Ugradnja MDF zidnih panela: preporuke

MDF ploče ugradnje.

Spoj vertikalnog profila je izrađen pomoću CD konektora tipa raka, a fiksacija profila na zid provodi se nosačima koji imaju p-oblik tipa.

Instalacija okvira jedan je od glavnih i najvažnijih vrsta rada koje se izvode prilikom instaliranja MDF-a, a proces instalacije je svjetlo. Instalacija ploča na okvir provodi se pomoću tzv. Swifes (posebne stezaljke) umetnute u utore koji se nalaze na krajevima zidnih panela. To vam omogućuje da osigurate pouzdanost fiksacije pri spajanju MDF s okvirom. Klemer dizajni su dizajnirani tako da ne mogu stvoriti smetnje pri umetanju sljedeće naknadne MDF ploče u žlijeb koji pripada prethodnom.

Natrag u kategoriju

Kako napraviti instalaciju pomoću ljepila

Ugradnja MDF zidnih panela: preporuke

Instalacija PVC panela za zidove.

Mount MDF ploče na zidovima ljepila je mnogo jednostavnije. To značajno ubrzava proces instalacije u odsutnosti željeza ili drva okvira, čija proizvodnja može potrajati prilično dugo vremena.

Članak o toj temi: Kako čistiti vodu iz bunara: filteri i folk načine

Prije MDF ploče priključenih na određenu metodu vezanosti, treba se shvatiti s ljepilom koji se posebno koristi u tu svrhu. Da biste instalirali, potrebna vam je adhezivni sastav s određenim svojstvima.

  1. Ljepilo mora imati plastičnost nakon što je zamrznuta, budući da su ploče MDF napravljene od komprimiranog kartona, oni mogu biti izloženi deformacijama, što ovisi o temperaturi i vlazi u sobi. Stoga je potreban adhezivni pripravak, sposoban smanjiti i ukloniti učinak temperaturnih učinaka.
  2. Ljepilo mora biti učinkovit i na onim mjestima gdje su zidovi pomalo uvijeni. Drugim riječima, potrebno je da ljepilo može primijeniti fini i debeli sloj, tako da sastav treba imati prilično debelu konzistenciju. Ovi zahtjevi zadovoljavaju "tekuće nokte", naširoko se koriste za pričvršćivanje zidnih panela zapravo od strane svih majstora.

Sama instalacija MDF-a jednostavno se lako primjenjuje zbog nastave koja postoje na pakiranju ljepila. Na početku montaže zida trebate očistiti od prašine i kontaminacije. Budite sigurni da pažljivo tretirate površinu prajmera za veću spojku s ljepilom. Dok se primer će osušiti, možete nastaviti s drugim vrstama rada, na primjer, smanjiti nekoliko desetaka panela.

Ljepilo se nanosi na ploču do točke metode, moguće je primijeniti chess nalog metodom, ali kapi ljepila ne bi trebale biti prevelike.

Svaka MDF ploča s primijenjenim ljepilom pritisne na zid što je moguće bliže. Razvijene upute o lijepim MDF panelima zahtijeva od svake ploče da se otkine, što je potrebno za vjetru ljepilo, što će spriječiti pad zida od zida ispod prisutnosti vlastite težine. Razmazivanjem ljepilom na 10 panela jedan za drugim, a zatim ih nanošenje na zid i odmah se kidali, možete ubrzati instalaciju. Nakon 5 minuta, kada je ljepilo sanjala, ploče su montirane na zid, pažljivo ih pritiskom.

Natrag u kategoriju

Preporuke za instalaciju MDF ploča

Stick MDF ploča na površini je jednostavno, teže se točno okretati. Bez povećane pozornosti, svaka nagib i druge prepreke mogu nastati problemi u procesu instalacije. Mehanizam štandova bit će apsolutno pogođen stanjem pojave interijera. Da biste proveli visokokvalitetnu instalaciju MDF-a, morate slijediti sljedeća pravila.

  1. Prije instalacije se provodi prije radu. Potrebno je pripremiti bazu za pozadinske naljepnice. Za to je zid očišćen od starih završnih materijala ili tapeta. Ako nema mogućnosti za njihovo uklanjanje, zidovi su hidratizirani, nakon toga, zastarjele pozadine su otišli. Ako je potrebno, rastavite radu na uklanjanju postolja ili drugih dijelova s ​​površine zida.
  2. Tada je instaliran toplinski izolator. Uzimajući u obzir veličine zida, platno iz pjene. Ljepilo se nanosi uz površinu s glatkim slojem. Toplinski izolator sa lijepljenim ljepilom se nježno nanosi na zid i izglađen na površini. U isto vrijeme, toplinski izolator iz pjene mora se lijepiti "online".
  3. Nakon 2-3 sata nakon naljepnica toplinskog izolatora, ukrcava se na ugradnju panela, koji zajedno s kutom su izrezani u određenu visinu. Počnite montirati MDF ploče iz bilo kojeg kuta prostora. Također je potrebno osigurati na 5-6 panela nositelja duž cijele dužine. Tada je MDF pričvršćen na zid noktiju. Svaki sljedeći dekoracijski element je umetnut s šiljkom utora prethodnog elementa. Instalacija držača i zatvarača izrađuje se analogijom s prvim MDF elementom. Nakon instalacije, zatvara kutove unutarnje kutove kako bi se maskirala ružna mjesta spojeva.

Članak na temu: luster to učiniti sami - najbolja instrukcija i master klasa (100 fotografija)

Svi MDF spojevi s površinom stropa skriveni su na vrhu kutka, a od dna - postolje. Još jedna izvedba MDF panela je uvođenje posebnog željeznog okvira, koji je potreban ako postoji konvekcionalnost u zidovima. Ali od početka instalacije na zidu nalazi se jedna od najnižih točaka, a zatim se povlači od njega za 4-5 cm, gdje je horizontalna linija nacrtana čak i pričvršćivanja. Profil željeza ponekad se zamjenjuje okvirom drvenih traka. Ako stablo nije uspjelo, kao što bi trebalo pojaviti MDF ploča.

Čitaj više