Kako je lemljenje radijatora iz aluminija

Anonim

Kako je lemljenje radijatora iz aluminija

Radijatori i njihov popravak

U modernom svijetu radijatori izvode funkcije grijanja i hlađenja. Oni emitiraju termalne valove i raspršuju toplinu u zraku. Uređaji izrađeni od različitih metala i njihovih legura. Radijatori češće imaju tako kriv kao pukotina, kroz koju počinje teći. Ovaj kvar se eliminira različitim načinima, od kojih će se najpouzdaniji zavarivati ​​i lemiti.

Kako je lemljenje radijatora iz aluminija

Aluminijski radijator.

Zavarivanje (argon) zahtijeva profesionalnost, iskustvo, opremu, primjenjivu samo za debele liste metala, te je stoga teško preporučiti za samo-popravak radijatora. Tijekom lemljenja (veza željenih dijelova s ​​lemljenjem) je postupak koji je dostupan za izvršenje. Ovaj popravak bakrenih i aluminijskih uređaja dobro je učinio tehnologije koje su već dokazane.

Popravak aluminijski radijator

Korištenje radijatora je moguća, na primjer, da se ohladi auto motore, zagrijavanje kabine u automobilu, za zagrijavanje stanova i drugih prostora. Koristite aluminijske radijatore često, budući da je prijenos topline u aluminiju visok i stoga se uređaji su ohlađeni brže i grijani, oni su kompaktni i njihova težina je mala.

Aluminijski radijatori (za razliku od mjedenih proizvoda) nije lako sipati, jer se njihova površina brzo oksidira i pokrivena čvrstom inertnom filmom koji sprječava lemljenje na metalu.

Kako je lemljenje radijatora iz aluminija

Odjeljak radijatora.

Prije popravka radijatora morate ukloniti i ispustiti tekućinu, dobro osušiti. Trebalo bi proizvesti lemljenje aluminijskih uređaja koji imaju alate:

  • keramički lonac;
  • datoteka;
  • šmirgl papir;
  • Lemljenje željeza (od 100 W).

I materijali:

  • rosin;
  • Posebni lem (na primjer, P150A, P250A, P300A);
  • željezna piljevina (krevet);

Zatim detaljno provodimo upute.

  1. Pripremamo mjesto lemljenja, čišćenja s brusnim papirom, ali, bez grebanja površine.
  2. Rastopimo se u lonsible Rosinu i pripremimo smjesu (rosin 2 dijela i piljevine 1 dio), koji ćemo koristiti (nakon hlađenja) kao fluks.
  3. Hladno lemljenje glačalo očistite slanu datoteku i uključite mrežu. Sada zagrijavajte mjesto koje se popravlja, uz pomoć zagrijanog željeza za lemljenje, uzrokujući smjesu od kolovoza. Primjenjujemo kolovoz na toploj površini, a ne na lemljenom željezu, jer se može početi natrka (na 315 ° C) i izgubiti svojstva fluksa.
  4. Ludim površinu, trljanje i stvaranje kružnih pokreta.
  5. Vidjevši da se rosin širi, nastavljamo čelo, dodajući gram lemljenja (olovo-limenka), na koje je uočena željezna piljevina, odabireći ga s bolnim željezom za lemljenje. Pilane pročišćavaju površinu od oksidnog filma, uništavajući ga (tada kositar formira vezu s aluminijom), i kolosijek, štiti površinu iz zraka, štiti je od oksidacije.
  6. Zatim smo sebili pukotina lemljenja.

Članak o toj temi: Polaganje električnog grijanja pod laminatom i pločicama

Kako je lemljenje radijatora iz aluminija

Dijagonalni dijagram priključnog radijatora grijanja.

Na taj način moguće je zatvoriti malu pukotinu u aluminijskim radijatorima, ali ako je velik, šav visoke čvrstoće može se dobiti pomoću mješavine s bizmutom pomoću tankog umjesto fluksa. Lemljenje za kuhanje: Mi se rastopimo u loncu, miješanju, bizmutu i kositru (5 i 95 dijelova). Činimo naočale: Grind odvojeno, a zatim ih miješate, takve sastojke:

  • Kalijev klorid (56%);
  • kriolit (10%);
  • klorid litija (23%);
  • 6,5% kukavice;
  • Natrijev sulfat (4%).

Posuda sa smjesom čvrsto je postavljena, jer brzo apsorbira vlagu. Sada morate primijeniti nagib za cijelu radnu parcelu, zagrijati površinu s lemljenjem željezom, a za lemljenje, dodajući dio lemljenja koji će zatvoriti rupu.

Koristimo još jednu opciju lemljenje

Oštećeno područje prije nanošenja lemljenja može se zatvoriti slojem bakra. Pripremite alate:

  • lemilica;
  • šmirgl papir;
  • Baterija.

Kako je lemljenje radijatora iz aluminija

Dimenzije aluminijskog radijatora.

Potrebni su materijali:

  • otopina bakrene sulfata (CUSO4);
  • bakrene žice;
  • fluks;
  • lem.

Oni se ponašaju ovako:

  1. Dobro očistiti mjesto koje treba tražiti.
  2. Tada je pažljivo ukopio malo raspoloženja (rješenje) da se formira veliki "pad".
  3. Negativni pol baterije spojen je na radijator (na primjer, iz džepnog fenjera), a njegov pozitivan stup je spojen na žičani komad (promjer 1 mm) od bakra bez izolacije.
  4. Još jedan kraj žice treba diviling u "kap" pare, ali ne dotaknuti metal. Ubrzo pod padom, na površini radijatora, tanki sloj će se pojaviti crvenom bačvom, koji se nalazi iz raspoloženja.
  5. Zatim se površina ispere i osuši, a zatim proizvode dulen do lemljenog željeza i konvencionalnog lemljenja pomoću lemljenja. Sada će se pukotina sigurno zatvoriti, jer lemnik ide dobro na površini bakra.

Potreba za popravak radijatora na vlastitim silama može se pojaviti ako se ova vrsta rada ne provodi profesionalno, ako je defekt mali, kao iu slučaju deficita vremena. Okrenite neovisno o aluminijskom radijatoru, čime se dobije kvalitativno obnovljeni proizvod, proširio svoj život, spremanje sredstava na popravak i kupnju nove opreme. Također je važno da se vještine stekle tijekom popravka, pomažući da se lem od takve "kompleksne" metala, poput aluminija, imaju priliku stvarnu vrijednost i može biti korisna u budućnosti.

Članak o temi: Spremni projekti projektiranja trosobnih apartmana

Čitaj više