Nebo na stropu učiniti da sami napravite

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Koristeći luminiscentnu boju
  • Laserski projektori
  • Fiberglass za učinak zvijezda neba
  • Ugradnja stropa s projektorom

Među svim opcijama za projektiranje stropa jedan od najatraktivnijih je učinak noćnog neba zvijezda. U poslijepodnevnim satima, takav premaz može biti jednostavno monofon bijela, ali noću se prelijeva, oponašajući površinu spavanja u noći noći na nebu. Da biste napravili takvo nebo na stropu, možete koristiti različite tehnike, za to, koristi se slikane tkanine, posebne boje, optička vlakna, uređaji za rasvjetu. Sve ovisi o veličini prostorije, uvjetima instalacije i financijskih sposobnosti.

Nebo na stropu učiniti da sami napravite

Ukrasni strop čini sobu izvornom i lijepom.

Da simulira strop neba, najbolje je koristiti moderne stropove. Vrlo su plastične, mogu se primijeniti bilo koji crteži i koristiti kao bazu za vlakna. Osim toga, takav premaz je još uvijek iznimno jednostavan instalacija u usporedbi s drugim opcijama. U tkanini je lakše napraviti rupe za svjetlosne niti nego u suhozidu, a na betonskoj osnovi nemoguće je to učiniti.

Koristeći luminiscentnu boju

Jedna od opcija, kako učiniti nebo na stropu je korištenje posebnih fluorescentnih boja, koje sjaju u mraku s različitim nijansama.

Nebo na stropu učiniti da sami napravite

Strop se mora liječiti antiseptičkim sastavom primera kako bi se izbjeglo pojavljivanje kalupa.

Za to, napetost stropna platna se kupuje slikom noćnog neba, zvijezde koje će svijetliti u mraku.

Ugradnja takvog stropa se ne razlikuje složenošću, ali tehnologija rada ovisi o odabranom tkivu. Najlakša opcija je da je okvir prvi put instaliran, platno je pričvršćen na njega. Postoje skuplje opcije, gdje se polimerna tkanina prvo zagrijava, nakon čega je montirana na okvir. U svakom slučaju, ne postoji potreba za instalacijom posebne skupe opreme, poravnanje baze.

Prostor ostaje između weba i osnove, lako može sakriti sve kabele za rasvjetne naprave.

Nije potrebno koristiti sliku noćnog neba, takve stropove na kojima možete primijeniti bilo koji crtež na boje, može oponašati svakodnevno čisto nebo s oblacima, zalazak sunca. Sve ovisi o tome što je potrebno dobiti. U poslijepodnevnim satima, stropovi mogu imati jednostavnu bijelu površinu, ali noću boje omogućuju vam da uživate u neobičnoj atmosferi.

Članak na temu: Kako izvesti uzemljenje automobila

Natrag u kategoriju

Laserski projektori

Da biste stvorili dodatne učinke, najčešće se koriste posebni laserski projekti, tj. Uređaji za rasvjetu odražavaju potreban stropni uzorak. Uz korištenje takve opreme, možete oponašati pad zvijezda, rotaciju galaksija, kometa letova, sjevernih svjetala, rotaciju planeta i satelita. Laserski projektori su montirani tek nakon postavljanja glavnog premaza.

Nebo na stropu učiniti da sami napravite

Alati za slikanje stropa.

Da biste instalirali, preporuča se pozvati stručnjaka koji će programirati rad projektora. Laserski uređaj će samostalno raditi problematično.

Danas proizvođači nude različite opcije, ali najčešće je to prilično kompliciran sustav koji može programirati pomoću računala. Možete postaviti nekoliko opcija dizajna koje će se međusobno promijeniti. Ali ova se opcija razlikuje visokim troškovima, tako da se najčešće koristi za kuće s velikim cijenama, budući da je i sama oprema također zahtijeva mjesto za ugradnju.

Natrag u kategoriju

Fiberglass za učinak zvijezda neba

Učinak zvjezdanog neba je izrađen pomoću raznih alata, ali jedan od najučinkovitijih je vlakna. Ovo je tanka vlakna iz posebnog materijala koji se jednostavno povezuju s projektorom. S druge strane, nacrtaju se kroz zatezanje tkiva. Ovaj rad je prilično dugotrajan, jer za 1 m² neba zahtijeva oko 100-150 rupa za optička vlakna. Za svaki otvor se koristi drugačija količina ovog materijala - sve ovisi o željenom učinku. Možete se protegnuti od 1 niti i do 700 komada.

Shema instalacije optike Slijedeća:

  • Projektor na koji će niti biti spojene na površinu osnovnog stropa u kutu;
  • Okvir za stropni strop je montiran, odvojeno, ako je moguće, napravljen je okvir ispod projektora, gdje će se nalaziti dionica vlakana;
  • Gornji sloj je montiran iz šperploče kroz koje su praćene vlakna;
  • Završni premaz je rastegnut, u kojem su otvori napravljeni za izlazne svjetlosne zrake;
  • Za kutiju s projektorom preporuča se instalirati pažnja za uslugu.

Članak o temi: Planiranje soba u privatnoj kući

Natrag u kategoriju

Ugradnja stropa s projektorom

Da biste učinili učinak neba na strop, učinite to sami, morat ćete obavljati takav rad:

  • Prvo, potrebno je staviti projektor na prikladan položaj, koji se može montirati za rižu. Ova je opcija moguća kada se koristi strop na dvije razine. U ovom slučaju, mali otvor se izrađuje na gornjoj površini, s kojima je instaliran projektor, lako se servisira ako je potrebno;
  • Treba napomenuti mjesto gdje će baget biti. Fiksna je 15 cm niža od razine stropne površine;
  • Grid je zatezanje nešto viša od profila za pričvršćivanje. Možete uzeti konvencionalnu sliku o slikanju, koja se karakterizira potrebna čvrstoća i male stanice kroz koje će optička vlakna biti ispružena;
  • Morate uzeti željenu sliku zvjezdanog neba, istegnuti nit, stvarajući željeni uzorak;
  • Zatim dolazi najteži stupanj kako bi koža na stropu. Kako bi se protegnuo filament optičkih vlakana kroz tkaninu, prvo morate zagrijati sobu, pažljivo pričvrstiti kutove platna. Koristeći hotel, na kojem je pričvršćena posebna vrlo tanka igla, potrebno je izvršiti rupe u platnu u skladu s mjestom produženih vlakana. Sam optičar mora biti točno ispružen kroz dobivene rupe tako da visi oko 15 cm dolje;
  • Tkanina se može ojačati na uglovima, ispuniti strehe, napokon fiksirati. Ovaj se dio smatra najtežim, ne preporuča se da ga izvedete samo, jer netko mora zadržati materijal u ispravljenom stanju, a netko je trenirati vlakna. Ako vam nije stalo, onda možete oštetiti strop, a trošak tkanine je dovoljno visok, to će biti skupo zamijeniti ga. Da bi nebo na stropu vrlo lijepo i uredno, i dalje se preporučuje pozvati stručnjake;
  • Nakon pričvršćivanja površine, sva vlakna moraju biti pažljivo fiksirana u dobivenim krilima, a zatim fuzz. Regija bi trebala ići na istu razinu s stropom ili ne obavljati ne više od 2 mm. Projektor nakon uključivanja će stvoriti potreban učinak noćnog neba, uništen svijetle zvjezdice.

Članak o temi: Gubriće krovovi privatnih kuća: vrste, opcije, uređaj

Stropovi - ovaj najteži dio dizajna cjelokupnog interijera. Prije toga, oni su jednostavno i bez ikakvog Zhetana, bili su obojani bijeli kao bijela, ali danas je ova opcija zastarjela. Popularno već dugi niz godina imaju neobične stropove imitiraju različite površine. Takav strop može se izraditi vlastitim rukama, primjenjujući različite opcije modeliranja. Postoje skupi dizajni za koje se koriste brojni rasvjetni uređaji. Sve ovisi o mogućnostima, instalacijama i financijskim uvjetima.

Čitaj više