Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Anonim

Za ženu, pletenje nema ograničenja. Kape, šalovi, rukavice, džemperi, kardioci i to je samo mali popis mogućih opcija za pletenu odjeću, koja se može napraviti, naoružani samo pređe i nekoliko žbica. U ovom članku ćemo razmotriti ženske pletene džempere.

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Kada dolaze hladni zimski dani, opcije koje je napravio veliki partner su vrlo popularne, te su u velikoj potražnji za džemper koji je napravio gust uzorak pigtails povezanih s tople i ugodne Mohair. Također možete napraviti proizvod od pamučnih niti koji su relevantni u bilo koje doba godine: ljetne večeri i zimi na posao.

Odaberite pređu

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Džemper za ženu može se apsolutno povezati iz bilo koje pređe. Međutim, ako bi trebao biti topao i udoban za hladne dane, najbolje je odabrati meko vunu, savršeno prikladne takve opcije kao što su:

  1. Alpaka;
  2. Merino;
  3. Pooh mink;
  4. Angora;
  5. Moher.

Pređa se razlikuje na debljini niti. Ako postoji glasnoće pletenje, trebali biste odabrati debele niti i igle željene veličine. U ovom slučaju, najbolje je koristiti jednostavne obrasce bez otvorenog koda. A ako želite napraviti topli džemper od tankih niti, važno je osigurati da u njihovom sastavu ima vune. Ove niti mogu biti pletene i prekrasne obrade otvaranja.

Na posao

Takva lijepa verzija džempera, kao na fotografiji iznad, jer će žena odgovarati u bilo kojoj dobi i izgledati sjajno. Boja Možete odabrati bilo koga tko će učiniti. Opišimo detaljno tehniku ​​pletenja ovog džempera.

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Potrebni materijali i alati:

  1. 350 grama pređe iz Mohaira, mi ćemo plesti u dvije niti;
  2. Žbice broj tri i pet.

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Veličina proizvoda koji se razmatra: 46-48. Kletav gustoća: kvadrat sa strane deset centimetara jednak je devetnaest redova od šesnaest petlji.

Mi ćemo plestiti "val" uzorak prema dolje prikazanoj shemi. U uključivanju redove caidesa, ulaze se u petlji. I ponovite od prvog do trideset šesti red.

Članak o temi: Kako ispustiti ljepilo s vrpce s raznih površina

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Knitting Počnimo s leđima proizvoda. Da biste to učinili, uzmite tri iglice tri i vezali osamdeset tri petlje. U prvom redu radimo rubnu petlju, tri ishodne petlje, a zatim odnos: trinaest petlje i uzorak vala, ponovite ga pet puta, nakon čega je rubna petlja plesti. Dakle, ispada šest odnosa u nizu.

Pruratiti plesti kako slijedi: U devedeset trećeg reda, potrebno je zatvoriti pet petlji na obje strane. Nakon toga, svaka dva reda zatvaramo dvaput dvije petlje, dva puta jednu petlju. Kao rezultat toga, ostaju šezdeset jedan petlji. Pletite dalje do 136 reda, nakon čega zatvaramo sve petlje.

Sada počinjemo pletati prednji kao istu metodu kao i leđa. A za sto šesnaestog reda, potrebno je započeti dizajn vrata. Da biste to učinili, potrebno je zatvoriti trinaest petlji u sredini, nakon čega zatvorimo četiri puta dvije petlje kroz redom. Kao rezultat toga, šesnaest kora ostaje na obje strane, a 136 reda zatvaramo sve petlje.

Nakon toga nastavimo na pletenje rukava, obje plesti identičnu metodu. Okružite četrdeset četiri petlje. Prvi red je na ovaj način: rubnu petlju, tri petlje lica i odnos: deset glačala i tri petlje lica, ponovite dvaput. Nakon toga, plestimo rubnu petlju i tri rubalja, onda raceport: trinaest petlji, crtež vala, ponovite dvaput i napravite rubnu petlju, kao rezultat, tri odnosa se dobivaju u nizu.

Da bismo proširili rukave u desetom retku na početku rada, povećavamo jedan looper s obje strane, nakon čega ponovimo ovu akciju šest puta u svakom desetom redu. Ispada se na žbice od pedeset osam ugušava. Sada radimo okat rukave, za to smanjujemo osamdeset četvrti red: zatvaramo četiri petlje na obje strane, a zatim preko broja deset puta jednu petlju jednom, zatim četiri puta dvije petlje. Kao rezultat toga, ostaju dvanaest petlji. Kada proizvod dosegne sto četirideset redaka, zatvarajući petlje.

Članak o temi: Matick s žbicama za početnike s kosim i gumenom pojasom: sheme s fotografijama

Sada trebate prikupiti podatke, vezati vrat. Bočne strane i ramena su ušivena, nakon čega prelaze rukave i šivati ​​ih u oklopu.

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Pletenice se završavaju ogrlicom. Da biste to učinili, dobivamo osamdeset četiri hotela oko vrata, vezati uz pomoć spokojna broj tri guma jedan jedan centimetar sedam redaka. Nakon toga, uzimamo igle broj pet, nastavljamo plesti za još četrdeset i tri retka. Nakon toga, pedeset prvog reda zatvaramo sve petlje.

Sada je završen prekrasan topli džemper.

Ostali modeli

U nastavku su ideje drugih opcija za pletene džempere s shemama i opisima.

Slatka bijela džemper.

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Vrlo blagi ružičasti džemper s otvorenim prugama. Kako povezati džemper s tako lijepim uzorkom, možete naučiti iz opisa.

Da biste ga stvorili, trebat će vam:

  1. 380 grama mohaira;
  2. Žbice broj tri i pet.

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Ženske pletene džempere s shemama i fotografijama

Video na temu

U zaključku, predstavljamo još nekoliko videa s lekcijama za stvaranje drugih prekrasnih pletenih džempera.

Čitaj više