Što je kameni ukras za unutarnje uređenje

Anonim

Postoji li želja da donese nešto novo u dizajnu interijera, zanimljivo, prirodno? Dekorativni kamen je izvorni način da se transformira izgled stana, pogotovo zato što je suočavanje s ovim materijalom nije teško, dostupno svakom obrtniku. Širok izbor materijala će vam pomoći da odaberete bilo koje pojedine preferencije okusa.

Vrste dekorativnog kamena

Odabrani su umjetni ili prirodni kamen, ovisno o preferencijama okusa, vrsta obloga je vanjska ili unutarnja. Bitno je koliko se alata dodjeljuje za popravke.

Što je kameni ukras za unutarnje uređenje

Malo je vjerojatno da možete reći koji je materijal bolji. Svi čimbenici treba uzeti u obzir - težinu, teksturu, boju, željeni rezultat. U širokim, prostranim i svijetlim sobama, bolje je koristiti prirodni materijal. S umjetnim materijalom lakše je raditi, može se koristiti u svim sobama.

Umjetni materijal na bazi betona proizveden je dodavanjem različitih pigmenata i kamenih mrvica.

Porculanski kamen je izrađen od gline, polja pvrtke, pigmenata i kvarcnog pijeska. Nekoliko vrsta korištenja gline za poboljšanje snage porculanskog kamena. Ne apsorbira vlagu, dobro je toleriranje temperaturne razlike, izgleda dobro u unutrašnjosti. Čišćenje kamena porculana treba provesti bez uporabe abrazivnih sredstava, kako ne bi ometali njegov izgled. Koristi se za unutarnje i vanjske završne obrade.

Što je kameni ukras za unutarnje uređenje

Vrsta umjetnog kamena je također konglomerata koji su napravljeni na temelju gipsa s dodatkom prirodnog kamena i plijesni mramora uz dodatak mrvica i poliesterski smole. Za ukras, konglomerati na bazi gipsa smatraju se najtrajnijim materijalom. U izgledu, materijal je vrlo sličan prirodnom aglomeratu. Ima sljedeće prednosti: otporan na smrzavanje, dobro podnose temperaturne razlike, ne blijedi, svjetlo po težini.

Akrilni dekorativni materijal je praktičan, nije deformiran pod fizičkim ili mehaničkim utjecajima. Lako se brine, jer se prašina ne akumulira na njemu i može se lako očistiti vlažnom krpom.

Članak o temi: Dekoracija trijema u privatnoj kući (35 fotografija)

Kvarcni dekorativni materijal je izdržljiv i izdržljiv, koji se koristi u bilo kojoj sobi, za unutarnje ili druge završne obrade.

Što je kameni ukras za unutarnje uređenje

Neki od najboljih materijala za unutarnje uređenje su proizvodi gipsa. Ovaj materijal ima takve prednosti kao ekološki prihvatljivost, dobru toplinsku regulaciju i zvučnu izolaciju, jednostavnost rada, visoke performanse, jednostavnost skrbi. Materijal na temelju žbuke na kraju ima atraktivan izgled. Proizvodi iz gipsa otpornog na vlagu, ali moraju biti prekriveni zaštitom. Ovi proizvodi mogu biti sami.

Najpopularnija vrsta materijala za uređenje interijera je umjetna pločica, stilizirana ispod opeke. Lakše je za težinu prirodnog kamena, lakše je dobro raditi na uobičajenom ljepilo.

Prirodni kamen pogodan je za unutarnji i vanjski ukras. Umjetno poželjno samo za unutarnje.

Prednosti

Važno je razmotriti ako je završena ukras unutar sobe prostorije, soba treba veću količinu svjetla, tako da unutrašnjost nije bila prigušena, sumorna i nije propisana na očima. U prilično opsežnim prostorijama, kamen će izgledati dobro ako je uređen u blizini fontana, akvarija, na mjestima uređenja, na vratima i otvorima prozora. Projektiranje cijelih struktura koje oponašaju kamene stijene također se prakticiraju.

Što je kameni ukras za unutarnje uređenje

Nemojte preporučiti korištenje kamena u malim i tupim sobama. Prirodni materijal izgleda vrlo lijepo, ali u strukturi je porozna ili s pukotinama, kao rezultat toga ima visok stupanj propusnosti vlage. Treba imati na umu da prirodni materijal ima drugačiji crtež, pa je teško odabrati holističku figuru u konačnom rezultatu.

Umjetni završni materijal ima mali stupanj apsorpcije vlage, izdržljiviji. Lakše je raditi s njim. Lakše je smanjiti, mljevenje, rezove su glatke. Umjetnički kamen često imitira prirodno, ali ima lakšu težinu, otpornije je na brisanje. Glavna prednost umjetnog materijala ispred prirodne je njezina cijena. Iako prema vizualnoj percepciji, prvi nije inferiorniji od potonjeg. Na primjer, proizvodi od žbuke izgledaju prirodno. Umjetni materijali su izdržljivi za uporabu. Na primjer, život proizvoda iz gipsa je petnaest godina.

Članak na temu: Kako slikati galvanizirano željezo?

Montaža

Da biste montirali kamen, površina mora biti glatka, tj. Pripremljeni, kao i popločani obloge. Ali dopuštena je mala zakrivljenost, to znači da nema potrebe da donese zid na jasnu razinu. Vrlo je važno da je osnova izdržljiva i pouzdana, jer Kamen ima prilično tešku težinu.

Što je kameni ukras za unutarnje uređenje

Ako je prirodni materijal odabran ili neprirodan, ali težak, preporuča se pripremiti zid na sljedeći način. Potrebno je šokirati zid s ojačanjem mreže. Duljina rešetke je najmanje minimalna treba priložiti u tri poprečne linije. Za umjetni kamen i imitacija opeke, ovaj se savjet može zanemariti. Da biste popravili materijal, pločicu, silikon, posebno ljepilo za kamen ili tekuće nokte. Ljepilo razvedena prema uputama. Obično se ljepilo dodaje u spremnik s vodom, doda se ljepilo i miješa se u kremastu zgradu s konstrukcijskom mješalicom. Cement-pješčana otopina se također može koristiti s dodatkom plastifikatora i konstrukcijskog ljepila PVA. Zid se mora predvidjeti dubokim penetracijom prajmera.

Prije instalacije, preporučljivo je napraviti skicu, gdje i kako će se kamen biti smješten, a zatim uzimajući u obzir njegovu veličinu i dizajn za početak rada.

Suočavanje se vrši na ili s šavom na vlastitom nahođenju. Poželjno je ležati kamen tako da se primjenjuju elementi jedan dijela, jer se suočavaju s neravnomjernim, rezanim dijelovima mogu dovesti do izgleda izglede.

Nakon završetka skica, morate ga sve prenijeti na zid. U blizini poda ili stropa morate koristiti ograničive, posebne kutove pružiti glatke lica za završnu obradu. Najvažnija točka u instalaciji je polaganje prvog reda. Stoga se otopina primjenjuje s celmom ili lopaticom u širini prvog reda. Tek nakon instalacije prvog reda mora se početi slijediti.

Što je kameni ukras za unutarnje uređenje

Ako je instalacija napravljena, dovoljno je staviti element po otopini i pomicati malo. Ako su šavovi odabrani s usklađenjem s zglobovima, morate koristiti pomoćne materijale, kao što su križevi za pločice ili Gypsum Cabarton, koji će se izvući nakon potpunog solo mraza. Kamen se stavlja na vaš ukus i diskreciju, ali izgleda ljepše ako se instalacija napravi s pomakom. To je osobito istinito ako je zidarstvo napravljeno od prirodnog kamena, što sama ima ne-poricanje veličine. Za podrezivanje, kamen se koristi od strane brusače s krugom ili posebnim strojem za rezanje pločica. Kada koristite materijal s velikom debljinom, bolje je položiti tri ili četiri reda, pričekajte puni mraz i tek tada nastaviti rad. To se radi kako bi se izbjeglo pomicanje materijala. Najjednostavnije za ugradnju je materijal iz žbuke.

Članak o temi: trudna - važan dio bilo koje kupke

Za potpunu skrućenje, otopina će biti potrebna najmanje dva dana. Nakon toga, svi pomoćni elementi, križ, profil itd. Se uklanjaju i ostaci viška otopine se uklanjaju ako su potrebniji. Šavovi se održavaju posebnom fugiun (silikon ili poseban za šavove). Prirodni kamen je više nego umjetno podložan utjecaju vlage, tako da je poželjno pokriti posebnim prajz.

Bez obzira na materijal će biti izabran za unutarnji ili vanjski ukras, izgledat će lijepo i elegantan. Mogu se koristiti za reorganizaciju zida, na primjer, u kupaonici ili kuhinji i pojedinačnih elemenata, kao što su cigle stupovi ili kamin.

Video "Zidni ukras pločice pod kamen"

Ako ne znate kako ukrasiti zidove stana s materijalima prema kamen, pažljivo pogledajte ovaj videozapis.

Čitaj više