Učenje za uzgajaju suhi kit

Anonim

Prilikom vođenja gradilišta, na ovaj ili onaj način mora se suočiti s pitanjem kit. Teme koje će se povećati zajedno s popravkom je i poravnanje zidova i pripreme, i izbor pravih materijala i kako razmnožavati kit. Za neke od tih važnih pitanja već smo dali odgovore. Sada ćemo to detaljno shvatiti - kako uzgajati kit.

Odmah je vrijedno napomenuti da je kit namijenjen:

  • poravnanje zidova;
  • premazi malih pukotina, rupa i čipova;
  • brtve zidova i spojeva;
  • Kao preliminarni korak prije lijepljenja pozadine ili slikarskih zidova.

Učenje za uzgajaju suhi kit

Bilo koji kit može biti u suhom stanju - prah i u već kuhanoj - smjesu. U prvom slučaju potrebno je samostalno dodati vodu u suhu smjesu i pobijediti vrlo pažljivo mješalicu ili ručno (što se iznimno ne preporučuje). U drugom slučaju, moguće je samo malo mliječne otopine ako se čini debelim (što je malo vjerojatno) i spremno je za korištenje. Odmah možete misliti da je prvi tip kita najvjerojatnije nije popularan - ali ne. Često se koristi nego drugi zbog jeftine i jednostavnosti prijevoza, prijevoza i skladištenja. Svatko bira tu vrstu kita, koja je pogodna za njega.

Kako razrijediti suhi kit

Ako je još uvijek odlučeno kupiti ne vlažan kit, ali suh, onda će vam trebati:

  1. Građevinska lopatica možete različite veličine. Mora biti od jakog metala.

    Učenje za uzgajaju suhi kit

  2. Mješalica zgrada izgleda kao upletena šipka na bazi. Svakako zahtijevaju električnu vezu ili punjenje. Nakon uporabe, svakako isprati umutiti ili ga spustiti u posudu za vodu tako da preostalo rješenje nije veo. Inače ćete morati kupiti novi.
  3. Pult u prahu - možete kupiti gotove u trgovini ili se pripremiti. Za vašu vlastitu pripremu trebate pijesak, vapno, cement i kemijske oznake. Ponekad se može dodati kreda, vezivo - prajmer.
  4. Kanta, zdjelica ili drugi spremnik za žbuku.
  5. Voda - normalna, ne destilirana. Temperatura vode treba biti 18 - 22 stupnjeva Celzija.

Članak o toj temi: Pravilno skladištenje tehnologije zimi na balkonu

Učenje za uzgajaju suhi kit

Kada su svi sastojci i alati spremni - može se uzeti za provedbu glavnog zadatka - smetnje. Da biste to učinili, potrebno je zaspati određenu količinu suhog kita u kantici ili zdjelici, sipati pod tražene količine vode i početi miješanje. U procesu miješanja, voda mora postupno dodavati u trenutku dok se ne potroši. Zatim se smjesa treba opustiti u miru od oko 5 do 10 minuta, ovisno o vrsti kit i može se koristiti za uporabu.

Svaki graditelj će se pitati - koliko se voda koristi. Ako se smjesa kupuje - odgovor je nedvosmislen i namijenjen je na paketu. Ako je smjesa proizvedena kod kuće - tada prema standardu trebate 400 grama vode za 1 kilogram smjese. Konzistencija građevinskog materijala trebala bi biti slična gustom kiselom vrhnjem.

Pitanje je kako uzgajati kit - ionako, svaki graditelj ili domaćin kuće će utjecati - stoga je potrebno točno proučiti sve informacije o toj temi, a zatim početi provoditi.

Značajke start-up rješenja, završiti

Da biste razumjeli kako pravilno uzgajati kit - morate napraviti izbor onoga što trebate. Poznato je među vrstama kita:

  1. Start-up;
  2. Završi;
  3. Za zidove;
  4. Strop;
  5. Fasada;
  6. Za unutarnje dijelove sobe

Ovisno o tome koji je kit odabran - bit će odgovor na pitanje kako pravilan kit. Kako odgovor ovisi o vrsti? Jer svako rješenje ima potreban volumen vode, vlastitu željenu gustoću i dosljednost.

Na primjer, prvi - start-up - mješavina je potrebna za poravnanje zidova, njegov sloj može dosegnuti do šest centimetara, kako bi se sakrili vrlo veliki nedostaci. Stoga, to ne bi trebalo biti tekući od guste mješavine će biti - bolje će biti položeno u produbljivanje i brže se zatim osuši. Ali ne biste trebali pretjerivati.

Članak na temu: Tehnologija i video: Kako lijepiti tekuće pozadine na zidu

Također je vrlo važno - kako će majstor staviti žbuku na zid. Ako je to ručni način - onda otopina mora biti gusta. Ako se pretpostavi automatizacija procesa - onda je potrebno steći stroj za raspršivanje bez zraka i lopatice različitih veličina - poželjno 45 centimetara, 60 centimetara, 80 centimetara i 1 metar. Kada se primjenjuje na zid automatski način - smjesa bi trebala biti nešto manje češće nego u ručnom.

Dovršetak kit bi trebao biti više tekućine jer će biti vrlo suptilan. U posljednjem pitanju, kako pasmina Paty često ne postavlja, jer mnogi vole uzeti razvedeni, u pravu u kantici.

Učenje za uzgajaju suhi kit

Želio bih pružiti nekoliko savjeta kako bi stvorio kit koji nije ostao neistražen:

  • Važno je uzeti u obzir da je udio suhog morta i vode za svaku smjesu različit. Pažljivo pročitajte sve upute, sve zahtjeve i učinke bilo kojeg slučaja, nemojte ih ignorirati.
  • Zid prije primjene otopine treba biti čisto, suho, bez gljivica ili plijesni. Preteženo je da se liječi s početnikom, također razrijeđen s vodom.
  • Svaki put nakon korištenja alata - očistite ih i operite i izbacite višak mješavine, nije namijenjen za pohranu.
  • Spalite respirator da radi s suhim mortom - to će osigurati siguran rad.
  • Ako se odlučite kupiti veliku lopaticu, tako da je Cherid Business Brže - voditi brigu o maloj spatteli, lako je "kopati" rezultirajuće rješenje na velikom uređaju.
  • Nemojte mijesiti puno rješenja u isto vrijeme. Analizirajte koliko u vrijeme možete koristiti građevinske materijale i izazvati točno tako količinu. Nemojte spremati rješenje - bolje je staviti više, ali nepotrebno - ukloniti.
  • Ako u zidu ima velikih zidova - bolje ih odmah zastrašiti i donijeti površinu u više ili manje glatki sloj. I onda se već uključite u potpuno izravnavanje površina sobe.

Članak na temu: krevet od drveta. Fotografija drvenih kreveta

Na kraju članka želim poželjeti uspjeh svakog Učitelja koji je počeo veliki slučaj žbuke - veliko strpljenje i snagu. Ovo pitanje nije iz pluća, već također ne zahtijeva rješenja. Stoga, uspjeh u tako teškom slučaju!

Video "Kako napraviti Putpuckle"

Ovaj videozapis prikazuje pripravu mješavine za smanjivanje zidova.

Čitaj više