Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Anonim

Fotografija

Ući u unutrašnjost vlastitog doma, morate proći kroz trijem. Bez ovog proširenja, kuća ili vikend ne izgleda potpuno gotovu strukturu. Trijem izvodi nekoliko funkcija: estetska, funkcija ulaska u kuću i izlaz iz njega, štite kuću od zimskih drift. Drveni trijem vlastitim rukama - zadatak nije najteži. Po svom dizajnu može se pojednostaviti, ugrađeni ugradnje. Manje je uobičajeno da trijeh-vrt i drugi originalni oblici.

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Po dizaci, trijem može biti pojednostavljen, pričvršćen ili ugrađen.

U skupu projektne dokumentacije drvene kuće u izgradnji, s vlastitim rukama, obično su uključeni crteži na trijemu, od kojih, ako se želi, možete nešto kretati. Palio trijem je srednja opcija između terase i običnog trijema. Dizajn je vrlo jednostavan, ali funkcionalan. Ova konstrukcija je idealna za drvenu kuću smještenu u toplom klimu gdje nema snijega. Međutim, takve strukture su podignute u regijama s oborinama u obliku snijega. U ovom slučaju, drveni trijem se preporučuje dodatno odvojeno sporedni kolosijek. Možete ga izgraditi bez ikakvih problema.

Materijali i alati

Za posao potrebno je pripremiti sljedeće materijale:

  • Boroviti dnevnik ili drvo 100x200 mm;
  • ploče za proizvodnju koraka, platformi, bočnih regala i ograda;
  • Ploče 50x150 mm za izgradnju krošnje preko trijema.

Trebat će vam alat:

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Veličina koraka za trijem.

  • pila za metal;
  • čekić;
  • lopata;
  • razina;
  • nokte i nesebičnost;
  • odvijač;
  • rulet;
  • olovka.

Izgradnja trijema

Postupak izgradnje uključuje sljedeće glavne faze:

Faza 1. Za izgradnju drvenog trijema, morate opremiti temelj. Optimalan izbor dizajna je opcija pila. Karakterizira se jednostavnost izgradnje i niske cijene. Drvo od borovog iz kojeg će se vršiti potpora obraditi antiseptički sastav. Pod instalacijom svake potpore, rupa dubine od 80-100 cm kopa kopanje. Možete ga izbušiti s smeđim promjerom. Donji dio stupova obrađuje se vrućim bitumenom, okreće se na vrećicu, ugrađenom u rupu, zaspao s tlom i neovlaštenim. Umjesto da se bitumena koristi i proveo ulje. Možete izliti beton. Instalirani postovi moraju biti izrezani na takav način da su iste visine.

Članak o temi: Kako napraviti korake za trijem vlastitim rukama?

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Sheme stepenica za trijem.

Faza 2. Potrebno je napraviti učitelja i pojačala. Najjednostavniji ATTA - s porasla na njega. Opcija s koracima ugrađena u učitelj je složenija. Recepti pod koracima mogu se postaviti pomoću uzorka iz kartona u obliku pravokutnog trokuta. Njegovi orašasti plodovi jednake su veličini ljepljivosti i uspona. Narigina je na horizontalni dio, uspona - okomito.

Preporučena širina lijepljenja je 37-45 cm, visina koraka (uzgajiva) ne smije prelaziti 20 cm. Trijem drvene kuće treba imati neparan broj koraka. Širina trijema trebala bi biti jedna i pol širine vrata, na koje je trijem susjedan. Označeni dijelovi su izrezani s hack ili električnim bizonom. Gotovi elementi su poravnani s razinom i pričvršćeni su na vrh na nosače. Za trajan privrženost svih strukturnih elemenata koriste se čelični nosači i metalne trake.

Faza 3. Provedene su sve rad na ugradnji podova, koraka i povećanja, ograda je instalirana. Ovi detalji su priloženi na različite načine: uz pomoć utore i šiljaka, noktiju, vijaka, vijaka.

Životni vijek drvenog trijema ovisi o mnogim razlozima. Ne posljednje mjesto među njima ima kvalitetu materijala. Stablo bi trebalo biti dobro osušeno. Kako bi se zaštitili od truljenja i različitih štetočina, svi elementi dizajna moraju se liječiti antiseptikom.

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Stepenice na različitim vrstama nosača.

4. Izgradnja vizira ili krova iznad trijema. Ova stavka je u stanju dati cijelu seosku kuću. Dovršen estetski izgled, štite trijem drvene kuće od učinaka oborina. Na vizirima, ukrasi od izrezbarenog drveta i metalnog kovanja. Oblik vizira, njegova boja i materijal obično ponavljaju odgovarajuće parametre glavne kuće. Ali to nije preduvjet. Najčešće, krov čini jedno klizaljke s panetom na strani kuće. Materijal koristi tradicionalne metalne pločice, škriljevca, profesionalne podove.

Članak o temi: Usklađivanje zidova gipsa za ljepilo ili okvir

Krovovi i viziri iz polikarbonata obojenih listova izgledaju vrlo učinkovito. Lako se mogu uzeti bilo koji oblik, razlikuju se u lakoći ugradnje i male težine. Za njihovu konstrukciju instaliraju dodatni drvene ili metalne police. Možete jednostavno pričvrstiti okvir premazanog metala iz metala. Možete koristiti okvir od aluminijskog profila. Veličine nadstrešnice iznad trijema obično ne prelaze 100x200 cm.

Moguće pogreške u građevinarstvu

  1. Stubište pričvršćena blizu vrata pričvršćena je blizu vrata. Jednostavno zemljište zimi može podići cijeli dizajn. Kao rezultat toga, ulazna vrata mogu se otvoriti s određenim poteškoćama ili će biti potpuno ispucati.
  2. Zaklada pilota nije dovoljno miješana ili ne obrađuje bitumen. To će dovesti do hidroizolacije i postupnog uništenja strukture.
  3. Preporučljivo je instalirati trijem od 10 cm ispod vrata vrata i instalirati prag na vratima. Te su mjere zaštićene od pojave mnogih mogućih problema pri radu trijema.

Nekoliko korisnih komentara

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Trijem trupa savršeno se uklapa u ansambl drvenih kuća.

  1. Drveni trijem je najčešći tip takvih struktura. Savršeno je pogodan za kuće iz trupaca, drva i Samane. Često se odvajaju vinil.
  2. U modernoj izgradnji, umjesto tradicionalnih dnevnika, obično se koriste šipci različitih dijelova. Savršen materijal za proizvodnju Bruzija, od kojih je izgrađen temeljni temelj, ariš.
  3. Možete ukrasiti trijem za drvenu kuću vlastitim rukama, što ga čini posebno atraktivnim, sposobnim šarmiranim gostima koji su došli u kuću.
  4. Bez prave njege, zaštita struktura od plijesni i insekata drveni trijem može brzo izgubiti svoje funkcije i izgled.
  5. Ako se planira izgraditi krov ili vizir preko trijema, ova konstrukcija mora biti iznad ulaznih vrata 20-30 cm.
  6. Jastučić ispod trijema može se betonirati sloj s debljinom od 10-20 cm. Dat će mu posebnu snagu.
  7. Možete izgraditi trijem zaobljenih dnevnika, umetanje koraka od debelih ploča između njih ili rezati duž istih trupaca. Za takav dizajn bit će potrebna izgradnja temelj trake.
  8. Za izgradnju seoske kuće postoji mnogo novca, kao rezultat toga ne mogu biti dovoljni za trijem. U tom slučaju možete izgraditi najjednostavniji trijem koristeći ostatke barova i ploča nakon izgradnje kuće.
  9. Preporučavanje ograde ugradnje na visini trijema više od 1,5 m. Optimalna visina ograde je 80-100 cm.
  10. Unutarnji volumen ispod trijema može se koristiti za potrebe kućanstava. Za takvu uporabu potrebno je vidjeti trijem sa svih strana pločama, ivericama, drugim materijalima. Potrebno je opremiti mala vrata kroz koju možete ući u igru.

Izgradite trijem bilo koje vrste za drvenu kuću s vlastitim rukama - zadatak je sasvim savršen.

Da biste ga izvodili, trebate minimalne alate. Za proizvodnju trijema možete koristiti materijale za obrezivanje nakon izgradnje kuće. Možete ukrasiti gotovu strukturu drvenim rezbarijama, kovanim metalnim elementima. Glavna stvar je obraditi sve drvene dijelove vruće bitumen, antiseptik znači. To će značajno proširiti vijek trajanja trijema.

Članak o temi: Kako napraviti stalak vlastitim rukama

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Kako izgraditi drveni trijem vlastitim rukama

Čitaj više