Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Dizajn interijera dječje sobe
  • Uređenje boja dječje sobe
  • Dobre ideje za dječju sobu
  • Ploča vunenih niti
  • Kutije, ormarići i police
  • Koristite vijence za ukrašavanje sobe

Dekoracija dječje sobe je pravi užitak i za roditelje i djecu. Vrlo mala djeca još se ne razmišljaju o pitanjima dizajna, ali lijepe, svečano okruženje stvara ugodnu atmosferu i dobro raspoloženje. Osim toga, situacija i predmeti koji ispunjavaju dječju sobu formiraju estetske preferencije od vrlo rane dobi i doprinose razvoju okusa.

Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Prilikom projektiranja zida, 2. načela treba voditi: funkcionalnost situacije, ispravnu otopinu boja.

Dijete u dobi od 2-3 godine može se već privući odabiru slika i dekor za ukrašavanje sobe, koja se može pretvoriti u zanimljivo zanimanje za njega, a sa starijom djecom možete smisliti kako ukrasiti djecu soba s vlastitim rukama.

Dizajn interijera dječje sobe

Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Shema veličine namještaja u dječjoj sobi.

Okolna situacija može utjecati na raspoloženje i oblika navike, okus, osjećaj stila ili njegovog odsutnosti. Razvoj umjetničkog okusa vašeg djeteta ovisit će o mnogim čimbenicima, uključujući i kako napraviti dječju sobu.

Prije svega, morate razmisliti o tome kako postaviti zidove, prozor i što odabrati namještaj. Ovdje morate biti vođeni prvenstveno na 2 načela:

  1. Funkcionalnost situacije.
  2. Odgovarajuće rješenje boja.

Dječja soba je glavno stanište vašeg djeteta, to bi trebalo biti i dnevni boravak i spavaća soba i soba za igru ​​i radni ured.

Zbog toga su setovi dječjeg namještaja višenamjenski i dizajnirani za prostorije različitih veličina .. Moderna industrija pruža mnoge opcije, ostaje samo napraviti pravi izbor.

Natrag u kategoriju

Uređenje boja dječje sobe

Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Raspon boja djece.

Članak o toj temi: Kako lijepiti pločicu na zidu u kuhinji: Kako izlagati, polaganje mogućnosti, kako staviti ispravno, video upute, foto galerija

Prilikom odabira dizajna boja, poželjno je biti vođen općeprihvaćenim zakonima percepcije boja. Percepcija boje u svim ljudima je individualna, ali se primijećuju psiholozi da se ožiče svijetle boje, daju energiju i mirne nijanse, naprotiv, umiruju. Na temelju toga, moguće je odlučiti što je prikladnije za vaše dijete: ako je pretjerano aktivan i premješten, onda ne smijete koristiti svijetle pozadine ili namještaj u dizajnu, bolje je dati prednost čistim nježnim nijansama.

Zanimljivo je da u unutrašnjosti kontrastne kombinacije boja. Općenito postoje prihvaćeni uzorci, na primjer, kombinacija plave i bijele boje djeluje na ljude povoljno, pridonosi dobrom pozitivnom raspoloženju, ali je kombinacija crvene i žute boje nepoželjna, jer većina ljudi 2n djeluje neugodno.

Prilikom odabira dječjih pozadina, trebale bi se uzeti u obzir te značajke percepcije boja. Kao dodatak, možete ukrasiti dječju sobu s pozadinskim pločicama s zanimljivim uzorkom, mogu se odabrati za svaki okus i dob djeteta.

Natrag u kategoriju

Dobre ideje za dječju sobu

Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Postoje 3 glavna smjera za uređenje sobe: stvaranje skladnog ugodnog okruženja, dekoracija dizajnirana za uklanjanje nereda u prostoriji razvoju elemenata dekor.

Dekoriranje dječje sobe s elementima dekor s vlastitim rukama, brinemo se ne samo o ljepoti i udobnosti, već io praktičnim prednostima nakita. Ovdje možete dodijeliti 3 glavna smjera:

  1. Stvaranje skladnog ugodnog stanja, razvijajući estetske sklonosti djeteta.
  2. Dekoracije dizajnirane za uklanjanje nereda u sobi - zanimljive police, pokrivačke igračke, kutije za najmanje stvari i slične stvari.
  3. Razvijanje i poticanje dječjih elemenata razvoja.

Prva stvar koja se događa u glavi kad se pitamo kako ukrasiti dječju sobu vlastitim rukama, je ukrasiti zidove raznim slikama, aplikacijama, plakatima. Za malu djecu možete savjetovati gotove posebne slike za zidove sa slikama životinja, boja, igračaka. Takve volumetrijske vinilne naljepnice - slike se proizvode koristeći holografski umetci, oni mogu isporučiti radost svojoj bebi.

Članak na temu: LED svjetiljka radi sami

Korištenje dječjih crteža za dječji ukras ima veliku obrazovnu vrijednost. Ako stavite crteže vašeg djeteta u okvir i učinite ih na zidu, on će definitivno imati želju za stvaranjem novih "remek-djela", stalno poboljšavajući svoje vještine.

Natrag u kategoriju

Ploča vunenih niti

Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Uređaj ploča.

Možete sami napraviti izvorne zidne slike. Na primjer, napravite picture-apliciju vunenih niti za pletenje. Uzimajući osnovu jednostavne parcele, možete napraviti zanimljiv jedinstveni ukras za dječju sobu. Da biste to učinili, trebat će vam:

  1. Višebojni vuneni debeli niti.
  2. Uske kartona.
  3. PVA ljepilo i četka za ljepilo.
  4. Škare.
  5. Papir za olovku i prijevod.
  6. Okvir za sliku.

Nije teško obaviti posao, trebate samo pokazati malo strpljenja. Ako je vaša beba već 4 godine i više, može se sigurno uključiti u kreativni proces. Dakle, opisujemo postupak za stvaranje vunene applike.

  1. Na kartonskom listu, nacrtate svoju sliku s jednostavnom olovkom ili prevođenjem spremnom od dječje knjige. Odaberite sliku s velikim čistim elementima.
  2. Izrežite niti za pletenje u male segmente.
  3. Primijenimo PVA ljepilo na karton sa širokom četkom, prvo kroz konture slike, a kasnije na drugim područjima budućeg panela.
  4. Počinjemo odvojiti niti na prvi konture slike, a zatim ispuniti s njima, "obojite" ostatak slike.
  5. Nakon ljepila dobro suha, ukrašavamo okvir okvira. Ovdje možete iskoristiti gotov okvir, a možete ga učiniti vlastitim rukama.

Takva slika može se napraviti na početku malih veličina, a zatim, kupnjom određenih vještina, obaviti veliku ploču i objesiti ga u bebin krevetu. Ovaj topli domaći tepih će zagrijati dijete i emocionalno i fizički.

Natrag u kategoriju

Kutije, ormarići i police

Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Unutarnji uređaj ormarića u vrtiću.

Vrlo je korisno ukrasiti dječju sobu, proizvodnju zanimljivih kutija za igračke. Uzimajući običnu kartonsku kutiju iz hipermarketa i spremanje s dekorativnim papirom za omatanje, možete dobiti korisnu stvar koja će postati pravi unutarnji ukras. Možete spremiti okvir ne samo papirom, već i komadići tkanine, izrezati dijelove zaplet iz raznobojnog obrezivanja. Pokažite fantaziju, a možete osjetiti izvanredan osjećaj - radost kreativnosti.

Članak o temi: Tacogenerator u perilici rublja (opasnost, senzor dvorane)

Koristeći cipele ili druge guste kutije, možete lijepiti cijeli ormarić za igračke i različite najmanja stvari. Možete ih ukrasiti s višebojni papirom, tkaninom, dekorativnim teretom, koji se koristi za ukrašavanje buketa.

Spajanjem kutija ukrašenih vrpcama ili pletenicama, možete napraviti zidnu policu za pohranjivanje igračaka, olovaka, tassola i boja. Ponovite da sve te radove mogu i trebaju privući djecu, to će im dati dodatni razvoj i stvoriti radosnu atmosferu u obitelji.

Natrag u kategoriju

Koristite vijence za ukrašavanje sobe

Možete napraviti različite vijence - mogu se naći vrlo zanimljive u unutrašnjosti, a njihova mobilnost daje osjećaj svemirske mobilnosti. Na primjer, možete izrezati iz bilo kakvih materijalnih šalica ili srca, voziti ih na niti i objesiti na horizontalnu križnu traku. Rezultirajuća ploča može se postaviti na uzglavlje u cibble. Za djevojčice, srca ili cvijeće su prikladni, a za dječake - zvjezdice, krugovi u obliku pomoćnika ili kotača automobila. Fantazirajte i naći ćete mnogo zanimljivih opcija.

Garlands se može koristiti kao izložbeni stav za djela mladog umjetnika. Uzmite uže s višebojni štipića, lijepo stavite krajeve užeta u obliku lukova ili četkica i objesite na zid. Svaki novi uklonjeni crtež pričvrstite štipaljku na uže, aplikacije i obrt, također, pusti ih da zauzmu svoje mjesto ovdje, i imat ćete pravi posao.

Domaći ukrasi za dječju sobu ne bi trebale biti skupe i izdržljive, jer mala osoba raste i njezine potrebe i okusi se vrlo brzo mijenjaju. Stoga je nakit izrađen vlastitim rukama najbolja opcija za dizajn dječje sobe.

Čitaj više