Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

Anonim

Furtbility i glatkoća zatvaranja vrata nisu samo pokazatelj udobnosti. S oštrim pokretima i udarcima oko okvira ili zida, vrata se platnu, šarka doživljava povećano opterećenje i kutija s kutijom koji čini silu udarca. Očito, ova vrsta zatvaranja ne doprinosi dugom radnom životu.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

Odaberite približavanje vrata

Bliže: specifikacije

To je mehanizam koji omogućuje automatsko zatvaranje krila. Budući da je u ovom slučaju ljudski faktor odsutan, zatim se zatvaranje izvodi glatko, bez previše napora. Najjednostavniji uređaj sastoji se od proljeća sklopljenog u metalnom kućištu i prolivena s posebnim uljem. S otvorenim vratima, proljeće se komprimira, a kada se vrata oslobađa - stisnuta je i zalubila krila.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

Tako se danas jednostavan uređaj rijetko primjenjuje. U modernim verzijama mosta provodi se napredniji sustav prijenosa trenutka.

  • Zubiljka - mehanički prijenos se provodi. Dakle, postiže se velika glatkoća ravnanja izvora. Ne koristi se u uređajima s kliznim kanalom.
  • Catting - Mjenjač služi profiliranoj jezgri. Promjenom profila postiže se potreban stupanj kompresije izvora, čime se osigurava najudobniji način zatvaranja krila.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

Treba pamtiti da su vrata bliže, prema uputama, obvezni element posebnih vrata: gašenje požara i evakuacija, budući da je u ovom slučaju nalazi u zatvorenom stanju, stvar je načela.

Klasifikacija zatvaranja vrata

Najvažnije za potrošača je mogućnost podešavanja kretanja vrata. Potonji će ovisiti o masi proizvoda i njegovoj širini, odnosno od trenutka inercije. Ovaj pokazatelj određuje standard EN 1154. Uređaji za zatvaranje su podijeljeni u sedam klasa - EN1-EN7. Prvi su namijenjeni najjednostavnijim snimljenim strukturama, a potonji za čelični ulaz.

Članak o toj temi: Kako napraviti Brazier iz plinskog cilindra, bačve, cijevi

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

Proizvedeni smo kao jedna klase verzije, odnosno s točnim pokazateljem kategorije i podesivim, omogućujući vam da promijenite otvaranje sile. Na taj način označite posljednju: EN 2-4. Upute proizvođača teže osigurati tablicu koja ukazuje na masu i širinu krila i klase proizvoda.

Druge važne tehničke karakteristike uređaja - prijenos okretnog momenta.

  • Ručica ili koljena - poluga je dvije povezane osi, koje, kada se podepavaju, savijaju se u koljenu. Hingirani potisak se odlikuje mehaničkom čvrstoćom i trajnosti, ali nedovoljno zaštićenim. Poluga je montirana na okvir vrata i platno i potpuno je dostupan, zašto često postaje žrtva huliganskih akcija. Na fotografiji - opcija s mjenjačem poluga.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

  • Uređaj s kliznim kanalom - slobodni kraj poluge prilikom otvaranja kreće duž kanala. Poluga u ovom slučaju nije dostupna, ali rad samog uređaja zahtijeva veći napor. Za most ovog tipa koristi se CAM mehanizam, jer potonji daje bolji trenutak prijenosa.
  • Vanjski - uređaj je montiran na pod i nije dostupan. Kada je bilateralno otvaranje, krila je postavljena na vreteno bliže. S jednostranim - postavljenim pored platna. Odaberite ovu opciju preporučuje se za trgovine.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

  • Okviri - djeluje slično poda, ali pričvrstite izravno na okvir vrata.

Tehnika instrumenata uključuje metodu instalacije.

  • Račun - najčešće se primjenjuje za instalaciju uređaja s povlačenjem zgloba. Ako je u početnom projektu, instalacija bliže nije osigurana, tada je ova opcija jedina. Na fotografiji - uzorak računa.
  • Skriven u okviru - karakteristika uređaja i uređaja s kliznim kanalom.
  • Skrivena na podne verzije.
  • Skrivena na vratima - primijenjena na zatvaranje okvira. Fotografija prikazuje uzorak.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

Posljednje tri metode pružaju zaštitu od djelovanja vandala. Na fotografiji - uzorak skrivenog uređivanja u okviru.

Članak o temi: Namještaj Okvirni profil: Kako sastaviti fasada vlastitim rukama

Kako odabrati bliže

Prva stvar koju treba obratiti pozornost je masa i veličina vrata. Potrebna klasa snage može se definirati u odgovarajućoj tablici koja se često pričvršćuje na upute.

  • Težina proizvoda je veća masa krila, što je moćnije što je potrebno bliže.
  • U slučaju nedovoljne završne snage dopuštena je ugradnja dvaju istovremeno djelotvornih uređaja.
  • Uz širinu krila više od 1600 mm, ne može se koristiti bliže.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

Važne karakteristike uključuju i druge parametre.

  • Brzina zatvaranja je određena numerička vrijednost indikatora. Odlučno je uvjetno, uz pomoć vizualnih opažanja. Za vrata vatrogasaca, ta brojka mora biti maksimalna, au slučaju da je bliže instaliran u privatnoj kući u kojoj djeca ili stariji žive, brzina bi trebala biti mala.
  • Brzina udaranja - vrijeme prolaska u posljednjem dijelu putanja. Bitno je ako se koristi zaključavanje.

Kako odabrati zatvaranje vrata: vrste, karakteristike

  • Otvaranje kočenja - Uređaj s takvom funkcijom preporučuje se za biranje za javne ustanove u kojima dio posjetitelja pokušava otvoriti vrata, stvarajući pretjeranu silu, a time i izazivajući mogućnost udaranja zida i oštećenja na webu i samog uređaja , Funkcija ograničava napor, ne dopuštajući djelovanje previše oštro.
  • Zatvaranje je važnost ovog trenutka pojedinca. S jedne strane, usporavanje zatvaranja je nepoželjno tijekom hladnog vremena, s druge strane, ona predstavlja praktičnost u situaciji u kojoj se korisnik bavi rukama - shopping, na primjer.
  • Učvršćivanje otvorenog krila - obvezna je za medicinske ustanove. Funkcija vam omogućuje da držite otvorene vrata tijekom kretanja robe ili pacijenata na nosilima.

U modernim modelima uređaja, navedene funkcije su vrlo često podesive, što, naravno, povećava troškove proizvoda. Uputa prikazana u videozapisu pomoći će vam odabrati uređaj.

Čitaj više