Proces stavljanja zidova ispod pozadine - jednostavna pravila

Anonim

Pod kvalitetom pripreme zidova do završetka radova, podrazumijeva se stvaranje glatke, glatke površine. U tu svrhu važno je pravilno istureno, a zatim izvesti kit zidova ispod pozadine.

Proces Shtchevyania je jednostavan. Glavno pravilo je usklađenost s postupkom djelovanja i sposobnosti ispravnog primjene građevinskih alata.

Što staviti?

Da biste samostalno obavili posao, morate imati skup alata, bez kojih to nije potrebno.

  • Vježba opremljena mješalom (posebna mlaznica). Puty, u pravilu, prodaje se u obliku suhe mješavine. Dodaje vodu u određeni omjer. Savršeno promiješajte smjesu samo posebnu mikser. Kao rezultat toga, treba biti homogeni sastav bez kvržica.
  • Set Spatulas. Spatula bi trebala biti različitih veličina: rad će biti koristan kao veliki (oko 40 cm.) I malim.
  • Četke i valjci za zidove premaza. Faza temelja je važna, budući da se fini film formira na zidu. Iz te površinske snage ne samo raste, već također pruža izvrsnu zidnu spojku s bilo kojim materijalom.

Proces stavljanja zidova ispod pozadine - jednostavna pravila

  • Pravilo. Bit će korisno u slučaju neravnih zidova kada se kit mora primijeniti s debelim slojem. Stoga je prikladno koristiti dugo pravilo za debljinu debljine.
  • Laser ili razina alkohola. Zidna površina je često vrlo neujednačena. Prije početka kita postavite razinu provjere.
  • Šmirgl papir. Ako želite stvoriti lijepu, glatku površinu, upotrijebite male kože za trljanje. Važno je znati u kojoj se fazi primjenjuje brusni papir. Stavite zid s velikim grubom u početnoj fazi kita. Nanesite najmanju suknju na cilj.
  • Ručno izrađena koža je vrlo zgodan alat. Na njegovoj ručici su instalirane posebne stezaljke koje su učvršćene skinove.
  • Spremnik za kit.

Članak na temu: Kako napraviti svoj vlastiti namještaj od laminata?

Zašto stavite zidove ispod pozadine? To je potrebno, tako da je pozadina bolja zaglavljena i s vremenom koje nisu zaostaju iza zida, nisu mjehurili.

Rad se može izvesti pomoću žbuke, cementnih i polimera (akrilnih) smjesa.

Polimerni kit posjeduje najbolje. Njihove prednosti: izvrsna otpornost na vlagu, bez skupljanja. Uz pomoć smjese polimera dobiva se visokokvalitetno površinsko obrade. Jedini nedostatak je visoka cijena.

Puttails u njihovoj svrsi može se podijeliti na: izravnavanje (počevši), dekorativni (dorada), univerzalno.

  1. Pokretanje (izravnavanje) mješavine karakteriziraju visoka čvrstoća, velika zrnatost, izvrsna adhezija. Preporučuju se da se koriste za izjednačavanje površine nakon nanošenja žbuke.

  2. Za nadležno izvršavanje završne (dekorativne) završne obrade na prerađenoj površini savjetujemo vam da primijenite doradu kit. Uz njihovu pomoć možete sakriti male nedostatke i stvoriti savršeno glatku, glatku površinu.

  3. U kitu univerzalnih kombiniranih svojstava mješavina izravnavanja i dekorativnog. Uz troškove, oni su skuplji i, unatoč tome, malo inferiorni prema premazima koji počinju i završavaju. Preporučuju se da se koriste u obradi zidova koji nemaju velike zaklopke.

Na sadašnjem tržištu građevinskog materijala, Putty su predloženi u obliku suhe i pastoše. Suhi tip proizvoda privlači svoje male troškove i mogućnost duge skladištenje.

Proces stavljanja zidova ispod pozadine - jednostavna pravila

Gotova smjesa je prikladna za uporabu i ne mora koristiti miješalicu za pripravu homogene mase. U isto vrijeme, praktički nema prašine i vrijeme štedi. Međutim, gotova sirovina je mnogo skuplji. Osim toga, gotova smjesa daje veće skupljanje. Stoga se ne može koristiti ako primijenite sloj manje od dva milimetra. Životni vijek trajanja gotovog materijala je i kratkotrajna, za razliku od mješavina suhe zgrade.

Priprema zidova do kita

Prije primjene sirovina važno je pripremiti površinu. Glavna stvar je osigurati da je zid apsolutno čist. Potrebno je ukloniti mrlje boje, masti i čađe. Naravno, ne bi smjele biti ostaci voska, skale, ispuštajući slojeve žbuke ili dijela oplate.

Članak o temi: Opcije za prekrasne ukras lukovi iz gipsane ploče

Proces stavljanja zidova ispod pozadine - jednostavna pravila

Pokrijte zidove s prajtom prije stavljanja. To će osigurati dobro prianjanje otopine sa zidom. Površina je tlo pomoću posebnog valjka. Rješenje Pokušajte ravnomjerno primijeniti bez preskakanja. Jedan sloj je dovoljan.

Pravila za primjenu kit na zidove

Odmah možete pokrenuti smjesu. Ako kupite suho, onda je potrebno napraviti mješavinu ispravno.

Slijed pripreme otopine šiljaka:

  • Mala količina vode ulije u spremnik;
  • Dodajte kit;
  • Pomiješajte s jednostavnom lopaticom;
  • Nanesite vježbu s mikserom za proizvodnju homogene smjese, ako je potrebno, dodavanje vode.

Spremnost kita određena je njegovom dosljednošću. Smjesa bi trebala biti elastična i malo ljepljivih. Ne bi trebalo ispustiti iz lopatice. Ako u otopini postoje kvrge - to znači da je smjesa previše suha. Da bi se postigla savršena homogenost, treba postupno dodavati vodu i pažljivo miješati.

Proces stavljanja zidova ispod pozadine - jednostavna pravila

Uz pomoć velike lopatice primjenjujemo početni kit. Primjenjuju se na prosječne dijelove. Distribuirati ravnomjerno. Spatula se drži pod kutom od 30 °. Smjesa se nanosi s jednim pokretom dijagonalno. Da biste izbjegli greške i prijelaze, nanesite mjed svaki sljedeći sloj.

Napomena: Prilikom primjene prvog sloja, mijesite kit s malim dijelovima. To će pomoći izbjeći pojavu suhih čestica. Ne brinite kad se pojavi traka iz lopatice. Oni su naknadno maskirani od kit završiti.

Proces stavljanja zidova ispod pozadine - jednostavna pravila

Preporučuje se korištenje kutne lopatice za obradu kuta. U početku, mala lopatica se nanosi mali sloj kit u visinu nagiba ili kuta. Zatim uredno poravnajte površinu. Mora se dopustiti da se osuši sloj kit tijekom dana.

Nakon potpunog sušenja početne smjese, prijeđite na primijenjenu premaz. Za to se primjenjuje velika i mala lopatica. Mali dijelovi smjese su serijske s malom lopaticom na velikom. Zatim se smjesa ravnomjerno nanosi na površinu debljinom od 1,5 do 2 mm.

Članak na temu: Spavaće dizajn: Pravi izbor boje, kreveta, namještaj

Proces stavljanja zidova ispod pozadine - jednostavna pravila

Prije nego što počnete stavljati zidove zidova ispod zidne pozadine, pričekajte potpuno sušenje prethodnih slojeva. Da biste to učinili, morat ćete pričekati oko 12 sati. Tada možete primijeniti završetak kit.

Nakon potpunog sušenja sloja možete nastaviti na završno mljevenje pomoću brusnog papira.

Pažnja: Preporučuje se prethodna obrada temelja prije primjene svakog sljedećeg sloja Spilek.

Trebam li koristiti rešetku za pojačanje?

Gipsana mreža se često koristi u završnim radovima. To se događa plastika, metala ili stakloplastike.

Rešetka za pojačanje treba primijeniti u sljedećim slučajevima:

  • prilikom primjene debelog sloja žbuke;
  • Kada se nanosi na smjesu na betonske ploče;
  • Kako bi se zapečatila pukotine i šavove.

Važno je znati da pri provođenju unutarnjih radova, potreban je rešetka, ali ne nužno. Ne može se koristiti ako se planira za lijepljenje trajnih zidova s ​​vinilom, phlizelin ili kvarcni pozadinom. Ako ćete koristiti dekorativne boje ili papir pozadine, vrlo je poželjno koristiti rešetku za pojačanje.

Metalna mreža se često koristi tijekom neravnih zidova (kapi od 4 ili više centimetara). Preporuča se da koristite čelične mreže, jer je ovaj materijal najviše niza za korumpiranje alkalija.

Video "Pranje zidova ispod pozadine"

Videosječak prikazuje kit zidova ispod faza pozadine, s referencom, neke trikove koji vam omogućuju da radite mnogo učinkovitije.

Čitaj više